Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuklarımız büyürken,ev kazalarına karşı nasıl önlemler alıyoruz ?
- Konu Sahibi UzmaN
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?çok güzel bir topik bilgiler çok faydalı olmuş konu açan arkadaşa teşekürler.benimde 3 tane kızım var.bizde evde çeşitli önlemler alıyoruz pirizlere koruyucu aldık.çekmece ve bazı dolaplara çocuk kilidi aldık çok iyi oldu.kilitli dolaplara tüp temizlik malzemeleri gibi tehlikeli şeyleri koyduk.mutfakta bıcak gibi kesici eşyaları alamayacağı yüksek bir dolaba kaldırdık.kaşıklığımıda yukarı bir dolaba kaldırdım.mesela banyoda çamaşırmakinesi çalışırken kapısını kapatırım.çalışırken ilgilerini çekmemesi için.ortada sandalye ve tabure bırakmadım kilitli bir odaya kaldırdım.zira sandalye vs üzerine çıkarak her türlü dolaba uzanıp türlü yaramazlıklar yapıyorlar.devamlı gözetmek gerekiyor.çocukların evde başıboş bırakılması çok tehlikeli.biz elimizden gelenleri yapıyoruz gerisi rabbime kalıyor.mevlam hepimizin yavrularını korusun diyorum son olarak.sevgiler.
merhaba,
Allah korusun ve ihtiyaç olmasın elbette ama zor durumlar ile karşılaştığımızda ebeveynler olarak hızlı müdahale etmek durumunda kalabiliriz. Bu gibi durumlara hazırlıklı olmak, daha bilinçli müdahale edebilmek için bir ilk yardım eğitimi almanızı mutlaka öneririm. bu konuda bir yazı yazmıştım annelere faydalı olabilir.. Acil durumlara hazırlıklı mısınız? | gunesanne
çok sevgiler
Güneş
Allah korusun ve ihtiyaç olmasın elbette ama zor durumlar ile karşılaştığımızda ebeveynler olarak hızlı müdahale etmek durumunda kalabiliriz. Bu gibi durumlara hazırlıklı olmak, daha bilinçli müdahale edebilmek için bir ilk yardım eğitimi almanızı mutlaka öneririm. bu konuda bir yazı yazmıştım annelere faydalı olabilir.. Acil durumlara hazırlıklı mısınız? | gunesanne
çok sevgiler
Güneş
arkadaşlar merhaba,
bizim evde de kraftın dolap kilidi, fırın kilidi, priz kaplamaları ve parkamk sıkışmasını engellemek için aparatlar var bebiş doğmadan önce komşumuz hediye etmişti. onlarda zamanında çocukları olunca kraftın güvenlik ürünleri kullanmışlar ve memmun kalmışlar bize de hediye etmek istemişler. biz kullanıyoruz memmunuz :))
bizim evde de kraftın dolap kilidi, fırın kilidi, priz kaplamaları ve parkamk sıkışmasını engellemek için aparatlar var bebiş doğmadan önce komşumuz hediye etmişti. onlarda zamanında çocukları olunca kraftın güvenlik ürünleri kullanmışlar ve memmun kalmışlar bize de hediye etmek istemişler. biz kullanıyoruz memmunuz :))
yine güzel bir konu açılmış..
arkadaşlar bu tür güvenlik ürünleri gerçekten çok çok önemli. bebeklerimiz emekleyeme ve yürümeye başladıklarında ilk işleri evi keşfetmek oluyor deterjan dolabını bile açıp içindeki deterjanları yemek isteyebiliyorlar.ve onları sürekli takip etmemiz mümkün olmuyor. bu nedenle bizde ebebekten kraftın güvenlik ürünlerini almıştık. kraft uzmanlığını bu konudada konuşturmuş gerçekten.
arkadaşlar bu tür güvenlik ürünleri gerçekten çok çok önemli. bebeklerimiz emekleyeme ve yürümeye başladıklarında ilk işleri evi keşfetmek oluyor deterjan dolabını bile açıp içindeki deterjanları yemek isteyebiliyorlar.ve onları sürekli takip etmemiz mümkün olmuyor. bu nedenle bizde ebebekten kraftın güvenlik ürünlerini almıştık. kraft uzmanlığını bu konudada konuşturmuş gerçekten.
oyuncakları nasıl dezenfekte ediyorsunuz acaba
bende dolapları açmaması için e bebek de çekmece ve dolaplar için olan aparatlardan aldım
bende dolapları açmaması için e bebek de çekmece ve dolaplar için olan aparatlardan aldım
Merhaba Sevgili Anneler..
8 yaşında bir oğlum ve 11 aylık bir kızım var..Çocuk büyütmenin,onlara gereken özeni göstermenin,gerek dışarda gerekse ev ortamında çeşitli kazalardan korumanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilmekteyim..
Her annenin ev kazaları ve ev dışında gelişebilecek kazalara karşı çocuklarını korumakla,gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğu fikrinde her zaman kararlı oldum..
Çocuklarımızı,bebeklerimizi,nasıl koruduğumuzu,ne gibi önlemler aldığımızı,önerilerimizi,tavsiyelerimizi,yanlış yada doğrularımızı bu başlık altında paylaşmak istiyorum..
Şimdi kızım ev içinde emeklemeye başladı..Hatta gayet hızlandı da diyebilirim.a.sYüremesi yakında gerçekleşecektir..Bunnları düşünerek ben şimdiden bir takım önlemler aldım evde ve babamızı,ağabeyimizi daha dikkatli olma konusunda uyardım..
Şöyle maddeleştirme yaparak giriş yapamk istiyorum..
1* Herşeyden önce özellikle temizlik maddelerini(deterjan,bulaşık sabunları,yumşatıcılar,kirçözler,çamaşır suları vs) asla bir çocuğun kapağını açamayacağı,yüksek,kapıları kapanır şekilde olan dolaplarda muhafaza ediyorum..
Kullanım aşamasında her ne kadar anneye zahmet verse de bebeğimin başına kötü durum gelmemesinden iyidir.yerimseniben
2* Evde mevcut olan ilaç,tablet,kapsül yada kutularını yada boş şişelerini asla ortalarda,masa ve sehpa üstlerinde bulundurmuyorum..
3* Halı üzerinde oğlumun oyuncaklarını özellikle küçük parçaları olanlarını,yada parçaları kopmaya müsait olanlarını bulundurmamaya dikkat ediyorum..
4* Bebeğime daha çok iri ama yumuşak oyuncaklar vermeye çalışıyorum..
Oyuncaklarını sık sık dezenfekte edip,hijyenine dikkat ediyorum..
5*Mutfakta,mama masasında olmasına rağmen mutfak tezgahına yaklaştırmamaya,kesici eşyalara uzanmamasına dikkat ediyorum..
6* Kağıt,peçete yada ıslak havlu gibi maddeleri eline vermiyorum çünkü artık diş leri gelişti ve her daim çiğnemek,yutmak sitiyor..
oyuncakları nasıl dezenfekte ediyorsunuz acaba
güvenlik ürünleri için kraftın güvenlik ürünlerini kullanıyoruz. çok memmunuz bebeğimiz istemediğimiz yerlere ulaşamıyor onu korumak için ideal ürünler bence. ayrıca oyuncakları yıkamak içinde nukun temizleme jeli var onunla hem oyuncakları hem biberonları hem de emzikleri temizleyebiliyorum size de tavsiye ederim.