- 24 Şubat 2016
- 184
- 114
- 38
Söylemene sevindim. İlk başta hemen kabullenemiyorlar tabi yaşlılar normal. Kimse kendi çocuğuna konduramıyor. Ama Allahın verdiği bir hastalık. Bence kalp hastalığı vs ne ise onun gibi bişey. Sorunun kimde olduğunun da bir önemi yok bence. Bak seni de ne güzel olumlu etkilemiş. Çok etrafa söylemeye de gerek yok bence de. Tutsun 3 .ayda söylersiniz. Rahat ol hiçkimseyi takma. Aklına birşey takılırsa sorabilirsin. Bildiğim birşeyse yardımcı olmaya çalışırım. Hakkınızda hayırlısı olur inşallahŞuan destek görmeye basladım yeni yeni bir haftadr. Öncesnde hepsi ogluna üzüldü bana değil yani. Ben yokken konustular falan rahatsız etcek seklde şiödi durdu sanırım onlar alıştılar duruma Demem o ki suan cok rahatladm ilk zamanlar daha skntı ya girdim laflardan ama suan rahatım dedğin gibi paylaşmak iyi geldi şimdi dua alıyoruz elhamdülillah .baska lafına söyleme konusunda benndemeden kendileri uyardı beni Kimseye deme falan dye kaynpedermde özellkle Cocugun olsada yıllarda gece ne gerek var bu tüp bebek diceksin bosver millet blmce nolck sanki olsun hele kmse sana gelip normal mi tüp bebek mi sormaz zaten sende acklama dedi yanlş seyler derler üzerler dedi hatta eltilermle paylaştım dye kaynpedermde kızdı ama kaynvaldem olmaz paylaşmasa kızardım dedi zaten bana kalmaz aynı gün söylerdi aileyiz ayagı a yani. Yinede yük kalktı üstğmden rahatladm baya tedaviye ilk baslarken yunurts gelişimde sıkıntı vardı heralde sıkıntıyı atınca etkilendim hemen iyi anlamda yumurtalar daha iyi gelişti doktorun 10dedği yumurta 22oldu anlamadm gitti tabi suan embryo takibndeler baya düştü sayısı ama en basta ki fark sasırtıcı
Sağol canm Allah razı olsun. Evet dediğin gibi kendi cocuklarına kondurmuyolar eşimin sonucu cıkmadan kayın valide lan testi sanıyordu tani oylr bakıyorlar dedik :) onda bişey cıkmaz dicektim tam anne oyle deme sakın dedim sustu anladı hemen yanlş bişey dcegni Hani kibirli bir şekilde benm oglmda bişey cıkmaz dcekti sonra anladı bende dedm bilemezsin falan dye hareketsizlk cıktı eşimde yüzde 57 ama elhamdülillah vitamin verdş doktor bir hafta kulkanrken zaten yumurta toplama oldu suan iyi gidiyor embryolar bakalm yarın son gün 5gün yani kaç tane I kalıcak nasl olucak merak ediyormSöylemene sevindim. İlk başta hemen kabullenemiyorlar tabi yaşlılar normal. Kimse kendi çocuğuna konduramıyor. Ama Allahın verdiği bir hastalık. Bence kalp hastalığı vs ne ise onun gibi bişey. Sorunun kimde olduğunun da bir önemi yok bence. Bak seni de ne güzel olumlu etkilemiş. Çok etrafa söylemeye de gerek yok bence de. Tutsun 3 .ayda söylersiniz. Rahat ol hiçkimseyi takma. Aklına birşey takılırsa sorabilirsin. Bildiğim birşeyse yardımcı olmaya çalışırım. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah
Haklısın önemli olan el destegi oyle tabiki tedavi yapın söyle böyle derler tedavi bedava sanki düşünmez Agzı olan konusur canım kmseye muhtaç olmamak zaten öenmli olan bosver maddi seyleri manevi olarak yıprstmasnlar bizi yeter bana ya maddi acıdan bişey beklemiyorumBen tüp bebek sürecim boyunca söylemedim ne zaman ki gebelik pozitif sonuçlandı öyle haberleri oldu. Benim olmadığım zamanlarda eşime doktora gidin tüp bebek yaptırın diyen ailesi hamileyim doğuma 5 hafta kaldı bir çöp bile alıpta evime gelmedi almayı geçtim bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı bile. Tedavi sürecinde destek olmayacaklarını bildiğim için söylememeyi tercih ettim onların gözünde ben kusurluydum benim tedaviye ihtiyacım vardı 4 düşük yapamama rağmen her fırsatta bana doktora git denildi. Önemli olan 3. Kişilerin değil eşinizin desteği o sizin yanınızda olduğu sürece herşey tıkır tıkır ilerliyor.
