Benim iki yeğenim var . Büyük abimgil çocukla çok güzel ilgileniyor sağlıklı bir yaşam sunuyor . Mesela TV açmıyorlar çocuk büyülenmiş gibi bakarsa hemen kapatıyorlar . Eğitici oyuncaklar alıyorlar bol bol deftere yazı yazdırıp alfabeyi rakamları basit çizimleri öğretiyorlar . Bu arada halası kalem tutmasını öğretti
ve nokta birleştirmeyi
kendimi de övmeden geçmiyim . 1 buçuk yaşında diğer yeğenime göre erken konuştu . İşini yaptıracak kadar konuşuyor
şöyle ki uyanınca anne diyor anne yoksa hala diyor su içiren benim başkası su veriyorsa elinden alıp bana veriyor
herkese iş bölümü yapıyor kerata şimdi kendisi içiyor suyunu neyse konuyu dağıttım . Diğer minnağım 3 yaşına girecek annesi kola veriyor uyarmıştım ama azıcık zaten dedi çay bardağı istedi yarısını doldurur en azından diye beklerken tümünü doldurdu
sonra annesi ingilizce öğrensin diye ingilizce çizgifilm izletirdi hadi tamam iyi bir şey ama bunun sistematik olması gerekmez mi şu an hiç bir şey bilmiyor ve İngilizceyi konuşsa biraz tamam diyecem geç konuştu baya . Televizyonu sürekli izliyor yakından izliyor . Bide ikisinde w oturuşu var bizim hocamız kemik gelişimine zarar verir dengede durmuyor ağırlığı demişti . Uyardım dayılarımda demişti sallamadılar . Artık uyarmıyorum . Karışıyor olmamak için neyse kendi çocuğuma bunları yapmam sizin asla yapmamak gerekir bu olumsuz etkiler dediğiniz bir şey var mı öğrenelim