- Konu Sahibi hanimpazari
-
"Bence"balik yaginin cocukluk sonrasi kiloyla ilgisi yoktur. Ben de cok istahsiz ve ciliz bir cocuktum, bana ne balik yaglari icirdiler ah, sonra 25 yasima kadar agzima balik surmedimValla bence balik yagina baslatma, cocugum.yok bimiyorum. Ama kendimden pay vereyim. Ben 6 7 yasindayken cok cılız bi kizdim annemde balik.yagi aldi suan suan duba gibiyim 7 yasindan sonra hic zayif kalamadim. Ikincisi ise cocugunuzu aktivitelere yazdırın. Yuzme olur basket olur. Birde erkekler sonradan boy atar kardesim kuzenim arkadaşlarim hep benden kisaydi birden attilar. Üçüncüsu kisalik genetikse bazen ne yaparsaniz yapin fayda etmiyo. Dördüncüsü ve en önemlisi sağlıklı besleyin sut ürünlerine ve uyku duzenine onem verin . Doktorsuz bisey yapmayin.
Herkeste farklilik gösterebiliyor demekki"Bence"balik yaginin cocukluk sonrasi kiloyla ilgisi yoktur. Ben de cok istahsiz ve ciliz bir cocuktum, bana ne balik yaglari icirdiler ah, sonra 25 yasima kadar agzima balik surmedimbana boyle bir eksisi oldu iste.. cocuga zorla bir seyi uzun sure dayatinca boyle sonuclari da oluyor. Ama hicbir zaman da kilolu olmadim, hatta 30 yasima kadar VKİ olarak zayif kategorisindeydim.
Tabii simdi balikyaglari da eskisi gibi agir tadli kokulu degil, ne kadar kotuydu o yaglar 30 sene once öğkk
Rica ederim düzenli kullanmda mutlaka yararı olurÇok iyiymiş o zaman, boy ve odaklanma içinde yine argivit önermiş burdaki arkadaşlar ikisini birlikte alayım o zaman çok teşekkür ederim öneri içinumarım faydası olur
Annemin bilinçsizce bize verdiği vitaminlerden mağdur olan taraftim bende küçükken aşırı zayıf olmamızdan dert yanan annem yurt dışından vitamin ilaçlarına proteinli karışımlar kadar getirmiş tabi o zaman kilo almayınca dozu da artmış vitaminlerin sonuç ergenlikte başlayan kilo problemim hala bitmedi kız kardesimde hala zayıf kilo alamiyor yani demem o ki zayıf çocuk en iyisi zaten büyüyünce arkadaş ortamında sağda solda bizim gormedigimiz yerde fast food yiyip kilo alacaklar olayı hızlandırmanın alemi yokAynı durumu kız kardeşimde yaşadık. Ben hep iştahlı tombik olan çocuktum. O yüzden bana pek ilişmediler ama kız kardeşim yemek seçen, zayıf ama gayet sağlıklı bir çocuktu. Annemle babam habire vitaminleri dayadılar çocuğa. Ergenliğe girmesiyle beraber ani bir iştah ve kilo artışı başladı. Aşırı kilolu olmadı hiç ama kilo almaya çok yatkın bir bünyesi oldu. Bana gelince öyle ne zayıf ne şişman normal bir ergenlik ve yetişkinlik yaşadım.
Saraçoğlu, çocuklarda boy uzatmak için 1 yıl boyınca haftada 3 gün, kefal, uskumru, palamut ve torik olabilir balıkların siyah etini 50-60 gram yenilmesini öneriyor 1 yıl yapıp 1 ay ara verilsin diyor. Onu biliyorum. Şifa olsun inşaallahSelamlar hanımlar, oğlum 5 yaşında ama boyu yaşıtlarına göre biraz gerideÇok üzülüyorum bu duruma benle aynı şeyleri yaşayan oldu mu ne tavsiye edersiniz? Ayrıca balık yağına da başlatmak istiyorum o konuda da önerilere açığım.
İnsülin diyeti ne alaka ben günde 1.5 kilo portakal yermisim normal mi bu?Demeyin kuzum demeyin insulin diyeti hesabi sizinkisi saglilik beslenmeyide abartmak artik(ki diyeti yaptim biliyorum)herkesin bilgisi kendine ben ne okudugumu ne duydugumu biliyorum kafadan atmiyorum ki.. aman neyse iste
Kuzum siz yazdiklarini okumadiniz mi ona istinaden yazdim niye mevzuyu kaciyorsunuz? hem neden surekli özne oluyorsunuz cocuklugunuza iniyor benide surukluyorsunuzİnsülin diyeti ne alaka ben günde 1.5 kilo portakal yermisim normal mi bu?
