Çocuk Kitapları (Yeni kanlar)

Göğsü Kınalı Serçe
Nihat Behram

gogsukinaliserce2007514yf1.jpg

Nihat Behram'ın yüzlerce yıldır Anadolu'da anlatılagelen halk masallarından seçip, yorumlayıp şiirleştirdiği ve çocuk-büyük her yaştan insana yaşam dersleriyle dolu bu masal-şiir kitabı, halk kültürünün zenginliklerinden beslenmek isteyenler için bir kaynaktır.

Canalıcı'da asalak geçinenlerin, Üselek'te din bezirganlarının, Tilki ile Yılan'da kalleşve düzenbazların içyüzlerini çocukların düzeylerine uygun bir anlatımla ortaya koyan Nihat Behram, son yılların en önemli çocuk kitaplarından birini yazmıştır. Göğsü Kınalı Serçe, sanatsal masalların en güzel örneklerinden biridir.

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR.

Arkadaşım Beate
8 Yaş +
Ulviye Alpay

arkadasimbeate2007512or4.jpg

Düşler kuruyorum. Aşağıya inip Beate'yle oynuyorum. Birlikte satranç oynuyormuşuz. İkimiz de bu oyunu seviyormuşuz. Sırayla birbirimizi mat ediyoruz. Çok gülüyoruz, hiç küsmüyoruz. Sırlarımızı paylaşıyoruz. Beate, beni öbür çocuklarla tanıştırıyor. Anlatacak çok şeyimiz var. Oynayacak çok oyunumuz var. Düşlerim olmadan yaşayamam. Aramızda tek bir sözcük geçmese de ne istediğimizi öyle iyi biliyoruz ki...

Sevgili çocuklar, Arkadaşım Beate' yle sıcacık bir dostluğa adım atacaksınız.

Guguk Gu ile Aksak Saksak
2. ve 3. Sınıf
Nur İçözü

gugukguileaksaksaksak20al9.jpg

Küçük okurların beğenisine sunulan Altın Doğa Öyküleri'nin iki yeni kitabı, çocukları farklı dünyalarla tanıştırırken; sıcacık öykülerle yepyeni dostlar edinip, tanımadıkları gezegenlere yolculuk etmelerini sağlıyor. Her öykü, onların şimdiye dek fark edemedikleri pek çok güzelliğin yanı başlarında olduğunu da anlatıyor. Özgün ve rengârenk resimlerle desteklenmiş olan öyküler, çocukların hayal dünyalarını zenginleştirerek uzun süre hafızalarından silinmeyecek serüvenler yaşamalarını amaçlıyor. Haydi çocuklar, rengârenk çiçekler yetiştirip doğayı yeniden keşfedelim. Rüya gibi gezegenlere yolculuk ederek sıcacık bir bahar yaşayalım...

Çiçektop'tan Haber Var
2. ve 3. Sınıf
Nur İçözü

cicektoptanhabervar2007tt4.jpg

Küçük okurların beğenisine sunulan Altın Doğa Öyküleri'nin iki yeni kitabı, çocukları farklı dünyalarla tanıştırırken; sıcacık öykülerle yepyeni dostlar edinip, tanımadıkları gezegenlere yolculuk etmelerini sağlıyor. Her öykü, onların şimdiye dek fark edemedikleri pek çok güzelliğin yanı başlarında olduğunu da anlatıyor. Özgün ve rengârenk resimlerle desteklenmiş olan öyküler, çocukların hayal dünyalarını zenginleştirerek uzun süre hafızalarından silinmeyecek serüvenler yaşamalarını amaçlıyor. Haydi çocuklar, rengârenk çiçekler yetiştirip doğayı yeniden keşfedelim. Rüya gibi gezegenlere yolculuk ederek sıcacık bir bahar yaşayalım...

çocuklarınıza mutlaka edmondo de amicis 'in kitabı çocuk kalbini okutun ( 12+). çoukken okumuştum geçenlerde yeniden okudum.... Bir çocuk kitapları klasiği...

:kızgın:bu foruma kimse yazmadığına göre demekki arkadaşlar "çocuklarımıza kitap sevgisi aşılamalıyız" konusunda pek desteğimiz yok...
not: çocuklarına kitap okuyan ve okutan anneler birleşin!!! a.s.:)

İlk Ansiklopedi
Kingfisher

ilkansiklopedi200795bg1.jpg

Çocuklar için vazgeçilmez bir ilk kaynak

1500'ü aşkın renkli resimli, çocuklar için vazgeçilmez bir kaynak olan İlk Ansiklopedi'nin tüm metinleri uzmanlarca hazırlandı.