Bunu 3 senelik evli iken paylasmıstıkTüp bebek tedavisi görüp bu surecte yıpranıyoruz ve bu durumu eşimin ailesiyle paylaşma konusunda cok tedirginim. Beni anlıcaklarından gereksiz fikirler o oyle olmuş bu böyle olmuş bu yasta ne tedavisi gibi birçok olayın ciddiyetini tıp boyutunu anlamayıp konusarak canımı sıkacaklarına eminim. Ve korkuyorum bu süreçte birde onlar yüzünden iyice sıkıntı yasayacak olmaktan ama korkunun ecele faydası yok elbet transfer sırasında öğrenilecek ve yaşıcam bunu aile apartmanında yaşıyoruz ve gizlemem imkansız sizce şimdiden açıklamalıyım yoksa son zamanlarda mı söylemeliyim
Gercekten insanlar bana dokunmayın derdinde kardeşten fayda yok bu devirde benim eşimin de ailesi gayet karsılayabilirki kendileri zor durumdarkalınca eşim hesap tutar ailede ortak işleri tüm kardeslern falan hesaplae ondadır maasları falan ayarlar Bir sıkıntıları olsa fazla fazla alırlar onun lafı yok ama hesap bizde olunca hep bir takip acaba bizde alıyomuyuz diye ama eşim asla dokunmaz zaten kendi masası bellidr hep ordan gider yani bende ev gecindiriyprmsoncta kafamda hesaplarm bazen. Ama imkan varken lafta ya sıkışırsanız yardımcı oluruz borç veririz şimdi yardm etmicezde nezaman etcez der eltilerm bende asla tenezzül bile etmem Oda göze gelir hayrını görmem yani. Bosver zaten bence kendinz cabalarnzla yapın insan oglu feda ettim der ama konu para olunca 30 sene sonra aklına gelir söyler ay biz vermiştik der kendi sıkışır bu sefer senden bekler durumunu anlamadan oyuzdn olmamasına daha iyi. İyi yaparsn gizlemekle karnım belli olnca söyle nıye demedin diyene bir kere sorsaydnzderdim dersin . Yasamayan anlamıyor işte ya. Benm eltimde dinledi beni anlattım da ona odun gibi sonra eşim donktu üzgündü çnkü ailesnn yannda. Eltim herkesin içinde eşim için o cok kötü sen iyisin diyor bana napıym yani karalara mı baglıyım algı yapıyor kayınvalidem busefer oglumda oglum diyor Sanki 2kere amlyt gciren oglu.. Ben eşim için dik duruyorm çnkü bliyorm o çöküyor onun için neşeli duruyorum oda yemi toparlandı ve onun bu durusunun beni zorda bıraktgnı dile getirdim rahatsız olan benm ve sen kötüyken oglumuzun onun yüzünden morali bozuk salına bişy olck gibi konusuyo lar dedim oda topladı kendi biraz . Bakalm son zamanlarda skntı yok gibi iyi davranıyor kaynvalidem umarm böyle devam ederBunu 3 senelik evli iken paylasmıstık
3 senedir olmuyordu cocugumuz
Aslında paylasma taraftarı değildim
Yeni ev borcuna girmiştik o sene
Onların evine gttiğimizde bir yakınları cocuk için baskı kurdu
Kv görümcem asla cocuk konusunu acmazlar bize
Ben de duygusal bi anımdaydım biraz gözlerim doldu uzaklastım
Eşimin ablası denk geldi o ara ve ben de anlattım
Bizim cocugumuz olmuyor dedim
Tüp bebekle olurmus o bile az ihtimal dedim
Ne üzüldü ne sasırdı ben anlatırken salak gbi
Ağladım bir de.
