• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımız büyürken,ev kazalarına karşı nasıl önlemler alıyoruz ?

UzmaN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
5.078
11
156
Kütahya
Merhaba Sevgili Anneler..

8 yaşında bir oğlum ve 11 aylık bir kızım var..Çocuk büyütmenin,onlara gereken özeni göstermenin,gerek dışarda gerekse ev ortamında çeşitli kazalardan korumanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilmekteyim..

Her annenin ev kazaları ve ev dışında gelişebilecek kazalara karşı çocuklarını korumakla,gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğu fikrinde her zaman kararlı oldum..

Çocuklarımızı,bebeklerimizi,nasıl koruduğumuzu,ne gibi önlemler aldığımızı,önerilerimizi,tavsiyelerimizi,yanlış yada doğrularımızı bu başlık altında paylaşmak istiyorum..

Şimdi kızım ev içinde emeklemeye başladı..Hatta gayet hızlandı da diyebilirim.a.sYüremesi yakında gerçekleşecektir..Bunnları düşünerek ben şimdiden bir takım önlemler aldım evde ve babamızı,ağabeyimizi daha dikkatli olma konusunda uyardım..

Şöyle maddeleştirme yaparak giriş yapamk istiyorum..

1* Herşeyden önce özellikle temizlik maddelerini(deterjan,bulaşık sabunları,yumşatıcılar,kirçözler,çamaşır suları vs) asla bir çocuğun kapağını açamayacağı,yüksek,kapıları kapanır şekilde olan dolaplarda muhafaza ediyorum..
Kullanım aşamasında her ne kadar anneye zahmet verse de bebeğimin başına kötü durum gelmemesinden iyidir.yerimseniben

2* Evde mevcut olan ilaç,tablet,kapsül yada kutularını yada boş şişelerini asla ortalarda,masa ve sehpa üstlerinde bulundurmuyorum..

3* Halı üzerinde oğlumun oyuncaklarını özellikle küçük parçaları olanlarını,yada parçaları kopmaya müsait olanlarını bulundurmamaya dikkat ediyorum..

4* Bebeğime daha çok iri ama yumuşak oyuncaklar vermeye çalışıyorum..
Oyuncaklarını sık sık dezenfekte edip,hijyenine dikkat ediyorum..

5*Mutfakta,mama masasında olmasına rağmen mutfak tezgahına yaklaştırmamaya,kesici eşyalara uzanmamasına dikkat ediyorum..

6* Kağıt,peçete yada ıslak havlu gibi maddeleri eline vermiyorum çünkü artık diş leri gelişti ve her daim çiğnemek,yutmak sitiyor..

Dışarı ortamın da ise;

1* Araba da seyehat ediyorsak,bebeğimi pusetine yerleştiriyor,puseti emniyet kemeri ile ile sabitleştiriyorum..
Aynı zaman da pusetin kendi emniyet kemerini de takmayı unutmuyorum..

2* Şaket yürüyüş yapacaksak;

bebek arabasının emniyet kemerini takmadan bir adım atmıyorum..

Sizlerden de ev yada ev dışında bebekleriniz,çocuklarınız için ne gibi önlemler aldığınızı paylaşmanızı istiyorum..Bu paylaşımın hem annelere hem de anne adaylarına çok faydası olacaktır..kaydirigubbakcemile5

Hepinize şimdiden teşekkürler..yerimseniben

evet bunların geneline katılıyorum .
mesela oğlum emeklemeye başlayacak diye sehpamı kurmamıştım köşelerine vurmasın başını diye.
deterjanlarım daima üst dolaplardadır
kırılacak cam eşya vs. üst çekmece ve dolaplardadır
çok hızlı kızaklı çekmecelerim var onları bantladım
kesici delici - onun yutabileceği tehlike arz eden hiçbir şeyi ortada bırakmıyoruz.
ve tabii ki sürekli gözetim gerekiyor ....
Hele de çocuğunuz benim kisi kadar meraklıysa 2 katı :))))

sıvrı uclu yerler ıcın buyuk marketlerde koruyucular var ve elektırık pızlerı ıcınde kılıtler vardır..

çok fenalar her eşyi karıştırmak itiyorlar buda hem gelişmi için iyi hemdne kendileri için nerede zararlı şeyelr varsa onu buluyorlar..benim başımada çok geliyor sürekli düşüyor sürekli ağzından bir şeyeşr çıkarıyorum bazen yutmuş bile oluyor...

mutfak dolaplarima ikeadan kilit aldim ilkk firsatta oraya gitmek istiyordu artik acamiyor,pirizlerim asagida onlarin hepsinede yine ikea dan kapatici aldim tavsiye ederim

ya kusura bakmayin ben burada yeniyim. benim bir derdim var lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
kızım 11 aylık ve suan evim müsait olmadıgı için bizle kendi yatagında odamızda kalıyor. fakat ev aldık ve kendi odası olacak ve tek kalacak. benim sıkıntım. kızım yaşıtlarından uzun ve çok haraketli suan bile dizlerinin üstünde gögsüne geliyor yatak bariyeri. hadi ayrı kaldığında yatagından düşerse. herkes sakın odanı ayırma düşer ölür diye beni korkutuyorlar. szin bilginiz varmı bu beşiği nasıl güvenli hale getirebilirim. ne yapmam lazım ne olur akıl verin bana!!!
şimdiden teşekkürler

sıvrı uclu yerler ıcın buyuk marketlerde koruyucular var ve elektırık pızlerı ıcınde kılıtler vardır..

