- 21 Aralık 2022
- 4.602
- 20.446
-
- Konu Sahibi Barta kulesi
uygun bir dille geriçevirebilirsiniz, çocuklar böyle evet, benim oğlum da işyerinde çikolata, şeker veren arkadaşlar oluyor, ağzıyla istemese de bekliyor, hareketlerinden anlaşılıyor :)
evdeyken arada olabiliyor ama dışarda insanlara yapışmıyor tabi,Olmayan bir şeyi istemek, diretmek gibi davranışları da oluyor mu oğlunuzun peki? Mesela “çikolata versin, anne bisküvi versin” gibi
2 çocuğunuz var ama hiç çocuk büyütmemiş gibisiniz,
Sizi anlıyorum ve duygularınızı paylaşıyorumGeçen gün ortalıkta kraker yok, 1 paket kalmıştı onu da çıkarmadım açıkçası benimkilere anca yeter diye. Tutturdu kraker de kraker, evde olmadığını söyledim, annesine “ama var” diyor.
.
Barta kulesi gecen gun yazamadim .sizin ikizleriniz henuz kucuk o yuzden sanirim saatlere kurallara uyuyorlar .ancak buyudukce kendi talepleri huylari on plana cikiyor .bizim de o yaslarda saat saat,duzenimiz belliydi simdi hic bir sey duzenli degil .
bizimkiler arkadas evinde bir sey istemez ama anladigim kadariyla surekli gorusuyorsaniz bir yerden sonra cocuk da misafirlik gibi algilamaz .bizimkiler teyzesi haric misafirligi pek bilmez genelde cocuklu arkadaslarla oyun alani olan bir yerde bulusuyoruz.yani eve 3-4 yasinda bir cocuk gelince sizin kurallarinizi uymasini beklemek gercekci degil .
tabi ki cocuguna bagli ama mesela benimkilee henuz anlamiyor .hadi gidelim alalim diyor mesela bir sey evde yoksa her defasinda sabirla anlatiyoruz ne zaman anlarlar bilmiyorum.acikcasi ben zaman ilerledikce daha cok zorlaniyorum ikizlerle .eskiden sakinlerdi simdi sabahtan aksama ayakta etkinlik modundalarAslında merak ettiğim bu işte, yani böyle oluyor mu, yoksa çocuk da mı bir sorun var anlayamadım. Olur ya, belki ben abartıyorumdur diye de düşündüm ama rahatsız olmaya başladığım için içimde de tutamadım o yüzden sormak istedim o yaş grubunda çocuğu olan anneler ne düşünüyor bu konuda diye.
Ama anlayamadığım şey 4 yaşındaki çocuk anlamaz mı yok denmesinden? Biraz aklın ermeye başladığı yaş olabilir diye düşünüyordum ben, hatta kendi çocuklarım 4 yaşına geldiğinde biraz daha nefes alırım, çünkü bizi anlarlar diye düşünüyordum hep
tabi ki cocuguna bagli ama mesela benimkilee henuz anlamiyor .hadi gidelim alalim diyor mesela bir sey evde yoksa her defasinda sabirla anlatiyoruz ne zaman anlarlar bilmiyorum.acikcasi ben zaman ilerledikce daha cok zorlaniyorum ikizlerle .eskiden sakinlerdi simdi sabahtan aksama ayakta etkinlik modundalar
Sizi anlıyorum ve duygularınızı paylaşıyorum
Siz en azından 4-5 yaş çocuğu ile bu duruma maruz kalmışsınız ama onun 9-10 yaş versiyonu benim yakınımda.
Kızım evde yokken annesi ile bize geldi bu çocuk.
Israrla koskocaman çocuk aşırı şımarık hareketlerle “benim canım sıkıldı boya yapcam ben” diye önce annesini sonra beni darladı.
Normalde kızımın tüm eşyaları okuldaki dolabında. Yakın zamanda da hediye bir boya seti gelmişti ama onu seneye kullanır diye kaldırdık. Açmadık.
Nezaketen dedim ki eşyaları okulda. Aklımda bile değildi yeni gelen set.
Annesinin kulağına eğilip sesli şekilde çocuk “gördüm içerde odada var boya onla boyarım”
O kadar sinirlendim ki anlatamam.
Kusura bakma dedim, kızım evde yokken ona ait şeyleri paylaşamam ki o seti kendisi de şuanda kullanmıyor. Oyuncaklarla oynayabilirsin diye kestirip attım.
