Ben 2,5 aylık oğlumun aşılarını sağlık ocağında yaptırıyorum ve ayrıca özel bir hastanenin çocuk doktoruna götürerek rutin bir kontrolden geçiriyorum.Doktorumuz genç,güleryüzlü ve hoş bir bayan. Davranışları bana karşı saygılı bebeğime karşı sevecen... Ancak nedense umduğumu bulamamışım gibi bir his var içimde... Bebeğin kilosunu,boy ve kafa çevresini ölçüyor ciğerlerini dinliyor bıngıldağına bakıyor, genel vücut kontrolünü yapıyor, kaka yapma sıklığını soruyor ve muayene bitiyor. Halbuki bu kontroller sağlık ocağında aşılarla birlikte zaten yapılıyor... Öyleyse özel hastaneye neden gidiyorum diye kendi kendime sormaya başladım...
Ben doktorun benim beslenmem ve sütüm ile ilgili önerilerini almak ayrıca bebeğimin bulunduğu aya uygun oyun/oyuncak, faaliyet ve egzersizlerin neler olduğunu öğrenmek istiyorum...
Örneğin 2 gün önce 2. aydan sonra bebeklere eldiven takılmasının önerilmediğini bu forumda öğrendim. - Bizim doktorumuz şimdiye dek bu konuda bir şey söylemedi, burada okumamış olsam eldivenleri 6-7. aya kadar takmaya devam ederdim sanırım.
Elbette sorun olduğunu düşündüğümüz konuları doktora biz soracağız ancak doktorların da bizler sormadan anlatmaları gereken bazı bilgiler yok mu? Bebeğin sağlığı demek sadece boyu-kilosu-kaka yapma sıklığı mı demek??
Yenidoğan bebekler için gerekli fiziksel egzersiz, oyun vb aktivitelerin neler olduğunu çocuk doktorları anlatmıyor mu??
Doktorumdan çok şey mi bekliyorum acaba?
Ya sizlerin doktorları ????
Ben doktorun benim beslenmem ve sütüm ile ilgili önerilerini almak ayrıca bebeğimin bulunduğu aya uygun oyun/oyuncak, faaliyet ve egzersizlerin neler olduğunu öğrenmek istiyorum...
Örneğin 2 gün önce 2. aydan sonra bebeklere eldiven takılmasının önerilmediğini bu forumda öğrendim. - Bizim doktorumuz şimdiye dek bu konuda bir şey söylemedi, burada okumamış olsam eldivenleri 6-7. aya kadar takmaya devam ederdim sanırım.
Elbette sorun olduğunu düşündüğümüz konuları doktora biz soracağız ancak doktorların da bizler sormadan anlatmaları gereken bazı bilgiler yok mu? Bebeğin sağlığı demek sadece boyu-kilosu-kaka yapma sıklığı mı demek??
Yenidoğan bebekler için gerekli fiziksel egzersiz, oyun vb aktivitelerin neler olduğunu çocuk doktorları anlatmıyor mu??
Doktorumdan çok şey mi bekliyorum acaba?
Ya sizlerin doktorları ????