Çocuk kaçırma ile ilgili acil yardım lütfen

Sizin bu denli güçlü korkusuz olmanızı yediremiyordur kendine ama bu iş daha kötü sonuçlanabilir lütfen biraz daha sakin olup muhattap olmayın çocuklarını görsün istediği saatte getirsin ne yaparsa yapsın biraz rahat olun siz inat ettikce o daha beter olur
Allah korusun beterini yaşatmasın Allah ınsallah ona da akıl fikir versin 🤲 teşekkür ederm güzel tavsıyelerınız ıcın

Bunun hiç konusu geçmedi malesef o kargaşa da hiç aklıma gelmedi sormak telefonda da ancak bağırıyordu tehdıt edıyordu herhangı mantıklı bir cevap alamadım
Yani belli ki aranizda bi iletişimsizlik var herseyden önce. Defalarca siddete uğramış biri olarak pekala soyleyebilirim ki o raddede polisin yetişmesini beklemek gokten hızırın inmesini gormekle ayni olasilikta. Bu adami hayatinizdan tamamen söküp atmayacaginiz da ortada olduğu için aranizdaki asgari dili iyilestirmeniz gerekiyor maalesef. Simdi yazsaniz bugun beni neden engelledin sen ilk başta diye düzgünce cevap yazar mi bu dag ayısı size? Ben şöyle düşünüyorum cocuklari aldi uzak bi yere goturdu veya gec getireceğinden emindi siz saat 5te arayip hani nerdeler diye soramayin diye engelledi bence.

Şöyle ki ben engelliyim malesef. engelli maaşlarından bılgınız var mı bılmıyorum ama aldıgım maaş kiramı karşılar ancak. Asla kendim için kendisinden maddi hiçbir ıstegım olmadı tamamen bebegın bezi maması büyük oğlumun okul gıderlerı yada yemeleri içmeleri. Bende yine de aldıgım maaşımı da hepsini çocuklarıma harcıyorum tabiki. Ama söylesem gülersiniz 5 bın tl bile aldıgım maaş malesef. Ayrıca ben kaza gecırmeden önce de çalışıyordum fakat yaklaşık 1.5-2 senedir hayatım darmaduman olduğu için anlam veremedıgım bir çıkmaza girdim. Eşim de böyle degıldı asla ılk başlarda. Ikıncı bebegıme hamıle kaldıktan sonra sorunlar başladı malesef
E kpss ye giriyor musunuz? Keşke memur olabilseniz çocukları da alır uzak bir yere bile gidersiniz belki.

Adamı savunmuyorum ben.. Adam olacak andaval bunu bile kendine minnet ediyor diye görüyor. Bana eli mahkum diye düşünüyor. Sanki cocıkalrı çok sevdiği için veriyor parayı. Sizde Bi alemsiniz. Aynısının Bi kaç model değişiği ile imtihan olduk biliyorum. Yoksa o adamı ne diye savunacağım. Bi düzgün okuyunuz Allah askına..
Düzgün okuduğumu düşünüyorum, hatta birkaç mesajınızı da gördüm öncesinde, ondan dayanamayıp yazdım zaten. sürekli konu sahibini suçlamış durmussunuz, niyetiniz bu olmayabilir ama yazıya dökünce düşüncelerinizi, böyle bir anlam çıkıyor