Annesini severim kendinden çok veren bir kadın. Fakat çocuklarına hayırı ve adabı maalesef verememişler.
Sizin akrabanızın çocuğunun 4-5 sene sonraki hali bu maalesef.
ki bence yaşı da küçük değil 4-5 yaş herşeyi anlar.
Kesinlikle aileyle alakalı.Heh işte ayyyynen bunu yaşıyoruz.
Yani ben o an kraker kırıntısı toplamak, meyvesuyu sıkmak istemiyorum mesela. Zaten yorgunum, kendi çocuklarım fazla hareketli yoruluyorum.
Bende anneden kaynaklı olduğunu düşünüyorum artık , bence 4 yaş çocuk misafirlikte arsızlaşma derecesinde huysuzlaşıyorsa bi uyarı görmeli ya da giderken tembihleyip yemek istediğini yanında götürmeli diye düşünmeye başladım..
amin cumlemize .bosverin evde misafirlik devri kapandi bence artikAllah kolaylık versin ya :/
Ay bu konu kınamak açısından demiyorum ama sinir bozucu. Yapacak pek bişey yok belli bı dönem böyle olabiliyor zaten yokluktan istemiyor aslında. Sizin ki iyi görünce istiyormuş bize gelenler dolapları açıp istiyordu bı yerden sonra gına geliyor mesela kardeşime ait son bı yiyecek olurdu gelen çocuk görürdü illa ben yicem diye..Kızlar selaaaam, öncelikle belirtmek isterim ki, bu konu kınama, ayıplama, eleştiri içermeyip sadece merak ettiğim için açma gereği duyduğum bir içeriktir.
Benim çok sevdiğim bir akrabam yakınıma taşındı, 5-6 ay önce. 4,5 yaşlarında bir kızı var, 2 aydır falan sıkça geliyor bana burada tanıdığı yok başka, severek de davet ediyorum. Çocuğunu da seviyorum aslında çocuklarım da seviyor güzel vakit geçiriyorlar.
1 aydır falan dikkatimi çeken bi konu var, çocuk bana geldiğinde sürekli bir şeyler istiyor. Hemen örnekliyorum;
1. Bir defasında meyve suyu saatinde gelmişlerdi, ona da doldurdum bir sonraki gelişlerinde hep meyve suyu istedi, annesi “hayır, yok” dese de diretti kendini yerlere attı.
2. Cici bebe denk gelmişti bi gün, o da aynı şekilde.
3. kraker, muz gibi çeşitli şeylerle uzar gider bu liste.
Ben sormaktaki niyetimin belli olması için belirtmek isterim ki, gerçekten eli açık biriyimdir, sevmediğim komşuma bile kokmuştur diye tabak tabak kek, börek taşırım, eşime yemek koyduğumda bir arkadaşı da yer diye 2 kişilik koyarım, parka hemen her gidişimizde evden kraker, bisküvi götürüp çocuklara dağıtırım
Ama bu çocuk beni sinir etti. Belki yanlış düşünüyorum, o yaşlarda öyle krizler vardır bilemiyorum ama normal mi? Siz nasıl bir tutum sergilerdiniz bu durumda?
Mesela dün meyve suyu diye tutturdu çocuk, hazır almıyorum, açıkçası sıkmak istemedim de çünkü makinenin parçalarını temizlemek ayrı iş, zaten sabah kullanıp temizlemiştim.
Mesela benim çocuklar yoğurt yiyor, istiyor ona da koyuyorum ama bir kaşık bile yemiyor çöpe gidiyor.
Bir şey de diyemiyorum bir yerde yeğenim sayılır. Ailesinin durumu iyi, çocuğa da alıyorlar yani hani sadece bizde görmüyor.
Siz napardınız? Mesela dün cici bebe diye tutturdu, verdim. Her yer kırıntı oldu, zaten lopeziminkonusu vardı temizlemiştim odayı bi daha süpürge tutmak zorunda kaldım. Bende açıkçası 2 bebeyle yoruluyorum, görüşmeyi azaltmak seçeneklerim arasında değil bu arada.
Bunun dışında siz olsanız napardınız, çocuk bir şeyler istediğinde? O yaşlarda normal mi? Hepsi mi böyle?
amin cumlemize .bosverin evde misafirlik devri kapandi bence artik
Kesinlikle aileyle alakalı.
Ben çocuğumu oldum olası tembihlerim.
Parka gider gitmeden önce biri bişey yerse sana teklif ederse teşekkür et alma, hemen bana gel ben sana alayım annecim derim.
