• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda boy kısalığı önlenebilir mi?

Günlük gıda alımına dikkat edip akşam 8den sonra yemeği keserek boy uzamasına katkıda bulunabilirsiniz. Büyüme hormonu tok yatan çocuklarda çok salgılanmıyor diye biliyorum. Gece karnını doyurarak uyuması iyi değil aslında.

Doktora danışmadan takviye vermeyin öncelikle. Erken ergenlik dahil pek çok şeye sebep olabilir.
En güzeli spora yönlendirmek.
Ve bu işler biraz da gebeliktir. Herkes çok uzun olmak zorunda değil, ortalama boyda da olabilir. Takıntı haline getirmemeye çalışın naçizane

Selamlar hanımlar, oğlum 5 yaşında ama boyu yaşıtlarına göre biraz geride 😔 Çok üzülüyorum bu duruma benle aynı şeyleri yaşayan oldu mu ne tavsiye edersiniz? Ayrıca balık yağına da başlatmak istiyorum o konuda da önerilere açığım.
Merhaba bir ilac var doktora da danışın büyüme hormonu geneotropin ilac boy uzatiyo . Fakat danismaniz lazim uygun gorurse kullanabilirsiniz

Selamlar hanımlar, oğlum 5 yaşında ama boyu yaşıtlarına göre biraz geride 😔 Çok üzülüyorum bu duruma benle aynı şeyleri yaşayan oldu mu ne tavsiye edersiniz? Ayrıca balık yağına da başlatmak istiyorum o konuda da önerilere açığım.
Doktor ne diyor benim oğlumda 5 yaşında kısa ama büyüme hormonu iğnesi kullanıyoruz

Normalde genetik olan bir durum olsa da ben sporun basketbol voleybol gibi çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bizim zamanızda tabi 1. sınıfta bile şimdi ki çocuklar gibi minnacık değildik erken başlıyorlar okula çantalar çocuktan büyük :D Ama spora giden arkadaşlarımda da bu farkı çok görürdüm. Bizde mesela herkes fazla uzundur bu sefer benimle de ortaokul zamanımda sırık diye dalga geçerlerdi :))

Bir spora başlamasının faydasi olacağını düşünüyorum. Doktora danışmadan bir gıda vermeyin.

İyi akşamlar öncelikle şunu merak ettim babası ve sizin boyunuz uzun mu ? Eğer uzun oldugunuz halde kısalığı dert ediyorsanız mutlaka bı çocuk doktoruyla görüşün ama eğer sizin ve babanın boyu kısa ise çocuktan uzun boy beklemeyin derim bır de sizden ricam doktorunuz onermedikce çocuklara balık yağı hapı şurubu vs vermeyin zira bundan bayağı zarar görmüş bir bireyim vakti zamanında annemde kız kardeşimle bana yoğun şekilde vitaminler verdiği için ergenlik sonrası vücut dengemiz bayağı bozuldu kız kardeşim aşırı zayıf ben aşırı kiloluyum lütfen bilinçsiz bir şekilde kullanmayın etkisi ergenlikte ortaya cikiyor
vitaminlerin ne zarari olabilir ki? ne gibi bir problem gordunuz?

Yani doktor yazarsa çocuğunuza uygun olanı verecektir daha sağlıklı olur artık o sırada tahlil mi yapar bilmiyorum. Ama ben normal enerjik tutan supradyn all day gibi ilaçları bile kendim alamıyorum belli olmuyor yan etkisi olabiliyor. Doktora sorucam onu alırkende. Bazı vitaminler ticaret amaçlı satılan sağlıksız ilaçlar olabiliyor

Fazlası böbreklerde birikebilir mesela en basiti. Benim oğlumu takip eden doktor d vitamini haricinde hiç bir vitaminin tahlil yapılmadan kullanılmamasını isterdi.
Sadece bu kış çok hastalanınca c viramini ve çinko takviyesi önerdi o da gün aşırı.
Kafamıza göre almamalıyız

Selam tatlim,ben ogluma bagişiklık sistemi için almışdım boyuna da faydası oldu
Mfk Simla şurubu ala bilirsin hem vitamin deposu hemde boyunun uzamasina yardımci oluyor

basket oynamaya ver boyu uzar

Doktora goturmeden bir sey vermeyin cocuga kuzum sadece bebe biskuvisi olabilir zararsiz olarak
Bebe bisküvisi mii???? Şaka mı yaaa yıl olmuş 2022 bebe bisküvisi nin diğer bisküvilerden bir farkı yok içinde vitamin in v si yok her yerde her türlü yazı var hiç mi okumuyorsunuz

