Çocuklarda boy kısalığı önlenebilir mi?

Büyüme hormonunun alakalı bir sıkıntı yoksa dert etmeyin derim düzenli yüzme etkili diye biliyorum

Kızımda da aynı problemleri yaşadık argivit focusla toparladı baya boyu da yaşına göre ideal şu an çok şükür

Kızımda da aynı problemleri yaşadık argivit focusla toparladı baya boyu da yaşına göre ideal şu an çok şükür
Ben iki çocuğumada kullanıyorum genel olarak gelişime iyi gelio hem oğlumda biraz unutkanlık ve derslerine odaklanamama vardı eski göre daha azaldı

Balık yağına yeni başladık argivit dha alıyoruz memnun kaldık öneririm zaten doktorumuz tavsiye etti bide özellikle de eczaneden al dedi

Boyu kaç cm?
Cocuk doktoru ne diyor bu duruma?

Gercekten çok kısa ise pediatri endokrine gidip test yaptırın
Eğer herşey normalse doktora danışmadan bitki kürleri uygulamayın

Sizin ve eşiniz boyu kaç cm ?

persentili normal mi peki benim kizim sa bana kisa geliyor ama zaten kucuk dogmustu persentili normal ilerliyor annesi babasi da normal boyda o yuzden normal goruluyor ama boylu kilolu cocugu olsun her anne ister herald e

Lütfen doktor görmeden bir şey vermeyin ve lütfen seveceği bir spora yönlendirin.
aynen buna yuzde yuz katiliyorum takviye bile olsa doktora danismadan vermeyin belki hormonlarini tetikleyecek birsey olabilir karacigerine zarar verebilir kalbini yorabilir yasina uymayabilir , belki de hic gerekmez normaldir

Persentil değerleri nasıl? Orada da düşük mü çıkıyor boyu?
Birde genetik önemli,oğlum 4 yaşında sitede bir arkadaşı aynı yaşta olmasına rağmen ki oğlum boylu bir çocuk diyebilirim, minyon değil,1 kafa boyu uzun oglumdan,5 yaşından büyük sandım,4 dediler şaşırdım. Ama anne/baba ile karşılaşınca anladım ki normal zira ikisi de epey uzun boyluydu.
Bende eşimde kısa değiliz ama ortalama boyumuz bu sebeple çocuklarım uzun boylu olurlar mı sanmıyorum. Volleybol,Basketbol vb bir sporla ilgilenirlerse ancak uzun boylu olabilirler diye düşünüyorum.
Sizde sporla destekleyebilirsiniz,en sağlıklı olan spor bence çocuk açısından.

Balik yağını ben 4 yaşından beridir kullanıyorum boyuna kilosuna baya etki etti oğlumun ayrıca yogurt süt hergun mutlaka yedirmek lazim bi de tabiki sportif faaliyetlere yönlendirmek lazim 5 yas standartlara göre kıyaslamak icin cok küçük bir yas ergenliğe kadar baya boy atar zaten merak etmeyin ama omega 3 kullanin

İyi akşamlar öncelikle şunu merak ettim babası ve sizin boyunuz uzun mu ? Eğer uzun oldugunuz halde kısalığı dert ediyorsanız mutlaka bı çocuk doktoruyla görüşün ama eğer sizin ve babanın boyu kısa ise çocuktan uzun boy beklemeyin derim bır de sizden ricam doktorunuz onermedikce çocuklara balık yağı hapı şurubu vs vermeyin zira bundan bayağı zarar görmüş bir bireyim vakti zamanında annemde kız kardeşimle bana yoğun şekilde vitaminler verdiği için ergenlik sonrası vücut dengemiz bayağı bozuldu kız kardeşim aşırı zayıf ben aşırı kiloluyum lütfen bilinçsiz bir şekilde kullanmayın etkisi ergenlikte ortaya cikiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…