Hanımefendi her şeyin bir sınırı vardır siz çocuklarınız için buna dikkat etmiyorsunuz belliki ben ediyorum. İnsülin direnci diyeti gibi saçma şeylere çekmeyinKuzum siz yazdiklarini okumadiniz mi ona istinaden yazdim niye mevzuyu kaciyorsunuz? hem neden surekli özne oluyorsunuz cocuklugunuza iniyor benide surukluyorsunuze degil yani fakat cokta dert degil depolanmiyor
Ihmal etmeyin bizde sirayi 2 ay oncesinden aliyoruz troit sorunu varsa beyin gelisimini bile etkileyebiliyor sizi korkutmak icin soylemiyorum bizim dogduktan sonra topuktan alinan kandan anlasildi ama bir yakinimin cocugunun 2 yasinda ortaya cikti dogdugundan itibaren ilac tedavisi goruyoruz kizim suan 9 yasinda degerleri kontrol altina alindi ama omur boyu kontrol edilecek troit boy kilo zihin erken ergenlik gibi bircok soruna neden oluyor mutlaka goturunBen şuanda normal çocuk doktoruna götürdüm ama mama takviyesi kullanmamıza rağmen 2 ayda hiç uzamamış doktorda endokrnolojiye götrmen lazım dedi ama orayada randevu bulunmuyor hemde bulunduğum şehirdede yok randevuyu takip ediorum bulduğum ilk anda götüreceğim İnşallah.
Ozelden yazdim size bakarmisiniz%70 genetik %30 çevresel etkenlerden dedi doktor ve biz elimizden gelsiği kadar zorlamalıyız dedi ortslamaya göre bi ulaşacağı maks seviye var bir min seviye var dedi biz maks seviyeye ulaşmak için elimizden geleni yapacağız dedi. 5 cm bile çok önemli dedi açıkçası doktorun bu azmi benmde hoşuma gitti ben çocukken doktora gidiyorduk anne kısa baba kısa tamam deyip gönderiolardı endkrnoloji blmüde bi gidioduk erken diodu bi gdıoduk kemikler kapanmış grç kalmışsınız diodu. Gerçekten kısalığı yaşamayan bilemez bende kısayım ve çoğu zaman bunalıma girerdim hele lisede kızlar uzun uzundu yanlarına bile gitmek istemezdim çoğu dalga geçerdi falan filan. Şimdi kızımlada uğraşmaya başlıolar kucaklarına alıolarmış anne ben bebekmiyim dio. 1.sınıfa başlayacak bu sene arkadaşları a o küçük değil mi ya nasıl 1 e başlayacak diolar daha okulda nelerle karşılaşacak yavrum benimTabiki sağlığımız için çok şükür ama işte insanın yinede canı sıkılıuor.
Troit değerleride normal çıktı geçmiş olsun sizedeIhmal etmeyin bizde sirayi 2 ay oncesinden aliyoruz troit sorunu varsa beyin gelisimini bile etkileyebiliyor sizi korkutmak icin soylemiyorum bizim dogduktan sonra topuktan alinan kandan anlasildi ama bir yakinimin cocugunun 2 yasinda ortaya cikti dogdugundan itibaren ilac tedavisi goruyoruz kizim suan 9 yasinda degerleri kontrol altina alindi ama omur boyu kontrol edilecek troit boy kilo zihin erken ergenlik gibi bircok soruna neden oluyor mutlaka goturun
Kaç cm ki ?Selamlar hanımlar, oğlum 5 yaşında ama boyu yaşıtlarına göre biraz gerideÇok üzülüyorum bu duruma benle aynı şeyleri yaşayan oldu mu ne tavsiye edersiniz? Ayrıca balık yağına da başlatmak istiyorum o konuda da önerilere açığım.
MHRS uygulaması indirin. Saat 15.58'de girmiş olun. Saat 4'te randevular güncelleniyor. Tam 4'te aldınız aldiniz, alamadınız dolar haberiniz olsun.Ben şuanda normal çocuk doktoruna götürdüm ama mama takviyesi kullanmamıza rağmen 2 ayda hiç uzamamış doktorda endokrnolojiye götrmen lazım dedi ama orayada randevu bulunmuyor hemde bulunduğum şehirdede yok randevuyu takip ediorum bulduğum ilk anda götüreceğim İnşallah.
Çok teşekkürler perşembe gününe buldum çok şükürMHRS uygulaması indirin. Saat 15.58'de girmiş olun. Saat 4'te randevular güncelleniyor. Tam 4'te aldınız aldiniz, alamadınız dolar haberiniz olsun.
Hormon testi mi yapıldı ve kaç günde çıkıyor sonuçlar acababu sebeple geçen hafta doktorumuzun yönlendirmesiyle çocuk endokrinolojiye gittik,
kızımın boyu %10 persentilde çıktı.
bu yüzden normal buldular. kan tahlilleri de normal çıktı.
yetişkinlikteki muhtemel boyunu hesapladılar (ben ve babanın boy kilosunu da ölçtüler) ve zaten %13 persentilde olur bu çocuğun yetişkinlikteki boyu dediler.
yani persentilde %3'ten kısa değilse kısa olarak değerlendirilmiyor.
kızım 4 yaşına girecek, boyu 95 cm.
Çok sevindim. Isiniz rast gitsinÇok teşekkürler perşembe gününe buldum çok şükür
Amin İnşallah çok sağolunÇok sevindim. Isiniz rast gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?