Arka için; 70 ilmekle başlanıyor. 5 sıra haroşa örüldükten sonra düz örgü örülüyor. 3-1-1-1 şeklinde koltuk kesiliyor. Omuzlar normal şekilde bitiriliyor.
Ön için; 70 ilmekle başlanıyor. 5 sıra haroşa örüldükten sonra iki yana ajurlu örnek konuluyor, diğer tarafları düz örülüyor. 3-1-1-1 şeklinde koltuk kesiliyor. Koltuk kesilince ortadaki 6 ilmek haroşa olacak şekilde örgü ikiye bölünüyor. Önce bir taraf örülüp bitiriliyor. Daha sonra ortadaki 6 ilmekten yine 6 ilmek çıkarılarak haroşa örülüyor. İkinci taraf da bitiriliyor. 5 cm kadar örüldükten sonra yaka için 6-2-2-1-1 şeklinde ilmekler kesilerek yaka oyuntusu yapılıyor.
Kollar için 40 ilmekle başlanıyor. 5 sıra haroşadan sonra iki yana ajurlu örnek konuluyor. Daha sonra hırkanın kolundaki gibi örülüp bitiriliyor.
En son yaka için 100 ilmek başlanıp 7 cm kadar haroşa örülüyor. Sonra da kazağın yaka kısmına dikiliyor.
İkinci sırada etek var. Ben bu eteğin modelini göznuru arkadaşımdan almıştım. Açıklama için onun bloguna bakabilirsiniz. Kısaca anlatmam gerekirse; 70 ilmek başlanıyor. 5 sıra haroşa örülüyor. İki yana ajurlu örnek konuluyor. Bu ajurların kenarda kalan kısımlarında ilmek azaltılmıyor. Böylece eteğin genişlemesi sağlanıyor.
Son olarak da ajurlu örnekten bahsedeyim.
Oldukça basit bir örnek.
1. sıra : 3 ilmek düz örülüyor. 2 ilmek birlikte örülüyor. 1 ilmek arttırılıyor. 1 düz örülüyor. 1 ilmek arttırılıyor. 2 ilmek birlikte örülüyor. 3 ilmek düz örülüyor.
3. sıra : 2 ilmek düz örülüyor. 2 ilmek birlikte örülüyor. 1 ilmek arttırılıyor. 3 düz örülüyor. 1 ilmek arttırılıyor. 2 ilmek birlikte örülüyor. 2 ilmek düz örülüyor.
5. sıra : 1 ilmek düz örülüyor. 2 ilmek birlikte örülüyor. 1 ilmek arttırılıyor. 5 düz örülüyor. 1 ilmek arttırılıyor. 2 ilmek birlikte örülüyor. 1 ilmek düz örülüyor.
Arka sıralar devamlı ters örülüyor.
fatogelin.blogcu.com dan alıntı