• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda Mastürbasyon

Benimde bir arkadaşım oğlunda böyle bir problem vardı uzun zaman önce.Bir uzmana danıştılar ve dr. bunun normal olduğunu öyle bir durumda çocuğu hemen ona hissettirmeden başka bir aktiviteye yönlendirlerini söyledi.Arkadaş çocuğuna birde slopet tarzı pantolonlar giydiriyordu o dönem hani kolay çıkartamasın falan diye yerimseniben Zamanla geçti dert etmesinler.Şimdi herşey normal.Ama uzun sürmüştü onuda belirteyim,yani iki günde düzelmez umutsuzluğa kapılamsınlar bence.

evet uzun sürüyor tedavisi, teyzemin torunu artık yapmıyormuş unutmuşşşş... Çok şükürrrr....

arkadaşım ben çocuk gelişimi uzmanıyım öncelikle anne baba bunun normal olduğunu bilmeliler ama tamam yapsın denilmeyecek yapılacak tek şey onu yapmasına fırsat vermemek ypmaya başlarsa çaktırmadan başka şeye yönlendrmek ğer çocuğa kızrlarsa onların olmadiğı yerlerde yapmaya devam eder ama bu şekilde yaparlarsa zamanla unutur bu süreç çok uzun ama onu da unutmamalılar benim arkadaşımı kızı 1.5 yıl sanra bıraktı annesi hiç onu yalnız bırakmıyodu hep kızının meşgul olabileceği şeyler buldu ama sabır çok önemli

[COLOR="DimGray"]tamamen sabır gerektiriyor, ama 4 yaşında çocuğa yaptığının yanlış olduğunun anlatılmaya çalışılması gerektiği açıklaması çoook saçma, çocuk ne yaptığının farkında değil ki

böyle bir durumla karşılaşan anne çocuğun ilgisini o anda farklı alanlara yönlendirmelidir

çocuğunla daha fazla kaliteli zaman geçirmeye çalışmalıdır. birlikte kitap okumak, resim yapmak, alışveriş yapmak, yemek yapmak vb.

çocuğunuzla iletişim kurmaya özen gösterirseniz ilgisi o alana kaymayacaktır
[/COLOR]

yaa kıslar benim oğlum daha 2 yaşında

vucudunu tanıması için çok erken değilmi

altını açıyorum yenisini bezletmeden kaçıyor.

öyle dolaşmak istiyor.sonra tv ye yada başka bişeye dalınca bakıyorum pipisini uzatıyo uzatıyooo

bide bakıyorumki kocaman olmuş pipisi.

yaa kıslar benim oğlum daha 2 yaşında

vucudunu tanıması için çok erken değilmi

altını açıyorum yenisini bezletmeden kaçıyor.

öyle dolaşmak istiyor.sonra tv ye yada başka bişeye dalınca bakıyorum pipisini uzatıyo uzatıyooo

bide bakıyorumki kocaman olmuş pipisi.

Bence doktoruyla konuşun çünkü bu mastürbasyonmu oluyor bilmiyorum... Doktoruna danışın derim ben...

çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım benim oğlumda dört yaşında uzun zamandır cinsel organıyla ilgili hep sürtünme halinde.sert olan herşeyin tepesine çıkıyor ne yapacağım bilmiyorum.sulu boya,pastel boya,oyun hamurları ve boyama kitapları aldım.biraz dikkati dağıldı ama yinede fırsat buldukça oyuncak kovasını ters çevirip üstüne çıkıyor.benim onun dikkatini dağıtmaya çalıştığımın farkında olsa gerek şimdide ya masanın altında yada benim arkam dönükken yapmaya çalışıyor.çok sabır ister.kızmıyorumda soğumasın diye cinsellikten diye.geçen görümcem ben oturuyoruz yanımızda görümcemin kızının cinsel organına elliyor.görümcemle konuştuk hatta sağolsun birşey demedi ben olsam kızardım vallahi.oda erkek çocuk büyüttüğü için anlıyor sanıyorum.sonra konuştum oğlumla yapmaması gerektiğini şimdi yapmıyor inşallah bidaha yapmaz.

çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım benim oğlumda dört yaşında uzun zamandır cinsel organıyla ilgili hep sürtünme halinde.sert olan herşeyin tepesine çıkıyor ne yapacağım bilmiyorum.sulu boya,pastel boya,oyun hamurları ve boyama kitapları aldım.biraz dikkati dağıldı ama yinede fırsat buldukça oyuncak kovasını ters çevirip üstüne çıkıyor.benim onun dikkatini dağıtmaya çalıştığımın farkında olsa gerek şimdide ya masanın altında yada benim arkam dönükken yapmaya çalışıyor.çok sabır ister.kızmıyorumda soğumasın diye cinsellikten diye.geçen görümcem ben oturuyoruz yanımızda görümcemin kızının cinsel organına elliyor.görümcemle konuştuk hatta sağolsun birşey demedi ben olsam kızardım vallahi.oda erkek çocuk büyüttüğü için anlıyor sanıyorum.sonra konuştum oğlumla yapmaması gerektiğini şimdi yapmıyor inşallah bidaha yapmaz.

İnşallah yapmaz... Yaparsada doktordan yardım alınması gerektiği söyleniyor. a.s.

bu yaşlardaki çocuklar kendi bedenlerini ve cinsiyet farklılıklarını çözmeye çalıştıkları yaştır. bunun için 4 yaşındaki çocuk mastürbasyon yapar mı die oluşan önyargı çok yanlıştır. çocuklar o yaptıkları hareketi mastürbasyon olarak yapmazlar... ergenlik döneminde yapılan ile arasında fark vardır...

mastürbasyon yapan çocuğun üzerine gitmek, yapmasının yanlış olduunu söylemek kızmak davranışı geçirmediği gibi daha da artmasına neden olabilir... bunun yerine çocuğun ellerinin sürekli meşgul edilmesi(oyun hamuru gibi), dikkatini başka yere çekilmeye çalışılması gerekmektedir... tv karşısında veya uykuya dalmadan önce en sık görülen durumlardır...

ufak çocuklarda masturbasyon çok normaldir. kendimiz bunu hatırlamıyoruz diye yapan çocuklara lütfen hastalıklı gözüyle bakmayın. bütün çocuklar bunu yapar, sadece bir kısmı nasıl bir şey olduğunun çok farkında olmadığı için uluorta yapmakta sakınca görmez. yapan çocuktan soğumak ya da döverim o çocuğu gibi ifadeler çok cahilce. bu tedavi gerektiren bir şey değildir. bir yetişkin ya da psikolog çocuğa yaptığının ne olduğunu ve toplumda, sosyal ortamlarda uygun kaçmayacağını açıklayabilir ama "iyileştiremez" çünkü bu bir hastalık değildir. her insan cinsel dürtülerle doğar. bunlar 15 yaşında birdenbire sihirli bir şekilde ortaya çıkmaz, hep içimizdedir.

ufak çocuklarda masturbasyon çok normaldir. kendimiz bunu hatırlamıyoruz diye yapan çocuklara lütfen hastalıklı gözüyle bakmayın. bütün çocuklar bunu yapar, sadece bir kısmı nasıl bir şey olduğunun çok farkında olmadığı için uluorta yapmakta sakınca görmez. yapan çocuktan soğumak ya da döverim o çocuğu gibi ifadeler çok cahilce. bu tedavi gerektiren bir şey değildir. bir yetişkin ya da psikolog çocuğa yaptığının ne olduğunu ve toplumda, sosyal ortamlarda uygun kaçmayacağını açıklayabilir ama "iyileştiremez" çünkü bu bir hastalık değildir. her insan cinsel dürtülerle doğar. bunlar 15 yaşında birdenbire sihirli bir şekilde ortaya çıkmaz, hep içimizdedir.

