• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çocuk düşündüğünüz de?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Konu sahibi ben değilim ama bilgiler işe yaradı :)
Ben şimdilik sadece folik asit kullanıp ovulasyon testi yapıp keyfime bakıyorum

Doktora danışmak gerekiyor mu folik asit icin. Yoksa sizmi alip başladınız

Rutin kontroller için doktora gittim. Bebek istediğimi söyledim. Bi sorun yok dedi, 10 ay çalışma yaptık sonra Allah nasip etti. Doktor da 30 yasindan küçükler için 1 yıl büyükler için 6 ay bebek olmazsa detaylı araştırma yapıyoruz, 1 seneden önce tedavi falan yapmam demişti. 5 ay olmuş daha çok erken. Çalışmalara devamm

Askinda kafaya taktigim adam akilli yapilmasi gereken şeyleri yaptırmak sorun yok sizde calisnaya devam dese stressiz bir sekilde bakarim yoluma

Programla her zaman denk gelmeyebilir. Ovulasyon testi daha sağlıklı. Ya da 2 günde bir aksatmadan ilişkiye girmelisiniz.

İnt den falan da bakıyorum. Gunleri hesaplıyorum hepsi ayni günü söylüyor. Dediginiz gibi gun aşırı yapmak:)

Adetin 3. Günü hormon testleri yapılıyor.fsh,lh, prolaktin,E2,Tsh bunlar bakılmalı.
Yumurtalık rezervi ise usg ve hormon testi sonuclarında yaklasık olarak belli oluyor.
Ben tüp bebek hastasıyım kist ameliyatıda oldugum halde rezerv iyi gorundugu için yapmadılar mesela..

Eşinde kruger yöntemine göre spermiyogram yaptırmalı.
Who ya göre yapılırsa hatalı sonuc cıkıyor.buna dikkat edin.
Ürologa gitsin hem testislerde varikosel var mı diye de bakar dr

Allah en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin

Adetin 3. Günü hormon testleri yapılıyor.fsh,lh, prolaktin,E2,Tsh bunlar bakılmalı.
Yumurtalık rezervi hormon testi sonuclarında yaklasık olarak belli oluyor.
Ben tüp bebek hastasıyım kist ameliyatıda oldugum halde rezerv iyi gorundugu için yapmadılar mesela..

Eşinde kruger yöntemine göre spermiyogram yaptırmalı.
Who ya göre yapılırsa hatalı sonuc cıkıyor.buna dikkat edin.
Ürologa gitsin hem testislerde varikosel var mı diye de bakar dr

Allah en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin

Tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Dediklerini dikkate alacağım:super:

Merhabalar arkadaşlar,
Kaç aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktora gittim yumurtalıklar da bi sıkıntı var mı dedim usg de baktı bişey yok dedi. Yani sadece usg yetiyor mu ne bilim kan kan testleri hormon testleri biseylere bakılması gerekmiyormu. Küçük bir yerde olduğum icin, çok doktor alternatifimde yok. Siz çocuk düşündüğünüz de neler yaptınız. Doktora gittiniz mi, ek vitaminler falan aldınız mi?
-Adetli iken tekrar gidin hormon testlerinizi yaptırın.
-eşiniz sperm testi versin.

Bunlardan başka yapacak bişey yok herhalde.

Bende sonbaharda düşünüyorum bir aksilik olmazsa ama kızlar korkuyorum yaş 36 öncesinde folik asit kullanacam ama çok merak ettiğim bir soru var mesela hamile kalmadan önce folik asit kullanıldığı halde düşük yaşayan yada bebeginde sağlık sorunları olan oldu mu

Sizin ultrason ve kan testi yaptirmaniz lazim. Uzun sure olmazsa hsg cekilmesi lazim. Ama en basta esinizin de spermiyogram vermesi gerekir.

Ben bu sebepten doktora gittiğimde doktor suratıma bakıp “senin çocuğun olur muayene parası ödeme randevunu iptal ediyorum demişti”

Nerden anladı bilmiyorum :D

İnşallah size de kısa sürede hayırlısıyla nasip olur.

Bulunduğun yerde bir eğitim araştırma hastanesi varsa öncelikle oraya git, onlar yönlendiriyorlar zaten. Sureci hızlandırmak icin dr ne kadar zamandır olmuyor diye sorduğunda 1 yıl diyen tanıdıklarım oldu bir yıldan az ve yas genç ise dr lar pek önemsemiyorlar dene diyip geri gönderiyorlar. Yanı en azindan benim öyle oldu Bi yumurta sayısı arttırıcı ilaç ve bir folik asitle geri gönderildim.
Sadece usg ile olmaz adetin 3. Ve 21. Günü yapılan hormon testleri var onlar yapılmalı, hsg çekilip tüpler tıkalı mi onlara bakılmalı, esin sperm testi yaptırmalı tüm bunların sonucunda tedaviye başlanmalı. Standart kadın Doğum polikliniğine gittiğinde bunları teker teker aylara yayarak yapıyorlar, bu olmadı bu, su olmadı bir de buna bakalım derken vakit geçiyor ama eğitim araştırmaların infertilite bölümlerinde dr lar ilk muayenenin ardından bu testlerin hepsini isteyip teşhisi öyle koyuyor.

