Çocuklarda gece korkusu

melodi9900

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2024
4
0
31
Merhaba anneler. Çok çaresizim . Lütfen yorum yapın. Oğlum 4 yaşında. Geceleri birlikte uyuyorum onunla. Odada geceleri lamba da açıyorum gayet aydinlik. Ama Oğlum geceleri uyanıp bana bakıp çığlık atıyor. Özellikle kafamin üstüne bakıyor çığlıgi basıp kaçıyor. Korkuyor benden. Ne görüyor. Ruhani varlık mi görüyor? Oda aydınlık üstelik çok korkuttu beni. Uyuyamıyorum geceleri çığlık atcak diye. Korkudan benim de ses tonum değişiyor o kadar bağırıyor ki. Aklim gidecek Allah korusun.

Merhaba anneler. Çok çaresizim . Lütfen yorum yapın. Oğlum 4 yaşında. Geceleri birlikte uyuyorum onunla. Odada geceleri lamba da açıyorum gayet aydinlik. Ama Oğlum geceleri uyanıp bana bakıp çığlık atıyor. Özellikle kafamin üstüne bakıyor çığlıgi basıp kaçıyor. Korkuyor benden. Ne görüyor. Ruhani varlık mi görüyor? Oda aydınlık üstelik çok korkuttu beni. Uyuyamıyorum geceleri çığlık atcak diye. Korkudan benim de ses tonum değişiyor o kadar bağırıyor ki. Aklim gidecek Allah korusun.
Yaşamıstım bunu ama şimdi yazsam yanlış bilgı veririm diye bırsey dıyemedım

Gece terörü olabilir mi?
Gece bağırdığında hala uyuyor oluyor muhtemelen sizi de görmüyor.
Ne zamandır böyle bu?
Bir de neden beraber uyuyorsunuz anlamadım. Siz yerinizde yatın. Korkunca gidersiniz.
Işık açıksa bile korkuyorsa bence kapatın aydınlıkta uyumasın. Küçük bir gece lambasında uyusun.

Gece terörü olabilir mi?
Gece bağırdığında hala uyuyor oluyor muhtemelen sizi de görmüyor.
Ne zamandır böyle bu?
Bir de neden beraber uyuyorsunuz anlamadım. Siz yerinizde yatın. Korkunca gidersiniz.
Işık açıksa bile korkuyorsa bence kapatın aydınlıkta uyumasın. Küçük bir gece lambasında uyusun.
Biz babasiyla ayrıyız o yüzden oğlumla uyumak istedim uzak kalmak istemedim. Karanlikta da ayni sekilde korkunca ben de aydinlattim hep odayi. Gündüz sordum benim kafamda kedi görmüş. Hatırlıyor. Bir hocaya danışacagim yarin. Sanirim musallat oldular. Cocuk benden korkusuna beni yanında istemiyor artik.

4 yaşında meleğe nasıl musallat olurlar yahu ?
Ekranda izlediklerini takip edin. Kuzenimin çocuğu YouTube’da izlediği bir video yüzünden aylarca tuvalete gitmek istemedi 4-5 yaşındayken. Aile de böyle başka şeylere yormuştu izlediklerine bakınca anladılar. Orda gördükleri 7-8 şantiyekin bir görüntü bile bu korkuyu oluşturabilir karton kedi miydi neydi valla ben de bakınca korkmuştum. İzlediklerine odaklanın filtreleyin içerikleri.

Biz babasiyla ayrıyız o yüzden oğlumla uyumak istedim uzak kalmak istemedim. Karanlikta da ayni sekilde korkunca ben de aydinlattim hep odayi. Gündüz sordum benim kafamda kedi görmüş. Hatırlıyor. Bir hocaya danışacagim yarin. Sanirim musallat oldular. Cocuk benden korkusuna beni yanında istemiyor artik.

Şaka mısınız….
Çocukların hayal gücü geniştir gündüz gördükleri şeylerden geceleri korkabilirler. Önce odaları ayırın. Arada elbet beraber uyuşabilirsiniz sonra da ışığı kapatın küçük bir gece lambası alın. Bu sürekli oluyorsa psikiyatriye gidin.

4 yaşında meleğe nasıl musallat olurlar yahu ?
Ekranda izlediklerini takip edin. Kuzenimin çocuğu YouTube’da izlediği bir video yüzünden aylarca tuvalete gitmek istemedi 4-5 yaşındayken. Aile de böyle başka şeylere yormuştu izlediklerine bakınca anladılar. Orda gördükleri 7-8 şantiyekin bir görüntü bile bu korkuyu oluşturabilir karton kedi miydi neydi valla ben de bakınca korkmuştum. İzlediklerine odaklanın filtreleyin
Youtube kids dışında bir şey izletmiyorum ama dediğiniz gibi de olabilir. Bir hocaya danıştım sadece gözükebilir dedi. Musallat olamazmış evet Allah korur, çünkü melek onlar daha dedi. Ama önlem amaçlı yine verdiği reçeteyi uygulayacağım.
Çocuğum benden korkusuna gece ayni odada bile yatmıyor benimle. Babasını çağırdım mecbur . Ve dediğine göre gece benim kafami siyah kedi olarak görmüş. Sürekli de tekrarliyor bunu kedi nerde diyor. Kedi gelmesin diyor. Benim de psikolojim bozuldu düzelmesi icin her şeyi yapacağım.

Youtube kids dışında bir şey izletmiyorum ama dediğiniz gibi de olabilir. Bir hocaya danıştım sadece gözükebilir dedi. Musallat olamazmış evet Allah korur, çünkü melek onlar daha dedi. Ama önlem amaçlı yine verdiği reçeteyi uygulayacağım.
Çocuğum benden korkusuna gece ayni odada bile yatmıyor benimle. Babasını çağırdım mecbur . Ve dediğine göre gece benim kafami siyah kedi olarak görmüş. Sürekli de tekrarliyor bunu kedi nerde diyor. Kedi gelmesin diyor. Benim de psikolojim bozuldu düzelmesi icin her şeyi yapacağım.
Siyah kedi diyorsa benim dedim karton kediyi izlemiştir. İsterseniz bakın videoya siyah bir kedi o da ve gerçekten korkunç. Kedi evine gitti gelmeyecek kedi evimize giremez gibi şeyler söyleyip sarılabilirsiniz

Merhaba, bahsettiğinizin gece terörü olduğunu düşünüyorum çünkü bizde aynısını oğlumda yaşadık hemde tam sizin oğlunuzla yaşıt olduğu dönemde haftada kimi zaman 3 kez olan dakikalarca devam eden ve toplamda yaklaşık 1 ay süren bir durumdu ve çocuk psikiyatrisine götürmüştük oğlumuzu, çektiğimiz videoları göstermiştik ve kendisi bu tanıyı koymuştu. Bu durumda çocuğunuzun hala uyku halinde olduğunu ve uyandırılmaması gerektiğini, bu durumun ona her hangi bir zarar vermediğini belirteyim öncelikle. Bizim tespitimiz akşam yemeğinde sindirilmesi güç yemeklerden sonra yeteri kadar beklemeden uykuya gitmesi, aşırı terlemesi bunlar tetikliyordu. Geçici bir süreç herşey normale dönecektir eminim ama yine de sizde uzman görüşü alırsanız içiniz rahatlar.

X