Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
size çok basit bir örnek veriyim oğlum kolayı çok sever ve ben 2 bardağı geçince uyarıyorum biz evdeyken sıkıntı yok ama babaanenin yanında ağlayıp sızlanıyor oda çocuğa bişey söyleme kola çocuğa faydalı deyip şişeyi eline veriyor ee noluyo bizim otorite yerlerde benimde ilk çocuğum tecrübesizim ama mümkün olduğunca evladımı herkes gibi iyi yetiştirmeye çalışıyorum ilginiz için çok teşekkürler
aslında kolanın gerçekten sağlıksız olduğunu oğlunuza kanıtlamanızı öneririm. yani sizin otoritenizden dolayı değil de gerçekten istemediği için sağlıksız olduğu için kolayı içmeyen bir çocuk haline getirmek gerekiyor.
Babaanne eğer uyumlu biriyse bir kez başbaşa bu konuyu sakince konuşabilirseniz hepsinden de iyi olabilir tabiki :)))
bu şiddet konusunda da bilgilendirirmisiniz beni nasıl davranmalıyım bize el kaldırınca sert tepki gösteriyorum (dövmüyorum) açıkcası doğrumu yapıyorum bilmiyorum
benimde 4 yaşında bi kızım var kardeşi 6 aylık oldu inanılmaz aktif her akşam park yanımızda oldugu için bebk kucagımda sadece o mutlu olsun yeterki diye çıkarıyorum gün içinde oyuncak çizgi film geçiriyor ama çok fazla soru soruyor konusmak istiyor sürekli cevap vermeye calısıyorum ama biyerde tıkanıyorum artık özellikle kardeşini emziriken altını degiştiriken bişeye dalmıs oluyorum okadar çok konusyoki artık duymuyorum söylediklerini bana vurarak cevap vermemi istiyo çok üzülüyorum herşeye çözüm üretiyorum ama bunda tıkandım napcam bilmiyorum onunda üzüldügünü farkediyorum .
güzel bişiy soru soran çocuk zeki çocuktur öğrenmeye daha meyillidir tabi senin açından zor olabilir ,bunu yazmak istedm ben
Royas şu çok önemli,
çocuğunuza cezalandırıldığınız imajını vermeyin. yani sen bana vurunca benim çok canım acıyor çok üzülüyorum gibi duygusal tepkiler vermek yerine ciddi tepkiler verin. burada vurun bağırın demiyorum ama ses tonunuzu ciddi bir konuma getirip, yaptığının yanlış olduğunun farkına varana kadar seni yalnız bırakıyorum veya tepkilerini kontrol etmeyi öğrenene kadar Tv izlemeye biraz ara vermen gerektiğine karar verdim gibi II.Tip ceza yöntemlerini yani ortamdan olumlu olan birşeyi çekip almayı deneyebilirsiniz. ama bunu tutarlı bir şekilde uygulayın. hatta sakin olduğu bir zamanda empati kurma aşamasına gelmese bile bu yönde adım atması için onu yüreklendirin. hadi gel seninle arkadaşı kendisine vurduğunda bir çocuğun hissettikleri hakkında resimyapalım öykü yazalım gibi etkinlikler yapabilirsiniz.üstelik kaliteli bir vakit de geçirmiş olur duygusal anlamda daha yakın bağlarınızı sağlamlaştırabilirsiniz.
saol canım bunu duymak bile mutlu etti bebegin aglamaları tv sesi bide kızımın soruları kafam kazan gibi napalım onlar saglıklı mutlu olsun yeterki.
benimde 4 yaşında bi kızım var kardeşi 6 aylık oldu inanılmaz aktif her akşam park yanımızda oldugu için bebk kucagımda sadece o mutlu olsun yeterki diye çıkarıyorum gün içinde oyuncak çizgi film geçiriyor ama çok fazla soru soruyor konusmak istiyor sürekli cevap vermeye calısıyorum ama biyerde tıkanıyorum artık özellikle kardeşini emziriken altını degiştiriken bişeye dalmıs oluyorum okadar çok konusyoki artık duymuyorum söylediklerini bana vurarak cevap vermemi istiyo çok üzülüyorum herşeye çözüm üretiyorum ama bunda tıkandım napcam bilmiyorum onunda üzüldügünü farkediyorum .
