• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliğin sigortası mıdır?

derman

Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin.
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
5.017
1.608
698
Çocuk evliliğin sigortasımıdır?

Sağlıklı bir ilişkide, her kişi kendi sorumluluk ve sınırlarının farkındadır.
Kendisiyle büyük ölçüde barışıktır ve yalnız kalmaktan korkmaz. Mutluluğu kendi içinde yaşayabilen, özerk bir varlıktır. Böyle özelliklere sahip iki insan eksikliliklerini tamamlamaktan çok, birbirlerini sevdikleri için bir araya gelirler. Bu ilişkide sadakat, hoşgörü, sevgi, saygı, sorumluluk ve dürüstlük hakimdir. Eşler ilişkiye bir şeyler katmak ve onu zenginleştirmek çabasındadırlar.
Birbirlerini kaybetme korkusu yoktur ve güzel bir birlikteliğin keyfi yaşanır. Böyle bir ilişkide bebeğin dünyaya gelmesi, ilişkiyi pekiştirir ve sevgi bağlarını güçlendirir.
Çözüm İçin İşbirliği Gereklidir :
Evliliğin bir süreç olduğu ve zorlukların her zaman var olacağı, ancak zorlukların istenildiği takdirde yenilebileceği unutulmamalıdır. Eşler sorunlarını ve sıkıntılarını; gürültüsüz, birbirlerini zedelemeden nasıl çözebilirler?

Dikensiz gülün olmadığı, evlilikte sorunların yaşanacağı, her iki tarafça bilinmelidir.
Sorunlar açık yüreklilikle ifade edilmeli, eşler birbirlerine olan beklentilerini açık bir şekilde anlatmalıdır.
Tartışma sırasında dürüst ve açık olunmalı, karşılıklı suçlamalardan kaçınılmalı ve birbirlerini dinleyebilmeliler.
Evin dışındakiler, (özellikle anne-babalar) mümkün oldukça bu tartışmaların dışında tutulmalı, çocukların yanında tartışma ve kavgadan kaçınılmalıdır.
Eşler her birinin farklı görüşlere, yetişme tarzı bakış açısı ve düşünce farklılığına sahip olabileceğini kabul etmelidir. Zorla birbirlerine hakim olamayacaklarını bilmeli ve orta bir çizgide bir araya gelinmelidir.
Hatalar karşılıklı olarak kabul edilmeli, gerektiğinde özür dilenmeli ve yanlışlar düzeltilebilmelidir.
Şiddete hiç bir şekilde başvurulmamalıdır.

Psikiyatristler, işlevsel olmayan bir ilişkinin kalıbını onarmak için çocuk sahibi olmaya karar vermenin son derece yanlış olduğuna dikkat çekiyorlar!

bence değildir...sorunlar varsa çifler anlaşamıyorsa ve en önemlisi sorunları halledemiyorlarsa böyle bir ortamda çocuğun dünyaya gelmesi ona yapılan
en büyük haksızlık diye düşünüyorum...
tamam ufak tefek sorun her çift yaşayabilir ama aşırısı varsa sürekli hır gür hatta şiddet dolu bir ortamda sırf çocuk halleder herşeyi demek çok saçma...

Aynen canım sana katılıyorum

bir evliliğin sigortası yoktur
olmazda zaten
ben 18 senelik evliğim hemde sigartasız emekli olmıcam

Çocuk evliliğin sigortasımıdır?

Sağlıklı bir ilişkide, her kişi kendi sorumluluk ve sınırlarının farkındadır.
Kendisiyle büyük ölçüde barışıktır ve yalnız kalmaktan korkmaz. Mutluluğu kendi içinde yaşayabilen, özerk bir varlıktır. Böyle özelliklere sahip iki insan eksikliliklerini tamamlamaktan çok, birbirlerini sevdikleri için bir araya gelirler. Bu ilişkide sadakat, hoşgörü, sevgi, saygı, sorumluluk ve dürüstlük hakimdir. Eşler ilişkiye bir şeyler katmak ve onu zenginleştirmek çabasındadırlar.
Birbirlerini kaybetme korkusu yoktur ve güzel bir birlikteliğin keyfi yaşanır. Böyle bir ilişkide bebeğin dünyaya gelmesi, ilişkiyi pekiştirir ve sevgi bağlarını güçlendirir.
Çözüm ıçin ışbirliği Gereklidir :
Evliliğin bir süreç olduğu ve zorlukların her zaman var olacağı, ancak zorlukların istenildiği takdirde yenilebileceği unutulmamalıdır. Eşler sorunlarını ve sıkıntılarını; gürültüsüz, birbirlerini zedelemeden nasıl çözebilirler?