O kadar güzel ifade etmişsinki canım, bizdede teyzemin torununda yaşadık bu olayı ve onlarda çok doğal karşılayıp (doktorunada sordular ) gördükleri anda odadan çıkıyorlarmış hatta teyzem derdiki şu an meşgul vs. derken şimdi yapmıyor. İlkokul 2 'ye gidiyor... Bende oğlumu takipteyim yapacakmı diye ama daha öyle birşey yaşamıyoruz (daha doğrusu rastlamadım) bakalım gelecekte olacakmı :uhm:bilmiyorum...
Sağlıklı olsunlarda herşeyin çaresi var...kaydirigubbakcemile3

Çocukluk çağında cinselliğe karşı duyulan yoğun ilgi dönemlerini saptayarak bu dönemlerde görülen mastürbasyon faaliyeti ile cinsellik tutumları arasındaki bağlantıyı kurmuş olan Freud'dur. Freud'un çalışmalarında mastürbasyon, otoerotizm terimi ile karşılanır ve açıklandığı gibi, geniş kapsamlı bir çerçeve içinde düşünülür.

Çoğu erkekler belirli cinsel tepkileri verme yetkisine sahiptir. Zaten birçok erkek çocuk penisleri sertleşmiş olarak doğarlar. Her iki cinsin bebeklerini de cinsel organlarını yatağa, halıya veya herhangi bir oyuncağa sürterken gözlemek mümkündür; bundan fiziksel bir haz duydukları da kuşkusuzdur. İlk başlarda hareketlerini kontrol edemedikleri için, daha doğrudan bir uyarma için ellerini kullanmazlar. Ama bir süre sonra bunu da keşfedeceklerdir.

benim oglumda beni opuyor ve anne bak pipim uyandi diyor ben ne yapicam bilmiyorum simdilerdede konusup duzelt meye calisiyorum ve bana soylemiyor fakat ben anliyorum benim oglum 4 yasinda televizyonda opusenleri gorup cok ayip demi annecim diyor bunu ne yapicam baba ve ben sastik nasil ögreticeyimizi doktarami gitsek acaba ama daha 2 hafta oldu banada fikir verin lutfen:emir_bebek:gamyoncuiremsu

TERLİKCİM ÇOK GÜZEL VE TÜM ANNELERE ÇOK FAYDALI OLACAK BİLGİLER VERMİŞSİN TEŞEKKÜRLER...........
a.s

benim oglumda beni opuyor ve anne bak pipim uyandi diyor ben ne yapicam bilmiyorum simdilerdede konusup duzelt meye calisiyorum ve bana soylemiyor fakat ben anliyorum benim oglum 4 yasinda televizyonda opusenleri gorup cok ayip demi annecim diyor bunu ne yapicam baba ve ben sastik nasil ögreticeyimizi doktarami gitsek acaba ama daha 2 hafta oldu banada fikir verin lutfen:emir_bebek:gamyoncuiremsu

Doktoruna gittiğinizde; doktora çocuk yanınızda yokken bir söyleyin bence bu illaki mastürbasyon demekde değildir belkide ama doktor çocuğu nasıl yönlendirmeniz gerektiğini size izah eder en azından... Sağlıklı günler dilerim tatlım...kaydirigubbakcemile3

TERLİKCİM ÇOK GÜZEL VE TÜM ANNELERE ÇOK FAYDALI OLACAK BİLGİLER VERMİŞSİN TEŞEKKÜRLER...........
a.s[/quote

İyi dileklerin için teşekkürler canım. Paylaştıkça herşeye çözüm bulacağımıza inanıyorum... Çocuklar için parmak basılacak çok önemli bir konu bence... katılımını beklerim canım... kaydirigubbakcemile5

çok ilginç yaa...
Allahım ben cok asabi bi insanım kesin doverdim tenefuste o cocugu :delphin:
ama yazık gerci onun da aklı kesmiyodur ki
kim bilir nerden kimden gorup etkisinde kaldı senağlama

çocuk nereden görsün.bence böyle bir durumda çocuktan soğumak yada dövmeyi istemek yerine yardımcı olup bu durumdan nasıl çıkacağına kafa yormak gerek çünkü uzmanlar bu davranışı sergileyen çocuklar için sevgi yoksunluğundan kaynaklandığını söylüyorlar. sonuçta bu da pskolojik bir rahatsızlık

Back