• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çocuk düşündüğünüz de?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doktora gittim yumurtalık ve rahime bakıldı
Kan tahlilinde sadece lh ve progesteron değerlerime bakıldı

Folik asit kullanmaya başladım

Başka da bişey yapmadı doktor
Eşimden sperm tahlili istedi ama ona şimdilik gitmedik

Diğer kan değerlerime bakılmadı
Özellikle merak ettiğim şeyler var, mesela toksoplazma vs gibi tahliller ne zaman yapılıyor?
Ben doktora gittiğimde usg ile baktı, folik asit verdi ve bir de kan tahlilleri istedi. TSH, kan sayımı, toksoplazma, rubella ve kan şekeri vardı ana hatlarıyla. Bunların sonucunu bana göndermeden çalışmalara başlama diye de tembihlemişti. Gebelik öncesi testleri araştırdığımda da karşıma hep bu testler çıkmıştı. Burada herkesten istenmediğini okuyunca şaşırdım şimdi biraz.
Aslında pimpirikli bir doktor da değil. Bunlar dışında başka bir tahlil istemedi, hiçbir üreme hormonuma bakılmadı... Genç de değilim, endişelenmeli miyim acaba?

Ben doktora gittiğimde usg ile baktı, folik asit verdi ve bir de kan tahlilleri istedi. TSH, kan sayımı, toksoplazma, rubella ve kan şekeri vardı ana hatlarıyla. Bunların sonucunu bana göndermeden çalışmalara başlama diye de tembihlemişti. Gebelik öncesi testleri araştırdığımda da karşıma hep bu testler çıkmıştı. Burada herkesten istenmediğini okuyunca şaşırdım şimdi biraz.
Aslında pimpirikli bir doktor da değil. Bunlar dışında başka bir tahlil istemedi, hiçbir üreme hormonuma bakılmadı... Genç de değilim, endişelenmeli miyim acaba?

bence doktorun süreci olması gerektiği gibi takip ediyor

ben de saydıklarını yapsın diye gittim
çünkü araştırmalarımda seninle aynı sonuca ulaşmıştım

kan tahlillerimi falan aslında jinekologa gitmeden 2 ay önce gidip dahiliyede yaptırdım
folat demir bunlar yüksek çıkmıştı
d vitaminim düşüktü takviye ile düzelttim
kolesterolüm vardı onu da hallettik ilaçla
tsh kan sayımı da normal çıkmıştı

toksoplasma ve rubella ya bakılmadı
ben de ne de olsa kadın doğum bakar demiştim ama doktorum istemedi

kan tahliline yönlendirince ben onlara da bakılacak sandım ama sadece progesteron lh gibi değerlere bakmış

Back