bir öğrencımde vardı,,
kız 8 yasındydı,,,, sınıfta yapıyrdu.
psikiytrıye yönlendirdim ama kızdan cok soğumustum ya,,,
zamanla gecti,,,
Çok güzel açıklanmışşş...Çocuklar bu dönemde genital organlarından zevk aldıklarını fark ederler. Karşı cins ebeveyne açık olarak daha fazla sevgi gösterisinde bulunurlar. Gelişimin bu döneminde cinsel organlarının işlevlerine ilişkin cinsel ve saldırgan içerikli duygular önem kazanır. Oedipus karmaşası, farklı cinsten olan ebeveyne karşı cinsel duyguların aynı cinse olana karşı ise düşmanca duyguların oluşması ile belirlenir. Freud, son derece önemli kişisel ve duygusal gelişim yüzlerinin bu ilk 7 yılda biçimlendiğini savunur. Psikanalistlere göre çocuğunda kendine özgü bir tür cinsel yaşamı vardır fakat bu büyüklerinkinden çok ayrıdır. Çocuk cinsiyetini de bu evrenin başında öğrenir. 3-4 yaşlarında iken çocuk nasıl doğduğunu sorar. Bu zamanda atlatmaca yanıtlar yerine doğru yanıt verme yolu tutulmalıdır. Bu yapılmazsa bu sorunlar çocukta birer karmaşa biçimine dönüşebilir ve sürer gider. 4-6 yaşlarında ya da bu yaşları izleyen zamanda çocuk cinsel organlarıyla oynayarak kendi kendine bir tür doygunluk duyar. Bu dönemde çocuklarda mastürbasyon davranışı gözlemlemek mümkündür, bu normal bir sürecin parçasıdır.
Mastürbasyon Yapan Çocuğunuza Nasıl Yaklaşmalısınız?
- Yaptığının yanlış olduğunu düşünmesine neden olmayın
- Cezalandırıcı, yargılayıcı ayıplayıcı ifadeler veya tavırlardan kaçının
- Başkalarının önünde yapmasının görenleri rahatsız edebileceğini öğrenmesini sağlayın
- Daha uygun zamanlar ve mekanlar tercih etmesi konusunda yönlendirici olmaya çalışın
- Aşırı noktalar vardığını düşünüyorsanız ve gerekirse ilgisini değiştirebilecek aktiviteleri özendirmeyi deneyin
- Çocuğun yakın çevresini bilgilendirmek ve gerektiğinde desteğini almaktan çekinmeyin
- En önemlisi de mastürbasyona başka problemlerin eşlik edip etmediği konusunda dikkatli
ARAŞTIRDIM VE BUNU BULDUM UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR
nasıl yani canım??
arkadaşlarının arasında herkesin ortasında mi?
Allahım nereye gidiyoruz yaa :çok üzgünüm:
4 yaşındaki cocuk ne anlar masturbasyondan fisfisfis
çok ilginç yaa...
Allahım ben cok asabi bi insanım kesin doverdim tenefuste o cocugu
ama yazık gerci onun da aklı kesmiyodur ki
kim bilir nerden kimden gorup etkisinde kaldı senağlama
Arkadaşınıza gördüğünüzü anlatın ve doktorundan yardım almasını söyleyin. Doktor onu yönlendirecektir. Benim teyze kızının oğlu öyleydi konuştular doktorla, doktorun dediğine göre; önceleri görmemezlikten gelin demiş. Sonrasındada oturup anlatın demiş, yani bunun kendisi için iyi olmadığını vs. Baktınız ki devam ediyor o zaman doktoru yönlendirir zaten... Ama en önemlisi ASLA ÇOCUĞA BAĞIRIP, ONU DÖVMEYE KALKIŞMAYIN... O zaman tetiklersiniz (TV'de bir doktor söylemişti) :1no2:bir arkadasimin kizini ben gördüm ama annesine söyleyemedim annesi onun kendini terlettigini ve öyle bir huyu oldugunu saniyor ama ben söyleyemedim nasil yardimci olabilirim bana yol gösterirmisiniz?
Benim söyledigim 8 yasinda bir kiz gec kalinmis olunabilirmi?ama ben nasil söyleyecegimi bilemiyorum insan utaniyo arkadasda zannedersem hic tahmin etmiyo hatta böyle seyden haberi bile yok .Arkadaşınıza gördüğünüzü anlatın ve doktorundan yardım almasını söyleyin. Doktor onu yönlendirecektir. Benim teyze kızının oğlu öyleydi konuştular doktorla, doktorun dediğine göre; önceleri görmemezlikten gelin demiş. Sonrasındada oturup anlatın demiş, yani bunun kendisi için iyi olmadığını vs. Baktınız ki devam ediyor o zaman doktoru yönlendirir zaten... Ama en önemlisi ASLA ÇOCUĞA BAĞIRIP, ONU DÖVMEYE KALKIŞMAYIN... O zaman tetiklersiniz (TV'de bir doktor söylemişti) :1no2:
Benim söyledigim 8 yasinda bir kiz gec kalinmis olunabilirmi?ama ben nasil söyleyecegimi bilemiyorum insan utaniyo arkadasda zannedersem hic tahmin etmiyo hatta böyle seyden haberi bile yok .
Zannetmem geç kalınmış olmaz herhalde... Lütfen utanmayın bunda ne var, arkadaşınıza da izah edin durumu... Aşağıdaki linkide tıklayıp inceleyin ve mümkünse arkadaşınızlada paylaşın...
http://www.uzmantv.com/konu/okul-oncesi-cocuklarda-masturbasyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?