• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istismarı

girlofduty

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2024
29
19
3
32
Çocuk istismarı konusunda her şey daha kötü oldu diyorlar. Eskiden de kötüydü bence. Sizce de öyle değil mi?

Son düzenleme:
Çocuğa karşı cinsel istismar vakalarının büyük çoğunluğu zaten “tanıdık” kişilerden geliyor.
Olayların arttığı kısmına sadece katılmıyorum.
Çok değil bundan yirmi yıl önceye giderseniz 18 yaş altı nice çocuk gelin görürsünüz (ki hala bile var)
Bazı Anadolu köylerinde, kız 16 yaşına gelip hala evlenmediyse hastalıklı olabilir gibi tuhaf bakış açıları vardı.

Aileler çocuklarına sahip çıkmıyor kısmına katılıyorum. En yakın arkadaşıma bile çocuğu tek başına bir şey almaya gönderme dediğimde bana gelen cevap “nasıl özgüven kazanacak o zaman?” Sorusu oluyor. Tek verdiğim cevap google amcaya bakkal taciz, marketçi taciz kelimelerini yaz arat diyorum.
Hoş özgüven markete bakkala gitmekle kazanılmaz o ayrı bir konu

Size gelince konu sahibi, lütfen böyle kötü örneklere aldanıp çocuk isteğinizi baskılamayın (gerçekten anne olmaya niyetiniz varsa)
Bu düşünce sokakta tecavüzcüler var o halde sokağa çıkmamalıyım mantığına benzer.
Böyle insanlar hep vardı ne yazık ki olmaya devam edecekler. Bunlar yüzünden kendinizi baskılamayın

Bu kadar değildi. Ben şahsen sokakta büyüdüm. Sokaklar çocukla dolup taşardı. Kimse başında beklemezdi cocuğunun. Arada seslenir içeri geri girerdi annelerimiz. Şimdi kucağımızdaki cocuklara zarar vermeye çalışıyorlar… eskisi gibi sokaklar çocuk sesleriyle yankılanmıyor. Oynayacak alan da kalmadı çocuklara binalardan, gelen geçen arabalardan o da ayrı bir olay da neyse. Şimdi bir çocuk sokağa gönderilecek de annesi akşama kadar sadece arada bir camdan seslenecek… imkanı yok malesef

Bazı insanlar diyor ya eski yıllar güzeldi, insanı masumdu falan, benim yaşım yetmiyor bilmiyorum o yılları ama böyle bir kaç sosyolojik makale okumuştum çocuk istismarı vs üzerine. Bence eskiden böyle şeyler yaşandığın da insanların tepki gösterdiğini düşünmüyorum. Belki haberlere bile yansımıyordu, sessiz kalmış olabilirler, özellikle köy gibi yerlerde. Sonuçta çocuk gelin/damat normal karşılanıyorsa o yıllarda kim bilir neler neler olmuştur ve susmuşlardır.

O dönemin siyasi görüşlerinden dolayı da belki habercilik anlayışı daha farklı olabilir. Bir yerde okumuştum bir çoğu asparagas habermiş. Bence artmasından ziyade her zaman vardı. Belki de duymadıkları için "o zamanın insanı masumdu" diyorlar. Tabi bunlar benim düşüncem.

Vardi tabiki olmazmi sadece o zamanlar dillendirilmiyor üstü kapatiliyordu bence.Ayrica sosyal medya cok buyuk etken bugun icin

Çocuk istismarı konusunda her şey daha kötü oldu diyorlar. Eskiden de kötüydü bence. Sizce de öyle değil mi?
Valla çocukken komşularımızın çocuğu gibiydik aksamlarq kadar sokakta oynardık kimsenin aklına da kötü gelmezdi şuan oğlumu asla güvenip birakamam illa benimle olmalı bence şuan daha kötü bir durumdayız

Bence günümüzde bilinirliği fazla eskiden de vardı. Hassas bir konu.

Bence eskiden bu kadar yoktu. Şimditv sosyal medya vs derken hiç duymadığımız şeyleri duyuyoruz ve herşeyi normalleştiriyorlar.

Yetişkinler oyun sitelerine bile giriyormuş çocukları kandırmaya hele çocukların sosyal medya kullanmaları çok büyük tehlike.

Back