Çocuklarda cinsiyetin şekillenmesi ; ben sana aşık oldum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Birgaripinsan

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
9.780
34.242
548
Acayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş. Ama çocuk erkek. Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti.

Etkilenir mi mi? O öyle bişey değil ki ama.

Ben yerinizde olsam bunu diyen çocuğun ailesine sabır duası ederdim. anasına gidip gidip ben orta cinsim şöyleyip sen beni böyle doğurdun deyip duruyordur.

Cinsel yönelim doğuştan geliyor, etkilenerek değişmesi mümkün değil. Çocuğunuzun farklı bir cinsel kimliği de olabilir. Bence önemli olan etkilenir mi diye endişelenmek yerine yönelimi ne olursa olsun onu seveceğinizi ve arkasında duracağınızı hissettirmek.

Çok zor bir durum çocuklar daha iki cinsiyeti zor ayırırken. Bence okulla konuşun

Arkadaşlar birbirlerini sever oğlum deseydiniz. Daha fazla soru sorarsa demek ki öğrenmek istiyor. Ona göre uygun bir dille anlatırdınız yüzeysel bir şekilde.

Toplumumuzda hala tabu bu konular. Sizi de anlayabiliyorum. Çocuğa anlattığınız zaman nasıl karşılayacağı, ne kadar anlatmanız gerektiği sizi germiş olabilir. Normal

Anladığım kadsrıyla bunu diyen arkadaşı çucuğun kendisi değil onu diyen çocuğun ailesiyle konuşmasınızı öneririm enazından kendi çocuklarına karşı ya önlem alırlar veya konuşurlar şaka yapmıştır muhakkak ama 8 yaşında bir çocuğun bunu bilmeside ayrı bi düşündürücü

Çok yakın bir arkadaşım gay’di. İlk defa gay biriyle arkadaş olunca didik didik sormuştum. Anasınıfındaki ilk aşkı erkekmiş onun da.

Sanırım ben bu durumu bir psikoloğa danışır öyle anlatırdım çocuğuma, çok kafa karıştırıcı bi konu

Çok zor bir durum çocuklar daha iki cinsiyeti zor ayırırken. Bence okulla konuşun
Bence öğretmeniyle konuşun çok yaymadan. O da çocuğun ailesiyle irtibata geçsin. Diğer türlü hem çocuk hem ailesi zor durumda kalır. Çocugun üzerine yapışır bu konu siz de bilirsiniz

Ailesi geri kafalıysa çocuk için çok zor bi duruma sürüklenmek olabilir aileyle konuşmak ya

Yok yok gelip baya kulağına aşkını itiraf etmiş. Başkası duydu mu dedim yok kulağıma söyledi dedi. Kimseye söyleme dedim. Hem o çocuk hem kendi etiketlenir diye.

Onu vurgulama amacım konu sahibi kendi oğlu ile cinsel yönelim hakkında konuşmaya karar verirse ileride çocuğun kendisini kötü hissetmemesi için kapsayıcı ve sevgi temelli bir dilde konuşmasını tavsiye etmekti.

Çocuğun bilmesine o kadar şaşırmadım. Çocuklar çok küçük yaşlarda hissediyorlar bazı şeyleri. Bu konuda bilgisi olan bir ailesi varsa ve çocuk hissettiklerini ailesi ile paylaşmışsa bu kavramları da öğrenmiştir..

Yurtdisinda mısınız ?
Çünkü bence öylesiniz.
Türkiye’de olamayacak bir şey şu an bu.
Aslında Amerikalı psikologlar bu konuyu yani çocuğun cinsiyetsiz yetişmesi gerekip gerekmediği konusunu çok tartışıyor ama çoğunluk çocuk hangi cinsiyette doğdu ise o cinsiyette büyütülmesi büyüyünce fikri değişirse saygı duyulması yönünde.
Yani 8 yaşındaki bir çocuk bu ayrımı bence yapamaz bariz ailenin etkisi altında kalarak böyle söylemiş.
Bence çocuğunuza anlatırsanız anlayabilir

Çocuğunuz en fazla şaşırır aklı karışır siz konusur açıklama yaparak yardımcı olabilirsiniz, şaka yapmıştır öyle zannetmiştir yada seninle arkadaş olmak istiyor ilgini çekmek istiyor diye gecistirirdim.
Diğer çocuğa üzüldüm ben ne yaşıyor acaba onun durumu daha ciddi, bizim ülkede bu durum ileri yaşlarda kendini belli eder küçük bir çocuk ben böyleyim demez çünkü ne olduğunu o da çözemez, çocukların izlediği çizgi filmlerde tablet oyunlarında yer veriyorlar çocukların bilinçaltına yerleşiyor, çocuğum izlerken Caillou adlı çizgi film de gördüm şaşırdım. O çocukta izlemiş etkisinde kalmış ilgi çekmek istiyor olabilir eğer ailesini tanıyorsaniz görüşün durumu belirtin, önüne gelene anlatıyorsa istismara çok açık bir çocuk olur.

Ben yerinizde olsam bunu diyen çocuğun ailesine sabır duası ederdim. anasına gidip gidip ben orta cinsim şöyleyip sen beni böyle doğurdun deyip duruyordur.
Orta cins kavramını anlayıp kullanabilen bir çocuğun ailesi de bilinçlidir hiç merak etmeyin siz ama haklısınız böyle bir ülkede kesinlikle bende sabır diliyorum kendilerine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…