Snr bana dediki ; üzülme dedi dr arayın simdi ev borcunuz var annemlerle konusur tüp bebek parasını biz veririz dedi
( bizim öyle bir beklentimiz yoktu kendi teklif etti, ben de inanmadım zaten)
Sonrasında ben annem babamla konusucam bu konuyu dedi ve ogünün üzerinden tam 2 sene gecti bir kere olsun ne yaptınz diye sormadılar
O kadar atıp tutmasına karslılık ben sordum
Üzülme kendiliğinden olur dedi
Şuanda 5 senelik evliyiz hiç korunmadik ve 38 yasındayız
Onlara içimi dökeli 2 sene bitti , el olsa bir ne yaptın derdi ama demediler o günden beri dr dr geziyoruz
Şimdi de tüp bebek sürecindeyiz anlatmıyoruz
Hamile kalsam da 5-6 ay soylemeyeceğim
Bir laf vardır komşuda ki dert duvarda ki delik diye... Senin sorununun varlığı onlar için duvarda ki delik gibi. Sözde varlar özde yoklar canım.Bunu 3 senelik evli iken paylasmıstık
3 senedir olmuyordu cocugumuz
Aslında paylasma taraftarı değildim
Yeni ev borcuna girmiştik o sene
Onların evine gttiğimizde bir yakınları cocuk için baskı kurdu
Kv görümcem asla cocuk konusunu acmazlar bize
Ben de duygusal bi anımdaydım biraz gözlerim doldu uzaklastım
Eşimin ablası denk geldi o ara ve ben de anlattım
Bizim cocugumuz olmuyor dedim
Tüp bebekle olurmus o bile az ihtimal dedim
Ne üzüldü ne sasırdı ben anlatırken salak gbi
Ağladım bir de.
Snr bana dediki ; üzülme dedi dr arayın simdi ev borcunuz var annemlerle konusur tüp bebek parasını biz veririz dedi
( bizim öyle bir beklentimiz yoktu kendi teklif etti, ben de inanmadım zaten)
Sonrasında ben annem babamla konusucam bu konuyu dedi ve ogünün üzerinden tam 2 sene gecti bir kere olsun ne yaptınz diye sormadılar
O kadar atıp tutmasına karslılık ben sordum
Üzülme kendiliğinden olur dedi
Şuanda 5 senelik evliyiz hiç korunmadik ve 38 yasındayız
Onlara içimi dökeli 2 sene bitti , el olsa bir ne yaptın derdi ama demediler o günden beri dr dr geziyoruz
Şimdi de tüp bebek sürecindeyiz anlatmıyoruz
Hamile kalsam da 5-6 ay soylemeyeceğim
Sen takma kimseyi boşver. Kendine odaklan. Kaç tane embriyon var. 5. Güne gittiklerine göre durumları iyi. Genetik test falan yapacaklarmı yoksa hemen transfer mi olacak?Sağol canm Allah razı olsun. Evet dediğin gibi kendi cocuklarına kondurmuyolar eşimin sonucu cıkmadan kayın valide lan testi sanıyordu tani oylr bakıyorlar dedik :) onda bişey cıkmaz dicektim tam anne oyle deme sakın dedim sustu anladı hemen yanlş bişey dcegni Hani kibirli bir şekilde benm oglmda bişey cıkmaz dcekti sonra anladı bende dedm bilemezsin falan dye hareketsizlk cıktı eşimde yüzde 57 ama elhamdülillah vitamin verdş doktor bir hafta kulkanrken zaten yumurta toplama oldu suan iyi gidiyor embryolar bakalm yarın son gün 5gün yani kaç tane I kalıcak nasl olucak merak ediyorm
Öyle yapmaya çalısıyorum bakalım bugün donduruldu 12embryo var 19tane döllenen vardı 12ye düştü hepsi 5.güne gitti elhamdülillah . Yok bende hidrosalpenks var ameliyat olucam şiödi adeti bekliyoem doktorla görüşüp gün belirlicez tüplerim alıncak sonra rahim dinlendirme bikaç ay beklerm heralde canmSen takma kimseyi boşver. Kendine odaklan. Kaç tane embriyon var. 5. Güne gittiklerine göre durumları iyi. Genetik test falan yapacaklarmı yoksa hemen transfer mi olacak?
