Çocuk Kitapları (Yeni kanlar)

Emez

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2006
1.281
4
50
Sivri Kulaklıların Başkaldırısı
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
The Rabbits Rebelliaon
Ariel Dorfman

Tavşan diye bir şey dedi yeni Kral Kurtların Kurdu. Kısa, ponpon kuyruklu ve uzun sivri kulaklıların bir tanesi bile krallığa giremeyecekti artık. Kuşlara da bu mesajı tüm krallığa duyurmaları için emir verdi. Fotoğraf çeken yaşlı maymunu çağırtıp önemli hareketlerini fotoğraflamasını ve bu fotoğrafların da krallıktaki her sokağa, her ağaca. her eve asılmasını emretti. Yaşlı maymun Kurtselans'larının fotoğraflarını çekti çekmesine de. karanlık odada fotoğrafları bastığında ilginç bir durumla karşılaştı. Fotoğraf karesine yansıyan görüntüler yalan olabilir miydi?

Ariel Dorfman'in ilk çocuk kitabı olan Sivri Kulaklıların Başkaldırısı hayvanlar aleminde geçen eğlenceli. Sürükleyici ve düşündürücü bir hikâye.

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR

Şamatalı Köy'de Neler Oluyor? (Ciltli) / Şamatalı Köy 3. Kitap
Mera Om Oss Barn i Bullerbyn

Şamatalı Köy'ün altı buçuk çocuğunun macerası bu kitapta son buluyor. Kız çocuklarını küçümseyen Kalle onlara yeni oyunlar oynamaya devam ediyor. Ama kızlar, zekalarını kullanarak, Kalle'nin ve diğer oğlanların oyunlarını bozup, onlara iyi bir ders veriyorlar. Büyük Köy'e alışverişe giden kızlar unutkanlıklarının cezasını çekerek defalarca bakkala dönmek zorunda kalıyorlar. Her günü bayrama ve Şamatalı Köy'ü de bayram yerine çeviren çocuklar, bir kez daha neşenin yaratıcılığını gösteriyor ve bizi, yaşanan güne, solunan havaya merhaba demeye davet ediyorlar.

Uyumak İsteyen Çocuk
L'enfant qui voulait dormir
Michel Brule

Uyumak İsteyen Çocuk, Rio de Janeiro’nun kenar mahallelerinden birinde yaşayan, annesini kaybettikten sonra kent yakınlarındaki Copacabana Plajı’nda dilenen Nino’nun hikâyesini anlatıyor. Kavga etmek ve çetelere katılmak yerine yaşam mücadelesine girişen Nino, yeterli para toplayıp karnını doyurduğunda huzurlu bir şekilde uyumakla yetiniyor. İşte o andan itibaren sihirli bir dünyaya yolculuğa çıkıyor. Rüyalarında bazen futbol yıldızı, bazen şeyh ya da rock yıldızı olabiliyor.

Başyapıt kabul edilen Küçük Prens ve Kibritçi Kız gibi her yaştan çocuğun ilgiyle okuyacağı Uyumak İsteyen Çocuk; İngilizce, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Slovakça ve İspanyolcadan sonra nihayet Türkçe olarak okurlarıyla buluşuyor.

Japon Çocuklarının En Sevdiği Masallar
Derleme
İMGE KİTABEVİ YAYINLARI

"Bir varmış, bir yokmuş..." kulağa hiç bu kadar hoş gelmemişti!

Bu kitabı okuduğunuzda, Japon çocuklarının en sevdiği yirmi masalla ve olağanüstü kahramanlarla tanışacaksınız. Kültürel motiflerden ilham alan ve kuşaktan kuşağa aktarılan bu masallar; dürüstlük, alçakgönüllülük, nezaket ve iyilik erdemleri üzerine kurulu. Kitabın en belirgin özelliği ise, "bir ülkedeki" çocukların en sevdiği masalların, tüm dünya çocuklarınca sevilebileceğine dikkat çekmesi.

Çocuklar ve anne babalar Japon Çocuklarının En Sevdiği Masallar’ı okurken, en sevdikleri masalın hangisi olduğuna karar vermeye çalışacak ve harika vakit geçirecekler...

