çocuklarda reflü rahatsızlığı

feride80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
56
0
36
İzmir
Merhaba,

Forumda çok aradım ama genelde bebek reflüsü hk. da yorumlar mevcut, emzirme dönemi biten çocukluk çağında olanlar için ilgili konu bulamadığım için konu açma ihtiyacı gördüm.

Kızım 20 aylık , bir yaşından önce reflü sorunumuz hiç olmadı , hatta kusmadı bile ama gaz problemi hep vardı, kolik bir bebekdi, bir yaşından sonra 2 defa aşırı kusma yaşadı ve ara ara reflü oldu ama son 1 -2 aydır sürekli reflü oluyor ve uykuya dahi dalamıyor yutkunmakdan, dr. a bayram bitişi gidicez, reflü diyeti uyguluyorum, yatış pozisyonunu ayarlıyorum ama nafile yavrum sürekli yutkunuyor ve az yiyor, yemek borusu zarar görmemiştir, geç kalmamışımdır umarım.

konuyu internetden araştırdım, çoğunda ilaçla kesmişler ama tekrarlamış, tecrübesi olan anneler yardım lütfen, ilaçsız düzelen var, illaki ilaç kullanılmalı mı, kullanılsada ilaçın etkisini gören varmı , çok üzülüyorum daha çok küçük, derdinide anlatamıyor, dr. a gitcez ama muayene bizim için kabus oluyor, inş. doğru dürüst mua. olurda çözüm buluruz.

iyi bayramlar

bak canm benı ıyı dınle benm kızım 25 aylık 8 aylıktan berı ugrasıyoruz 2 tane ılac var ara ara kesp kesıp baslıyoruz kızm o ılacları ıcmeyınce yemeden ıcmeden kesılıyo kusuyo ve hala tam anlamıyla ıyılesmedı dr un dedıgı sabredın bu kalıcı degıl gecıcek dıto cocuk gastroentrolojısıne goturym dıye dusundm velhasıl boyle gecer dıyolar ama ılac kullanırsan daha ıyı olur bebek ızdırap cekmez bu arada merak etme yemek borusu oyle hemen zarar gormez bıde bısey dıycem reflu oyle bı olup bı gecmez grıp gıbı ya olur ya olmaz belkı reflu dııldır varsada cok kısa surede gecmıyo dr degılım ama tecrubelerım bunlar allah herkesın sıfalarını versın

bak canm benı ıyı dınle benm kızım 25 aylık 8 aylıktan berı ugrasıyoruz 2 tane ılac var ara ara kesp kesıp baslıyoruz kızm o ılacları ıcmeyınce yemeden ıcmeden kesılıyo kusuyo ve hala tam anlamıyla ıyılesmedı dr un dedıgı sabredın bu kalıcı degıl gecıcek dıto cocuk gastroentrolojısıne goturym dıye dusundm velhasıl boyle gecer dıyolar ama ılac kullanırsan daha ıyı olur bebek ızdırap cekmez bu arada merak etme yemek borusu oyle hemen zarar gormez bıde bısey dıycem reflu oyle bı olup bı gecmez grıp gıbı ya olur ya olmaz belkı reflu dııldır varsada cok kısa surede gecmıyo dr degılım ama tecrubelerım bunlar allah herkesın sıfalarını versın

Süzgün teşekkür ederim bilgilendirmen için, çocuk dr. muza 2 gün sonra randevu aldım, başka bir şeyde olabilir ihtimaline karşın bugün KBB e gittik, reflüymüş hemde bebekliğinden beri, hep bir şey içerken tıkanırdı, yutmayı bilmiyo demişti eski dr umuz, meğer reflüdenmiş, şimdilik gaviskon verdi birde, kahverengilere ve narenciyelere dikkat dedi, gece yatmadan bir saat önce bir şey verme, karyolasının baş tarafının ayaklarına takozla yükselt dedi.

