- 18 Kasım 2011
- 11.766
- 19.879
- 598
- 37
Konu sahibi ben değilim ama bilgiler işe yaradı :)
Ben şimdilik sadece folik asit kullanıp ovulasyon testi yapıp keyfime bakıyorum
Doktora danışmak gerekiyor mu folik asit icin. Yoksa sizmi alip başladınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konu sahibi ben değilim ama bilgiler işe yaradı :)
Ben şimdilik sadece folik asit kullanıp ovulasyon testi yapıp keyfime bakıyorum
Programla her zaman denk gelmeyebilir. Ovulasyon testi daha sağlıklı. Ya da 2 günde bir aksatmadan ilişkiye girmelisiniz.Program indirdim ordan takip ediyorum.
Rutin kontroller için doktora gittim. Bebek istediğimi söyledim. Bi sorun yok dedi, 10 ay çalışma yaptık sonra Allah nasip etti. Doktor da 30 yasindan küçükler için 1 yıl büyükler için 6 ay bebek olmazsa detaylı araştırma yapıyoruz, 1 seneden önce tedavi falan yapmam demişti. 5 ay olmuş daha çok erken. Çalışmalara devamm
Programla her zaman denk gelmeyebilir. Ovulasyon testi daha sağlıklı. Ya da 2 günde bir aksatmadan ilişkiye girmelisiniz.
Adetin 3. Günü hormon testleri yapılıyor.fsh,lh, prolaktin,E2,Tsh bunlar bakılmalı.
Yumurtalık rezervi hormon testi sonuclarında yaklasık olarak belli oluyor.
Ben tüp bebek hastasıyım kist ameliyatıda oldugum halde rezerv iyi gorundugu için yapmadılar mesela..
Eşinde kruger yöntemine göre spermiyogram yaptırmalı.
Who ya göre yapılırsa hatalı sonuc cıkıyor.buna dikkat edin.
Ürologa gitsin hem testislerde varikosel var mı diye de bakar dr
Allah en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin
-Adetli iken tekrar gidin hormon testlerinizi yaptırın.Merhabalar arkadaşlar,
Kaç aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktora gittim yumurtalıklar da bi sıkıntı var mı dedim usg de baktı bişey yok dedi. Yani sadece usg yetiyor mu ne bilim kan kan testleri hormon testleri biseylere bakılması gerekmiyormu. Küçük bir yerde olduğum icin, çok doktor alternatifimde yok. Siz çocuk düşündüğünüz de neler yaptınız. Doktora gittiniz mi, ek vitaminler falan aldınız mi?
Gebelik isteyen 3 ay önce baslıyor.Doktora danışmak gerekiyor mu folik asit icin. Yoksa sizmi alip başladınız
Ben bu sebepten doktora gittiğimde doktor suratıma bakıp “senin çocuğun olur muayene parası ödeme randevunu iptal ediyorum demişti”
Nerden anladı bilmiyorum
İnşallah size de kısa sürede hayırlısıyla nasip olur.
Merhabalar arkadaşlar,
Kaç aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktora gittim yumurtalıklar da bi sıkıntı var mı dedim usg de baktı bişey yok dedi. Yani sadece usg yetiyor mu ne bilim kan kan testleri hormon testleri biseylere bakılması gerekmiyormu. Küçük bir yerde olduğum icin, çok doktor alternatifimde yok. Siz çocuk düşündüğünüz de neler yaptınız. Doktora gittiniz mi, ek vitaminler falan aldınız mi?
hazirliklar baslamis canim =) gonlunuze gore olsun. Toksoplazma ve bulasici hastaliklara hamile kaldiginda bakiliyor, hemen ilk kadin doguma gittiginde detayli bir kan tahlili istiyor. Baska merak ettigin seyler olursa bildiklerimi yazabilirim.Doktora gittim yumurtalık ve rahime bakıldı
Kan tahlilinde sadece lh ve progesteron değerlerime bakıldı
Folik asit kullanmaya başladım
Başka da bişey yapmadı doktor
Eşimden sperm tahlili istedi ama ona şimdilik gitmedik
Diğer kan değerlerime bakılmadı
Özellikle merak ettiğim şeyler var, mesela toksoplazma vs gibi tahliller ne zaman yapılıyor?
İlk bebeğimde gitmiştim. 3. Denemede olmuştu o zaman. Şuan 2. Ye hamileyim bu ilk denemede oldu:)Anladığım kadarıyla suan hamilesiniz:) sizin ne kadar sure olmadi peki?
Benimde diş tedavisi olmam gerekiyor o halde Aklımda bulunsun . Sizin hemen oldu mu ilk istediğinizde
Doktora danışmak gerekiyor mu folik asit icin. Yoksa sizmi alip başladınız
hazirliklar baslamis canim =) gonlunuze gore olsun. Toksoplazma ve bulasici hastaliklara hamile kaldiginda bakiliyor, hemen ilk kadin doguma gittiginde detayli bir kan tahlili istiyor. Baska merak ettigin seyler olursa bildiklerimi yazabilirim.
Buarada dahiliyeden d vitaminine de baktirmani oneririm, onun da yeterli duzeyde olmasi gerek.
Hamile kaldığınızda bakılıyor.Doktora gittim yumurtalık ve rahime bakıldı
Kan tahlilinde sadece lh ve progesteron değerlerime bakıldı
Folik asit kullanmaya başladım
Başka da bişey yapmadı doktor
Eşimden sperm tahlili istedi ama ona şimdilik gitmedik
Diğer kan değerlerime bakılmadı
Özellikle merak ettiğim şeyler var, mesela toksoplazma vs gibi tahliller ne zaman yapılıyor?
iyi yapmissin canim.Daha ilk kez bu ay deniyoruz. Yani bilemiyorum :)
Doktora sormuştum o da folik asit kullanabilirsin demişti ben de kafama göre bi marka aldım
Dikkat edilmesi gereken şey günlük 400 mikrogram olması
Vücuttan günlük atılan bir madde olduğundan her gün almakta sakınca yokmuş
Sağoldemlicaykeyfi olsun mu olmasın mı derken sonunda daha fazla ertelememek gerektiğine karar verdik
Sonuçta hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, ne kadar planlı olsan da bazen de duyguların sesini dinlemek iyi olabilir
D vitamini kullandım kışa girerken ölçtürdüm tabiki düşüktü.
Zaten eksikliği yorgunluk, halsizlik, üşengeçlik olarak hemen kendini belli ediyor bendeŞu an çok enerjik haldeyim :)