Dikensiz gülün olmadığı, evlilikte sorunların yaşanacağı, her iki tarafça bilinmelidir.
Sorunlar açık yüreklilikle ifade edilmeli, eşler birbirlerine olan beklentilerini açık bir şekilde anlatmalıdır.
Tartışma sırasında dürüst ve açık olunmalı, karşılıklı suçlamalardan kaçınılmalı ve birbirlerini dinleyebilmeliler.
Evin dışındakiler, (özellikle anne-babalar) mümkün oldukça bu tartışmaların dışında tutulmalı, çocukların yanında tartışma ve kavgadan kaçınılmalıdır.
Eşler her birinin farklı görüşlere, yetişme tarzı bakış açısı ve düşünce farklılığına sahip olabileceğini kabul etmelidir. Zorla birbirlerine hakim olamayacaklarını bilmeli ve orta bir çizgide bir araya gelinmelidir.
Hatalar karşılıklı olarak kabul edilmeli, gerektiğinde özür dilenmeli ve yanlışlar düzeltilebilmelidir.
Şiddete hiç bir şekilde başvurulmamalıdır.

Psikiyatristler, işlevsel olmayan bir ilişkinin kalıbını onarmak için çocuk sahibi olmaya karar vermenin son derece yanlış olduğuna dikkat çekiyorlar!

çoğu aileler için öyle ,

çocuklar gidince zaten boşanmalar oluyor

bizim komşu kadın var çocuğu küçük hiç evde durmaz karı koca sürekli misafire giderler

bence onlarda anlaşamıyorlar sürekli gezmeleremi gidilirmiş,

bizi tuhaflıyorlar ama biz normaliz başbaşa kalmayı daha çok seviyoruz,
başbaşa kalmayı beceremiyende evliliğinde sorun var bence

Son düzenleme:
hayir kesinliklle degil kendimden ornek vereyim annem babam 25 yillik evliler ve daha gecen ay annem ayrilmaya karar verdi ve evi terk etti.
yani demek istiyorum ki bir insan bir yerde huzursuzsa eninde sonunda oradan kendini kurtariyor .cocuklarkucukken gitmediyse annem simdi herkes buyudu kendi basinin caresine bakiyor diye gitti.

biryerde mutsuzluk varsa ha bugun ha yarin cocuk olmus farketmiyor.

hayir kesinliklle degil kendimden ornek vereyim annem babam 25 yillik evliler ve daha gecen ay annem ayrilmaya karar verdi ve evi terk etti.
yani demek istiyorum ki bir insan bir yerde huzursuzsa eninde sonunda oradan kendini kurtariyor .cocuklarkucukken gitmediyse annem simdi herkes buyudu kendi basinin caresine bakiyor diye gitti.

biryerde mutsuzluk varsa ha bugun ha yarin cocuk olmus farketmiyor.

annen küçükkende gidebilirdi sizi düşünmüş ama:sinifsinif: 25 neden çekmiş o zaman annen adına çok üzüldüm canım

annen küçükkende gidebilirdi sizi düşünmüş ama:sinifsinif: 25 neden çekmiş o zaman annen adına çok üzüldüm canım

evet kucukken bizleri birakmaya gonlu razi olmamis birde ekonomik ozgurlugu yoktu.su an ki dusuncesi tek basimayim nerde olsa kalirim kuru ekmekde yesem sorun degildiye dusunuyor.

evet bizleri dusundugu icin ayrilmadi.
bende ilk ogrendigimde sok olmustum.
ama simdi iyiki ayrildilar diyorum cunku annem hergun hakarete maruz kaliyordu.yani cok uzun alsinda hayat hikayesi.

