• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklara anlatılan ama çocuğu etkileyen durumlar

CamasirSuyunaCorba

♥etmiyorum eyvallah♥
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
2.511
8
116
43
İzmir
anneler, çocuklarına bu konuları anlatmakta sakınca görmezler ama ilerde (ergenlik, yetişkinlik) bu konular kişilerin bilinçaltında iz bırakabiliyor....

örneğin, seni emziremedim, sütüm kesildi.
sen kaza kurşunusun...
seni istememiştim ama oldu işte.
seni aldıracaktım ama aldırmadım
baban sana hamile olduğunu öğrendiğim de erkek olsun istemişti..
hep kız çocuğum olsun isterdim ama Allah erkek evlat verdi.....vb.

bu sözlerden sonra çocuğunuzu ne kadar sevdiğinizi de söylerseniz söyleyin, çocuğun beyninde yer ediyor....

Yukardaki durumların hiçbirisi de ,benim için geçerli değil, dolayısı ile çocuğuma söyledim mi acaba diye düşündüm ama söylemedim, zaten bu tarz şeylerin söylenmesini ben de doğru bulmam..

Çocuklarla konuşurken çok dikkat edilmesi gerekiyor haklısın, bizim için önemsiz olan 1-2 kelime, onları gerçekten olumsuz etkiliyebiliyor..

Yukardaki durumların hiçbirisi de ,benim için geçerli değil, dolayısı ile çocuğuma söyledim mi acaba diye düşündüm ama söylemedim, zaten bu tarz şeylerin söylenmesini ben de doğru bulmam..

Çocuklarla konuşurken çok dikkat edilmesi gerekiyor haklısın, bizim için önemsiz olan 1-2 kelime, onları gerçekten olumsuz etkiliyebiliyor..

çocukların dünyası o kadar farklı ki,

örnek bir olay anlatayım, arkadaşım otobüste giderken bir anne ve çocuğun şu konuşmasına kulak misafiri olmuş...izmir fuar kapılarının birinin önünde büyük bir dünya var, çocuk ona bakarak "anne dünya gerçekten bu kadar büyük mü?" diye sormuş...çocuklar, bizim düşünmediğimiz gibi düşünür, işte annelerin de söylediği ve önemsemediği küçük bir söz çocukları derinden etkileyip ilerde de kesinlikle bazı duygu durumlarını etkiliyor...

evet katiliyorum cocugumuza iyi ornek olabilmek icin elimizden geleni yapmamiz gerekiyor hatta agzimizdan cikan sozleri bile dikkat etmeliyiz ben bile bole tip seyleri soylemem gereksiz bulurum cocuklar o kadar masum ki o laflar solemek bence cok bencilce

gerçi çok başka bir konu ama çocuğu en fazla etkileyen hatta yaralayan başka bir konu ise çocuğu başkalarıyla özellikle de kardeşle kıyaslamak..anne ve babalar olumlu birşey yapıp çocuğa örnek gösterdiğini sanar ama bu durum oldukça yaralayıcıdır...kardeşle yapılan kıyaslanmalar, çocuğun benlik saygısına olan güvenini yitirmesine hatta kardeşine düşmanca duygular beslemesine neden olur...çocuğun sürekli başkalarıyla kıyaslanması ilerde bireyin sosyal hayatına olumsuz yansır..sosyalleşemez,insanlara öfke ve kıskançlık duyguları ile yaklaşır...

Back