• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çocuk düşündüğünüz de?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.879
598
37
Merhabalar arkadaşlar,
Kaç aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktora gittim yumurtalıklar da bi sıkıntı var mı dedim usg de baktı bişey yok dedi. Yani sadece usg yetiyor mu ne bilim kan kan testleri hormon testleri biseylere bakılması gerekmiyormu. Küçük bir yerde olduğum icin, çok doktor alternatifimde yok. Siz çocuk düşündüğünüz de neler yaptınız. Doktora gittiniz mi, ek vitaminler falan aldınız mi?

Eşiniz doktora gitti mi? Kaç aydır olmuyor? Eşiniz sperm sayımı yaptırsın.

Ayrıca bayanlara da daha detaylı bakılıyor. Ama doktorlar genelde 1 yıl bebek olmazsa sorun var olarak değerlendirip tüm araştırmaları yapıyor.

Merhabalar arkadaşlar,
Kaç aydır bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktora gittim yumurtalıklar da bi sıkıntı var mı dedim usg de baktı bişey yok dedi. Yani sadece usg yetiyor mu ne bilim kan kan testleri hormon testleri biseylere bakılması gerekmiyormu. Küçük bir yerde olduğum icin, çok doktor alternatifimde yok. Siz çocuk düşündüğünüz de neler yaptınız. Doktora gittiniz mi, ek vitaminler falan aldınız mi?
Dra gidip muayene oldum
Folik asit basladım
Diş kontrolu oldum tüm tedavilerimi bitirdim

Benım dustugum yanılgı ve vakıt kaybetme nedenım..
Usg den bişey cıkmaz..
Prolaktın,amh vs bir suru hormona,yumurta rezervınıze,eşinizin de spermine bakılması lazım

Doktora gittim yumurtalık ve rahime bakıldı
Kan tahlilinde sadece lh ve progesteron değerlerime bakıldı

Folik asit kullanmaya başladım

Başka da bişey yapmadı doktor
Eşimden sperm tahlili istedi ama ona şimdilik gitmedik

Diğer kan değerlerime bakılmadı
Özellikle merak ettiğim şeyler var, mesela toksoplazma vs gibi tahliller ne zaman yapılıyor?

Yok o daha gitmedi. 5 ay oldu.
Sorun var demek için 5 ay erken. Bazısının ilk denemede olur kimide uğraşır durur işte. Eşiniz muhakkak gitsin sperm sayımı yaptırsın. Sizde illaki merak ediyorsanız başka bir doktora gidip 5 ay değilde 10 ay falan diyin. Ya da biraz daha bekleyin.

Birde yumurtlama günlerini dikkate alarak ilişkiye girin. Sen kendin yakalayamıyorsan yumurtlamanı ovulasyon testi al internetten.

Doktora gittim yumurtalık ve rahime bakıldı
Kan tahlilinde sadece lh ve progesteron değerlerime bakıldı

Folik asit kullanmaya başladım

Başka da bişey yapmadı doktor
Eşimden sperm tahlili istedi ama ona şimdilik gitmedik

Diğer kan değerlerime bakılmadı
Özellikle merak ettiğim şeyler var, mesela toksoplazma vs gibi tahliller ne zaman yapılıyor?
Toxo simdi de baktırabilirsin
Rutinde gebelik tespit edilince bakılıyor
Senin daha 5 ay olmuş kontrolu u oldun folikasit kullan akışına bırak.

Kadın için daha Detaylı bakıyorlar diye biliyorum . Eşinizde mutlaka sperm Sayımı yaptırsın

Toxo simdi de baktırabilirsin
Rutinde gebelik tespit edilince bakılıyor
Senin daha 5 ay olmuş kontrolu u oldun folikasit kullan akışına bırak.

Konu sahibi ben değilim ama bilgiler işe yaradı :)
Ben şimdilik sadece folik asit kullanıp ovulasyon testi yapıp keyfime bakıyorum

Bilmediğim için soruyorum dişle ne alaka ?
Gebelikte diş sorunu çıkmasın diye.
Hormonlarına niye baktırıyorsun mesela
Amaç gebelik değil sağlıklı çocuk olmalı. Mesela tiroidin düşükse once normal sınıra gelir sonra gebe kalırsın gibi.
Gebelikte diş ağrısı fecidir

Birde yumurtlama günlerini dikkate alarak ilişkiye girin. Sen kendin yakalayamıyorsan yumurtlamanı ovulasyon testi al internetten.

Program indirdim ordan takip ediyorum.

Hamilelikte diş çürükleri çekimler vs riskli olduğundan öncesinde halletmek lazım
Ben de iki yirmilik diş çektirdim ki hamilelik olursa başıma dert açmasın diye

Aa benimde 20lik Dişim sıkıntiliydi benimde cektirmem gerekiyor ozaman

Gebelikte diş sorunu çıkmasın diye.
Hormonlarına niye baktırıyorsun mesela
Amaç gebelik değil sağlıklı çocuk olmalı. Mesela tiroidin düşükse once normal sınıra gelir sonra gebe kalırsın gibi.
Gebelikte diş ağrısı fecidir
Anladım teşekkür ederim Aklımda bulunsun

Rutin kontroller için doktora gittim. Bebek istediğimi söyledim. Bi sorun yok dedi, 10 ay çalışma yaptık sonra Allah nasip etti. Doktor da 30 yasindan küçükler için 1 yıl büyükler için 6 ay bebek olmazsa detaylı araştırma yapıyoruz, 1 seneden önce tedavi falan yapmam demişti. 5 ay olmuş daha çok erken. Çalışmalara devamm

Hamilelikte diş çürükleri çekimler vs riskli olduğundan öncesinde halletmek lazım
Ben de iki yirmilik diş çektirdim ki hamilelik olursa başıma dert açmasın diye
Benimde diş tedavisi olmam gerekiyor o halde Aklımda bulunsun . Sizin hemen oldu mu ilk istediğinizde

Back