ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN TEDAVİ GÖRDÜĞÜNÜZÜ EŞİNİZİN AİLESİYLE PAYLAŞIRMIYDINIZ

EŞİNİZİN AİLESİYLE tüp bebek tedavisi gördüğünüzü paylaşırmıydınız

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
Ben tam 5,5 ay bu iş için koşturdum ve eşimin ailesinden kimseye de bahsetmedim ta ki gebelik pozitif çıkana kadar... 5 yıllık evliyim 5 defa düşük yaptım 1 kere bile benim psikolojim ne halde diye düşünülmedi ve hemen hemen her görüşmemizde eşimin olmadığı zamanlarda bana benim olmadığım zamanlarda da eşime doktora gitmem yönünde baskı yapıldı. Hiç hoş olmayan şeyler bunlar ve bende tedavi süreci boyunca negatif yorum duymamak için kendime sakladım paylaşmadım. Sana da nacizane tavsiyem sende kalsın olumlu ilerlerse tedavin ufaktan çıtlatırsın
Evet psikolojini hiç düşünmüyorlar ben cok rahatsızlanırım romatizma migren sürekli grip kansızlık bunun gibi bisürü rahatsızlığım var bunlara bile üzülmek yerine tembellikten oluyor diyolsr herkesin içinde dalga geçer gibi hiç komik gelmedi bana sinirlendim aksine bunun tembellikle ne alakası var evde oturduğumuz içinmi deniyor acaba. Eski insanlar çok çalışıp saglık lı kalıyor olablrama ozamanlar buzamana bir değil he birde ben anne sütü almamışım bağışıklık sistemim zayıf onun acısı çıkıyor ve ailede gördüğüm bazı sorunlar nedeniyle migren zona gibi rahatsızlıklarm vsr bunu bile eleştirirler .Şimdi üstüne birde çocuk meselesidir olucak son radde şakasına çürük gelin almışız diyolar ki şimdi ne demezler

Ben söylemedim söylemeyi düşünmüyorum eşimin bir akrabası tüp bebekle evlat sahibi olmuş ona yaklaşımlarını gördüğüm için asla konuşmuyorum.

Evet psikolojini hiç düşünmüyorlar ben cok rahatsızlanırım romatizma migren sürekli grip kansızlık bunun gibi bisürü rahatsızlığım var bunlara bile üzülmek yerine tembellikten oluyor diyolsr herkesin içinde dalga geçer gibi hiç komik gelmedi bana sinirlendim aksine bunun tembellikle ne alakası var evde oturduğumuz içinmi deniyor acaba. Eski insanlar çok çalışıp saglık lı kalıyor olablrama ozamanlar buzamana bir değil he birde ben anne sütü almamışım bağışıklık sistemim zayıf onun acısı çıkıyor ve ailede gördüğüm bazı sorunlar nedeniyle migren zona gibi rahatsızlıklarm vsr bunu bile eleştirirler .Şimdi üstüne birde çocuk meselesidir olucak son radde şakasına çürük gelin almışız diyolar ki şimdi ne demezler
İşin zor Allah yardımcın olsun bu kadar herşeye bıdı bıdı ediyorlarsa sıkıntı büyük

11 haftalık gebeyim nasipse 2.kez tup bebeğim haberleri yok gebeliğimi bile bilmiyorlar.bahane bul rahatsızım falan diye kimsenin sözlerini çekme hormon yükleniyor sun ii bişey bile batar hale geliyor.ilkinde annem yanimdaydi sbh uyanıp ıimisin demesi bile sinirlerimi ziplatiyordu.saklayın saklayabildiginiz kadar derim

Canım ben de aile apartmanındayım.ilk bebeğim oldu hiçbi sorun yoktu ancak 11 yıl geçmesine rağmen ikinci olmadı.eltilerim benden küçük olmasına rağmen ikincileri üçüncüleri doğurdular.ilk tüp bebekte söylemedim.çok zor oldu gizlemek ama başardım.tabi sonuç negatif.ikincide aynı stresi yaşamamak için her şeyi göze alarak söyledim.ama korktuğum gibi olmadı.laf söz duyarım diyodum tersine çok destek oldular.her anlamda yardımcı oldular.herkese yayıldı ama herkes de dua etti.sonuç pozitif oldu.insana söyleyince bi rahatlama geliyo ilkinde çok stres olmuştum.diyeceğim söyle kendini sıkma...