Çocuk Üniversitesi Üçüncü Yarıyıl (Ciltli) / Çocuklar Soruyor - Bilginler Yanıtlıyor /
Die Kinder-Uni
8-15 Yaş
Ulla Steuernagel, Ulrich Janssen

Çocuk Üniversitesi'nin üçüncü yarıyıl kitabı da hem çocukların hem de anne babaların merak ettikleri sekiz konuya açıklık getiriyor:

Şövalyeler neden kaleler inşa etmişti?
Gök neden gürler, yıldırım neden düşer?
Neden oğlanlar dövüşür, kızlar mızmızlanır?
Yarasalar neden kulaklarıyla görür?
Neden matematikçiler hesap yapamaz?
Neden hikâye anlatırız?
Neden doktorlar iyileştirilebilir?
Neden sporcular giderek daha başarılı oluyorlar?

"Çocuk üniversiteleri sayesinde uzmanlar tarafından cevaplanmayı hak eden çok önemli sorular insan içine çıktı... Öğrenme ateşi ne kadar çok çocuk, profesör, anne baba, üniversite, meslek yüksekokulu, enstitü, kütüphane, gazete, ilköğretim okulu ve benzeri eğitim kurumunu sardı."
Ulrich Janssen- Ulla Steuernagel

Midilli Tutkunu Prenses / Prenses Ellie'nin Sırrı
Diana Kimpton

Prenses Ellie midillileri çok seviyor. Dört midillisiyle gezmekten başka bir isteği yok. Keşke prenseslik dersleri bu kadar çok zamanını almasa...

Ellie minicik bir kızken, ata binmeyi midillisi Gölge'yle öğrenmişti. Ancak boyu uzadı ve Gölge onun için çok küçük kaldı. Artık ona binerken neredeyse ayakları yere değiyor. Bunu gören Kral, Gölge'yi satmaya karar verdi. Ellie'nin sevgili midillisini kurtarmak için gizli bir planı var. Acaba Prenses Ellie ve en yakın arkadaşı bu zorlu planı gerçekleştirebilecekler mi?

İnternet Canavarı 3 / Neredesin Burcu?
Muharrem Buhara

“Sana bir şey itiraf edeyim mi? Ben de seni görünce ne yakışıklı çocuk dedim. İyi ki bunun sınıfına düşmüşüm.” Bu itirafı duyunca zınk diye ani bir frenle duruyorum. Demek ne yakışıklı diye düşünmüş ha... Vay be.
Birden kendimi dinozor kadar büyümüş hissediyorum. Valla, sirreus mudur, tirreus mudur ne karın ağrısıysa, vız gelir bana. Burcu bana âşık olmuş. Sevinçten öyle bir nara atıyorum ki, Tarzan yanında vız kalır.
İnternet Canavarı, muzip ve eğlenceli bir aşk hikâyesi. Kahramanımız Sezai'nin sınıflarına yeni gelen Burcu'ya olan aşkı anlatılıyor.

Sevgili Salak Günlük / Kurbağa mıyım, Prenses mi?
10+ Yaş
Jim Benton
ALTIN KİTAPLAR / Gençlik / Roman Dizisi

Jim Benton'in Uskumru Ortaokulundan Hikâyeleri

(Sevgili Salak Günlük, Sözüm ona en iyi arkadaşım Isabella -vücudun ruh denen şeyi sakladığı yer onda olmayabilir (Belki de Ruh Hücresi deniyordur. Ben doktor değilim, bilemem.)- bugün fotoğraf projesini açıkladı. Projesinde insanlarla hayvanlarının birbirlerine ne kadar çok benzediğini gösterecekmiş. Bunun için de sınıftaki herkesin hayvanıyla fotoğrafını yan yana asarak kafeteryada sergileyecekmiş.
Ben ve Kokulu yan yana...

En Yaramaz Kız Karşınızda!
Here's The Naughtiest Girl!
Enid Blyton

Elizabeth Allen'ın sınıfında Patrick adında yeni bir çocuk var. Bu çocuk, Elizabeth'in yakın arkadaşı olan Julian'ın da kuzeni. Patrick, uzun saçları ve yeşil gözleriyle Julian'a görünüş olarak benzese de, asık suratı ve sinirli mizacıyla karakter olarak hiç benzemiyor. Whyteleafe'e geldiği ilk günden itibaren, her konuda kuzeni Julian'ı geçmeye ve hiçbir kızdan emir almamaya kararlı davranıyor. Temsilci olduğu halde Elizabeth'in sözlerini de dinlemeyince, Elizabeth'in tepesi iyice atıyor. Sakin olmaya çalışıyor, ama bir zamanlarokulun en yaramaz kızı olan Elizabeth için sakin olmak hiç de kolay değil!

