• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk nafakasi yillik artis orani ne olmali

Bilge 06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2017
415
702
53
44
Arkadaslar yillar suren siddet ve dahasi sonucu anlasmali boşanmak uzereyim oğlum var onun için nafaka belirlendi.şimdi protokol hazırlanıyor.yıllık artış oranı ne olmalı enflasyon oranı mi .üfe mi .tefe ve tüfe mi

Arkadaslar bilgisi olan yok mu .yazarsa sevinirim. Anlaşma protokolü yapılırken nelere dikkat etmeliyim.ev anlaşmada benim ustume olacak

Her sene nafaka oranı otomatik artmayacak. Size nafaka bağlanacak siz onu alacaksanız eğer şartlara göre yetmezse tekrar nafaka davası açıp yükseltmeniz gerekir öyle kendisi her sene artmayacak maaşa zam gibi.

Sözleşmede yıllık artış oranı Üfe tefe oranın ortalaması şeklinde yazdır...kesinlikle ...benim öyle

dejavu_one dejavu_one öyle şey olur mu? :)
Protokole yıllık artış oranını tefe tüfenin yıllık toplam miktarı olarak yazdırın.
Genelde çakallık yapıp zam yapılacak ayın tefe tüfe oranına göre yazdırılıyor bu kısma dikkat edin.

Benim şimdiki aklım olsaydı nafakayı dolar üzerinden isterdim, eğer eşiniz buna yanaşırsa sizin de karınıza olur.

Yahu zaten adamsa çocuğuna herşeyini alır durumuna göre. Tabi siz yine sağlam kazğıa bağlayın

Protokolde artırım maddesi yazdırabilirsiniz bu durumda yargıtayın kabul ettiği artış oranı üfe ama eşiniz daha yüksek bir oranı kabul ediyorsa anlaşma halinde o da yazdırılabilir. Ayrıca her ne kadar protokolde artış maddesi olsada babanın gelirinde sonradan yüksek bir artış olması ya da çocuğun giderlerinin belgeli bir şekilde aşırı derecede artması hallerinde de bu miktarın üstünde bir artış yapılması aile mahkemesinden dava yolu ile talep edilebilir.

Son düzenleme:
Her sene nafaka oranı otomatik artmayacak. Size nafaka bağlanacak siz onu alacaksanız eğer şartlara göre yetmezse tekrar nafaka davası açıp yükseltmeniz gerekir öyle kendisi her sene artmayacak maaşa zam gibi.
Anlasmali bosanmalarda nafaka artirim bedeli yazilabiliyor. Cekismeli davalarda hakim nafakayi belirler, ve nafaka artirimi icin ayrica her sene dava acilir.
Konu sahibi bildigim kadariyla orani siz belirleyebiliyorsunuz. Kimi ufe orani diyor, kimi yuzde bilmem kac yaziyor.

Back
X