• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar masumdur

drydeniss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
2.186
10
116
39
Diğer
her ne şekilde dünyaya gelirlerse gelsinler onlar melektir masumdur..
hele anne olduktan sonra kayıtsız kalamıyor insan çocuklara..
ayağı çıplak bi çocuk gördüğümde, yada yanımda bi çocuk düştüğümde ah yavrum demeden edemiyor insan.. ağlayan bi çocuk gördüğümde kıyamammm diyorum hep.. onlar sevgiye muhtaç.
hiçbiri , hiçbirimiz bu hayata gelmeyi istemedik, anne babalarımızı biz seçmedik.. tıpkı bizim çocuklarımızın bizi seçmediği gibi...

ay içimden geldi yazdım valla kızlar.. resimlere baktıkça... dalıyorum öyle uzaklara...sebepli sebepsiz insan düşünüyor içinde bulundukları durumu.. hayat ne garip değil mi? kimi yokluk, sefalet açlık içinde.. kimi mutlu kimi mutsuz... kimi çoook zengin bekli sevgiye aç.. kiminin ayağında yırtık bi çorap ama mutlu... hayatne garip değil mi!

01rx5.jpg

53329024.jpg

2d98n54.jpg

200709011188595360l7qwb.jpg

23w4lf6.jpg

1367ec9.jpg

1368pp5.jpg

1370cv7.jpg

1371qe3.jpg

1373ne2.jpg

evet canım.. içimden geldi açtım bu konuyu.. bi sebebi yok içimdekileri dökmek belki..
ne bilim işte .. hoşuma gitti. belki çoğu insan benle aynı fikirdedir... kim bilir...

Canım arkadaşım o kadar masumlarki hepsi.
insan bakınca kendini alamıyo resimlerden.
kaderleride yüzleri kadar güzel olsun hepsinin.
:Saruboceq:

canım yaaa ne kadar düşüncelisin ben dayanamıyorum hiç böle çocuklara içim cız ediyor. heleki bazen dilenen kadınları görüyorum üst geçitlerde kucaklarında o küçükcük masum yürekler isyan ediyorum birgün patlıycam ama ne zaman bilmiyorum allah hiç kimseyi anasız babasız bırakmasın yoksullukla yaşatmasın

katılıyorum kadiscim.. hani yadırgamak gibi olmasında cingenler var alışkanlık haline gelmiş çocuklarını sürüklüyorlar peşlerinden gerek sırtlarına sarıyorlar gerek yanlarında rezil rüsva pislik içinde ... diyorum bazen o çocukalrın ne suçları var Allh aşkına! napcan dünya düzen böyle

emeğine sağlık canım çok güzel bir konu içim acıdı bu bebeklere

rica ederim. öyle içimden geliverdi.. geçen burdan biri geçti kapının önünden cingendi sarmış kuzuyu sırtına yavrum uyumuş ayağı çıplak boynu bükülmüş anasının saçı burnunda çocuğun.rezil bi hayat.. mutlak kimileri vardır fakirdir elinde yoktur ama ne bilim yaaa Allah kimseyi bulunduğu durumdan kötü etmesin inşallah

gerçekten çok masumlar ama içlerinden şanssız doğanlar da varsenağlama

emegine saglik canim cok güzel bir konu actin, bende böyle cokca görüyorum icim ciz ediyor ozaman bende bu durumda olan cocuklari benim cocuklarima gösteriyorum onlarda anlasinlar diye baska yerlerde cocuklar neler yasiyor diye...ama malesef tam olarak kavramiyorlar durumu...evet üzülüyoruz ama elimizden onlara dua etmekten baska care kalmiyor veyada birazcik olsun maddi yardim ..........

hepsi çok güzel çocukların.herşeyin en güzelini hakediyorlar.en çok üzüldüğüm anne yada babası olmayanlar.

ben ağlayan çocuk görmeye dayanamıyorum, o çocuğu ağlatanları giidp bir güzel tartaklayasım geliyor,geçenlerde otogara giderken gördüm çocuğun ayağı çıplak annesimi nesi bilmiyorum çocuğu kolundan tutup bi oraya bi buraya öyle bi savurduki, gel ben seni bi savurayım dicektim öyle, kolu çıkacaktı resmen çocuğun, çocuğa eziyet edenlere asla katlanamıyorum. onlar masum birer melek. hiç bir insan annesinin karnından kötüolarak doğmaz, hepsi birer melek olarak doğar, sonra yaşanılan şartlara durumlara göre kişiliği şekillenir. çocuklarımızı bir heykeltraş edasıyla öyle bir şekillendirelimki, içlerinde acıma duygusu olan sevgi olan bireyler haline gelsinler.