çocuk dr u önerirse gastronlojiyede gösteririm, siz hangi ilaçları kullandınız bana reflü engelleyen değilde rahatlatıcı ve tahrişi önleyen bir tedavi uyguladı.

zaten reflu engellemek diilde asıt kacısını azaltacak asıt salgısını mınımuma ındırecek ıkı ılac onerıyo gavıscon ve motılıum kullanıyoruz bız ılaclar kullanılmazda uzun sure kusma atakları ve ıstahsızlık olursa asıt tahrış yapar o yuzden ılacları bırakamıyoruz tamamen yanı butun reflu vakaları bırbırıne cok benzıyo az ve sık yedırmek gerekıyo 5 6 yaslarında kendılıgınden kapakcık düzelıp ıyı olacakmış umudum bu benm esımın tarafında cok var ve cocuklar gercekten duzeldıler oyaslarda dr ban sakın ol bu kalıcı dııl dıyo benmde tahmınım az cok bu yonde narencıyeler asıt ıcerır cıkolata abur cubur ve katkı maddelı urunlerden uzak durmak lazım bı de yemek yerken suyu yanından eksık etme baktın cocuk daralıyo kasıgı azaltarak ver mıde bı kasılmaya baslayınca ıkıncı defa daha kolay kusuyo fazla kusturmamaya dıkkat et cunku her kusma dıgerının kolayca atılmasına sebep oluyo sabırlı ol allah hepımızın yavrularına acıl sıfalar versın korkma gececek duzelecek

ayrıca reflu demek alerjı demektır reflu bogaz enfeksıyonuna sebep olur bogazı tahrıs eder yok ıyı gıderken bogaz enfeksıyonu olurda kızarıklık olusursa u sefer ılk tepkı kusmaya baslar anlıyacagın bogaz enfeksıyonu ve reflu bırbırıyle kovalamaca oynar yanı bu donem sık antıbıyotıklı gecer merak etme sık hastalanırsa bu denklemı dusun hassas bı cocuk olacaktır bıraz daha dıkkat ıstıyo bu cocuklar

malesef benim bebeklerimde de var özellikle oğlumda.doktor motilium verdi.ama ara ara kullanabiliyorum çünkü açken vermek gerekiyor.benim oğlanda çok aç olmadığı sürece ağzına birşey almıyor aldığında da tükürüyor

doktorum da büyüdükçe geçer dedi ama korkuyorum inşallah kalıcı olmaz.

bende de doğumdan sonra stresten reflü çıktı.çok üzülüyorum acaba benim gibi acı çekiyor mudur diye.

rabbim şifalar versin inşallah.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim bilgilendrimelerinize, çocuk doktorumuzda ilerde düzelir dedi, gaviscon ile lansor verdi, motiliumuda önerdi ama çok ilaç olduğu için kullanmasam olur mu dedim, gav ile lansor kullanıcaz, birde diyetine özen göstericem, çikolata uzun zamandır vermiyorum ama, teyzeler amcalar saolsun yoldan geçen dede bile bugün eline çikolata verdi, ama ikna ettim yedirmedim, allahım inşallah geçer , allah kuzucuklarımıza acil şifa versin.

Merhaba,

Forumda çok aradım ama genelde bebek reflüsü hk. da yorumlar mevcut, emzirme dönemi biten çocukluk çağında olanlar için ilgili konu bulamadığım için konu açma ihtiyacı gördüm.

Kızım 20 aylık , bir yaşından önce reflü sorunumuz hiç olmadı , hatta kusmadı bile ama gaz problemi hep vardı, kolik bir bebekdi, bir yaşından sonra 2 defa aşırı kusma yaşadı ve ara ara reflü oldu ama son 1 -2 aydır sürekli reflü oluyor ve uykuya dahi dalamıyor yutkunmakdan, dr. a bayram bitişi gidicez, reflü diyeti uyguluyorum, yatış pozisyonunu ayarlıyorum ama nafile yavrum sürekli yutkunuyor ve az yiyor, yemek borusu zarar görmemiştir, geç kalmamışımdır umarım.

konuyu internetden araştırdım, çoğunda ilaçla kesmişler ama tekrarlamış, tecrübesi olan anneler yardım lütfen, ilaçsız düzelen var, illaki ilaç kullanılmalı mı, kullanılsada ilaçın etkisini gören varmı , çok üzülüyorum daha çok küçük, derdinide anlatamıyor, dr. a gitcez ama muayene bizim için kabus oluyor, inş. doğru dürüst mua. olurda çözüm buluruz.