Merhaba bende tüp bebek sürecindeyim ve kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz. Ama sölemedim hiç kimseye ne kendi aileme ne eşimin ailesine sadece eşim ve ben biliyoruz. Şuan transfer için bekliyorum dondurduk. Allah izin verir olursa bebeğimiz sonrasında da sölemeyi düşünmüyorum. Çünkü herkesde tüp bebek farklı bi çocukmuş bi algı var. Ben evleneli 5 yıl oldu daha istemiyoruz diyip geçiştiriyorum. Benim fikrim sölemeyin derim çünkü soruların arkası kesilmiycek başkalarının bana acıyarak bakmasını istemiyorum. Saklayın derim kesinlikle.

Tüp bebek tedavisi görüp bu surecte yıpranıyoruz ve bu durumu eşimin ailesiyle paylaşma konusunda cok tedirginim. Beni anlıcaklarından gereksiz fikirler o oyle olmuş bu böyle olmuş bu yasta ne tedavisi gibi birçok olayın ciddiyetini tıp boyutunu anlamayıp konusarak canımı sıkacaklarına eminim. Ve korkuyorum bu süreçte birde onlar yüzünden iyice sıkıntı yasayacak olmaktan ama korkunun ecele faydası yok elbet transfer sırasında öğrenilecek ve yaşıcam bunu aile apartmanında yaşıyoruz ve gizlemem imkansız sizce şimdiden açıklamalıyım yoksa son zamanlarda mı söylemeliyim
Benim kayinbabam bize geldi bende biz istanbula gidicegiz dedim com tedirgindim izin vermez daha doğrusu acele etmeyin falan der diye ama öyle olmadi hayirlisi olsun dedi gidin dedi rahatlamistim çünkü böyle birşeyi onlardan saklayamam onlarda benim ailem sonucta

Canım ben de aile apartmanındayım.ilk bebeğim oldu hiçbi sorun yoktu ancak 11 yıl geçmesine rağmen ikinci olmadı.eltilerim benden küçük olmasına rağmen ikincileri üçüncüleri doğurdular.ilk tüp bebekte söylemedim.çok zor oldu gizlemek ama başardım.tabi sonuç negatif.ikincide aynı stresi yaşamamak için her şeyi göze alarak söyledim.ama korktuğum gibi olmadı.laf söz duyarım diyodum tersine çok destek oldular.her anlamda yardımcı oldular.herkese yayıldı ama herkes de dua etti.sonuç pozitif oldu.insana söyleyince bi rahatlama geliyo ilkinde çok stres olmuştum.diyeceğim söyle kendini sıkma...
Kimin duası kabulnolir bilemeyiz bilseler dua ederler dua herşeyin ilacidir

Tabii insandan insana değişir eğer anlamicak hor görecek insanlarsa saklayın ama anlayislilarsa söyleyin ben bitek ailemle eşimin ailesi bilsin istiyordum ama simdi 7cihan öğrendi ama umrumda degil soruyorlar tup bebek icin mi gittin yok diyorum akrabalara daha belli değil hani duruma göre belli olacak diyorum ama dua etmeleri hosuma gidiyor nasip kimin duası kabul olur bilemeyiz Rabbim yardımcımız olsun

Bmsbms Bmsbms
Ben kendim paylaşmıştım. Çok da iyi oldu. Hem dua ettiler, hem de destek oldular.

