• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk esirgeme yurda ziyaret

Niyetiniz güzel mutlaka
Ama ordaki çocuklar için bence iyi olmaz
Hiç yoktan iyidir diyebilirsiniz ama arada sırada gelen ilgi ve şefkat onları dahada üzebilir.
Alışırlar size tekrar gelmenizi isterler, beklerler. Sizde düzenli oraya gidemezseniz o çocuklar için hayal kırıklığı olur.
Bende çok üzülüyorum, anne olarak üzülmemek elde değil tabiki.
Ama hayatda herşey var işte, bazıları malesef 1-0 yenik başliyor hayata😔
Birde farkındalık demişsiniz ama neyin farkındalığı?
Kimin neye garantisi varki?

Son düzenleme:
Niyetiniz güzel mutlaka
Hiç yoktan iyidir diyebilirsiniz ama arada sırada gelen ilgi ve şefkat onları dahada üzebilir.
Alışırlar size tekrar gelmenizi isterler, beklerler. Sizde düzenli oraya gidemezseniz o çocuklar için hayal kırıklığı olur.
Çocukları kötüyü de görsün ibret alsın istiyor bence. Ama bu çok hoş değil işte. Hayatta daha kötüleri görüp şükretmek… bilemiyorum. Çocuklara ders vermek için oradaki çocuklarım duygularını incitmek hoş değil

Çocukları kötüyü de görsün ibret alsın istiyor bence. Ama bu çok hoş değil işte. Hayatta daha kötüleri görüp şükretmek… bilemiyorum. Çocuklara ders vermek için oradaki çocuklarım duygularını incitmek hoş değil
Ama ozaman bu çok çirkin bir düşünce
Bak onların ailesi yok, siz çok şanslısınız der gibi
Nispet gibi
daha çok o minik gönülleri kırmazmı?
İllaki oraya gidip parmakla göstermek gerekmez, öyle bir hayatın varlığından bahsetmek yetmezmi?
Bende kızlar daha küçükken yemek bulamayan, açlıktan ölen çocuklar insanlar var diyordum. Afrikalı çocuklardan bahsediyordum, 1-2 fotoda gösterdim. Öğrensinler, bilsinler diye.
Ama oraya gidip bak bunlar aç siz çok şanslısınız demek farklı bir olay.
Bana doğru gelmedi

bu konuyu önceden ben d eçok düşünmüştüm ama öyle rastgele her canı isteyeni almamaları çok doğru. gönüllü ablalık yapılaiblir onda da muhakkak devamlılık isteniyor. kurumu ararsanız daha sağlıklı bilgi alırsınız ama bence çocuklarınızla gitme fikrini aklınızdan çıkarın. bireysel olarak bir şeyler yapabilirsiniz.

Merhaba herkese
Çocuk esirgeme yurda çocuklarım ile ziyarete gitmek istiyorum , araştırdığım kadar ile devamli olmasza çocuklar üzülur gibi yorumlar okudum. Bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar varsa yorum yazarmısınız? Bir anne olarak en çok üzüldüğüm nokta kimsesiz çocuklar onlara evdeki oyuncaklar ve kiyafetlerden alıp ziyarete gitsem diyorum. Benim ikiz kızlarım var herşey 2 tane alınıyor , bebeklik eşayları ihtiyaç sahiplerine vermiştim, gitme amaçım onları mutlu etmek bide kendi çocuklarımı da farkendalık yaratmak. Şuan kızlarım daha küçükler belki anlamaz ama yine de beraber oyunar güzel vakit geçiririz diyorum. Adresime en yakın kuruma baktım, hiç olmazsa kargo gönderirim. Tecrübesi olanlar yada fikriniz yazar mısınız?
Çocuklarınızla birlikte çocuk esirgeme ziyareti yapmanız bana doğru gelmedi. Niyetiniz iyi olabilir ama sonuçları çok da güzel olmaz. Ayrıca artık yurt sistemi yok.

