• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Esiregeme Kurumu Ziyareti Hk.

ESRA KAYHANLI

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
5
0
36
51
Merhaba hanımlar hepinize günaydın,
Bir konuda fikrinize ihtiyacım var; biz ailece Ankara'da bulunan çocuk esiregeme kurumlarından birine giderek orada bulunan çocukları ziyaret etmek istiyoruz; nereye gidilmeli, nasıl gidilmeli, önceden randevu mu alınmalı, bir irtibat telefonu bile bulamadım bu soruları soracağım inanın.
Bu konuda hiç tecrübemiz yok ilk defa gideceğiz, tecrübesi olan ve paylaşmak isteyenler varsa çok memnun olurum...

Nereye gitmeliyiz acaba? Adres de bulamadık biz, sevgi evleri varmış artık...

Pursaklarda bir yurt var internette gördüğüm kadarıyla, bir arkadaş geçen sene gitmiş randevu almadan gitmeyin almıyorlar içeri dedi, bir hafta önceden arayıp haber vermek gerekiyormuş, telefonları da açan yok, bilemedik nası yapacağımızı ?

Çocuk esirgeme diye bir kurum yok artık. İsimler ve hizmetler değişeli epey oluyor. Çocuk evleri sitesi çocuk evleri koordinasyon, çocuk destek merkezi vs olarak ayrılıyorlar. Ayrıca çat kapı gidemezsiniz randevu alıp izinli gitmeniz gerekiyor. Ayrıca bir ön görüşmede yapılır sizinle. çocuk yuvaları hassas yerler öyle huzurevi gibi kafanıza göre gidemezsiniz. Bakanlığın sitesini açıp oradaki kuruluşların isimleri numaraları ve adreslerine ulaşabilirsiniz.

ankaradaki yetistirme yurtlarinin hepsini pursaklarda ki saray engelsiz yasam ve rehabilitasyon merkezine tasidilar

Nereye gitmeliyiz acaba? Adres de bulamadık biz, sevgi evleri varmış artık...

Vallahi ben de çok istiyorum ama nereye başvurmak gerekiyor ben de bilmiyorum. Konuyu takipteyim. Hatta gidilebiliyor mu ondan da emin değilim. Memleketim de annemlerin oturduğu evin alt katında sevgi evi var ama biz ona da gidemiyoruz prosedürü bilmediğimiz için.

Artık çocuklar ev gibi ortamlarda kalıyorlar öyle ranza falan kalmadı hepsinin kendi boyuna göre yatağı, tuvaleti,masaları vs. var annem çalışıyor arada gidip ziyaret ederim onda da annem çalıştığı için girebiliyorum izin verilmiyor onun çalıştığı yerde bence öyle git alırlar dememek lazım araştırın gidip sorun belki ziyaret kabul edenler vardır

Çocuk evleri koordinasyon merkezinde psikolog olarak çalışıyorum. Çocuk evlerine randevu alıp giremezsiniz resmi olarak gönüllü olmanız gerekir onun içinde evraklar ile direk koordinasyon merkezine başvuruyorsunuz. Uygun görülürseniz inceleme yapılıyor hakkında sosyal inceleme düzenleniyor ve istikrarlı olmanız bekleniyor. Kaymakamlıktan hakkınızda olur alınıyor. Canım isteyince çat kapı gideyim de yok. Resmi gönüllü olsanızda bir kaç gün Önceden ziyarete geleceğiniz hakkında koordinasyon merkezine haber vermeniz gerekir. Vs vs. Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi bakanlığın sayfasına girip kuruluşlarımızdan bölümünde tüm kuruluşlara ulaşabilirsiniz. Bu bu kadar basit aslında. Televizyonlardaki çocuk esirgemeye gidip oyuncak dağıtan tipler gibi bir şey hayal etmeyin. Böyle bir düzen yok.

Back