Bebek Beslenmesi çocuklara nasıl su veriyosunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ahsen26

şennur
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
170
0
96
Eskişehir
arkadaşlar çocuklarınıza suyu nasıl veriyosunuz.ben hep kaynatılmış su verdim.normal içme suyu veren varmı.bir arkadaşım ben kaynatmadan veriyorum dedi.bende 1-2kere verdim ama hep bağırsakları guruldadı,ishal olur gibi kakası hep cıvıktı.günde 5-6kez kaka yaptı.sizin başından geçtimi böyle bişey.yada ben ne zamana kadar kaynatılmış su vermeliyim

benim kızlarım şuan 1,5 yaşındalar...1 yaşına kadar hazır su verdim.
1 yaşından sonra da çeşme suyunu kaynatıp verdim halada öyle yapıyorum..arada çeşme suyundan da veriyorum..çok şükür bir sorunla karşılaşmadık biz...
2 yaşına kadar kaynatıp vermeyi düşünüyorum ben.

oğlum 6 aylık olana kadar kaynatılmış su verdim .şimdi 7 aylık ve bir aydır erikli veya hayat su veriyorum kaynatmadan.içtiği suyun içinde florur olması gerek dedi dr. muz.kaynatmadan verilmemesi gerek küçükken sudan mikrop alabilirler.bünyeleri zayıf daha çünkü.

Çeşme suyu bağırsaklarda parazite neden oluyormuş...En iyisi hazır su içirmek bence...Ama ph değeri 8 ile 12 arasında olan hazır sular tercih edilmeli...

kızlra napıyosunuz kaynatılmış suda neyin nesi taam ceşme suyu olursa kaynatın ama hazır suda olan mineralleri kaynatarak yok ettiğinizin farkındamısınız.ben kızım bi yaşında şimdiye kadar ona hep hazır suyu direk verdim.doktorunuza sorun oda eminim benm gbi söyliycek

zaten hazır suyu kimse kaynatmıyor... çeşme suyunu kaynatıyoruz mutlaka..........

cevabım bu mesajaydı

benim dokturumda 1 yaşına kadar kesinlikle kaynatılmış soğutulmuş su verecen dedi. (çeşme veya hazır su farketmez) 1 yaşından sonra hazır su verebilirsin dedi.

yaniii arkadaşlar bende bunun için sordum zaten bu soruyu.bizim burda çeşme suyu içilmez.kimi zaman su sapsarı çamur gibi olur.ben yemeklere bile içme suyu kullanıyorum.yinede tam aydınlanmış değilim.doktora ilk gittiğimde sorucam bunu.o zaman yazarım sizede.

bizim drumuzda kesinlikle 1 yaşına kadar hangi suyu verirsen ver kaynatacaksın dediiiii.......
6 aydan sonra tadına alışsın diye kaynatmadan hazır su veren bir arkadaşın bebeği aşırı ishalden susuz kalmıştı, tek sebebi kaynatmadan verilen su demişti doktorumuz.

6 aya kadar hazır suyu kaynattım.. 6.aydan sonra küçük pet şişelerden aldım ve kaynatmadan verdim.

dr.um hazır suyu kaynatmana gerek yok dedi.6.aydan sonra. içinde florür olsun dedi.

ben de kaynatıyorum ama suyu oda sıcaklığındaki haliyle içmeyince deneyim dedim, sütümün sıcaklığında olsa içer mi diye...

e o zamanda azıcık ısıtıp vermektense kaynatıp sonra biraz ılınsın diye bekleyip oyle verdim kaşıkla, pek hoşuna gitti öyle.

ama oda sıcaklığındaki haliyle verince (kaşıkla) bi yüz buruşturmacalar, ağız kenarından bütün suyu birsürü tükürükle beraber bırakmalar, acıklı acıklı bakmalar ne biliyim bi tripler bi tiripler.. :))) hiç içmedi öyle...

8 . aya kadar damacana suyunu kaynatıp verdin..
3 aydır 1.5 lt nestle pet su alıyorum onu veriyorum..
Doktorumuz böyle önerdi..
1 yaştan sonra galiba normal damacanaya geçeceğiz...

bizde su arıtıcı var ama yinede kaynatıyorumm

sezencim.. bu arada arıttıgın suyu mu kaynatıyorsun? doktorlar arıtıcıyı önermiyorlar çünkü sudaki zararlı şeyleri arıttıgı gibi faydali minarelleri de yok ediyormuş. bu nedenle bağışıklık zayıflıyor dediler.

bende hazır suyu kaynatıyorum ilk bebeğimdede öyle yapmıştım 8-9 aylık olana dek sonra hazır su vermiştim gene öyle yapıcam markası önemli değil ama kaşık mamalarını hep çeşme suyuyla yaptım 2 yaşından sonrada çeşme suyu vermeya başladım sürekli biz ne içiyorsak onu içiyor işte hiçbir sorun yaşamadığımdan 2. bebeğimdede aynı yolu takip edicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…