merhaba sivri uçlu yerler için böyle bişey varmı hep merak etmiştim demek varmış ben bilgisayarda araştırdım ama bulamadım kızım 1hafta önce bilgisayarın sivri ucuna çarptı kaşının 2arasına 5 dikiş atıldı bana nasıl olduğunu anlatırmısın yada resim varsa? nekadar sakınsakta oluyor :gitme:

çocukların dokunmadığı bişey yok ki, bundan bişey olmaz yada buna dokunmaz demek çok yanlış herşeye dokunuyorlar.((

merhaba sivri uçlu yerler için böyle bişey varmı hep merak etmiştim demek varmış ben bilgisayarda araştırdım ama bulamadım kızım 1hafta önce bilgisayarın sivri ucuna çarptı kaşının 2arasına 5 dikiş atıldı bana nasıl olduğunu anlatırmısın yada resim varsa? nekadar sakınsakta oluyor :gitme:

bu plastik saydam içinde kuvvetli yapışkan olan bi koruyucu.Ama benim kızda işe yaramadı.Hepsini daha 10 aylıkken söküp attı.Nerdeyse çıkarmasın bidaha diye japonla yapıştıracaktım.Büyük alışveriş merkezlerinde bulabilirsin.İnternette nasıl bulamadın anlamadım.Heryerde var.Mesela
http://www.ozelcan.com/anne-bebek/1296-Chicco-Kose-Koruyucu.aspx
http://www.e-bebek.com/evde_guvenlik_urunleri/chicco/chicco_kose_koruyucu/CHI-19678
http://www.magaza.net/urun/dolchikosekoruyucu.aspx
http://www.bebekmarket.com/magaza/product_info.php?products_id=1349
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?productId=oyunvoch10335&categoryId=306855

Benim kızda aşırı derecede meraklı.2,5 yaşına geldi hala karıştırır.Buzdolabım ve çekmeceler hep kilitli.Banyoda herşeyi yüksek rafa kaldırmama rağmen orayıda kilitlerim.Kulozetle oynamaya kalkıyor.olmadı soğuk duş alıyoruz:1shok: bi dk. yanlız bırakamıyorum.Sehpayı ortadan kaldırdım.Yukarıdada belirttiğim gibi köşe koruyucular onun için işe yaramadı.Söküp ağzına aldı.Elektrik prizleri için kapaklar aldım.Ama herşeyden önemlisi hiç yanlız bırakmamak.30 sn.içinde neler karıştırabildiklerine şaşıyorum.Mutfağa bensiz asla sokmuyorum.Kesici olan herşey yüksekte.Sokak kapısı sürekli kilitlidir.Kapıyı açıp gitmeye kalkabiliyor.Balkon kapılarıda aynı şekilde.Aklıma geldikçe yazarım.Konuyu açan arkadaşın yazdıklarıda aynen geçerli.

bebim bebişte çok düşüyor çok korkuyorum ondan daha çok acı çekiyorum sanki mesale buğün sandalyeden düştü dudağı kanadı 19aylık sizinde bebekleriniz düşüyomu sadece benim bebek düşüyor zannediyorum kendimi suçluyorum korkryorum

ayakları ıslanınca ya da ben fayans karo gibi kayacak zeminleri sildiğimde ayağına terlik giydirirdim çünkü ayağı hemen kayıyor...ve de geçen sene farkettim patikler de yün olduğu için kayıyor fayans kalebodur zeminlerde yer ıslak olsun olmasın...
*tavada bişi kzartırken tava kulpları içe doğru olmalı olaki takılıp kendimizi de çocuğumuzu da yakabiliriz mazallah..gerçi kızarma işi olunca onu mutfaktan kovalıyorum yanarsın diye..
*dolap kulplarını bağlamıştım ama yine zorlayıp açıp arada parmağı kalınca komple sökmüştüm açamadı...
*beşik parmaklıklarına dikkat başını araya sokup çıkaramama ihtimaline karşı koruyucu pedler alıp takın kenarlarına...
*masa üstünde sehpalarda bişi bırakmadım zira alıp kırma kendine kesme sorunu oluyor...
*pirizler aşağıdaysa kapak almalı ya da bantlamalı..
*kapıları açarken dikkat etmeli kap arkasında oturabiliyorlar biz hızla açınca başına ayağına vurma riski var...
*banyo kapıları kapalı hatta kilitli olmalı su dolu kova içine düşüp boğulan çocukları çok duydum..
*kitaplık falan varsa dikkat tırmanabiliyorlar mazallah düşürüp altlarında kalma tehlikesi var.
*ve benim kızım gibi kapılara yuakrıya kadar tırmanıp ayaklarıyla...inemediğinde anneee diye bağıran olabilir olabiri:1:
*geçenlerde başıma geldi; balkona çıkmış tül kapı arasına sıkışıp kapı kapanmış kilitli kalmış gibi sıkışmış kapı ben de mutfakta tv sesinden duymadım çokk ağlamış Allah korumuş baktım sonra dışardan anne lütfen aç kapıyı diye ağlayan bir ses duyup kızımın sesine benziyor diye odaya koşunca balkon penceresinde ağlayan kızımı gördüm.o nedenle pencere kapıları yatarken kapatırım benden erkenn kalkıp oralara çıkma tehlikesi var..aklıma gelen bunlar... birsi beşikten sarkıyor düşebilir diyor.minderlerle beşiği çevremelei ya da yer yatağı yapıp yerde yatırmalı bebeklerin ayaklandığı vakitler yer yatağı daha güvenli oluyor eğer bariyerleri yükseltilen bir beşik değilse...