Merhaba herkese
Çocuk esirgeme yurda çocuklarım ile ziyarete gitmek istiyorum , araştırdığım kadar ile devamli olmasza çocuklar üzülur gibi yorumlar okudum. Bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar varsa yorum yazarmısınız? Bir anne olarak en çok üzüldüğüm nokta kimsesiz çocuklar onlara evdeki oyuncaklar ve kiyafetlerden alıp ziyarete gitsem diyorum. Benim ikiz kızlarım var herşey 2 tane alınıyor , bebeklik eşayları ihtiyaç sahiplerine vermiştim, gitme amaçım onları mutlu etmek bide kendi çocuklarımı da farkendalık yaratmak. Şuan kızlarım daha küçükler belki anlamaz ama yine de beraber oyunar güzel vakit geçiririz diyorum. Adresime en yakın kuruma baktım, hiç olmazsa kargo gönderirim. Tecrübesi olanlar yada fikriniz yazar mısınız?
Yanlış anlamayın ama ana baba hasreti ile yaşayan hayata 10-0 geri başlamış çocukların yanına başında durdugunuz evlatlarınız ile gitme fikri sizce normal mi? İyilik yapayım derken çocukların yüreğine dert olmayın

bana da öyle geldi biraz. Yoksa 1 gr empati sahibi biri oraya bu şekilde gitmemesi gerektiğini bilir. Bu çocugu olmayan bir kadının yanında ay ceket atsa hamile kalıyorum tarzı yorum yapmaya benziyor.

Merhaba herkese
Çocuk esirgeme yurdu diye bir şey yok ki artık. Sevgi evleri var onlar da bahsettiğiniz tarzda bir ziyaret ve ikinci el kıyafet kabul etmiyorlar.

Aradim ziyaret kaul etmiyorlar, ama başka seçenekler sundu. Çocuklarımla gitme konusuna gelince çocuklar bir birilerine daha iyi anlar oyunarmış giden biriden tavisye bu, yoksa kötü niyetim yok öyle düşünenler kendi kalbıne baksın. Ordakı küçükler aa bak anneli çocuk geldi şeklinde algılamıyorlar , sevgiler

Niyetiniz güzel mutlaka
Hiç birşeyin garantisi yok evet ama çocuklarımıza sevgi ihtiyac olan bebekler var olduğunu bildirmek de gereklidir. Kendim tedavi ile zor süreçten geçerek anne oldum, eğer olmazsa mutlaka bir sevgiye muhtaç bebek alırıdim diye hayal ederdim, hep aklımda kaldı bu nedenle

Pandemiden dolayı muhtemelen ziyarete izin yoktur. Onların kıyafete ihtiyacı yok bildiğim kadarıyla. Devlet karşılıyor. O kurumlara yardım için genellikle çamaşır makinesi falan istiyorlar çok bozulduğu için.
İlgiye ve sevgiye guvene ihtiyacı var o çocukların.
Bir de çocuklarınızla gitmeyi doğru bulmadım. En çok aç oldukları şeyi gözlerine sokmaya gerek yok

Aradim ziyaret kaul etmiyorlar, ama başka seçenekler sundu. Çocuklarımla gitme konusuna gelince çocuklar bir birilerine daha iyi anlar oyunarmış giden biriden tavisye bu, yoksa kötü niyetim yok öyle düşünenler kendi kalbıne baksın. Ordakı küçükler aa bak anneli çocuk geldi şeklinde algılamıyorlar , sevgiler
Bu doğru olsaydı sevgi evlerinde anne baba çocuk etkinlikleri düzenlenirdi. Konunun uzmanları bunu düşünememiş de “giden biri” mi çözmüş olayı...