Güncel bilgiler, metinlerle bütünleşen resimler ve konulara ilişkin ayrıntılarla tam bir öğretici kitap. 6+ yaş için...

2171_b.jpg

Çocuklar için Görgü ve Nezaket Kuralları

Yazar: Eyüp Özdemir

Yayın Evi :Muştu Yayınları

7-10 yaş çocuklar için hazırlanmış bir kitap. Benim kızım 5 yaşında ve kitabı ona ben okuyorum fakat kızım kitabı çok sevdi defalarca okuttu:)

Evde, sokakta, okuldu, misafirlikte, alışverişte kısacası hayatın her alanında uyulması gereken kurallar vardır. Bu kurallar yazılı değildir ama uymayan insanlar hemen fark edilir. Bu kitabı okuduktan sonra artık "Ne zaman, nerede, nasıl davranacağım?" diye bir endişeniz kalmayacak. Kitabın her sayfasındaki karikatürlerle gülümserken, görgü kurallarını da çocullarınıza öğretmiş olacaksınız.

2171_b.jpg

Çocuklar için Görgü ve Nezaket Kuralları

Yazar: Eyüp Özdemir

Yayın Evi :Muştu Yayınları

7-10 yaş çocuklar için hazırlanmış bir kitap. Benim kızım 5 yaşında ve kitabı ona ben okuyorum fakat kızım kitabı çok sevdi defalarca okuttu:)

Evde, sokakta, okuldu, misafirlikte, alışverişte kısacası hayatın her alanında uyulması gereken kurallar vardır. Bu kurallar yazılı değildir ama uymayan insanlar hemen fark edilir. Bu kitabı okuduktan sonra artık "Ne zaman, nerede, nasıl davranacağım?" diye bir endişeniz kalmayacak. Kitabın her sayfasındaki karikatürlerle gülümserken, görgü kurallarını da çocullarınıza öğretmiş olacaksınız.
12-13 yaş içinde uygun olabilir mi acaba bu kitap?

çocuklarınıza mutlaka edmondo de amicis 'in kitabı çocuk kalbini okutun ( 12+). çoukken okumuştum geçenlerde yeniden okudum.... Bir çocuk kitapları klasiği...
Kesinlikle canım,her çocuk mutlaka okumalı.a.sa.s

birde daha çok 8+ yaş için hatta yetişkinler için şeker portakalını şiddetle tavsiye ederim. salya sümük olmuştum okurken...

Kirli Benek
Timuçin Özyürekli -Tudem Yayınları

257038k8928rw5.jpg

Minicik bir kediyle gelen mutluluk, huzur ve sevgi... Tesadüfen sokakta buldukları minik kedi Benek'le üzüntüleri, sıradanlıkları ve yalnızlıkları uçup gitmiş, dünyaları güzelleşmişti. Fakat bir gün Benek yaralandı. Umutsuzluk içindeki aileyi ve Benek'i tekrar yaşama döndürense sürpriz bir konuktu.

Menekşe'yi Kim Çaldı
Timuçin Özyürekli
Tudem Yayınları;

257039k6477px8.jpg

Hayatlarındaki kocaman boşluğu dolduran minicik bir kuş... Onun varlığı ve sevgisiyle, neredeyse yeniden başlayan yaşamlar, yeniden gülen yüzler, gözler...

Bunca mutluluğu yanında getiren Menekşe, ya bir gün giderse? ...

Ön NOt::bbo:Madem ki buraya yönlendirildik burda da soralım
Ben kuzenlerimin biri 8 yaşında erkek bir diğeri 10 yaşındaki kızı için kitap almak istiyorum
Hediye götürücem giderken
Kızımız çok nzlı kibar duygusal olgun bi çocuk Hemde abla
Oğlumuzda artık abi olmanın ve okullu olmanın verdiği ağırlığı yüklenmiş zeki bi paşa
Her ikiside akıllılar mşlh
Onun için tam olarak onlara hitap etsin istiyorum
Şimdiye kadar hiç bi çocuğu kitap almadığım içindeee
Sizin tavsiyelerinzi bekliyorum
Severek okuyacakları hemde güzel şeyler öğrenebilecekleri içerikler olsun istiyorum
Öyleki zevkle okusunlar ve asla bu okudukları kitabı unutamasınlar
Zamanımda az 2-3 gün içinde belirleyip almam lazım