deryacım ellerine sağlık, dün gazete de okudum ingilterede bir kadın lotodan para kazanmış ve afrikadaki çocukları evlat edinmiş, gözlerim doldu, açlık sefalet içindeki çocukların ellerinden de tutacak insanlar var demkki hala dedim.

onları dünyay biz getiriyoruz, dediğin gibi, annelik doğurup doğrup sokaklara atmak değildir. dah çok yol katetmemiz lazım çok.

gerçekten çok masumlar ama içlerinden şanssız doğanlar da varsenağlama
evet canım. bazen rabbim onların ne suçu var diyorum.sonra hiçbir suçları yok dünya sınav dünyası diyorum...onların da sınavı buymuş...

en masum varlık cocuklar ya...allahg hepsını korusun kollasın
emegıne yuregıne saglık
amin canım.. rabbim hepisini korusun

emegine saglik canim cok güzel bir konu actin, bende böyle cokca görüyorum icim ciz ediyor ozaman bende bu durumda olan cocuklari benim cocuklarima gösteriyorum onlarda anlasinlar diye baska yerlerde cocuklar neler yasiyor diye...ama malesef tam olarak kavramiyorlar durumu...evet üzülüyoruz ama elimizden onlara dua etmekten baska care kalmiyor veyada birazcik olsun maddi yardim ..........
ya aslında anlatılacak o kadar çok şey varki.. hepsiniyazmak mümkün mü.. kimi istemeden o halde. kimi kaçrılımış çalıştırılıyor. kimi öyle olmaya zorlanıyor... bazen kayıp çocuk haberleri falan görüyorum analar ağladıkça ağlıyorum. Allah korusun kuzularımızı. diyorum ki o anne nasıl dayanıyor. onun yavruda sıcak bi kucağa ana sıcağına muhtac değil mi senağlama bazen sokakta yalınayak çalışan çocuklar görüüyorum. acba kaçırılmışdamı çalışıyor. aacaba maddi durumalrı mı yok... rabbim sabır versin senağlama

hepsi çok güzel çocukların.herşeyin en güzelini hakediyorlar.en çok üzüldüğüm anne yada babası olmayanlar.
evet canım. rabbim hepsinin yardımcısı olsun inşallah

ben ağlayan çocuk görmeye dayanamıyorum, o çocuğu ağlatanları giidp bir güzel tartaklayasım geliyor,geçenlerde otogara giderken gördüm çocuğun ayağı çıplak annesimi nesi bilmiyorum çocuğu kolundan tutup bi oraya bi buraya öyle bi savurduki, gel ben seni bi savurayım dicektim öyle, kolu çıkacaktı resmen çocuğun, çocuğa eziyet edenlere asla katlanamıyorum. onlar masum birer melek. hiç bir insan annesinin karnından kötüolarak doğmaz, hepsi birer melek olarak doğar, sonra yaşanılan şartlara durumlara göre kişiliği şekillenir. çocuklarımızı bir heykeltraş edasıyla öyle bir şekillendirelimki, içlerinde acıma duygusu olan sevgi olan bireyler haline gelsinler.

deryacım ellerine sağlık, dün gazete de okudum ingilterede bir kadın lotodan para kazanmış ve afrikadaki çocukları evlat edinmiş, gözlerim doldu, açlık sefalet içindeki çocukların ellerinden de tutacak insanlar var demkki hala dedim.

onları dünyay biz getiriyoruz, dediğin gibi, annelik doğurup doğrup sokaklara atmak değildir. dah çok yol katetmemiz lazım çok.

evet canım haklısın. çok şey var anlatılcak konuşulacak...

Rastgele okudum. Paylaşmak istedim, çocuklar konusunda ben de çok hassasım. Nedense hemen gözlerim doluveriyor. Anne olunca daha çok koymaya başladı herşey. Bazen çocuğuma ufacık bişey olsa, altı kakalı kalsa ben farketmemiş olsam, hemen kızıyorum kendime, çünkü onlar öyle masum öyle çaresiz ki. kızamaz, güç kullanamaz, kendini koruyamaz, bağırıp karşısındakini sindiremez. Ayy çok fena oldum. Her duamda vardır, Allah'ım sen dünyadaki tüm çocukları koru derim. Hep hep söylerim bunu. Elden bişey gelmediğinde tek çare onun için dua etmek. Buna çok inanıyorum...

Back