Çocuk Gelişimi Eğitimi ve Okul Öncesi eğitim hakkında sorularınızı yanıtlayablrm

merhaba 4143m;cnm inşallah sınavında başırılı olursun... allah gönlüne göre versin..
oğlum 1.5.2007 doğumlu. 3 yaşına kadar ben büyüttüm,işe başlayınca kreşe verdim. 9 ay kreşe gitti. şuan 6 aylık hamileyim doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum. 3 yaş kreşe verme yaşı benim için tam bi kabus oldu.
oğlum tam manasıyla hiç sevemedi kreşi.. servise binerken ağladı oturunca camdan bakınıp sustu.beni bırakmayı kabullenemedi.disiplin,komutlar,belli çerçeve içinde yaşamak oğluma göre değil. "ben çiş yapmak zorundamıyım" diyor o kadar yani.bana aşırı bi şekilde bağlandı ve benim onu bırakıp gitmemmden korkuyor. aslında öyle bişey yok ama benim işe gitmemi kabullenemedi.baba işe anne okula gitcek diyor. şimdi okul bitti aramızdan ayrılıyo demşler okulda öğretmenleri, evde "ayrılık vakti ayrılık işte" dedi. anlamıyorum ama söyleme uslubu bi başka. insanı etkiliyo. yıl sonu gecesinde hiç bir oyuna katılmadı. yaşıtları komutla bişeyler yapmaya çalıştı oğlum parmak emdi(asla emmez),somurttu,etrafına bakındı. şimdi evde oyun oynarken şiirleri şarkıları söylüyor soruyorum niye o gün katılmadın diye "işte" diyor. ben çalışmadan önce oğluma hiç bi dediğimi yaptıramazdım,dinlemezdi sırf sosyalleşmesi için adımlar attım ama pişman oldum. o bana öyle bağlanınca daha bi istediğini yaptım ve şimdi de çok dokunaklı lafları ile içinden çıkamaz hale geldim. nasipse ağustosta evdeyim. evde oğluma nasıl davranmalıyım? kardeş sendromuda var...bu arada oğlum marketteabur cubur,çarşıda oyuncak için kendini yerden yere atan, öz güveni olan,cvp veren bi çocuk. ben kızıncada saatlerce iç çekerek ağlayan bi çocuk...
biraz uzun oldu ama insanın anlattıkça anlatası geliyor...cevabın için şimdiden teşekürler...

başarılar dilerim herşey gönlünüzce olsun umarım birçok aileye ihtiyacı olan bilgileri ulaştırabilcek statünüze ulaşırsınız.

sınav bugündü değil mi? umarım tahmin ettiğinizden çok daha güzel sonuçlanır... çünkü sizler gibi yardım etmeyi sevenler az bulunuyor her alanda.... bol şans tekrar.

merhabalar
benimde 2.5 yaşında kızım var birde ikizlerim kızım ikizler olduktan sonra çok değişti çok inat hiçbir dediğimi yapmıyor arkadaşlarıyla uyumuda yok devamlı huysuz tuvalet eğitiminede geçemedik büyümedim diyor gitmiyor bilmiyorum nasıl yaklaşacağımı kardeşlerinide ilk zamanlar devamlı ısırıyordu şuan biraz daha iyi yardımcı olursanız sevinirim...

merhabalar benimde 29 aylık bir oğlum var aslında çok uyumlu hareketli ama yaramazlık yapmayan genellikle söz dinleyen özgüvveni yüksek arkadaş delisi bir oğlum var. emziği yeni bıraktık yemek sorunum yok gelişimi iyi sanırım tek sorun bundan 2 3 hafta önce tuvalet alışkanlığı için deneme yaptık oldukça sakin davrandım her seferinde altına yapsa bile güler yüzle temizledim kızmadım ama kendisi çok utandı rahatsız oldu ama tuvalete sadece kendi canım isteyince yaptı yani gün içinde çişi gelince bi köşeye gidip altına yapıyodu sonrada utandığı için üstünü değiştirmek istediğimde çok agresifleşiyordu bende psikolojik olarak henüz hazır değil diye bıraktım beze döndük. şimdi kakasını yapınca bezinden tuvalete veriyoruz bunu çok seviyor ve evde biri varsa çişini tuvalete yapmak istiyo ama bezimi bağla diyor hep istersen çişini tuvalete yapalım bez bağlamayalım diyorum hayır bez bağla diyo bende üstelemiyorum ama tuvalet alışkanlığı nasıl kazandırcam ne yapmalıyım bilmiyorum. aslında 2. çocukta düşünüyorum ama bu tuvalet alışkanlığı iyice oturmadan eve bebek gelmesi iyi olmaz diye erteliyorum. oğlum bebekleri çok sever ve benide nedense hiç kıskanmaz yani sadce bu aralar babadan kıskanmaya başladı başka çocukları sevmemden hiç rahatsız olmuyo ama babasını ananesi kıskanır. niye beni kıskanmıyo ya neyse uzun oldu ama bu tuvalet konusunda yardım ederseniz çok sevinirim Allah herşeyi gönlünüze göre hayırlısıyla versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…