evet çok mantıklı cezalandırma yöntemini yapan anneler var yine bu forumda okumuştum denemeye kalkarsm dahada agresif davranıcanı düşünüyorum ama yinede deniycem eşimede böyle söyliycem ona daha fazla vuruyor o benim gibi tepki vermiyor ikimizde kararlı olmalıyız
çok çok saolun bende kardeşini emziriyim altını degiştiriyim sonra diyodum hep meger nekadar yanlışmıs sölediklerinizi uygulıcam bol bol dua aldınız benden süpersiniz
aradığım şey tamda sizdiniz bukadar sevineceğim bişey olmamıştı uzun zamandır;
benimde 26 aylık hareketli,kişilikli,fikrinden sapmayana,kendinin ve yaşamının farkında,zıpır bir oğlum var herşey yolunda tamam sağlıklı sorun şuki fazla hareketli sevincinide üzüntüsnüde fiili hareketlerle fazla gösteren bir çoçuk olduğundan ve bizde eşimin işi dolasıyla memeleketimizden taşınalı 2 sene olduğu ve tüm insanlarla yeni tanıştığımız içinde bizimle görşmek istemediler yani öncesi yoktu arkadaşlıklarımızn bize katlanamadılar hareketli bir çoçuk olunca ve kendi çoçuklarına zarar vermesinden oyun oynarken ki kavgalardan çekinip ve bizde oğlumda evde sabah akşam vakit geçirmeye çalışıyoruz onu anlıyorum sıkılıyor ama parka gidiyoruz hemen arkadaş bulmak isitiyor acayip samimi ve cana yakın çünkü ama herkes öle değil bir iki yanaşıyor bazen gzel denk geliyor ki bu çok nadir zaman geçiriyor ama derdi oyuncak binmek değil arakadşla oynamak haklı olarak insanlarda hep ekip gelip gidiyor bidaha denk gelemiyoruz gene oğluş yanlız kalıyor evde oyuncağın herşekli hertürü var kocamna havuzundan akülü arabası bisikleti herşey ama herşey de tek başına.2yaş senduromunun hernoktasına uyuyor benyer yer sankinleştirici bile içiyorum çünkü benimde çevremde kimse yok aile yok vs.şimdi tek umudum 2 ay memlekete gidiyoruz orda dzelirm acaba?kreşe yazdırsakmı?bez bırakma operasyonunu melkete sakladım kendimde bide uğraşacak cesareti bulamadım yemek yemesi süper nazar değmesin hiç iştah sorunu olmadı kendinin okadarda farkındaki sıcak aman yanarsın dedim ne zaman önce bir kere asla dumanı çıkan şeye yaklaşmaz,soğuk senin için dediğim şeye üfff der elemez ,asla zararlı dediğim şeyi yemez ama onun dışında sözde dinlemez.konuşması fena değil ikili üçlü cümleler kuruyor .ne önerirsiniz 3 yaşına kadar anneden ayrılmasın diyorlar ama benden daha nekadar faydalanır bilemiyorum kreş en iyisimi acaba?
bide birşey daha danışmak istiyorum... parka gittiğimizde afacan çocuklar bizi itelediğinde, bizim saçımızı çektiğinde elele tutuşup çocuğun annesini bulup çocuğunun ne yaptığını söylüyoruz... şikayet ediyoruz yani elele... acaba doğru mu alıştırdım? yani karşısındaki vurunca oda aynı şeyi yapsın istemedim... bu yöntemimiz doğrumu? değilse ne yapılmalı? tşk.............
tekrar merhaba size yemek konusunda da fikir danışmak istiyorum,bir çok annenin sıkıntısı oğlum çok iştahsız yemek yediremiyorum doktora götürdüm polivit vitamin şurubu verdi ara ara veriyorum ,kahvaltı alışkanlığı yok peynir domates vs. ağzına sürmez ,et hiç yemiyor biberonu kestiğim için artık sütte içmiyor ,süt içirebilmek için içine nesquik koymayı denedim içti böyle içirmeye devam ediyimmi bilemedim,ayrıca çok aburcubur yiyor cips, kola, hazır puding,bisküvi,dondurma buyüzden hiç yapmadığı bişeyi yapmaya başladı herkesten para isteyip bakkaldan kendisi almak istiyor,babası eliboş gelirse akşam kıyametler kopuyor ,aburcubur iştahını kesiyor olabilir ama onları yemedği zamanlardada yemek yemiyor yediği şeyler,pilav,yumurta,çorba. Meyve hiç yemiyor en çokta canım buna sıkılıyor muza çocular bayılır onu bile yemez,tavsiyelerinizi bekliyorum