Ben kuzenlerimin biri 8 yaşında erkek bir diğeri 10 yaşındaki kızı için kitap almak istiyorum
Oğlumuzda artık abi olmanın ve okullu olmanın verdiği ağırlığı yüklenmiş zeki bi paşa
Severek okuyacakları hemde güzel şeyler öğrenebilecekleri içerikler olsun istiyorum

Sevgili cevahir benim kızım 1995 li. 3. sınıfa gidiyor. Kitap okumayı malesef sevmiyor fazla. Şimdiye dek bitirebildiği bir kitap olmamıştı. Ancak benim de severek okuduğım bir yazarın çocuk kitaplarından 2 sini sonuna kadar ve 1 günde okudu. Hem öğretici hem de akıcı kitaplar. Yazar Canan Tan. Bu yazarın bulabildiğin bütün kitapları böyle.

Ayrıca Arthur ve Minimoylar adında bir kitap daha var ki , yaz sezonunda sinemalarda eğer filmini izledilerse bu kitap ilgilerini çekebirlir diye düşünüyorum.

Çocuk Üniversitesi Üçüncü Yarıyıl (Ciltli) / Çocuklar Soruyor - Bilginler Yanıtlıyor /
Die Kinder-Uni
8-15 Yaş
Ulla Steuernagel, Ulrich Janssen
cocukuniversitesiucuncuqc0.jpg

Çocuk Üniversitesi'nin üçüncü yarıyıl kitabı da hem çocukların hem de anne babaların merak ettikleri sekiz konuya açıklık getiriyor:

Şövalyeler neden kaleler inşa etmişti?
Gök neden gürler, yıldırım neden düşer?
Neden oğlanlar dövüşür, kızlar mızmızlanır?
Yarasalar neden kulaklarıyla görür?
Neden matematikçiler hesap yapamaz?
Neden hikâye anlatırız?
Neden doktorlar iyileştirilebilir?
Neden sporcular giderek daha başarılı oluyorlar?

"Çocuk üniversiteleri sayesinde uzmanlar tarafından cevaplanmayı hak eden çok önemli sorular insan içine çıktı... Öğrenme ateşi ne kadar çok çocuk, profesör, anne baba, üniversite, meslek yüksekokulu, enstitü, kütüphane, gazete, ilköğretim okulu ve benzeri eğitim kurumunu sardı."
Ulrich Janssen- Ulla Steuernagel

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR

Midilli Tutkunu Prenses / Prenses Ellie'nin Sırrı
Diana Kimpton

midillitutkunuprensesprsf0.jpg

Prenses Ellie midillileri çok seviyor. Dört midillisiyle gezmekten başka bir isteği yok. Keşke prenseslik dersleri bu kadar çok zamanını almasa...

Ellie minicik bir kızken, ata binmeyi midillisi Gölge'yle öğrenmişti. Ancak boyu uzadı ve Gölge onun için çok küçük kaldı. Artık ona binerken neredeyse ayakları yere değiyor. Bunu gören Kral, Gölge'yi satmaya karar verdi. Ellie'nin sevgili midillisini kurtarmak için gizli bir planı var. Acaba Prenses Ellie ve en yakın arkadaşı bu zorlu planı gerçekleştirebilecekler mi?

Teptim Tekerlendi Öptüm Şekerlendi
Zehra Ünüvar
BİLGİ YAYINEVİ / Çocuk Kitaplığı Dizisi
teptimtekerlendioptumsefa9.jpg

Çocukların özellikle tatilde eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak için gereken pek çok şeyi (öykü, bilmece, oyun, tekerleme) birarada bulabilecekleri bir kitap.

Neşeli bir öyküyle başlayan, bilmeceler, oyunlar ve tekerlemelerle devam eden eğlence dolu, cıvıl cıvıl bir kitap.

Çocukların hiç zorlanmadan ve sıkılmadan oyun kurabilmelerini sağlayacak bir kitap.
Kolay ezberlenen, akılda kalan masal tekerlemeleri, sayışma tekerlemeleri, birbirinden eğlenceli, şaşırtmalı bilmeceler.
Nilgün Bayraktaroğlu'nun, cıvıl cıvıl çizimleriyle.

