• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda boy kısalığı önlenebilir mi?

Yaa Allah aşkına cart organik curt organik sonuçta PAKETLİ GİDA .
Ben çocukken annem doktora götürmüş sadece meyve ve süt tüketiyor yemek yemiyor demiş. Doktor da daha ne istiyorsun demiş. Doktorlar öneriyormus bırakın Allah aşkına.

Bir bebek istahliysa yumurta et sebze meyve yoğurt kefir ayran ceviz badem fındık kaju bunlar verilir saçma sapan bebek irmiği organik bebek bisküvisi değil. İştahsızsa da gerekli takviyeyi doktor önerir önerdiği takviyeler de özel olduğu için araştırır akıl süzgecinden geçirip karar veririz
Ha tmm siz bebekken sadece bunu yediyseniz okeyiz biz ,dunyadaki tek anne sizmissiniz gibi davranmayi birakin bende paketli gida sevmem ama organik olanlari oneren doktorlar var ve bir egitimden sonra diploma aliyorlar dikkatinizden kactiysa

vitaminlerin ne zarari olabilir ki? ne gibi bir problem gordunuz?
Doktor kontrolü dışında bilinçsizce alınan vitaminler sizin zannettiginiz gibi çocuğun boyunu uzatmiyor yada kilo aldırmıyor ergenlik döneminde bı anda öyle bir portluyor ki kendinizi obezite yada diğer hastalıklarla uğraşırken buluyorsunuz metabolizma hızına direk etki ediyor yani aileler burda çocuklarına faydadan çok zarar veriyor

Birde hanımlar erken ergenlik die bir sorunumuzda var doktor dediki erken ergenliğe giriyor çocuklsr srtık dedi onuda takip etmelisin dedi ergenliğe girdikten sonrs elimizden çok bişey gelmeyebilir dedi.

Doktor kontrolü dışında bilinçsizce alınan vitaminler sizin zannettiginiz gibi çocuğun boyunu uzatmiyor yada kilo aldırmıyor ergenlik döneminde bı anda öyle bir portluyor ki kendinizi obezite yada diğer hastalıklarla uğraşırken buluyorsunuz metabolizma hızına direk etki ediyor yani aileler burda çocuklarına faydadan çok zarar veriyor
Bi ara haberlerede çıkmıştı sanırım böyle bi konu

Bi ara haberlerede çıkmıştı sanırım böyle bi konu
Arastirilirsa zaten bir çok kaynak var ama aileler kulaktan dolma bir şekilde bir başkasının çocuğuna faydası olan şeyin kendi çocuğuna da fayda sağlayacağını zannediyor halbuki herkesin bünyesi farklı büyüme hızı yiyecekleri yakma hızı vs farklı ama sırf çevre baskısı yüzünden çocuklarına zarar veriyorlar

metabolizma hizina nasil etkiliyor, bilmedigim icin soruyorum, vitaminlerin fazlasi vucuttan atiliyor zaten, a,d,e,k disinda

Birde hanımlar erken ergenlik die bir sorunumuzda var doktor dediki erken ergenliğe giriyor çocuklsr srtık dedi onuda takip etmelisin dedi ergenliğe girdikten sonrs elimizden çok bişey gelmeyebilir dedi.
Siz hangi doktora goturdunuz cocugunuzu
Erken ergenlik ve yasitlarina gore gelisiminde gerileme oldugunu dusunuyorsaniz hic vakit kaybetmeden bu konuda uzman olan cocuk endikrinolojiye goturun benim kizimin troitlerinde dogustan sorun var ve bu bolume goturuyorum dogdugundan beri takiptekiyiz triot butun gelisimi etkiliyor bizimkisi dogustan oldugu icin tahlillerde farkedildi sonradanda gelisebiliyor

Bence boy gelişimi genetik , tabi beslenmeleri de önemli çok çeşitli beslenmek lazim , çocuğun genetik kodların da varsa uzamak beslenme ile desteklendiğinde uzar tabi ki boyu , benim oğlum da boyuna göre zayıf kilosu iyi aslında ama boy na göre zayıf kalıyor kolları bacakları ince geliyor bana , bende vitaminler kullandım iyide gelenler oldu şuan da balık yağı kullanıyoruz Dr muz bize senede 1 şişeyi geçmeyin dedi balik yagi için önceliğiniz Dr nuz olsun benim çocuğuma iyi gelen size gelmez belki alerjik bi durum oluşturur belki vücudun da vitaminleri tam ciğerlerini yorar onun için alanında bi uzman desteği alın