Para yardım yapılır evet ama benim amacım ordakı bir miniğe sarılmak , çocuklarıma sik sik sarılıyorum oz güven geliştiryor ama evet maalesef ziyaretçi kabul etmiyorsa o mınıklere kim sarılır 😔
kusura bakmayın ama çocuklarınızın etkileşimi artsın vicdan muhasebesi yapabilsinler diye gideceğiniz yer hayvanat bahçesi değil, o çocuklarda anlık sevilip bırakılacak sevimli maymuncuklar değil ne diyeceksiniz çocuklarınıza ah annecim bak bu çocukların aileleri yok halinize şükredin mi çok saçma, yapacaksanız bağış yapın kuruma yada farkındalık yaratmak için gidin fidan dikin doğa sevgisi aşılayın zaten vicdanlı yetişiyorlarsa çocuk yurduna gitmelerine gerekte olmaz

Zaten gormek bile cok kolay degil ben gönüllü ablalık yapabilmek için üniversitede bir ders aldım, isimlerimiz bildiriliyordu, yillar once bile o sekilde oraya kabul edilebildim. Yarim donem, donem bitince benim ablalikta bitmek zorunda kaldı.

Ordaki çocukların nasıl algıladığını kim nerden biliyormuş?
Hepside aynımı hissediyormuş?
Sizin çocuklarınızın orda sizi anne diye çağırmalı bile onları üzebilir
Hiç unutmuyorum.
Ben çalışan annenin çocuğuyum, okula annesiyle yürüyerek gelen arkadaşlarıma hep çok özenirdim. Birgün çok ağlamıştım bunun için, annem işyerinden bikaç gün izin alıp beni okula yürüyerek bırakmıştı. Annemin elini sıkı sıkı tutup sınıfa kadar yürümüştüm.
Abimin hiç öyle isteği yokken benim vardı işte.
Saçma geliyor belki, ama çocukluk.
İnsanların kötü kalbini sorgulamadan acaba niyetim iyi ama karşıdan bakıncada öylemi gözüküyor diyerek kendinizi sorgulayın bence.

kusura bakmayın ama çocuklarınızın etkileşimi artsın vicdan muhasebesi yapabilsinler diye gideceğiniz yer hayvanat bahçesi değil, o çocuklarda anlık sevilip bırakılacak sevimli maymuncuklar değil ne diyeceksiniz çocuklarınıza ah annecim bak bu çocukların aileleri yok halinize şükredin mi çok saçma, yapacaksanız bağış yapın kuruma yada farkındalık yaratmak için gidin fidan dikin doğa sevgisi aşılayın zaten vicdanlı yetişiyorlarsa çocuk yurduna gitmelerine gerekte olmaz
Parmağımın ucuna gelen hayvanat bahçesi kelimesini siz yazmışsınız. Çok yazasım geldi de tuttum kendimi. Elinize sağlık.
Bir çekirdek ailenin bir kaç kere gidip çocukları ziyaret edip iki okşaması bana tamamen vicdan mastürbasyonu geliyor kimse kusura bakmasın.
Gönüllü çalışırsın, düzenli bağış yaparsın, durumun müsaitse koruyucu aile olursun. Kalkıp eski giysiler ve öz çocuklarınla çocuk sevmeye gitmek çirkin bir eylem.

İzmir Karşıyaka Sevgi Eviyle görüştük,
Geçen sene pandemiden dolayı ziyaret yasaktı,
Biz ihtiyaçlarını sormuştuk.
Cips, çikolata, bisküvi istemişlerdi. Kıyafet çok var demişlerdi. Kapıdan bırakıp dönmüştük.
Bu sene gitmek nasip olmadı maalesef.

Merhaba herkese
Benim annem ablalık yapmak için gidiyordu çocuğun biri hiç yaklaşmıyormuş annem sormuş sebebini her gelen ben gitmicem diyor ama gidiyor sende gideceksin gerek yok o yüzden demiş çok üzülmüştüm 😔 kurumdan da devamlılığı sağlayabilecekseniz başlayalım iyi düşünün falan demişlerdi anneme

Back