Canım öncelikle bi doktora gitmelisin iştahı nasıl? Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım kızım 6 yaşında ekim 21 de doluo yaşı. Herneyse iştahı yok die doktora götürdüm zaten yaşıtlarına görede kısa farkındayım herneyse doktor baktı ve boy kilo sınırın altında çıktı mama başladık kakaolu süt şeklinde normalde tanesi 25 tl ama sınırn altnda olduğu için birazını devlet ödüo aldık zorla içirdim hatta hepsi bitmedi bile argivitde başladı haziranda başlamıştık bugün kontrolmz vardı uzamamış yarım kilo almış. Bu arada önceki gittiğimizde çölyak testide yaptı çok şükür çölyak çıkmadı. Şimdi uzamadığını görünce çocuk endokrnolojiye götürün dedi. Yüzme kursuna yazdırdım ama doktor zıplamalı şeyler daha etkili olur dedi zıp zıp gibi.
Ben kısayım 1.45 boyum eşim 1.68 falan kızımda şuan 103 cm bize göre belki normaldir ama doktor elimizden geleni yapalım dedi hormonal sıkıntı varmı onada bakılsın dedi. Kızımın sütle yoğurtla peynirle hiç işi olmaz öyle söyleyim içiremiorum zorlaya zorlayada ben bi yerden sonra pes ediorum durum bu yani. Sizin boy kaç

Bebeğim şuan 9 aylık.8.aydan beri balık yağı iciriyoruz doktorumuzun tavsiyesiyle.Doktoruniza danışıp öyle kullanın bana kalırsa🌸

Canım öncelikle bi doktora gitmelisin iştahı nasıl? Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım kızım 6 yaşında ekim 21 de doluo yaşı. Herneyse iştahı yok die doktora götürdüm zaten yaşıtlarına görede kısa farkındayım herneyse doktor baktı ve boy kilo sınırın altında çıktı mama başladık kakaolu süt şeklinde normalde tanesi 25 tl ama sınırn altnda olduğu için birazını devlet ödüo aldık zorla içirdim hatta hepsi bitmedi bile argivitde başladı haziranda başlamıştık bugün kontrolmz vardı uzamamış yarım kilo almış. Bu arada önceki gittiğimizde çölyak testide yaptı çok şükür çölyak çıkmadı. Şimdi uzamadığını görünce çocuk endokrnolojiye götürün dedi. Yüzme kursuna yazdırdım ama doktor zıplamalı şeyler daha etkili olur dedi zıp zıp gibi.
Ben kısayım 1.45 boyum eşim 1.68 falan kızımda şuan 103 cm bize göre belki normaldir ama doktor elimizden geleni yapalım dedi hormonal sıkıntı varmı onada bakılsın dedi. Kızımın sütle yoğurtla peynirle hiç işi olmaz öyle söyleyim içiremiorum zorlaya zorlayada ben bi yerden sonra pes ediorum durum bu yani. Sizin boy kaç
Spor da boya etkilidir. Yüzme yada jimnastiğe de yönlendirebilirsiniz kızınızı.

Spor da boya etkilidir. Yüzme yada jimnastiğe de yönlendirebilirsiniz kızınızı.
Yüzmeye vermiştim ama 3 hafta sürdü bitiyor bu hafta sonu doktorda şuan zıplamalı şeyler daha etkili olur dedi basket için yaşı küçük dediler büyüdükçe her sporu deneriz bakalım

Merhaba benim esim boyuda cok kisaymis kucukken liseye kadar devam etmis hatta herkes dalga geciyormus esim boyu uzamasi icin gece gunduz basket oynamis bianda cok uzamis hatta bianda uzadigi icin catlaklari bile var yani diyecegim şu surekli ziplatin cocugunuzu oyun oynarken elinden tutun ziplatin elma topluyormus gibi yaptirin yada elinize birsey alip havaya kaldirip ziplayip yakalatmaya calisin her sabah uyandiginda esnettirin ben ogluma her sabah esnetiyordum boya gidiyor eminim sizde faydasini goreceksiniz

Bebe bisküvisi mii???? Şaka mı yaaa yıl olmuş 2022 bebe bisküvisi nin diğer bisküvilerden bir farkı yok içinde vitamin in v si yok her yerde her türlü yazı var hiç mi okumuyorsunuz
Pekala Einstein Organik diye bir sey duydunuz mu? Ek gida doneminde doktorlar tavsiye ediyor (onermeyende vardir) iki yazi okuyunca uzmanlasmiyorsunuz... ilac yazdik sanki tavra gel 😒

Pekala Einstein Organik diye bir sey duydunuz mu? Ek gida doneminde doktorlar tavsiye ediyor (onermeyende vardir) iki yazi okuyunca uzmanlasmiyorsunuz... ilac yazdik sanki tavra gel 😒
Yaa Allah aşkına cart organik curt organik sonuçta PAKETLİ GİDA .
Ben çocukken annem doktora götürmüş sadece meyve ve süt tüketiyor yemek yemiyor demiş. Doktor da daha ne istiyorsun demiş. Doktorlar öneriyormus bırakın Allah aşkına.

Bir bebek istahliysa yumurta et sebze meyve yoğurt kefir ayran ceviz badem fındık kaju bunlar verilir saçma sapan bebek irmiği organik bebek bisküvisi değil. İştahsızsa da gerekli takviyeyi doktor önerir önerdiği takviyeler de özel olduğu için araştırır akıl süzgecinden geçirip karar veririz

Back