• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarda o (parantez) bacak ???

antalya81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
147
0
116
Antalya
arkadaşlar oğlum 1 yaşında yürümeye başladı... ama bir tuhaflık hissettim. doktora götürdüm. hiç bişeyi yok geçer dediler... şu an 2 yaşında ve hala parantez şeklinde bacakları... yeni doktorumuz kalçaya kadar demirli ayakkabı verdi. 6 ya kullanın dedi...

bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan varmı...içim içimi yiyorrr

Benm tecrubm yok ama annem bnde tecrube etmis 1.5 yil o ayakkabilarka kucagnda tasimis bni sonuc masallah barekakkah sutun gbi bacaklar :-D bnm kizimdada var gbu ama daha 4 aylik dktrmz 1 yasina kadat gcmzse ortopedye gtr dedi

Benm tecrubm yok ama annem bnde tecrube etmis 1.5 yil o ayakkabilarka kucagnda tasimis bni sonuc masallah barekakkah sutun gbi bacaklar :-D bnm kizimdada var gbu ama daha 4 aylik dktrmz 1 yasina kadat gcmzse ortopedye gtr dedi

canım bende oğluşumu 12 aylıktan bu yana doktor doktor gezdiriyorum...6 ay ortopedik ayakkabı giydi... şu an kalçasına kadar demirli ayakkabı giyor...6 ayda düzelir dedi doktor...bakalım bekleyip görücez...

canım bende oğluşumu 12 aylıktan bu yana doktor doktor gezdiriyorum...6 ay ortopedik ayakkabı giydi... şu an kalçasına kadar demirli ayakkabı giyor...6 ayda düzelir dedi doktor...bakalım bekleyip görücez...
Ins biran once sagligina kavusur canim 24 yil once tedavisi varsa bu cagda kesin vrdir icini ferah tut biraz zor olck senn acindan cok agirmis cunku annem cok zorlanirmis beni tasirken ama eminim ki oglum iyilessonde hic sorun degil diye dusunuyrsundur ins en kosa zamnda saglikli bacaklari olur

arkadaşlar oğlum 1 yaşında yürümeye başladı... ama bir tuhaflık hissettim. doktora götürdüm. hiç bişeyi yok geçer dediler... şu an 2 yaşında ve hala parantez şeklinde bacakları... yeni doktorumuz kalçaya kadar demirli ayakkabı verdi. 6 ya kullanın dedi...

merhaba canım; benimde 27 aylık kızım var. parantez bacak sıkıntısı bizdede var. bende 15 aylıkken yürümeye başlayınca farkettim hemen ortopediye götürdüm. oda ortopedik ayakkabı verdi. 6 ay kullandık düzelme olmayınca başka ne yapabilirim diye üniv hastanesine götürdüm orada hipofosfatemik rikests(fosfor eksikliğine bağlı raşitizm) tansıı konuldu. şimdi ilaçlarını içiyor düzelmeyede başladı. senin ki belki benimkinden değidir ama yinede cocuk endokrinoloji ve metobolizma hastalıkları bölümüne götürmeni tavsiye ederim.

canım biz kan değerlerine baktırdık...hepsi normal çıktı..ca, f, demir,d vitamini
bakalım 6 ay bekleyip görücez...ama şu ana kadar (2 ay oldu ayakkabı giyeli) biraz düzelme var...

benim kızımın fosfor metobolizması bozukmuş . sizin öyle bir durum yok yinede çok geçmiş olsun

merhaba oglunuzun durumu ne düzeldimi? benim kızımda 20 aylık 15 aylıkken yürüdü . birazda tombul bi bebekti bacakaları asırı parantez zamanla duzelır dedım ama duzelmedı. dr a goturduk kan verdık. d vıtamı kalsıyum herseye bakılcak işte. inşallah düzelir çok korkuyorum. sizin durumunuz ne?

merhaba benim kızımdada obany problemi var ve özel bi ortez kullanıyoruz. kızım erken yürüdü hafifte toöbişte drumuz bundan kaynaklı olduğu söyledi

Benim oğlum şu anda 2 yaşında. Yürümeye başladığında fark ettik bacaklarını ve dr a götürdük. Dr parantez bacak dedi. Raşitizme bağladı. D-vit verdi. Bebekler doğar doğmaz D-vit veriliyor ancak biz kullanmamıştık, bu durumundan dolayı D-vit kullanmaya başladık. Kullandıktan sonra tahliller iyi dedi dr ve damla sayısını azaltarak D-vit kullanmaya devam ediyoruz fakat çocuğumuzu her gören bacaklarını fark ediyor mutlaka ve fark edenlerden bazıları tavsiyelerde bulundu ve çocuğun bacaklarını kızgın kuma yatırmamız önerildi ısrarla, bu öneriyi birden fazla kişinin yapması bizi ikna etti ve Akdeniz'de 10 gün boyunca bu işlemi gerçekleştirdik. Damlaya da devam ediyoruz. Kuma yatırma işini daha yeni yaptık ama şu an için görüntüde bir değişiklik yok çok erken çünkü ama güneşe çıkarma ve kuma yatırma işlemine devam edeceğiz. çünkü büyüdükçe mutlaka geçer diyorlar ve geçeceğine çok inanıyoruz. Çıkardığımız sonuç şu ki: bunun ilacı bol bol güneş! Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin inşallah. Allah dermansız dert vermesin.

Back
X