Çocuk esirgeme yurda ziyaret

Hos degil bence muze mi orasıki. Faydamiz olsun isterseniz koruyucu aile olursunuz ama bu dediginiz asiri sacma

Burda verilen bir karar yok fıkır sordum özellikle tecrübeli olanlardan, siz bilgisayar başında oturup yargılamak kolay konuyu tek taraflı bilmem maymun bahçeye çevirdiniz. Bu arada fidan bağış ta yaptım sma hastası olan bebeklere de yardımda bulundum için rahat. Yine de sevgiler

Karar verme yetkisini neyse ki ziyaretçilere bırakmamış kurum zaten. İsteseniz de böyle saçma sapan girişimlerde bulunamıyorsunuz.

Yaptığınız başka yardımları da sıralayın, az geldi bana bunlar, ikna olmadım.

Seni ikna etmek zorunda değilim , sen kendin siralacak birşey yoktur ancak klavye ile seninki

Bir kışıye de olsa bu konuyu düşünmesine sebep olduyusam ne mutlu bana , bende bir başkasınan ziyaret yazıdan ilk aklıma getirmiştim. Sevgiler
Anlamadığınız şey şu, sizin çoluk çocuk gidip eski kıyafet vermenizin o çocuklara bir katkısı yok. Çocuklar birbiriyle oynar diyorsunuz da onlar zaten çocuklarla bir aradalar. Sizin çocuklarınızın varlığına ekstra bir ihtiyacı yok.
Yardım etmekse aracınız prosedür belli koruyucu aile olun. Neden eski kıyafet oyuncak toplayıp çoluk çocuk götürüyorsunuz. Annesini özleyen çocukların yanına gidip çocuklarınız anne anne diye bağırmasını mı izleterek yardım ediyorsunuz?
Ben çocuklara yardım etmek istersem illa gidip göreceğim demek yerine bağışta bulunurum mesela. Yada koruyucu aile olabilirsem koruyucu aile olurum. Arada bir esince gidip sonra uzun süre yine gitmemektense hiç gitmeyin daha iyi zaten. Sizin anlamak istemediğiniz şey bu

Yapmayanlar utansın , yaparak örnek olacaksın senin gibi sevgisiz insan hiç birşey yapmaz
Kaş yaparken göz çıkarıyorsunuz ...Kurum insanlar sizi uyarirken hâlâ burnunuzun dikine gidiyorsunuz üyelere salduriyorsunuz . İletişim bilgileri kitaplarını tavsiye ederim hem karşı tarafi anlama bölümlerinde çocuklarla da empati yapabilir ve bu yasakların sebebini öğrenirsiniz.

Yapmayanlar utansın , yaparak örnek olacaksın senin gibi sevgisiz insan hiç birşey yapmaz
Sizin oraya gidip bir saat saçlarını okşamanı hayatlarında her şeyi harika hale getirmiyor yalnız. Bunu muhteşem iyilik diye yansıtmanız komik gerçekten. Niyetiniz çocuklara yardımsa Türk eğitim gönüllüleri vakfı var, orada ders verebilirsiniz mesela. Burs verebilirsiniz. Çocuk esirgeme diyorsanız illa bağış yada koruyucu aile olabilirsiniz. Löseve bağışta bulunabilirsiniz, ilik bağışçısı olabilirsiniz. İlla çocuklarınızı götürmenizin kusura bakmayın ama amacı belli.

Bu yine iyi annemin öyle lise arkadaşlarıyla whatsapp grubuna kurbanı keserkenki videosunu atmış biri. Kurban kestiğinin dahi reklamını yapıyorlar
Bu ben yaptım ben ettim ben çok iyilikseverim kafasını ömrüm boyunca anlamadım anlayamayacağım. O kurbanı da derin dondurucuya tıkmıştır kesin.