Ha tmm siz bebekken sadece bunu yediyseniz okeyiz biz ,dunyadaki tek anne sizmissiniz gibi davranmayi birakin bende paketli gida sevmem ama organik olanlari oneren doktorlar var ve bir egitimden sonra diploma aliyorlar dikkatinizden kactiysa
Kötü anlamda söylediğimi bile anlamamissiniz meyve full şeker fazlası zarar kararında porsiyonlar la tuketilmeli süt komple olmamalı ayran yoğurt kefir olmalı ama siz bunu bile anlamamissiniz ne doyim

Siz hangi doktora goturdunuz cocugunuzu
Erken ergenlik ve yasitlarina gore gelisiminde gerileme oldugunu dusunuyorsaniz hic vakit kaybetmeden bu konuda uzman olan cocuk endikrinolojiye goturun benim kizimin troitlerinde dogustan sorun var ve bu bolume goturuyorum dogdugundan beri takiptekiyiz triot butun gelisimi etkiliyor bizimkisi dogustan oldugu icin tahlillerde farkedildi sonradanda gelisebiliyor
Ben şuanda normal çocuk doktoruna götürdüm ama mama takviyesi kullanmamıza rağmen 2 ayda hiç uzamamış doktorda endokrnolojiye götrmen lazım dedi ama orayada randevu bulunmuyor hemde bulunduğum şehirdede yok randevuyu takip ediorum bulduğum ilk anda götüreceğim İnşallah.

Selamlar hanımlar, oğlum 5 yaşında ama boyu yaşıtlarına göre biraz geride 😔 Çok üzülüyorum bu duruma benle aynı şeyleri yaşayan oldu mu ne tavsiye edersiniz? Ayrıca balık yağına da başlatmak istiyorum o konuda da önerilere açığım.
Valla bence balik yagina baslatma, cocugum.yok bimiyorum. Ama kendimden pay vereyim. Ben 6 7 yasindayken cok cılız bi kizdim annemde balik.yagi aldi suan suan duba gibiyim 7 yasindan sonra hic zayif kalamadim. Ikincisi ise cocugunuzu aktivitelere yazdırın. Yuzme olur basket olur. Birde erkekler sonradan boy atar kardesim kuzenim arkadaşlarim hep benden kisaydi birden attilar. Üçüncüsu kisalik genetikse bazen ne yaparsaniz yapin fayda etmiyo. Dördüncüsü ve en önemlisi sağlıklı besleyin sut ürünlerine ve uyku duzenine onem verin . Doktorsuz bisey yapmayin.

Bence boy gelişimi genetik , tabi beslenmeleri de önemli çok çeşitli beslenmek lazim , çocuğun genetik kodların da varsa uzamak beslenme ile desteklendiğinde uzar tabi ki boyu , benim oğlum da boyuna göre zayıf kilosu iyi aslında ama boy na göre zayıf kalıyor kolları bacakları ince geliyor bana , bende vitaminler kullandım iyide gelenler oldu şuan da balık yağı kullanıyoruz Dr muz bize senede 1 şişeyi geçmeyin dedi balik yagi için önceliğiniz Dr nuz olsun benim çocuğuma iyi gelen size gelmez belki alerjik bi durum oluşturur belki vücudun da vitaminleri tam ciğerlerini yorar onun için alanında bi uzman desteği alın
%70 genetik %30 çevresel etkenlerden dedi doktor ve biz elimizden gelsiği kadar zorlamalıyız dedi ortslamaya göre bi ulaşacağı maks seviye var bir min seviye var dedi biz maks seviyeye ulaşmak için elimizden geleni yapacağız dedi. 5 cm bile çok önemli dedi açıkçası doktorun bu azmi benmde hoşuma gitti ben çocukken doktora gidiyorduk anne kısa baba kısa tamam deyip gönderiolardı endkrnoloji blmüde bi gidioduk erken diodu bi gdıoduk kemikler kapanmış grç kalmışsınız diodu. Gerçekten kısalığı yaşamayan bilemez bende kısayım ve çoğu zaman bunalıma girerdim hele lisede kızlar uzun uzundu yanlarına bile gitmek istemezdim çoğu dalga geçerdi falan filan. Şimdi kızımlada uğraşmaya başlıolar kucaklarına alıolarmış anne ben bebekmiyim dio. 1.sınıfa başlayacak bu sene arkadaşları a o küçük değil mi ya nasıl 1 e başlayacak diolar daha okulda nelerle karşılaşacak yavrum benim 😒Tabiki sağlığımız için çok şükür ama işte insanın yinede canı sıkılıuor.