Minik Çinli Kız
Spilled Water
9+ Yaş
Sally Grindley

minikcinlikiz2007622ds0.jpg

Lu Si-Yan, ailesiyle yoksul ama mutlu bir yaşam sürmektedir. Sevgi dolu babası bu minik kız için ailenin güneşi gibidir. Ancak, her şey babasının ölümüyle değişir. Annesi, erkek kardeşi ve Lu Si-Yan'la artık babalarının ağabeyi ilgilenecektir. Az gülen, sert tavırlı Amca'yı hiç sevmez minik kız. Bir gün Amca, pazara gideceklerini söyleyerek Lu Si-Yan'ı alıp götürür. Amca, pazarda onu zengin bir aileye hizmetçi olarak satar. Lu Si-Yan'ı, annesinden ve kardeşinden uzakta çok zor bir yaşam beklemektedir. Bu minik kız ağır şartlar altında çalışacak, başından türlü serüvenler geçecektir. Ancak hep ailesine kavuşmanın yollarını arayacaktır. Bu etkileyice romanda Sally Grindley, Çin'de yaşayan küçük bir kızın başından geçenleri anlatıyor. Minik Çinli Kız, anlatımıyla, güçlü betimlemeleriyle yürek burkan bir kitap.

Gezgin Dedektifler Macera Peşinde
4 ve 5. Sınıf
Almıla Aydın

gezgindedektiflermaceraxc0.jpg

Yaz okulunun başlamasına birkaç gün kala önce Aslı, ardından Ale, Como'ya gelmişlerdi. Ale, bu kez Marco'larda kalacaktı. Çocuklar yine hep birlikte güzel bir yaz tatili geçirecekleri için çok mutluydular. Ancak, beklenmeyen bir haber ve birbiri ardına meydana gelen tuhaf olaylar dizisi hepsinin kafasını karıştırmıştı.

En büyük sürpriz, Komiser Massimo'nun aniden evlenmeye karar vermesiydi. Sonra, ormanda Marco'ların evini teleskobuyla gözetleyen biri vardı ve onun kim olduğu, evi neden gözetlediği tam bir sırdı. İşte, bu olayların tümü Marco'nun dedektiflik içgüdüsünü harekete geçirmeye yetmişti.

Şimdi, küçük dedektifler bu esrarengiz olayların sırrını çözmeye can atıyorlardı. Ama önce cevaplarını bulmaları gereken başka sorular vardı.

Okul gezisi neden değiştirilmişti?

Cenevre'deki kaleyi andıran misafirhaneye yapılan yolculuğun ardındaki adam neyin peşindeydi?
Dedektifler hemen işe koyuldular.
Ama bu kez kendilerini bekleyen tehlikeden habersizdiler.

Ballı Çörek Kafeteryası
8 - 12 Yaş Çocuklar İçin
Zeynep Cemali

ballicorekkafeteryasi20ja7.jpg

Ballı çörekler, sıcacık öyküler ve usta işi bir roman!

Çok sesli, güçlü anlatımıyla, ülkemiz çocuk edebiyatına ustalara yakışan derinlikte, zengin bir üslup kazandıran Zeynep Cemali’nin son romanını, yine her yaştan kitapsever zevkle okuyacak. Cemali’nin kendine özgü öyküsel roman geleneğinin ilk örneği olan "Patenli Kız" gibi bu kitabı da, ana kurguyu bezeyen küçük öykülerle zenginleşiyor. Bir baba kızın işlettiği küçük kafeteryayı ve çevresinde yaşanan renkli öyküleri anlatan kitap, Cemali’nin akıcı ve yalın kaleminden çıkan gerçek bir başyapıt!

Annesini kaybettikten sonra babası ve teyzesiyle birlikte kolları sıvayan Sıla, annesiyle geçirdiği yalnız yıllarda onunla birlikte hep düşünü kurdukları kafeteryayı sonunda açar. Adını, sevgili annesinin tadına doyamadığı çöreklerinden alan Ballı Çörek Kafeteryası’nın birbirinden ilginç müşterileri, Sıla’ya birbirinden ilginç öyküler sunarak, yaşamını renklendirecektir. Bir yandan okula gidip, bir yandan da kafeteryada çalışan Sıla’nın çılgın teyzesi gönlünü, bir Ege köyünde doğup büyüyen, kimsesiz genç bir veterinere kaptırınca, ortalık adamakıllı karışır...