Sevgi evleri olayına geçildiğinden beri bu tür dışarıdan ziyaretler falan çok kısıtlandı. Evlerin içine kesinlikle almıyorlar zaten. Bahçede durmak zorundasınız. Bir de yanınızda mutlaka bir görevli oluyor refakat için. Öyle kafanıza göre bir ev sitesine gidip ben çocuk seveceğim diyemezsiniz, il müdürlüklerinden izin almanız lazım. Açıkçası böyle ziyaretleri sevmiyor devlet, o kadar meraklıysan koruyucu ailelik diye bir müessese var, gidip yalandan iki çocuk seveceğine al birini gerçekten bir aile ortamı sun. Senin eskilerini ne yapsın çocuklar her sene yeni kıyafet bol bol alınıyor zaten.

Doğrusu da bu zaten. Her gün onlarca insan gidip çocuk sevsin sürekli farklı insanlarla mı muhattap olsun çocuklar. Ki bu çocuklar bağ kurmak istiyor. Bir ay iki ay gidip sonra gelmeyen insanın faydasından çok zararı var. Doğru bir uygulama bence. Anneleri babaları başında değil sevgiye ihtiyaçları var derken kastedilen sürekli başka insanlarla muhattap olmaları değil.

Zaten ikinci el kıyafet almazlar ya çok şükür ihtiyaçları yok ki. Maddi yardım da direk kuruma yapılıyor onlar gereken yere gerekeni alıyorlar. Ben bi ara şey düşünmüştüm kurumla görüşüp oyun ablalığı yapabilirim haftanın Bi iki günü Bi evdeki çocuklarla bağ kurup. Zeka oyunları oynatabilirim kutu oyunları vs anlarım çocuklardan. Bi de bize bakıcı ablaları Bi kaç düzenli alıp gezdirebileceğimizi söylemişti eşimle bunu yapacaktık her izin günümüzde Bi evladı alıp birlikte gezecektik artık nereye izin verirlerse orman deniz gibi. hayata geçiremedik ama bebek biraz büyüyünce planlarımda var. Ama çok hassas Bi konu, çok ince Bi çizgi var. Gidip acıyan gözlerle Bi kaç kere ziyaret etmenin çocuklara Bi faydası yok. Bi kaç saatte bile çok bağlanıyorlar. Ben tatilde karşılaştım Bi iki saatte o kadar yakınlaştık ki bizden ayrılırken gerçekten o hüzünleri gözlerinden okunuyordu. Otobüsün camına yapışıp gözden kaybolana kadar bana baktılar. Benle eşim de arkalarından çok ağladık. Tek mutlu olduğum bakıcı ablaların ın söylediklerine göre bizim çocuklardan çok daha etkinlik yapılıyormuş. Tatiller kurslar etkinlikler. Bi de artık yurtlar yok ev ortamında daha az sayıda çocuk bakan kişi de gerçekten anne gibi davranıyordu çok rahatlamıştım.

Eskiden yetiştirme yurdu sisteminde böyleydi, isteyen yurt müdürlüğüyle görüşüp girip çocuklarla ilgilenebiliyordu. Son 5-6 yılda çok izole ettiler.

Eskiden yetiştirme yurdu sisteminde böyleydi, isteyen yurt müdürlüğüyle görüşüp girip çocuklarla ilgilenebiliyordu. Son 5-6 yılda çok izole ettiler.
Evet şimdiki sistem daha iyi. Şimdiki koşullar çok daha iyi. Devlet gerçekten anne babalık yapıyor kurum herşeyi düşünüyor. Fotoğraflarını çekmek yasak mesela. Nasıl biz kendi çocuğumuzun yabancılar tarafından fotosunu çekilmesini istemiyorsak kurum da bu çocukların psikolojisi güvenliği mahremiyeti için en doğrusunu yapmaya çalışıyor.

Şimdiki izolasyonun doğruluğu yanlışlığına girmek istemiyorum çünkü çok karışık bir konu. Artıları da var eksileri de. Çocukların dünyasında durum çok başka. Ama genel olarak şartlar çok daha iyi eskisine göre evet. Maddi anlamda bir yoksunluk hissetmiyorlar. Devlet personel seçiminde de artık daha özenli olduğu için özellikle sosyal hizmetler bölümü mezunları daha çok istihdam ediliyor, psikologlar çok aktif.

Neyse, bu tarz gideyim çocuk seveyim tarzı düşünen insanların bittiğini düşünüyordum ama bitmemiş. Umarım biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…