Epey varmış maşallah. Çok sevindim. Allah hakkında hayırlısını nasip etsinÖyle yapmaya çalısıyorum bakalım bugün donduruldu 12embryo var 19tane döllenen vardı 12ye düştü hepsi 5.güne gitti elhamdülillah . Yok bende hidrosalpenks var ameliyat olucam şiödi adeti bekliyoem doktorla görüşüp gün belirlicez tüplerim alıncak sonra rahim dinlendirme bikaç ay beklerm heralde canm
Evet
Uygun değil dinimizce diyen bile var yada sanki eşinden değilmş gibi konuşan cahilde cok bilmiyorum cok kararszm
Merhaba bende tüp bebek sürecindeyim ve kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz. Ama sölemedim hiç kimseye ne kendi aileme ne eşimin ailesine sadece eşim ve ben biliyoruz. Şuan transfer için bekliyorum dondurduk. Allah izin verir olursa bebeğimiz sonrasında da sölemeyi düşünmüyorum. Çünkü herkesde tüp bebek farklı bi çocukmuş bi algı var. Ben evleneli 5 yıl oldu daha istemiyoruz diyip geçiştiriyorum. Benim fikrim sölemeyin derim çünkü soruların arkası kesilmiycek başkalarının bana acıyarak bakmasını istemiyorum. Saklayın derim kesinlikle.
merhaba . bence paylaşmayın bir sürü soru sorulur konuşulur zaten zor süreç yaşıyorsunuz hormonlar psikolojiyi alt üst ediyor bi de bir sürü merak laf sizi iyice gerer. eşinizin de fikirleri mühim tabi ama sonuçta o aşamaları siz yaşıyorsunuz o yüzden eşiniz de sizi anlar.Birde eşimin ailesinden hayır duasını almasını istiyorum ama annesinin Eltim ve görümcemin herkese söyliceğini en ufak bişeyde bana acır gibi yapacaklarını biliyorum. Sonradan duyup neden gizlediniz de diyebilirler. Ne yapacagımı bilmiyorum en basından oturup konusup soru sormayn mı desem
bunu diyen insanlar Allah korusun kanser olsa tedaviyi reddederler o zaman sonuçta Allahtan gelen bir hastalık dimi tedavi yapılmaz.. tövbe tövbe ya ne kadar saçma sapan insanlar var
benim.hamile haberimi duyunca eşimin kuzeni tebriğe aradi ve tup bebek diyorlar dogru mu dedi kahkaha attim ve dogru dedim sordugu seye bak tup bebegi ne sanıyorlar acaba tüplü bir bebek mi :)
sen kendinde acınacak bir durum olduğunu düşünüyorsan tabi ki etrafındakiler de öyle düşünür ama çok şükür tüp bebek süreci yaşayanlar acınacak insanlar değildir... aksine bu kadar zorlu süreçlerden geçip evlat sahibi olduğumuz için takdir edilecek bir pozisyondayız...
Niye paylasilmasin ki ayip degil günah degil tup bebek tedavisi gorenler utanip sakladikca sanki cok tuhaf birseymis gibi oluyor halbuki kimse saklamasa toplumumuz da daha normal görülür benim cevremde bilmeyen yok hicte zararini gormedim
Bence fazla anlatmamak gerekiyor hassas konular çünkü. Kimse kimsenin halinden anlamıyor. Yani çok çok yakın olanlara söylenebilir. Zaten hamile olduğunuzu da hemen söylemeyin arkadaşlar benim tavsiyem. 3 ay geçtikten sonra söylenebilir. Her özelimizi insanlara anlatmak zorunda mıyız.