Biraz fazla eleştiren insanlar diyim bazen hadleri olmayan bir konuyu bile oturup eleştirirler. Yada gelinlerinden biri bişey yapsın eleştirdikleri yetmez tüm cocukları öğrenir aile içimde allahtan ki kendi cocukları gelinleri falan cok açılmıyolar yani anında naklen yayın bişeyi söylemeyin desek. Söylesen nolcak insanlıgınız yok gibi cümleler duyuyoruz ama söylencek insan var söylenmicek insan var doğrusu benm çok Eltim var. Vetek sevmediğim blender olan burnumun dibinde hep takipte beni bide Bi sır onda kalmaz yayar acıyan gözlerle bakar ama psikolojini düşünüp kıbar davranmaz aksine üzüntünün sıkıntının üstüne oda sacma sapan şeylerlr canını sıkar. Takmamakta olmuyor biyerden sonra. Tamam diyorm öğrensin herkes ama o duymasn ozaman sülale duyar bide gizli saklı ne gerek var herkesn bilmesine dua edecek insanlar belli sacma sapan konusup can sıkıcsk kısırmış bilr diyeblcek kişiler belli bende bundan stresim. Tabi en basta üzülürler ama sonrasında arkamdan zaten konusuluyor boyle şeyler ama geliyor kulağa ister istemez. Yanımda eleştrlse tamamda arkadan nedir Allahm yardm etsin aşıyım bunu umarım korktgm gibi olmaz iş ciddi diyip agızlar nı kapatırlar ozaman benden mutlu olmaz

Bence gizlemek daha stres verici. Ben ilk tedavimde hiç kimseye söylememiştim ve çalışıyordum senin gibi korkularım vardı acır gözlerle bakarlar kısır derler başkalarına anlatırlar falan. Bu sefer kimse duymasın anlamasın diye stres yapmaktan olumsuz oldu denemem. En son sevdiğim güvendiğim insanlara ve eşimin ailesine de söyledik. Şimdi 7 haftalık hamileyim. Tedavi sürecinde okadar çok desteğe ihtiyacın oluyor ki snlatamam. Hem tüp bebek ayıp birşey değil ki takma kafana. Kalp ameliyatı olsan saklar mısın?onun kadar doğal. Sen onların hiçbirini düşünme isteyen istediğini desin. Sen sadece bebeğe odaklan ve başar. İllaki desteklerine ihtiyacın olacak. Aile demek paylaşmsk demek. Bence söyle boşuna anladımı anlayacakmı diye kendini germe. Eşinle birlikte sorununuz neyse anlatın açık açık. Hamike kalana kadar kimseyle paylaşmak istemiyoruz desteğinize ihtiyacımız var .Bol bol dua edin deyin. Ayrıca acınacak bişeyiniz de yok öyle düşünmeyin sakın siz bunu kafanızdan çıkarırsanız böyle birşey hissetmezsiniz. Umarım herşey yolunda olur ve bebişini kucağına alırsın.

Amin inşaallah hepimize Nasib etsin rabbim senin adına da sevşndim Allah bagıslasn canım :) ben eşimin ailesiyle paylaştım paylaşmadan önce stres sıkıntı nefes alamıyodum korkuyodm evet gayet normal bişey tüp bebek ama bazı insanlar cahil misal tüp bebegi senin değil sananlar yada adı tüp bebek dye makine üretiyor sananlar günah diyenler komik komik şeyler böyle bişey duyarsam dye korkuyordum ama cesaretimi topladm ve doktor görülmesine gittiğim gün dönüşte gittik yanlarına kayınvalideme.