Hamile kalmayi dusunenlere folik asit veriliyor faydasinin yaninda bir zarari oldugunu dusunmuyorum hamileykende devam ediliyor.

Ben bu sebepten doktora gittiğimde doktor suratıma bakıp “senin çocuğun olur muayene parası ödeme randevunu iptal ediyorum demişti”

Nerden anladı bilmiyorum :KK70:

İnşallah size de kısa sürede hayırlısıyla nasip olur.

Anladığım kadarıyla suan hamilesiniz:) sizin ne kadar sure olmadi peki?

Merhabalar arkadaşlar,
Kaç aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktora gittim yumurtalıklar da bi sıkıntı var mı dedim usg de baktı bişey yok dedi. Yani sadece usg yetiyor mu ne bilim kan kan testleri hormon testleri biseylere bakılması gerekmiyormu. Küçük bir yerde olduğum icin, çok doktor alternatifimde yok. Siz çocuk düşündüğünüz de neler yaptınız. Doktora gittiniz mi, ek vitaminler falan aldınız mi?

Guaterina baktir canim fsh
Hic bir sorun yokke olmuyosa kadinlarda guater sorun yaratabiliryor

Doktora gittim yumurtalık ve rahime bakıldı
Kan tahlilinde sadece lh ve progesteron değerlerime bakıldı

Folik asit kullanmaya başladım

Başka da bişey yapmadı doktor
Eşimden sperm tahlili istedi ama ona şimdilik gitmedik

Diğer kan değerlerime bakılmadı
Özellikle merak ettiğim şeyler var, mesela toksoplazma vs gibi tahliller ne zaman yapılıyor?
hazirliklar baslamis canim =) gonlunuze gore olsun. Toksoplazma ve bulasici hastaliklara hamile kaldiginda bakiliyor, hemen ilk kadin doguma gittiginde detayli bir kan tahlili istiyor. Baska merak ettigin seyler olursa bildiklerimi yazabilirim.

Buarada dahiliyeden d vitaminine de baktirmani oneririm, onun da yeterli duzeyde olmasi gerek.

Benimde diş tedavisi olmam gerekiyor o halde Aklımda bulunsun . Sizin hemen oldu mu ilk istediğinizde

Daha ilk kez bu ay deniyoruz. Yani bilemiyorum :)

Doktora danışmak gerekiyor mu folik asit icin. Yoksa sizmi alip başladınız

Doktora sormuştum o da folik asit kullanabilirsin demişti ben de kafama göre bi marka aldım
Dikkat edilmesi gereken şey günlük 400 mikrogram olması
Vücuttan günlük atılan bir madde olduğundan her gün almakta sakınca yokmuş

hazirliklar baslamis canim =) gonlunuze gore olsun. Toksoplazma ve bulasici hastaliklara hamile kaldiginda bakiliyor, hemen ilk kadin doguma gittiginde detayli bir kan tahlili istiyor. Baska merak ettigin seyler olursa bildiklerimi yazabilirim.

Buarada dahiliyeden d vitaminine de baktirmani oneririm, onun da yeterli duzeyde olmasi gerek.

Sağol demlicaykeyfi demlicaykeyfi olsun mu olmasın mı derken sonunda daha fazla ertelememek gerektiğine karar verdik
Sonuçta hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, ne kadar planlı olsan da bazen de duyguların sesini dinlemek iyi olabilir ;)
D vitamini kullandım kışa girerken ölçtürdüm tabiki düşüktü.
Zaten eksikliği yorgunluk, halsizlik, üşengeçlik olarak hemen kendini belli ediyor bende :D Şu an çok enerjik haldeyim :)

Doktora gittim yumurtalık ve rahime bakıldı
Kan tahlilinde sadece lh ve progesteron değerlerime bakıldı

Folik asit kullanmaya başladım

Başka da bişey yapmadı doktor
Eşimden sperm tahlili istedi ama ona şimdilik gitmedik

Diğer kan değerlerime bakılmadı
Özellikle merak ettiğim şeyler var, mesela toksoplazma vs gibi tahliller ne zaman yapılıyor?
Hamile kaldığınızda bakılıyor.

Daha ilk kez bu ay deniyoruz. Yani bilemiyorum :)

Doktora sormuştum o da folik asit kullanabilirsin demişti ben de kafama göre bi marka aldım
Dikkat edilmesi gereken şey günlük 400 mikrogram olması
Vücuttan günlük atılan bir madde olduğundan her gün almakta sakınca yokmuş

Sağol demlicaykeyfi demlicaykeyfi olsun mu olmasın mı derken sonunda daha fazla ertelememek gerektiğine karar verdik
Sonuçta hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, ne kadar planlı olsan da bazen de duyguların sesini dinlemek iyi olabilir :KK66:
D vitamini kullandım kışa girerken ölçtürdüm tabiki düşüktü.
Zaten eksikliği yorgunluk, halsizlik, üşengeçlik olarak hemen kendini belli ediyor bende :KK70: Şu an çok enerjik haldeyim :)
iyi yapmissin canim.
Aynen, hangimizde dusuk degil ki demir ve d vit kadinlarin kabusu =)

Back