Çocuklarda boy kısalığı önlenebilir mi?

6 yaşında ve 103 cm mi ? Çocuk endokrine bir an önce gidip testleri yaptırmanızı tavsiye ederim.

Genetik diyip ihmal etmeyin. Siz ve erkek kardesinizde de büyüme hormonu eksikliği olabilir ondan kısa kalmışsınızdır. Bhe olanlar tüm dünyayı da yese uzamaz. Bh tedavisinnde korkulacak bir risk yok. Hatta erkek kardeşiniz de eğer 18 yasından kücükse o da cocuk endokrine gitsin o da eksiklık varsa hormon kullansın. Büyüme hormonu sadece boy uzatmıyor aynı zamanda kasları da gelıstiriyor. Kalp de tamamen düz kastan oluşan bir organ. Bh eksikliğinin ileride yapabileceği bir sürü sorun var. Yorgunluk halsizlik kas erimesi kemik erimesi kalp rahatsızlıkları vs. Hatta büyüme hormonunun aslında çocuklarda ve yetıskınlerde aslında cok daha fazla konuda etkisi oldugu tahmin ediliyor ama araştırmalar yetersiz şuanda.

Dun doktora gittik klasik boy kilo bakildi genetik olarak normal dedi kemik yasina bakildi 3 yas cikti boy olarakda 4 yas cikti.Hormon testi icin bir prosodur varmis 6 ay takip edilmesi gerekiomus uzamazsa gelismezse hormon testi yapilacakmis oda hastaneye yatirilip ilac verilip yarim saat arayla 5 kez kan alinacakmis.Eger hormon dusuk cikarsa bileklerden falan film cekilecekmis sanirim ilac baslanacakmis 3 veya 4 gun yatis yapilir dedi hormon sonucuna gore.
Hormon testi yaptiran arkadaslar sizdede bu sekilde 6 ay bekledi mi doktorunuz?Suan ilac falan yazmdai 3 ogun yedir paketli gidalardan uzak dur gunde 2 bardaktan fazla sut icirme dedi

N Norditropin

Yemek konusunda o kadar seçici ki zorla yediriyorum desem yeridir.. omega3üde daha önce aldım tadını sevmedi diye kullanamadık burdaki bi arkadaş sağolsun argivit balık yağı önermiş geçen eczaneden onu aldım çok rahat kullandı diğeri gibi sorun olmadı bunu düzenli kullancaz artık

Bol bol yedirin ergenlik tamamlanana kadar kalsiyum alımına et süt gibi besinler hiç eksik olmasın yüzme veya basketbol tavsiye ederim ben lisede bu şekilde boy atmıştım , şimdi görümcem de aynı şekilde besleniyor aşırı yiyor büyüme için gerekli tüm depoları dolduruyor spor yapıyor boyu benden uzun onunda. Genetik açıdan uzayabilecegi en iyi uzunluğa bence bu şekilde gelir başka mümkün değil.

Balık yağını Argivitin önerdiği güvenilir internet sitesinden aldım cidden dediğinz gibiymiş kullanım açsından hiç bi sıkıntı yaşamadık

Ah keşke yedirebilsem ama balığı hiç bi şekilde ağzına sürmüyor o yüzden argivit dha aldık geçen gün bununla devam edicez omega3 açığını böyle kapatcaz.

Çok teşekkürler bilgilendirme için ama zaten yemekle pek arası olan bi çocuk olmadığından tok yattığı söylenemez :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…