Çocuk Hastalıkları Çocuklarda Allerji...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
96
38
Çocuklarda Allerji...


Tüylü oyuncaklar, evdeki tozlar, tüylü halılar... Çocukların kaçınmaları gereken bir numaralı alerjenler.... Alerjik bünyeli çocuklar için tehdit daha da büyük. ışte size çocuklarınızı uzak tutmanız gereken tüm alerjenler ve onlar hakkında bilmeniz gereken her şey.

Alerji vücudun bazı maddelere karşı farklı reaksiyon vermesi nedeniyle oluşur. Her yaştan insanın alerjik yapıda olması mümkündür. Ancak alerjik hastalıklara çocukluk çağında daha çok rastlanır. Çocukluk çağı alerjileri sadece bahar aylarında görülmez, yaz, kış demeden çocukların sağlığını tehdit eder. Çocuklarınızı bu hastalıklardan korumak için sizin de elinizde bir kısım kozlarınız var.
Tek yapmanız gereken, lüzumlu tedbirleri almak ve geç kalmadan doktora başvurmaktır. Alerji uzmanları, alerjik hastalıklarda tedaviye bir an önce başlamak gerekliliği üzerinde önemle durmaktadırlar.
10 çocuktan biri alerjik...
Çocukluk çağında görülen alerjik hastalıklara son yıllarda daha sık rastlanmaya başlanmıştır. Günümüzde 10 çocuktan biri alerjik hastalıklara yakalanmaktadır. Üstelik anne ya da babada da alerjik bir durum varsa bu oran %25’lere çıkar. Ebeveynlerin ikisinde de alerjik rahatsızlık söz konusu ise bu oran %75’lere kadar çıkar.
Bu genetik özelliği taşıyan alerjik bünyeli anne ve babaların daha dikkatli olmaları şarttır. Her şeyden önce koruyucu önlemleri ihmal etmemek gerekir. Uzmanlar, bu tedbirler hakkında şunları söylemekteler; “ana-babası allerjik bünyeye sahip olan çocuklara anne sütü daha uzun süre verilmeli, yumurta ve balık gibi alerjik besinlerin başlanması mümkün olduğunca geciktirilmeli, enfeksiyonlardan mümkün olduğu kadar korumalıdır. Ayrıca bebeğin uyuduğu odayı halı kaplamamalı; odada tüylü oyuncaklar bulundurmamalıdır”.
Bebeklerin alerjisi farklı olur...
Bebeklik çağında, 5 yaşından büyük çocuklara göre daha farklı alerjenler gözlenir. Çok küçük yaşlarda en çok görülen alerji türü besin alerjisidir. Zaten alerji ilk kez alınan besinler nedeni ile ortaya çıkar. Bebeklik döneminde yumurta ve süt alerjileri daha sıkça görülür. Çocuğun kıvrım yerlerinde, poposunda ve yüzünde kaşıntı ve yanmalar olur. Eğer çocuğunuzda benzer alerjik bir durum söz konusu ise dikkatli olmanızda fayda vardır. Çünkü çocukluk alerjileri, besin alerjileriyle başlar ve ileri yaşlarda alerjik astıma kadar yol açabilir.
Uzmanlar, çocuklarda alerjinin seyrini şu şekilde açıklamaktadırlar; “Çocukluk çağında besin alerjileri ile başlayan alerji bir süre sonra geçer, ancak bu sırada astıma benzer belirtiler ortaya çıkmaya başlar. 7-8 yaş civarında ise alerjik nezleye dönüşür. Bu sebeple başlangıçtan itibaren destek almak gerekmektedir”.
Allerjen maddeler nelerdir ..?
Çocukluk çağında en sık olarak alerjik astım ve nezleye rastlanır. Bu hastalıklara %80 oranında ev tozu (akarlar) sebep olur. Yetişkinlerde daha sık görülen polen alerjisine çocuklarda rastlanmaz.
Besin alerjileri içinde ne sık karşılaşılan inek sütü alerjisidir. Onun dışında soya, yumurta alerjisi, buğday unu ve katkı maddeleri alerjileri görülür. Ancak bu konuda endişe etmeye gerek yoktur. Çünkü bazı besin alerjileri yaşla birlikte düzelirler. Süt ve yumurta alerjileri buna en yi örnektir.
Tanı yöntemleri nelerdir ..?
Tanıda klinik bulgular önemlidir. Hasta ile konuşulduğunda, ailede alerji öyküsü olduğu anlaşıldığında alerji tanısı koymak zor olmaz. Ama neye karşı alerjisinin olduğunu anlamak için testler yapılması gerekir. Deri testleri, ancak 3 yaşından büyük çocuklara yapılabilir. Daha küçük çocuklarda, ancak daha duyarsız olan kan testleri ile tanı konulmaya çalışılır.
Aşı tedavisi ve ne zaman ..?
Halk arasında özellikle alerjik astım için aşı tedavisi gerektiği yönünde bir inanış vardır. Uzmanlar bu konu ile ilgili önemli bir noktanın altını çizerek şöyle diyorlar; “Bazı alerji türlerini aşı ile tedavi etmek mümkündür ama bunu iyi seçmek gerekir. Her alerjik hastalıkta mutlaka aşı kullanmalı diye bir kural yoktur. Aksine aşının da birtakım sakıncaları vardır. Örneğin, aşı yapılan bir hasta tıpkı penisilin alerjisinde olduğu gibi aniden ölebilir (anaflaksi). Demek ki aşının da birtakım riskleri bulunmaktadır. Ancak alerjik nezle ve astımda, özellikle bu ikisinin birarada bulunduğu durumlarda ve ilaçla iyi sonuç alınamazsa aşılar etkilidir.”
Tedavi süresi için kesin bir zaman dilimi vermek mümkün değildir. Ancak aşı tedavisi ortalama 4 yıl sürer. ılaç tedavisi ise hastadan alınan reaksiyona göre değişir. Ancak tedavinin başarısı yaşa göre farklılıklar gösterir ve küçük yaşlarda başlanan tedavi daha başarılı olur.
Sigarayı hayatınızdan çıkarın ...
Astım, çocukların %60’ında buluğ çağı ile birlikte geçmekte ve ilaçlar kesilir. Ancak bu çocukların daha ileri yaşlarda da dikkatli davranmaları şarttır. Çok yoğun efor sarfettikleri zamanlarda, şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarında , sigara dumanına maruz kaldığı durumlarda, gelip geçici hırıltılar ortaya çıkar. Uzmanlar, alerjik astım olanları özellikle uyararak şunları söylemekteler: “Bu çocuklar iyileştikten sonra yetişkin yaşta sigaraya başlarlarsa kronik bronşit olma riski ile karşı karşıya kalırlar.”