çocuğu evliliğin sigortası olarak görmek kadar kötü bişey var mıdır yaa?resmen çocuğun kullanılması demek bu.benim çocuğum yok.evliliğim şu an itibariyle güzel gidio ama kötü gitse de asla bir çocuk yaparak evliliğimi kurtarmak istemem.çok bencilce bir davranış olur.bu şekilde kullanılan çocuklara yazık diyorum başka bişey demiyorum

bence kesinlikle diil!!! bu amaçla çocuk yapan insanlara böle aciz düşünen insanlara da sinir oluyorum

bence kesinlikle diil!!! bu amaçla çocuk yapan insanlara böle aciz düşünen insanlara da sinir oluyorum

aynen sana katılıyorum.ondan sonra yine boşanma ve ortada kalan çoçuklar.eğer kötü giden bir evlilik varsa ortada bunu kurtarmak için çoçuk yapmak değil evliliği önce rayına oturtabilmek gerekir. ama maalesef okumamaış ve kendini aciz gören bir çok kadın baba kapısına dönmek zorunda kalmamak için çoçuk yapıp evlilikleri kurtaracaklarını sanmışlardır.sonuç yine hüsran yine hüsran ve birbirine sırf çoçuk için katlanan bir hayat..bir eş..ne yazık..:olmaz:

Nisanlim bu fikirde. Evliligin kilididir demisti. Ama ben tamamen karsit fikirde oldugumu kendilerine beyan ettim. Cocuk esya degil ki birseyin kilidi veya sigortasi olsun.

çocuk evliliğin sigortası değildir
sigortası çok sağlam yapılmış bir evlilikte olması gereken dünyanın en güzel meyvasıdır
Allh'ım banada tüm isteyenlerede hayırlı evlatlar versin

çocuk evliliğin sigortası, kötü giden bir evliliği kurtarmaya yönelik anahtar değil;
zaten çok güzel olan bir evliliğin, mutlu bir beraberliğin, büyük bir aşkın meyvesi olur ancak
rabbim her evli aşığa bu güzel lezzetli meyveyi tatma imkanı versin

evliligi surdurmek icin bir sigortaya mi ihtiyac var..?bu cok cirkin bir dusunce,cocugunu kullanmak ve sadece zaman kazanmaktir..

bence mutlu bir evlilik çocuğun sigortasıdır çoğu cahil bayan çocuk olunca herşey düzelir tüm sıkıntılar çözülür eşler ile aradaki monotonluk olmayan çekim muhabbet düzeliverir yada istenmeyen eş istenir hale gelir diye düşünüyor ve büyük bir bencillik ile çocuk sahibi oluyor bence en büyük düşmanlığı çocuklarına yapmış oluyorlar olmayan evliliği yolunda olmayan hiç bir şeyi bir çocuk düzeltemez hatta daha zor hale getirir ve minicik bir nsanın hayatıda psikolojik travmalar ile sevgisizlik ile mahvolur gider rabbim böyle düşüncede olanları ıslah etsin

böyle düşünenler çocuk evlenlendikten sonra evde sadece kadın ve erkek kaldığında:kahve:

şiddetli geçimsizlik dahada artıyor ve yaşlandıktan sonra boşanma hızlanıyor,mirmirmirmir

o zaman insanlar şaşırıyor a a diyor 35 yıldır evliydiler ne sorunları vardı gibisine

nedeni belli aslında evde çocuk kalmamıştır, yani kadının ayrılması daha kolay.

Ama bu zaman içinde kadın kendi için bi şey yapmamışsa yani mutfaktan öteye gitmemişse bundan sonraki sosyo -ekonomik hayatında düşmeler olacaktır
:hulya:

evet ama seker ve sırın bır bebekte aılenın aıle olma nedenını tamamlıyor gıbı gelıyor bana
evlılık ıyı gıdıyorsa cocuk yapılmalı ve cocuk ask ve sevgının ıcınde buyumelıkı ruhem saglıklı ve basarılı olsun

sigortası değil bence mutluluğudur
çünkü kzım geldikden sonra evliliğim daha bir sakin ve kavgasız bir durumda ama ben kızımı öyle görmüyorum görmemde
o bemim mutluluğum yaşama sevincim bitanem hayatım

Son düzenleme:
Back