• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda mahrem bölgeye dokunulması?

01ugurecem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2018
31
12
38
28
Bu soruyu sorarken çok çekinerek soruyorum.
22 aylık bir oğlum var, 31 haftalık kızıma hamileyim. Hamilelik psikolojisi mi bilmiyorum ama oğlum bez bırakma sürecinde. Havalar sıcak olduğu ve pişik olduğu için bezleyemiyorum. Oda rahatsız oluyor fakat az çok bilirsiniz dedeler ve neler teyzeler vs. Erkek çocuklarinı mahrem bölgesine dokunarak sevme durumu oluyor.
Bu beni aşırı rahatsız ediyor. Ayıp de oğlum diye rahatsızlığımı belli etmeye çalışıyorum. Sapık muamelesi yaptığımı zannetmelerinden çok çekiniyorum. Bunun psikolojik olarak doğru olmadığını da biliyorum. Onlara bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Acaba böyle deneyimleriniz, pedagog ile görüşme sonucu bana önerileriniz var mı bunu sormak istedim. Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmazsanız sevinirim. Sadece ihtiyacım olan önerileriniz.

Çocuk gelişimciyim. Bunu yapan kişilerle açık açık konuşun. Dede nine teyze vs. Ciddi bir şekilde çünkü bu cok önemli bir konu. Ne yazik ki toplumumuzda erkek çocuklarına sıklıkla yapilan bir davranis. Cok net konuşun bu çocuğun cinsek gelişimini, mahremiyet duygusunu cok olumsuz etkiliyor onun iyiliği için bunu yapmamaniz gerekiyor. Bu çok yanlis bir davranış en başta çocuğun bizim hoşumuza gitmiyor gidecek bişey de değil zaten diye açıklayın. Benim çocuğum da bir birey senin benim gibi. Aynı hareketi size yapilsa yapanı sapık sanirsiniz benim çocuğum da sizi sapik sanicak diye aciklayin. Cok net

Doğduğundan beri yanlarında bezlemeyerek ve üstünü değiştirmeyerek mahremiyete karşı hassas olduğunuzu belli ettiyseniz direk olarak özel bölgelerini ellemeden sevin ilerde yabancı birinin kötü yaklaşımı ayırt edebilmesi için en yakınlarının buna dikkat etmesi gerekiyor bu yüzden bende yanınızda altını dahi değiştirmiyorum diyebilirsiniz.

22 aylık bir oğlum var, 31 haftalık kızıma hamileyim. Hamilelik psikolojisi mi bilmiyorum ama oğlum bez bırakma sürecinde. Havalar sıcak olduğu ve pişik olduğu için bezleyemiyorum. Oda rahatsız oluyor fakat az çok bilirsiniz dedeler ve neler teyzeler vs. Erkek çocuklarinı mahrem bölgesine dokunarak sevme durumu oluyor.
Bu beni aşırı rahatsız ediyor. Ayıp de oğlum diye rahatsızlığımı belli etmeye çalışıyorum. Sapık muamelesi yaptığımı zannetmelerinden çok çekiniyorum. Bunun psikolojik olarak doğru olmadığını da biliyorum. Onlara bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Acaba böyle deneyimleriniz, pedagog ile görüşme sonucu bana önerileriniz var mı bunu sormak istedim. Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmazsanız sevinirim. Sadece ihtiyacım olan önerileriniz.
Bir çocuğun cinsel organını sevmek zaten sapıklıktır. Dolayısıyla sapık muamelesi yapmanızda da bir sakınca yok. Sert çıkın bu konuda.

Valla bence niyet ne olursa olsun sapık muamelesini hakediyor böyle davranışlar. Yukarıdaki üyenin dediği gibi net bir şekilde anlatın. Anlamazlarsa ne anlayacaklarını ve hissedeceklerini umursamadan konuşun. Ne demek ya! Ayrıca siz net olarak konuşamıyorsunuz oğlunuz nasıl ayıp vs desin bu sorumluluğu çocuğunuzun üzerine atmayın. Bebeğinizin sağlığı daha önemli. Gerekirse sert bir şekilde uyarın.