ayy ne güzel paylaşmış anneler..inş bizde bu günleri yaşarız..yazılanları dikkatle okudum inş uygulayacağım..doğsun bi yaramaz oğlumda..:16:

17 aylik cok hareketli akla hayale gelmeyen zararlari yapma yetenegi olan bi oglusum var
her koseye kose koruyucusu aldim
prizlere koruyucu alip taktik
pencerelere ve buzdolaba guvenlik kilidi aldik
kapilarin kapanip eli sikismamasi icin kapiyi yavaslatan bi aletler var ikeada onlardan aldik tum kapilara ve bir cok cekmeceye
halada kaza bela eksik degil
muthis bi enerjisi var
koltuklardan zipliyor artik hizini alamayip koltuklarin en tepesine cikip ordan yere zipliyor
tabureyi heryere tasiyip kapilari aciyor
bi kac gundurde tabureyi mutfak tezgahinin onune cekip tezgahin uzerini karistiriyor
surekli gozum uzerinde
pesini bir an birakmiyorum
gecen ay uykudan kalkti antrede bisiklet suruyordu
2 dakika tuvalete girdim bir ciglik koptu nasil ciktim bilemedim
o uyurken utu yapmis, utu odasinin kapisini kapatmistim utu sogusun oyle kaldiririm diye dusunmustum
buhar kazanli buyuk utulerden utum zor soguyor
benim tuvalete girmemle bisikletin uzerine cikip kapiyi acip iceri dalmis
ve aninda bi ciglik tam avcunun ortasi yanmis
nerdeyse 2 hafta sargida kaldi
cok zor iyilesti
simdi bir an bile pesinden ayrilamiyorum

Arkadaşlar bende foruma yeni üye oldum. Bir kız çocuğum var 8 aylık. Umarım sizlerin yorumlarından faydalanırım.

Son düzenleme:
cok faydalı bilgiler, bende masanın ayaklarını kumaşlarla sardım. birbirlerini kaktırıp düşüyorlar.

Kızım doğunca nefret ettiğim yemek masamı ve orta sehpamı iptal ettim..
8 aylık yürüyen çocukla -balkon demirlerine bile tırmanıyordu- iki ayda abartısız 12 kilo verdim..
Yer silerken kova banyoda durdu hep, açtım yıkadım kapattım..
Üşenmedim yaptım valla, boğulanları ben de çok duydum..
Mutfakta da hep önlem almama rağmen 7 aylıkken en alttan çekmeceleri boşaltıp üste çıkmak suretiyle tezgaha ulaşıyordu, ki yürümüyordu daha...
Ne yapsak boş, o minik yumurcak kafaya koydu mu tamam :1:
Hiçbir an yanlız bırakmamaya çalıştım..
Akşam 8'de uyurdu, ütüyü hep gece açtım, hala da öyle açarım..
En azından boyama falan yapıyor akşamları...
3 yaş doldu hala aynı.. En dubleks merdivenlerimiz de apartman merdiveni gibi..
Onun dönen yerinde demire çıkıp üzerinde yürüyor :52: :52: :52:
Mutfakta cam açıksa kapıyı kapattık hep, yanında yatak odam var onun camını falan açtık öyle idare ettik...
Yok baş edilmiyor ki bu veletlerle :1: :1: :1:

Buna kimse inanamıyor, ben dahil..
Bir gün su söyledim, firma yeni olduğu için küçük petlerden yollamış 6'lı naylonlu..
Ben o naylonu bıçakla kesip anca açarken yırtmış, şişeleri çıkarmış ve 3 şişeyi boşaltmıştı..
Koridorda gidiyorum.. Cup cup, ayaklar ıslandı :1: :1: :1:
6 aylıktı ve ben hiç açılmamış o şişeleri nasıl açtı hala hayret ediyorum :37: :37:

Back
X