Çocuk Hastalıkları çocuk endokrini

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

chamallows

🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
17 Aralık 2015
26.691
48.680
598
merhaba herkese
kızım 18 aylik bugun ası icin aile hekimine gittik genel ölçümleri 14 kilo 87 cm boyunda cikti
kizim yasitlarina gore biraz boylu poslu ve iri ancak boy ve kilo orantili aslinda.
aile hekimi kizimi bi yerde bi fazlalik var diyerek cocuk endokrinine yonlendirdi birde diyetisyene gidin dedi bu durumu yaşayaniniz varmi ?
birde şunu da yazmak istiyorum kizim dogdugunda anne sutu sariligi oldugu icin tiroit kontrolleri yapildi 9 aylikken tekrar bakildi bir sorun yoktu ama kizim yine yasitlarina gore ondeydi cunku benim baba tarafim ve kendi baba tarafi babayigit diye tabir edilen cinslerden kadinlarin bile boyu 180 civarlarinda
ben kisayim dr sadece bana bakarak bi tuhaflik var diyerek endokrine yolladi resmen
endokrine goturmek zorundamiyim ?
lütfen konum taşinmasin cunku diger taraflardan cevap alamiyoruz

Merhaba. Doktordan neyden şüphelenip başka doktora yönlendirdi ki? Benim oğlumda bebekken baya kiloluydu ve uzundu. Sonra kilo alması kendiliginden yavasladi zaten.

Endokrine gidin sonucta sadece kan tahlili yapilir ve uzman dr görmüş olur bunda bi sakinca yok
Ama dediginiz gibi de cocugunuz iri yapili bi bebek olabilir
Dr gitmekte fayda var bence

Merhaba. Doktordan neyden şüphelenip başka doktora yönlendirdi ki? Benim oğlumda bebekken baya kiloluydu ve uzundu. Sonra kilo alması kendiliginden yavasladi zaten.
suphelendigi tek sey benim kisa olmam yani genetik olarak bukadar uzun kilolu olmasinda bi tuhaflik aradi ben kisa oldugum icin cocuk beklenenden daha hizli buyuyormus

Bence götürün boyum 180 olmasına rağmen kızımın kemik yaşı yüksek çıkmıştı hele şimdi ki zamanlarda herşey kimyasal hazır gıda hormonlu çok dikkat etmek lazım erken ergenlik bile yaşayabilir geçmiş olsun

Bence götürün boyum 180 olmasına rağmen kızımın kemik yaşı yüksek çıkmıştı hele şimdi ki zamanlarda herşey kimyasal hazır gıda hormonlu çok dikkat etmek lazım erken ergenlik bile yaşayabilir geçmiş olsun
anladim tesekkur ederim bu acidan dusunmemistim gotureyim ozaman

Katiliyorum size
22 aylik kizim erken ergenlik süphesiyle sürekli cocuk endokrinde kontrolde
Şüphe degil hatta erken ergenlik diyor drumuz

Endokrine gidin sonucta sadece kan tahlili yapilir ve uzman dr görmüş olur bunda bi sakinca yok
Ama dediginiz gibi de cocugunuz iri yapili bi bebek olabilir
Dr gitmekte fayda var bence
endokrine okadar ck gittik ki bu anne sutu sariligi yuzunden okadar kan alindiki cocuktan artik bende biktim cocugun kolunu desmelerinden ama yine endokrin yolu gorundu gibi

doktora götürün de persentilin neresinde imiş

yani boyu olağanmış gibi geldi bana

örneğin oğlumun boyu normalin iki tık üstünde kilosu da iki tık altında idi

vücut kitle endeksine bakılınca acil doktora götürün diyordu ama bir sağlık sıkıntısı yok

siz götürün içinizde kalmasın yarınlarda başka bir rahatsızlığı dahi olsa keşke o zaman götürseydim dersiniz

endokrine okadar ck gittik ki bu anne sutu sariligi yuzunden okadar kan alindiki cocuktan artik bende biktim cocugun kolunu desmelerinden ama yine endokrin yolu gorundu gibi
Anliyorum sizi her seferinde 4 tüp kan aliniyor bizdende çocuklar yıpraniyor korkuyor haliyle

Geçmiş olsun sizede tedavi uygulanıyor mu ne yapıyor sunuz bu süreçte
Tsk ederim
Tedaviye başlanmadi henüz MR çekilmesini bekliyoruz.hipofiz bezi tümöründen şüphelendi drumuz
MR için anestezi verilecek kan degerleri düşük anesteziye izin cikmadi
Kan ilaclarina alerjisi var bebegimin o yuzden ilaçta alip yükseltemiyoruz
Beklemedeyiz

cok agliyor geceleride ciglik atarak uyaniyor boyle gunlerde korkuyor sanirim vallahi bezdim ya
Ayni şekilde benim kızım da öyle gece uykulari bozuluyor dr dan sonra
Rabbim beterinden esirgesin tüm hastalara şifalar versin

merhaba herkese
kızım 18 aylik bugun ası icin aile hekimine gittik genel ölçümleri 14 kilo 87 cm boyunda cikti
kizim yasitlarina gore biraz boylu poslu ve iri ancak boy ve kilo orantili aslinda.
aile hekimi kizimi bi yerde bi fazlalik var diyerek cocuk endokrinine yonlendirdi birde diyetisyene gidin dedi bu durumu yaşayaniniz varmi ?
birde şunu da yazmak istiyorum kizim dogdugunda anne sutu sariligi oldugu icin tiroit kontrolleri yapildi 9 aylikken tekrar bakildi bir sorun yoktu ama kizim yine yasitlarina gore ondeydi cunku benim baba tarafim ve kendi baba tarafi babayigit diye tabir edilen cinslerden kadinlarin bile boyu 180 civarlarinda
ben kisayim dr sadece bana bakarak bi tuhaflik var diyerek endokrine yolladi resmen
endokrine goturmek zorundamiyim ?
lütfen konum taşinmasin cunku diger taraflardan cevap alamiyoruz
Ne olur ne olmaa gidin ne sakıncası olabilir ki

doktora götürün de persentilin neresinde imiş

yani boyu olağanmış gibi geldi bana

örneğin oğlumun boyu normalin iki tık üstünde kilosu da iki tık altında idi

vücut kitle endeksine bakılınca acil doktora götürün diyordu ama bir sağlık sıkıntısı yok

siz götürün içinizde kalmasın yarınlarda başka bir rahatsızlığı dahi olsa keşke o zaman götürseydim dersiniz
persentilde boy ve kilo %97 çıkıyor yasitlari ortalama 10.5 kilo 80.5 cm boy da oluyorlarmis her cocuk ayni olmak zorundami anlamiyorum ki ama icime kurt dustu iste gidilecek sanirim mecburen

Back