Ben çocukken ailemin denemediği şey kalmadı ama işte süt içemiyordum. Balık yağı bıldırcın yumurtası polen arı sütü birçok şey denedik ama işte sonuç 1.45 😄Şimdide erkek kardeşim çok uğraşıyor kendiyle bitkisel şeyler falan yapıor iğne falan yaptı bi ara bende açıkçası bukadar dış müdahalenin zarar getireceğini düşünüyorum ve kardeşimede söylüyorum ama oda bitkisel bişey olmaz falan dio umarım olmaz

Birde ben doktora kızlarımın erken doğduklarını ve fazla anne sütü almadıklarınıda söyledim acaba onunda bi etkisi var mı die oda yok dedi onun çok etksii olmaz dedi. Aklıma gelenleri yazıorum 🙂

metabolizma hizina nasil etkiliyor, bilmedigim icin soruyorum, vitaminlerin fazlasi vucuttan atiliyor zaten, a,d,e,k disinda
Şöyle anlatym mesela çocuğunuz aşırı zayıf sizde sağdan soldan duydugunuz vitamin suruplarini hapları kilo aldıran içecekleri fazla miktarda verdiniz hatta millet 1 veriyorsa siz 2 verdiniz noldu hızlı çalışan metabolizma zamanla yavaşlamaya yağ yakmamaya başladı nasıl ki aşırı yemek tüketimi bize kilo olarak dönüyorsa fazla alınan ilaçlarda vucunun bilemeyeceğin yerlerine hasar bırakıyor birikim o şekilde

Kötü anlamda söylediğimi bile anlamamissiniz meyve full şeker fazlası zarar kararında porsiyonlar la tuketilmeli süt komple olmamalı ayran yoğurt kefir olmalı ama siz bunu bile anlamamissiniz ne doyim
Demeyin kuzum demeyin insulin diyeti hesabi sizinkisi saglilik beslenmeyide abartmak artik(ki diyeti yaptim biliyorum)herkesin bilgisi kendine ben ne okudugumu ne duydugumu biliyorum kafadan atmiyorum ki.. aman neyse iste

Aynı durumu kız kardeşimde yaşadık. Ben hep iştahlı tombik olan çocuktum. O yüzden bana pek ilişmediler ama kız kardeşim yemek seçen, zayıf ama gayet sağlıklı bir çocuktu. Annemle babam habire vitaminleri dayadılar çocuğa. Ergenliğe girmesiyle beraber ani bir iştah ve kilo artışı başladı. Aşırı kilolu olmadı hiç ama kilo almaya çok yatkın bir bünyesi oldu. Bana gelince öyle ne zayıf ne şişman normal bir ergenlik ve yetişkinlik yaşadım.

Tadı nasıl? Daha önce aldığımı tadından dolayı içiremedim 😕
Benimki de normalde ağzına sürmezdi ama bu klasik şurup olanlar gibi değil damlatarak kullanılıor aroması da çok güzel, ben eczaneye bebeğimden dolayı gidemediğim için internetten Argivitin yönlendirdiği güvenilir satıcıdan aldım, malum ürünlerin sahtesi de piyasa olabilior. 😊

Selamlar hanımlar, oğlum 5 yaşında ama boyu yaşıtlarına göre biraz geride 😔 Çok üzülüyorum bu duruma benle aynı şeyleri yaşayan oldu mu ne tavsiye edersiniz? Ayrıca balık yağına da başlatmak istiyorum o konuda da önerilere açığım.

Benimki de normalde ağzına sürmezdi ama bu klasik şurup olanlar gibi değil damlatarak kullanılıor aroması da çok güzel, ben eczaneye bebeğimden dolayı gidemediğim için internetten Argivitin yönlendirdiği güvenilir satıcıdan aldım, malum ürünlerin sahtesi de piyasa olabilior. 😊
Çok iyiymiş o zaman, boy ve odaklanma içinde yine argivit önermiş burdaki arkadaşlar ikisini birlikte alayım o zaman çok teşekkür ederim öneri için 🙏🏻 umarım faydası olur

Back