Eyvah Kitap
Mine Soysal
GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI / Çocuk Dizisi
Bu öyküleri anlatanlar: Klasik'lerden nefret ettiğini sananlar. Sürekli "Odana Git, kitabını oku!" denenler. Bilgisayarla kitaplar arasında seçime zorlananlar. Kitap okuduğu duyulursa "karizmasının çizileceğinden" korkanlar. Yalnızca hiç kitap okumazken, tatilde bile kitap okuması beklenenler. Sadece "Harry Potter" kitaplarını okumak isteyenler. Öğretmenin ödev verdiği kitabı "iğrenç" bulanlar ve diğerleri.

Yazar, yayıncı Mine Soysal, "kitap"a ve "okuma" kavramına şaşırtıcı açılardan yaklaşıyor. Yazarın okuma eğilimleri ve kitaplar üzerine sohbet ettiği kırk binden fazla ilköğretim ve lise öğrencisinin dilinden süzülen gerçek öykülerden derlediği kitap, anne babalar ve eğitimciler için hem de gülümseten hem düşündüren ilginç bir kaynak.

alıntıdır

Cadılar
9+ Yaş
Roald Dahl
CAN YAYINLARI / Çocuk Kitapları Dizisi
"Gerçek Cadılar sıradan giysiler giyerler ve tıpkı sıradan kadınlara benzerler. Sıradan evlerde otururlar ve Sıradan İşlerde çalışırlar. Onları yakalamak işte bu yüzden çok zordur. Gerçek Bir Cadı çocukları günahı kadar sevmez, çocuklardan nefret eder, çocuk görünce kan başına sıçrar."

Cadıların Cadısı, İngilterede'ki tüm çocuklardan kurtulmak için korkunç bir plan yapar. Önce, cadılar şeker dükkânlarını ele geçireceklerdir. Sonra, dükkânların vitrinine bir ilan yapıştırıp büyük açılış günü bütün çocuklara bedava şeker ve çikolata dağıtılacağını duyuracaklardır. İçlerinde, Cadıların Cadısı'nın hazırlardığı Formül 86 Zaman Ayarlı Fareyapan İksiri olan bu şeker ve çikolatalar çocukları fareye çevirecektir! Sonrada gelsin fare kapanları! Hikâyemizin anlatıcısı olan küçük oğlan bu acımasız plana kulak misafiri olur. Neyse ki ninesi cadılar hakkında her şeyi bilmektedir. Ne yazık ki, ninesine akıl danışamadan kendisini fareye dönüşmüş bulur. Cadılar zafer kazanacak mıdır? İngiltere'deki çocukların sonu mu gelecektir? Ve ninenin eksik olan parmağının arkasındaki sır nedir? Bu kitapta tüm bu soruların yanıtlarını bulacaksınız.

Teptim Tekerlendi Öptüm Şekerlendi
Zehra Ünüvar
BİLGİ YAYINEVİ / Çocuk Kitaplığı Dizisi

Çocukların özellikle tatilde eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak için gereken pek çok şeyi (öykü, bilmece, oyun, tekerleme) birarada bulabilecekleri bir kitap.

Neşeli bir öyküyle başlayan, bilmeceler, oyunlar ve tekerlemelerle devam eden eğlence dolu, cıvıl cıvıl bir kitap.

Çocukların hiç zorlanmadan ve sıkılmadan oyun kurabilmelerini sağlayacak bir kitap.
Kolay ezberlenen, akılda kalan masal tekerlemeleri, sayışma tekerlemeleri, birbirinden eğlenceli, şaşırtmalı bilmeceler.
Nilgün Bayraktaroğlu'nun, cıvıl cıvıl çizimleriyle.

