• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk gelişimi-Okul öncesi

Casmineee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
5
4
86
27
Merhabalar, Ben açıköğretim önlisans çocuk gelişimi mezunuyum. Daha önce özel okullarda çok zor şartlar altında çalıştım. Ve daha fazla bu duruma dayanamayacağım için Okul öncesi öğretmenliği bölümü okuma kararı aldım. Sorum şu; Okul öncesi bölümünü okurken, çocuk gelişiminde de ortak olan derslerden muaf olur muyum? Aynı şekilde hem çocuk gelişimi okurken gördüğüm staj, hemde özellerde çocuk gelişim uzmanı olarak çalıştığım 2 yıllık bir sgk geçmişi Okul öncesi bölümünde uygulayacağım stajdan muaf olmamı sağlar mı?

Bir diğer sorum ise; bu ders ve staj muafiyet durumlarını çıkardığımızda, çok sıkı bir ders çalışma ile üstten dersler alarak 4 yıllık lisans programını en az kaç yılda bitirebilirim?

Muhtemelen 3 seneyi bulur yine bitirmeniz. Tabi ortak derslerin sayısına vs de bağlı. cunku bir dönemde sınırlı sayıda ders alabiliyosunuz/ kredi limiti oluyor. Ayrıca güz dönemi derslerini güz döneminde bahar dönemi derslerini de sadece bahar doneminde alabildiğiniz için yine beklemeniz gerekiyor

Muhtemelen 3 seneyi bulur yine bitirmeniz. Tabi ortak derslerin sayısına vs de bağlı. cunku bir dönemde sınırlı sayıda ders alabiliyosunuz/ kredi limiti oluyor. Ayrıca güz dönemi derslerini güz döneminde bahar dönemi derslerini de sadece bahar doneminde alabildiğiniz için yine beklemeniz gerekiyor
Teşekkür ederim 🙏

Okul Öncesi okuma. Aşırı mezun var hem açık hem örgünde. Hiçbir ayrıcalığı kalmadı o yüzden önüne gelen okuduğu için. Özel okullarda çalışma şartlarında bir fark yaratmayacak yani bu durum. Devlete atanabilmen için de şu an %1'lik dilime girmen gerek ve bu çooook zor. Hele formasyon şartı da kalkarsa artık aöf sayesinde 200 bin kişiyle 900 kişilik kadro için yarışıp delirirsin. Özel Eğitim Öğretmenliği oku. Yoksa çok ama çok pişman olursun. Takribi 2,5-3 yılda bitirirsin. Staj muafiyeti de hiçbir şekilde mümkün değil onu unut. Öğretmenlik stajı, öğretmenlik uygulaması olarak iki dönem yapılıyor ve meb aracılığı ile çok net prosedürler uygulanarak devlet okullarında yapılıyor.

Okul Öncesi okuma. Aşırı mezun var hem açık hem örgünde. Hiçbir ayrıcalığı kalmadı o yüzden önüne gelen okuduğu için. Özel okullarda çalışma şartlarında bir fark yaratmayacak yani bu durum. Devlete atanabilmen için de şu an %1'lik dilime girmen gerek ve bu çooook zor. Hele formasyon şartı da kalkarsa artık aöf sayesinde 200 bin kişiyle 900 kişilik kadro için yarışıp delirirsin. Özel Eğitim Öğretmenliği oku. Yoksa çok ama çok pişman olursun. Takribi 2,5-3 yılda bitirirsin. Staj muafiyeti de hiçbir şekilde mümkün değil onu unut. Öğretmenlik stajı, öğretmenlik uygulaması olarak iki dönem yapılıyor ve meb aracılığı ile çok net prosedürler uygulanarak devlet okullarında yapılıyor.
Peki madem bir ayrıcalığı kalmadı, sizce dgs sınavına girip açıktan iki yıllık çocuk gelişimini lisansa tamamlasam. Daha mantıklımı yapmış olurum?

Peki madem bir ayrıcalığı kalmadı, sizce dgs sınavına girip açıktan iki yıllık çocuk gelişimini lisansa tamamlasam. Daha mantıklımı yapmış olurum?
hayır. yapacağınız en mantıklı şey bana kalırsa önlisans'tan atanmaya çalışmak olur. ister bu bölümden (aile bakanlığı çocuk yuvalarına kadro açıyor örneğin) ister atanabileceğiniz bir başka önlisans bölümünden. önlisans atamaları artık daha avantajlı. illa öğretmen olacağım derseniz de kesinlikle çocuk gelişimiymiş okul öncesiymiş vakit kaybetmemelisiniz, o hatayı yapmış biri olarak söylüyorum, özel eğitim seçin. okul öncesi öğretmenliği okurken birsürü ödev, sunum yapacaksınız ve uygulamada bir de staj hocanızla ayrı plan gösterdiğiniz danışman hocanızla ayrı uğraşacaksınız. bu kadar emek verecekseniz özel eğitim için verin en azından atanırsınız. diğeri cidden artık ayağa düştü.

Back
X