Ya da o an canı çok mu çekti? Çok küçük bir parça alması için tembihlerim.
Kızım hiç mi tutturmadı? Tutturdu elbet. 2-3 yaşında yaptı. Ama kesin bir tepki ile karşılaşınca birkaç kez bir daha olmadı.
Önemli olan arka planda çocuğun gözünü doyurmak.
Yazık değil mi size? İkizmiş birde çocuklarınız. Gelen kişinin anlayışlı olması lazım. Çocuğun huyu öyle ise bile (ağaç yaşken eğilir) size cevap hakkı vermeden kendisi hayır şimdi değil gibi net tavır sergilemeli.
Sınırsızlık üç gün sonra okulda başka arkadaşının beslenmesini almaya, kalemini kırmaya ya da suluğunu yere atmaya kadar gidiyor. Biz okulda böyle bir çocuk ile uğraşıyoruz şuanda. Sınırsız ve şımarık bir öğrenci 8 yaşında.
Bana burda ne abarttın yaaa diyenler olabilir ama inanın net bir disiplin lazım günümüz çocuklarına. Bunu hem bir ebeveyn hem bir öğretmen olarak söylüyorum.
Annede biter iş.Kızlar selaaaam, öncelikle belirtmek isterim ki, bu konu kınama, ayıplama, eleştiri içermeyip sadece merak ettiğim için açma gereği duyduğum bir içeriktir.
Benim çok sevdiğim bir akrabam yakınıma taşındı, 5-6 ay önce. 4,5 yaşlarında bir kızı var, 2 aydır falan sıkça geliyor bana burada tanıdığı yok başka, severek de davet ediyorum. Çocuğunu da seviyorum aslında çocuklarım da seviyor güzel vakit geçiriyorlar.
1 aydır falan dikkatimi çeken bi konu var, çocuk bana geldiğinde sürekli bir şeyler istiyor. Hemen örnekliyorum;
1. Bir defasında meyve suyu saatinde gelmişlerdi, ona da doldurdum bir sonraki gelişlerinde hep meyve suyu istedi, annesi “hayır, yok” dese de diretti kendini yerlere attı.
Ben sormaktaki niyetimin belli olması için belirtmek isterim ki, gerçekten eli açık biriyimdir, sevmediğim komşuma bile kokmuştur diye tabak tabak kek, börek taşırım, eşime yemek koyduğumda bir arkadaşı da yer diye 2 kişilik koyarım, parka hemen her gidişimizde evden kraker, bisküvi götürüp çocuklara dağıtırım
Ama bu çocuk beni sinir etti. Belki yanlış düşünüyorum, o yaşlarda öyle krizler vardır bilemiyorum ama normal mi? Siz nasıl bir tutum sergilerdiniz bu durumda?
Mesela dün meyve suyu diye tutturdu çocuk, hazır almıyorum, açıkçası sıkmak istemedim de çünkü makinenin parçalarını temizlemek ayrı iş, zaten sabah kullanıp temizlemiştim.
Mesela benim çocuklar yoğurt yiyor, istiyor ona da koyuyorum ama bir kaşık bile yemiyor çöpe gidiyor.
Bir şey de diyemiyorum bir yerde yeğenim sayılır. Ailesinin durumu iyi, çocuğa da alıyorlar yani hani sadece bizde görmüyor.
Siz napardınız? Mesela dün cici bebe diye tutturdu, verdim. Her yer kırıntı oldu, zaten lopeziminkonusu vardı temizlemiştim odayı bi daha süpürge tutmak zorunda kaldım. Bende açıkçası 2 bebeyle yoruluyorum, görüşmeyi azaltmak seçeneklerim arasında değil bu arada.
Bunun dışında siz olsanız napardınız, çocuk bir şeyler istediğinde? O yaşlarda normal mi? Hepsi mi böyle?
Benim tahminim evde anne sınırlı bir şekilde bu tarz yiyecekleri veriyor, siz de en başında vermeyi kabul edince o da bu açığı kullanmaya karar vermiş. Yapacağınız bir şey yok gibi duruyor.Kızlar selaaaam, öncelikle belirtmek isterim ki, bu konu kınama, ayıplama, eleştiri içermeyip sadece merak ettiğim için açma gereği duyduğum bir içeriktir.
Benim tahminim evde anne sınırlı bir şekilde bu tarz yiyecekleri veriyor, siz de en başında vermeyi kabul edince o da bu açığı kullanmaya karar vermiş. Yapacağınız bir şey yok gibi duruyor.