Yaşatma Sevinci
Perihan Karayel
CİNİUS YAYINLARI / Çocuk Kitapları
İşte o zaman Yaşar hüngür hüngür bağırmaya başladı. Sapanın lastiğini kopardı, ayağa kalktı, sapanın tahtasına bastı, üzerinde tepindi. Tam gidiyordu, ana kuş gagasında koca bir böcekle yeniden geldi. Tam gidiyordu, ana kuş gagasında koca bir böcekle yeniden geldi. Kaya hemen Yaşar'ı kolundan çekip oturttu. Ana kuşu son bir kez izleyeceklerdi.

emez emeğine sağlık kızıma okuması için 3 kitap seçtim hatta ben de okuyacağım.teşekkür ederim

Hayvanlar (Ciltli)
Şaşırtan Gerçekler Dizisi 1
Metin Hakyeri
BULUT YAYINLARI / Çocuk Edebiyatı

Geri geri yürüyemeyen kangurular, zıplayamayan filler, enerjiden tasarruf eden penguenler, yangın söndüren gergedanlar, nükleer felakete aldırmayan akrepler, yolunu bulmak için işaretlerden yararlanan karıncalar, aynada kendini tanıyabilen filler, dil çıkaramayan timsahlar, yavrusundan korkan pandalar, 45 metrelik tüneli 1 saatte kazabilen köstebekler... Hayvanların şaşırtıcı dünyası sizi bekliyor.

Sobibor
Jean Molla

"'Ya Sobibor?' Cevabı biliyordum ama onun ağzından duymak istiyordum. Bir süre kalakaldı. Gözleri, o gece bana cevap vermeyi reddeden Mamuşka'nınkiler gibi uzaklara bakıyordu. Sonunda mırıldanarak cevap verdi: 'Bir kamptı.' 'Tecrit kampı mı?' 'Katliam kampı.' Sesi soluğuna karışmıştı. Ağlamak istiyordum. Sobibor. Bu adı, bu sabah onlardan dönerken hararetle ansiklopedi karıştırdığım için çoktan öğrenmiştim. Nazilerin orada ne yaptığını okumuştum. İki yüz elli bin kişi katledilmişti Sobibor'da -başka hangi kelime kullanılabilir ki?- ve yakılan bedenlerinden geriye hiçbir şey kalmamıştı. Naziler daha sonra bu alçaklıklarının izlerini ortadan kaldırmıştı. Bu dehşetengiz olaylar soluğumu kesmişti. Büyükannemin bir ölüm kampıyla ne ilgisi olabilirdi?"

Bazı topraklar üzerinde pervasızca yürümek onların kısık sesli tarihleri bilinmediğinde mümkündür ancak. Belki de, yalnızca, farkına vardıkça ağırlaşır adımlar; çünkü her bir adım kendimizden daha büyük bir şeyin parçası olduğumuzu hatırlatır. Sobibor, bilinmedik bir adın, bize yabancı gelen bir adın aslında çok bilindik bir tarihin parçası olduğunu genç bir kızın adımlarıyla anlatır. Hastalığının nedenlerini bulmaya çalışan genç kız, ailesinin bir sır olarak saklanan geçmişini rastlantı sonucu keşfettiğinde kendisini ve varlığını yeniden tanımlamaya başlayacaktır.

Minik Çinli Kız
Spilled Water
9+ Yaş
Sally Grindley

Lu Si-Yan, ailesiyle yoksul ama mutlu bir yaşam sürmektedir. Sevgi dolu babası bu minik kız için ailenin güneşi gibidir. Ancak, her şey babasının ölümüyle değişir. Annesi, erkek kardeşi ve Lu Si-Yan'la artık babalarının ağabeyi ilgilenecektir. Az gülen, sert tavırlı Amca'yı hiç sevmez minik kız. Bir gün Amca, pazara gideceklerini söyleyerek Lu Si-Yan'ı alıp götürür. Amca, pazarda onu zengin bir aileye hizmetçi olarak satar. Lu Si-Yan'ı, annesinden ve kardeşinden uzakta çok zor bir yaşam beklemektedir. Bu minik kız ağır şartlar altında çalışacak, başından türlü serüvenler geçecektir. Ancak hep ailesine kavuşmanın yollarını arayacaktır. Bu etkileyice romanda Sally Grindley, Çin'de yaşayan küçük bir kızın başından geçenleri anlatıyor. Minik Çinli Kız, anlatımıyla, güçlü betimlemeleriyle yürek burkan bir kitap.