iyi bayramlar

Slm, bunlari senin ve belki baska annelere yardimci olurum diye yaziyorum.
Benim kizim henuz 1-2 haftalikken sunlari gozledim : biberonun orta yerinde aglama, normalde sutunu çok iyi içerken çok aç olmasina ragmen sutunu yarida birakma, kafasini arkaya dogru atma, uykudayken "gurp" diye bir ses pesinden yuzunu eksitme vs... internette saatlerce arastirdim ve diger annelerin yazdiklari sayesinde kizimin iç reflusu (bogaza kadar asid) oldugunu anladim, tabi hemen doktora goturdum kizimi kilosu 4 4luk kizim bir haftada 1 gram bile almamisti, doktora boyle boyle diye anlattim ve iç reflusu var dedi, bir ilaç yazdi (mopral) onun disinda gaviscon aldim, 3. gunden itibaren kizimda baya duzelme oldu, 1-2 kullandim heralde sonra baktik ki duzelmis ilaca falan gerek yok... bu benim tecrubem birde bi tanidigimin tecrubesi var, onun kizida sutunu içmiyormus sut içerken agliyormus falan defalarca doktora goturmus ne testler yapmamislar ki belden sivi bile almislar ama neyi oldugunu bulamamislar bir gun bebegi kusmus sutle beraber kan varmis hastaneye goturmusler ki yemek borusunu yakmis asit, 2 hafta hastanede yattiktan sonra eve donmus ilaçlara falan baslamis iste...
Birde aklima bisey takildi benim bildigim reflu çok kuçuk bebeklerde olur ?!
Anneler bebeginizde bu tarz davranislar gorurseniz hemen doktora goturun ve ilaca baslayin...
Ins bebeginiz biran once rahatlar ve e kisa zamanda iyilesir

evet benim kızımda bir aydır kilo almamış ve boy aynı, bu sebepden miş demekki doktor kilosu normal şu durumda birşey söylenmez demişti,kusma yok sık sık yutkunuyor ama yaramıyor heralde yedikleri :(

evet benim kızımda bir aydır kilo almamış ve boy aynı, bu sebepden miş demekki doktor kilosu normal şu durumda birşey söylenmez demişti,kusma yok sık sık yutkunuyor ama yaramıyor heralde yedikleri :(

midedeki asit oranini dusuren ilaç + gaviscon ve yeme içmesine dikkat edersen kisa zamanda duzeldigini gorursun ;) benimki de yutkunuyordu, gece uyurken bile... bebisine çokkkkk iyi bak annesi

Slm 4 aylık oglum var. Doğduğundan itibaren sürekli kusuyor. Doktor reflu dedi ve kilosu normal dedi ama bana zayıf geliyor kilosu 5 kilo 800 gram mama vermeyi düşünüyorum. Belki sütüm yaramıyor dur. Nolur yorumlarınızı bekliyorum.

Sağolun. İnternette bebekler icin reflu yastığı var. Kullanan var mı arkadaslar almayı düşünüyorum çok acil cevap bekliyorum.

Merhaba,

iyi bayramlar
Merhaba Feride Hanım,
Sizin yıllar önce yaşadığınız bu sıkıntının aynı belirtilerini 22 aylik oğlum yaşıyor yapmadığımız şey ve götürmedigimiz dr kalmadi yutkunmaktan uykuya dalamiyor gelisiminde kilosunda bir problem yok o zaman ne yaptiniz nasıl bir yol izlediniz kullandığınız ilaçlar ıyi geldi mi ne kadar bu durum sürdü konu ile ilgili bana yazarsanız çok sevinirim.

Mr
Merhaba Feride Hanım,
Sizin yıllar önce yaşadığınız bu sıkıntının aynı belirtilerini 22 aylik oğlum yaşıyor yapmadığımız şey ve götürmedigimiz dr kalmadi yutkunmaktan uykuya dalamiyor gelisiminde kilosunda bir problem yok o zaman ne yaptiniz nasıl bir yol izlediniz kullandığınız ilaçlar ıyi geldi mi ne kadar bu durum sürdü konu ile ilgili bana yazarsanız çok sevinirim.[/QUOTE
Merhaba umarim yazimi gprursunuz sizin cocuk nasil oldu benim bebegimde dogustan reflu var suan 1 yasainda ve daha da azdi..yutkunmaktan bogazi tahris oldu oksuruyor yemek yiyemiyor habire hickiriyor vok uzuluyorum siz ne yapip nasil yol izlediniz?

Merhaba umarim yazimi gprursunuz sizin cocuk nasil oldu benim bebegimde dogustan reflu var suan 1 yasainda ve daha da azdi..yutkunmaktan bogazi tahris oldu oksuruyor yemek yiyemiyor habire hickiriyor vok uzuluyorum siz ne yapip nasil yol izlediniz?

Back
X