Çok şükür etrafımda hiç öyle çocuğun mahrem bölgesine dokunarak seven sapık yok çok şükür. Yapanı görürsem elini dürer ağzının da payını veririm hangi şuursuzsa. Çocuğun da mahremiyet eğitimini yabancıların yanında anadan üryan soyup gezdirerek vermeyin bir zahmet siz de. 2 yaşında olmayan çocuğunuzu papağan gibi kelime öğreterek etrafı uyarmak yerine doğru düzgün koruyun çocuğunuzu sahip çıkın

Çocuğun mahrem bölgesine dokunarak sevmek de nedir.Wala hayatımda ilk defa duydum böyle bi sapıklık.Sapik muamelesini hakediolar çünkü sapıklar.Boyle sevme şekli mi olur ya.O elleri kırarım.Wala açık soylim ortalığı yıkarım ben böyle bi durumda.Bu ne ahlaksızlıktır ya.Yazik o çocuğa wala.

Neneler de mi bu şekilde "seviyor"? konunun bez bırakmayla ne ilgisi var? Tahminim bu tacizi yapan yaşlı bir erkek var ve siz çocuğunuzu koruyacak gücü bulamıyorsunuz. Belki maddi desteğine ihtiyaç duyduğunuz biri ama çocuğunuzu korumaya mecbursunuz. onun ayıp demesi neyi değiştirir, tacizciyi güldürür ancak. O çocuk size emanet, gerekirse şiddet kullanarak her türlü taciz, tecavüz ve darptan çocuğumuzu korumak bizim en en en önemli görevimiz.

Eski insanlar bu tarz konuları takmıyor cahilce davranıyorlar. Erkek olduğu için rahatça göster pipini bakalım vs evet yapılan şeyler bunlar ama aşırı yanlış bir durum zaten yukarıda da yazmışlar. Kimse çocuğunuzdan önemli değil ve üzülecekler kırılacaklar diye düşünmeyin uyarın. Söz konusu çocuğum olursa kimseyi umursamam valla bencil biri değilim ama bu konuda aşırı bencil davranabilirim.
Siz de her şeyden önce çocuğunuzu başkalarının yanında çıplak bırakmayın, altını değiştirmeyin bence.
3 aylık bebeğim var daha anlamadığı halde en yakınlarım hariç asla başkalarının yanında altını açmam.
Çocuklar mahrem bölgelerinin başkaları tarafından görülmemesi, ellenmemesi gerektiğini çok erken yaşlardan öğrenmeli ki ileride allah korusun taciz gibi durumlardan kendini koruyabilmeli bence.

Bezlemeseniz bile kesinlikle çocuğunuzu çıplak şekilde dolastirmayin yaz gelmiş olsa bile çamaşırı üstüne minik penye şortlar giydirin siz de çocuğunuzu o şekilde insanların yanına yollayarak vücut hakkını ihlal etmiş oluyorsunuz

Zaten başta sizin başkalarının yanında çıplak gezdirmemeniz gerekiyor. Bez baglatmiyorsa külot giydirin. Mahremiyet bir bütün.
Ayıp de demenin çocuk için anlamı yok. Büyüklere de mahremiyeti öğrensin, özel bölgesine dokunulmasini normallestirmesin, haberlerde tvlerde neler izliyoruz diyin.
Yeni doğacak bebeğinizin de bezini tek değiştirin. Herkesin içinde yapmayın

Neden cekiniyorsunuz yapmayın deyin nedenlerini açıklayarak benim oglumuda mesela aile büyüklerinden bir kaç kişi dudaktan öpmek istedi ben direk hayır yapmayın dedim, büyüdükçe onu normal birşey olarak kabul edecek ve biri kötü niyetle bunu yapsa ayırt edemeyecek dedim nedenini açıklayınca herkes anlayış gösterdi hoş gostermesede yine tavrim net olurdu.

Bu dedeler nineler teyzeler sizin evinizde mi yaşıyor? Hayırsa çocuğunuzu bu insanların gördüğü 3-4 saat diliminde lütfen külotlu ve gerekirse penye şortlu tutun. Şu tarz birşey de giyebilir. 2EA3B4CB-396B-4420-8972-30C318BC68D7.png
Ayrıca çok sessizsiniz, ne demek oğluma ayıp dedirtmeye çalışıyorum? Siz diyeceksiniz ki çocuğuma bu şekilde dokunulmasına babası ve ben izin vermiyoruz yanlış anlamayın, iti uğursuzu SAPIĞı var, eski zaman değil, bilinçli yetişmesi gerekiyor

Back