Pippi Uzunçorap 1. Kitap (Ciltli)
Pippi Långstrump
5 Yaş Üstü
Astrid Lindgren

"Ben okul diye Arjantin'dekilere derim," dedi etrafındaki çocukları gururla süzerek. "Asıl orada okula gitmeliydiniz. Noel tatilinden üç gün sonra, Paskalya tatili başlar. Paskalya tatili bittikten üç gün sonra da yaz tatili başlar. Yaz tatili 1 Kasım'da biter. Tabii 11 Kasım'da başlayan Noel tatiline kadar biraz zorlanırsınız. Ama hiç değilse ev ödevi diye bir şey yok. Arjantin'de ev ödevi yapmak kesinlikle yasak! Tamam, bazen gardıroba saklanıp da ev ödevi yapan bir ya da iki Arjantinli çocuk çıkar ama anneleri onları bir yakalarsa, vay hallerine. Hele toplama işlemi, oradaki okullarda adı bile anılmaz. Eğer bir çocuk 7 artı 5'in kaç ettiğini bilir de, bir de öğretmene söylecek kadar budala olursa, bütün bir gün utanç köşesinde tek ayak üzerinde dikilmek zorunda kalır. Yalnızca cuma günleri ders yaparlar, tabii ders yapacak kitap bulabilirlerse. Ama neyse ki orada hiç kitap yok."

"Biz hepimiz Pippi'nin çorabından çıktık. Dünyanın bütün güçlü kadınları Pippi'nin çorabından çıktılar."
- Susanne Broger

Aslanyürekli Kardeşler (Ciltli)
5 Yaş Üstü
Astrid Lindgren

"Size kardeşimi anlatacağım. Kardeşim Aslanyürekli Jonatan'ı. Onun hayatı bir masal gibi, belki biraz, biraz da hayalet öyküsü. Ama yine de anlatacaklarımın hepsi gerçek...

"Tehlikeli olsa da bazen insanın yapmak zorunda olduğu şeyler vardır, eğer insan bunları yapmayı göze alamazsa insan olomaktan çıkar."

Aslanyürekli Kardeşler, insanın göze aldıklarıyla güzelleşmesinin öyküsüdür. Cesaretin asıl kaynağının kin değil, sevgi olduğunu gösterir. Güzel, güneşli bir bahçe gibi yaşanılabilecek bir dünyanın, ancak sevgiden alınan cesaretle kurulabileceğini öğretir bize.

Pek çok eleştirmen tarafından dünyanın en güzel yüz eseri arasında gösterilen bu kitap, hemen hemen tüm dünya dillerine çevrilerek milyonlarca okuyucu bulmuştur.

"Hiçbir kitap içimi bu kadar acıtmadı ve hiçbir kitap beni bu kadar güçlendirmedi."
- Liv Ulman

Kadife Tavşan /
Okul Öncesi
Margery Williams

Gerçek olmak ne demek?" diye sordu Tavşancık. "İçinde vızıldayan şeylerin olması mı?" "Gerçek olmak nasıl yapıldığınla ilgili değildir." dedi Sıska At. "Bir çoçuk yanlızca seninle oynamayı değil, GERÇEKTEN seni severse, işte o zaman gerçek olursun." "Canın acır mı peki?" diye sordu Tavçşancık. Sıska At hep doğruyu söylediğinden "Bazen," diye yanıt verdi. "Ama gerçek olduğunda canın acısa da aldırmazsın." "Düğmeye basılmış gibi pat diye mi olur? Yoksa yavaş yavaş mı?" diye sordu Tavşancık. "Pat diye olmaz," dedi Sıska At. "Zamanla gelişir. Çoğunlukla da kolay kırılan, köşeli, özenle korunması gereken şeylerin başına gelmez. Gerçek olduğunda saçının çoğu okşanmaktan dökülürdü, gözlerin düşer,eklemlerin gevşer, iyice eskimiş olursun. Ama tüm bunların hiç önemi yoktur. Çünkü bir kere 'Gerçek' oldun mu, bunu anlayamanların dışında kimse seni çirkin bulmaz."

X