Adsız Masal
10 Yaş Üstü
Pinelopi S. Delta
adsizmasal200768ql1.jpg

Bir kral, eğlenceye dalıp tüm sorumluluklarını unutursa ne olur? Gelin, bir bakalım: Saraydaki bütün görevliler işlerini savsaklamaya başlar ve sonunda ülke harabeye döner. Ama, bazen bu kötü gidişe dur deyip, durumu kabullenemeyen ve bir şeyler yapmak isteyenler de çıkabilir. İşte, Prens de kız kardeşi Barış'ın yardımları ve arkadaşı Bilgi'nin öğütleriyle dirliği ve düzeni sağlamak için kolları sıvar. Halkına; çalışmayı, yurdunu sevmeyi, onurlu olmayı öğretir. Böylece yıkıntılarının arasından, herkesin saygısını kazanan yeni bir ülke doğar.

Yanı başımızdaki komşumuzun çocuk klasikleri arasında yer alan, bizler için yeni ve özgün bir çalışmayla karşınızdayız. Yunan Çoçuk Edebiyatı'nın başarılı örneklerinden biri olan Adsız Masal, küçüklere olduğu kadar büyüklere de seslenen; sevimli esprileri, usta işi kurgusu ve zengin temalarıyla elinizden bırakamayacağınız önemli bir eser. Adsız Masal, bu özellikleriyle yazıldığı günden şimdiye değin değerini yitirmeyerek, bir klasik olma özelliği de taşıyor.
Çocuk Edebiyatı'na yeni bir soluk getirecek olan bu önemli çalışma, özellikle içeriğiyle özdeşleşmiş resimleri ve Ari Çokona'nın başarılı çevirisiyle şimdi çocuklarımızla tanışma olanağı buluyor.

canım ilk sayfadan bu yana konuları taradım. Sanırım bunlardan da işine yarayacaklar vardır. Bazılarında +yaş problemini çözen ibareler de var. Ayrıca kızımız yakında bir genç kız olacak Kavak Yelleri ni alabilirsiniz. Bir arkadaşımın 95 doğumlu kızına almıştım.Görünce çok sevinmişti. yerimseniben

Oh oh oh elinize sğlk
Tavisyelerinzi için tşkrler
Bende baştan bi göz attım ama
Hiç çocuk kitabı kültürüm olmadığı için bişeyde karar kılamadım
Birde aldığım kitapları çocuklar (2 kuzen -hala dayı çocukları-) kendi aralarında
da değişebilsinler
Bu arada iki tarafta da anne baba öğretmen
Yani seçimim çok isabetli olmalı değilmiyerimseniben
fisfisfisBen neden böyle heyecanlanıyorum :eek:

canım ilk sayfadan bu yana konuları taradım. Sanırım bunlardan da işine yarayacaklar vardır. Bazılarında +yaş problemini çözen ibareler de var. Ayrıca kızımız yakında bir genç kız olacak Kavak Yelleri ni alabilirsiniz. Bir arkadaşımın 95 doğumlu kızına almıştım.Görünce çok sevinmişti. yerimseniben

Kavak yelleri yazarı Fatma Pekşen olanmı?

işin zor cevahircim. Anne baba öğretmen olunca daha zor.

Oğlan olan sanırım 2. sınıfa gidiyor. Zehir gibi diyorsun. O zaman :

Sayı Avcısı -1-2-3-Sibel Bayamlıoğlu (3 ayrı kitap)internetten arattırıp kitap tanıtımlarını bulabilirsin. Bunlardan biri eğitici türde olsun. Diğeri de hikaye kitabı : Susi'nin ve Paul 'un Gizli Günlükleri (Bunu her ikisi de okuyabilir. Kitabın bir yanı mavi Paul'un gizli günlüğü , arkası Susinin Pembe gizli günlüğü.)

Kıza gelince ;Kavak Yelleri -Fatma Pekşen ve Nezihe Meriç in Bir Kız Tanıyorum 10 yaşında adlı kitabı olabilir.

Bunlar da seni kesmediyse Tudem Yayınları na bir göz atabilirsin. Ama yukarıdakileri ciddi olarak düşün derim

X