Bence gizlemek daha stres verici. Ben ilk tedavimde hiç kimseye söylememiştim ve çalışıyordum senin gibi korkularım vardı acır gözlerle bakarlar kısır derler başkalarına anlatırlar falan. Bu sefer kimse duymasın anlamasın diye stres yapmaktan olumsuz oldu denemem. En son sevdiğim güvendiğim insanlara ve eşimin ailesine de söyledik. Şimdi 7 haftalık hamileyim. Tedavi sürecinde okadar çok desteğe ihtiyacın oluyor ki snlatamam. Hem tüp bebek ayıp birşey değil ki takma kafana. Kalp ameliyatı olsan saklar mısın?onun kadar doğal. Sen onların hiçbirini düşünme isteyen istediğini desin. Sen sadece bebeğe odaklan ve başar. İllaki desteklerine ihtiyacın olacak. Aile demek paylaşmsk demek. Bence söyle boşuna anladımı anlayacakmı diye kendini germe. Eşinle birlikte sorununuz neyse anlatın açık açık. Hamike kalana kadar kimseyle paylaşmak istemiyoruz desteğinize ihtiyacımız var .Bol bol dua edin deyin. Ayrıca acınacak bişeyiniz de yok öyle düşünmeyin sakın siz bunu kafanızdan çıkarırsanız böyle birşey hissetmezsiniz. Umarım herşey yolunda olur ve bebişini kucağına alırsın.
Nerden geliyosnz dye soracaklar I için ogünde denk getrdk ve anlattık tabi yaşlı insanlar kayn validem basladım örnekler vermeye sıkıcı benle alakası olmayan türden örnekler yani onun öyle olmuş bunun böyle olmuş şunun okadar yıldır plmuyomus kocası hala başını bekliyormuş falan gibi en sonnda dedm oglunda baskasıyla mı evlensşn sakayla karısık evkendrrm dedi iyi ozaman daha onun sonucu cıkmadı ondada sorun cıkarsa ben iyileşrsem ozaman ben evlenirim dedim kaldı öyle. Estağfurullah. Allaha şükür bişey cıkmadı eşimde ameliyat oldum ilk zamanlar muayeneye gitsem aramamj istedi detsyına kadar bilmek istedi her görsmede konuyu açtı yok ebeye gidelim falan dedi :) ama su 2görğşmede hiç açmıyor aksine bana karsı iyi davranıyor. Üzüldü heralde 2kere amlyt olunca

Şuan destek görmeye basladım yeni yeni bir haftadr. Öncesnde hepsi ogluna üzüldü bana değil yani. Ben yokken konustular falan rahatsız etcek seklde şiödi durdu sanırım onlar alıştılar duruma Demem o ki suan cok rahatladm ilk zamanlar daha skntı ya girdim laflardan ama suan rahatım dedğin gibi paylaşmak iyi geldi şimdi dua alıyoruz elhamdülillah .baska lafına söyleme konusunda benndemeden kendileri uyardı beni Kimseye deme falan dye kaynpedermde özellkle Cocugun olsada yıllarda gece ne gerek var bu tüp bebek diceksin bosver millet blmce nolck sanki olsun hele kmse sana gelip normal mi tüp bebek mi sormaz zaten sende acklama dedi yanlş seyler derler üzerler dedi hatta eltilermle paylaştım dye kaynpedermde kızdı ama kaynvaldem olmaz paylaşmasa kızardım dedi zaten bana kalmaz aynı gün söylerdi aileyiz ayagı a yani. Yinede yük kalktı üstğmden rahatladm baya tedaviye ilk baslarken yunurts gelişimde sıkıntı vardı heralde sıkıntıyı atınca etkilendim hemen iyi anlamda yumurtalar daha iyi gelişti doktorun 10dedği yumurta 22oldu anlamadm gitti tabi suan embryo takibndeler baya düştü sayısı ama en basta ki fark sasırtıcı

Ben de söylemiyorum birşey.Ama eşimin ailesinin üzüldüğünü biliyorum. Anlatsam yüzüme ahlanip vahlanacaklar. Böyle olması beni daha iyi hissettiriyor.

Ben paylaştım ama bizimkiler torun çok istiyor ve iyi insanlar çok destek oldular sağolsun. Eğer cahil, kötü niyetli vs insanlar olsalardı söylemezdim

X