Hırs sarmış olsaydı eleştirdiğim bayanlardan olurdum, hırs sarmış değil de üzüntü, pişmanlık hayal kırıklığı desek daha sevecen bir yaklaşım olur. Hem benim gibi olan milyonlarca kadın vardır eminimmakam mevki hırsı sarmış sizi
Hırs sarmış olsaydı eleştirdiğim bayanlardan olurdum, hırs sarmış değil de üzüntü, pişmanlık hayal kırıklığı desek daha sevecen bir yaklaşım olur. Hem benim gibi olan milyonlarca kadın vardır eminim
kamu kurumunda yukselen illa metres mi oluyor? bi iki ornek gordun diye boyle igrenc bi genelleme yapamazsin..Slm, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum,ailenin ilgilenmemsi, çok şanssız seçimler, 28 Şubat, eğitim hayatımdaki hatalar,çocuk yaptım 35i buldum derken kariyer yapamadım.Kendimi geliştirdim, yüksek lisans yaptım bir sürü insanla tanıştım ama bir türlü yükselemedim. Bulunduğum kurumda kurum içi yükselmek için 4 yılda bir şehir değiştirmeyi göze almalısınız. Olduğu şehirde kalanlar var fakat sadece torpilliler.Maalesef olduğunuz şehirde Kamu kurumlarında yükselebilmeniz için ya güçlü bir akrabanız olmalı ya da birinin metresi olmalısınızÖyle iğrenç şeylere şahid oldum ki anlatsam yer yerinden oynar. Belki benim gibi hisseden çalışmak isteyip de çalışamayan,ama o gücü kendinde gören hiç bir yere yerleşemeyen ev hanımları da vardır,onların durumu daha vahim tabi. Hayattan hakettiğimiz bu olmamalıydı. İsyan değil,sorgulamak diyelim.Çok kırgınım hayata, ne olurdu şanslıyım diyebilseydik....
Kamu kurumunda yükselmek dediniz; mesleğiniz ne acaba?
Çünkü yükselince de dertler büyüyebiliyor....
Yine sizin durumunuz iyi; iyi bir işim vardı; bebek oldu; çalışmaya devam ettim; sonra iş yeri ile anlaşmazlık yaşadım ve ayrıldım.
Yakın şartlarda bir iş buldum; o arada bakıcım işten ayrıldı ve eşim yeni işimi bırakmam konusunda ısrar etti; yine bulursun zaten daha bir hafta oldu; belki ay sonunda da karşı taraf çıkarır seni, dedi.
Yaklaşık 1,5 yıl evde çocuk baktım; sonra eşim ile çalışmaya başladım.
Şimdi de görüştüğüm her yer çocuklu; alanında 10 yıllık tecrübeli birini almıyor. Şehir dışı vs olursa çocuğum var der gitmek istemezmişim.
Ve ben yıllardır hiç sevmediğim bir biçimde çalışıyorum; kendi işimizin kölesi durumundayız. Geçerli bir mesleğim ve eşimin kendi işi var; ama ben daha kariyeristik çalışmayı; büyük işlerin parçası olmayı severdim. Yaptığım işten haz almıyorum; daha kurumsal yerler de yeni mezun istiyor..
Siz tayin istemediğiniz için yükselmek için gerekli adımları atamıyorsunuz; ama yine de deneyin belki size de birileri ön ayak olur kalırsınız yerinizde denemeden bilemezsiniz ki...
okulunu bitirip bi işe girebildiysen ne mutlu sana. ben de çocuk yaptım ama üniv bırakmak zorunda kaldım şimdi yeniden başlayacağım nasipse kariyerimizde olacak inş[/QUOTE
İnşallah başarılı olursunuz.Kaç yaşındasınız? Çoğu memuriyette 35 yaş sınırı var,özel sektörde kariyer olanaklarını bilmiyorum.Başarılar,umarım hedeflerinize ulaşırsınız.