Diğer birkaç üyenin de belirttiği gibi çocuk teslim merkezi şehrinizde aktifse mutlaka başvurun. Bugün bu şekilde atlatmış olabilirsiniz, ki yine de çocukların önünde olaylar yaşanmış, yarın daha başka krizler olabilir. Boşanmış çiftlerde maalesef çoğunlukla iki kişi de ayrılıkla ilgili aynı noktada olamıyor, bir şekilde geçmişin ve boşanmanın, yeni düzen kuramamış olmanın hıncı eski eşten çıkarılmak isteniyor. Yoksa çocuğu bugün geç getireceğim demek hiç zor değil. Fakat benim de size tavsiyem eski eşinizle arasında ne yaşanırsa yaşansın olan -çocuklara kötü veya kabul edemeyeceğiniz bir davranışı olmadığı sürece- sadece mahkeme saatlerinde gör demeyin. Ben bunu kişisel gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Çünkü bu bir nevi cezalandırma davranışı ve karşı tarafın da algıladığı bu. Eski eşiniz zaten size şiddet uygulamış bir insan müsveddesi. Bu ortada. Fakat bu tarz bir insanın size olan davranışlarını, çocuğu görüş zamanını kısıtlayarak düzeltemez ve değiştiremezsiniz. Ya baştan boşanırken şiddet uyguladığı göstererek ilişik kesmek için uğraşacaktınız ya da ilk aldığında tamamen mahkemece belirlenen saatler dışına hiç çıkmayacaktınız. Bir tartışma oldu doldum, ve o zaman "artık sadece bu zamanlarda görebilirsin, yoksa polise giderim" tavrı bir nevi bunu koz haline getirmek oluyor. Sonuçta iki gün sonra yine o saatte getirmediğinde polise giderseniz önünde iki seçenek kalır: ya sizle uğraşıp çok daha büyük travmalar oluşur ya da hepten çocuklarıyla ilişkisi kopar. Bu arada polis çocuk alıp verme durumlarında şikayet dışında bir yetki durumu yok olarak biliyorum, en azından benim bir polisten duyduğum buydu. Yani oraya en fazla bir şiddet durumu yaşanması durumunda gelirler. Çocuk teslim merkezi durumunu mutlaka araştırın, bu sizin durumunuzda elzem. Şu an atabileceğiniz en sağlıklı adım bu.
Geçmiş olsun.

Çocuk teslim merkezleri geçen seneden beri 81 ilde ve çoğu ilçede kuruldu. Tarafların çocuklarını ücretsiz görebilmelerini sağlayan ve tarafları birbiriyle muhattap etmeme üzerine kurulu bir sistem. Öyle ki, girdiğiniz kapılar bile farklı. Karşılaşmamanız için her türlü yol düşünülmüş. Hazır polisler de mevcut. Oradaki görevliler muhatap oluyor karşı tarafla getireceği saatle vs. Ayrıca orada pedagoglar da hazır bulunuyor. Böylece teslim etme ve alma sırasında çocuğa nasıl davranılması gerektiği konusunda tarafları yönlendiriyorlar. Ayrıca olması gereken duruma aykırı bir durum tespit ederlerse geç getirme, hiç getirmeme, çocuk geldiğinde öz bakımının kötülüğü ya da çocuğa karşı herhangi bir kötü tutum ve davranış tutanak tutuyorlar. Anılan tutanaklar olası bir velayet davasında ya da kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi davasında (örneğin yatılı da çocuğu alabilme isteğine ilişkin davalarda) delil olarak kullanılabiliyor. Öncelikle bulunduğunuz il ve ilçeyi bilmediğim için bulunduğunuz yerde teslim merkezi var mı internetten onu araştırmanızı öneririm. Tamamen adalet bakanlığına bağlı ücretsiz bir hizmet.

Themiscan 'ın söz ettiği bu sistemi lütfen araştırın. Tek çözüm bu gözüküyor. Çocukların bu şiddet sahnelerine daha fazla maruz kalmaları doğru değil.

Hayat çok ilginç gerçekten .
Yani adam almak istiyor bakmak istiyor siz kaçırdı mı diye saat sayıyorsunuz bilemiyorum hayatın terazisi çok farklı .

Sizi üzmesinden kaynaklı bu konudaki restleşmeyi çocukları alıp verme saatindeki esnekliği kaldırarak felan yapmanız sorgulanması gerekiyor gibi .

Evet kadının çocuklar için bile olsa para kabul ediyor olması erkeğe söz hakkı veriyor yani insan olmayan erkeklere.

X