alıntıdır
 
Son düzenleme:
iyi günler,kızım 5 yaşında ve 2 gündür vücudunda kızarıklıklar var kızılda olabilir,alerjide dediler hangisi olduğunu nasıl anlarım
 
Benim kızımda alerjik astım, ev tozuna karşı alerjisi var. 4 yaşında nefes darlığı ve karın ağrısıyla doktora gittik kan testiyle hemen astımı var. hemen test yaptırın dedi çok iyi bir doktormuş. Ne yazıkki haklı çıktı. Şu an sekiz yaşında henüz bir iyileşme olmadı son 1 aydır nezle ve nefes darlığı geçmek bilmiyor.
 
bizde alerji sorunu çekenlerdeniz en başta dr. bile su çiçeği çıkardığını düşündü bu lekeler 1 ay boyunca geçmeyince tekrar götürdük test yapıldı ve alerjisi çıktı çok zor valla bizimkinin toza karşı deil ama yediklerine karşı aşırı tepki veriosenağlama
 
kızlar benim kızımdada kücük kücük sivilce gibi seyler var icleri donmus yağ gibi elimizi sürdürmüyor vücudu özeliklede bacakları pütür pütür hafif te ağzında koku var bu konuda bilginiz varmı bu bir hastalık çesidimi doktora götüreceğim ama iyi bir yer olsun diye doktor arastırıyorum cocuğumu .doktora götürmekten ve anlamsız tedavilerden bıktık artık
 
a.s.a.s.a.s.merhaba nılbera ne kadar güzel bilgiler vermişsin sana teşekkür ederim benim kızım da allerjen ve bayağı sorunlar yaşadık toza allerjisi vardı kırby sentrıa ev bakım sistemiyle sorunu hallettik bayağı rahatladı şimdi ben herkese tavsiye ediyorum çünkü çok zor bir hastalık görüşmek dileğiyle:teytey::teytey::teytey::nazar:
 
Bende herşeyimi akar öldürücü ilaçla yıkıyorum etkisi bir ay sürüyor akar alerjisi için yeni bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi doktorum iki kolada iğne şeklinde uygulanacak Tek umudum o iğneler yoksa kortizona bağımlı yaşamak zorunda olmak beni çok yıpratıyor herkese geçmiş olsun:teselli:
 
a.s.a.s.a.s.Merhaba arkadaşlar bende bu illet hastalıktan çok çektim kızım bu hastalığa 7 aylıkken yakalandı ve 15 yıl uğraştık . Ama kırby sentrıa yı aldıktan sonra problemimiz kalmadı bir yıldır kullanıyoruz ve bu hastalıkta önemli olan çocuğun yattığı yatağı mıte lardan tamamen temizlemek çünkü bu mikroplar döktüğümüz deri artıklarıyla besleniyorlar ve nemli yerlerde çoğalıyorlar bu yüzden emiş gücü çok yüksek bir makineyle yataklarımızı toz akarlarından arındırmamız gerekiyor . Arkadaşlar ben bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir yıl önce kırby sentrıa yı aldım ve inanın kızımı artık sadece kontrol amaçlı olarak doktora götürüyorum ve arkadaşıma hergün dua ediyorum bu hastalığın zorluğunu çekmiş bir anne olarakta herkese tavsiye ediyorum. Cihaz 45 cm derinlikten tüm tozları yakalayabilecek emiş gücüne sahip ve hepa filtresi nasa onaylı %99,97 tozları içinde hapsediyor ve dakikada 3 metreküp havayı temizliyor özellikle polen zamanı evin havasını sık sık filtre ediyorum çok faydalı oluyor . Sitede bahsedilen spreyden kullanmadım ama faydalıdır mutlaka . Tüm allerjen olan bireylere geçmiş olsun diyorum . Görüşmek dileğiyle sevgiler :1hug: :teselli: a.s.
 
X