Çocuk ders çalışmıyor , ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kitap okumadığımı nerden biliyorsunuz , bilmeden yargılayamazsınız , hele hele anneliğimi yargılama hakkınız olmadığını düşünüyorum .
Defalarca söyledim , gel beraber çalışalım ben de seninle öğrenirim diye .
Ben okumuyorsunuz demedim ki sordum nasıl bir anne babasınız diye kinaye yoktu yani düz soru. Anneliğinizi de yargılamadım zaten ama 13 yaşındaki çocuğun sözü geçmemeli evde bu durumun yanlışlığının farkındasınız sanırım? Evde otorite boşluğu var ve çocuğunuz istediği gibi at koşturuyor daha 13 yaşındaki çocuğun elinden telefonu bile alamıyosunuz. Bir günün sorunu değil içinde olduğunuz durum bana kızacağınıza kendi öz eleştirinizi yapın isterseniz.

İlgi alanı ne mesela atıyorum bilgisayara mı ilgili müziğe mi ilgili onu hedef göstererek bu okulu yçkazanorsan sevdiğin işi yapmak için fırsat doğacak diye yönlendirmede bulunabilirsiniz.
Telefonu tamamen elinden almak yerine saat ve belirli bir hedefi yaptıktan sonra almasını sağlayabilirsiniz. Bunun kontrolünü zorla siz değil konuşarak yapmayı deneyin. Kendi koysun telefonu masaya işi bitince alsın.
Biliyorum hiç kolay değil bağrış çağrı çoğu zaman 13-20 yaş çocuklar.

Evet olmayı istediği meslek var şu 1 yıldır fikrini değiştirmedi , ama okumazsa mesleğini de eline alamaz .
Yanındayım hep , gel ikimiz çalışalım diyorum .

Ne güzel hayali olmasına sevindim. Tabi ki bir anne olarak çocuğunuz başarılı olsun istiyorsunuz, umarım olacak. Ancak buradaki bazı kırarsa kırsın ölürse ölsün tarzında yorumlara asla katılmıyorum, önünüzde lise var, baskı ters teper. Delikanlı olunca eve gelmek istemez, size bir şey anlatmaz.

Ben okumuyorsunuz demedim ki sordum nasıl bir anne babasınız diye kinaye yoktu yani düz soru. Anneliğinizi de yargılamadım zaten ama 13 yaşındaki çocuğun sözü geçmemeli evde bu durumun yanlışlığının farkındasınız sanırım? Evde otorite boşluğu var ve çocuğunuz istediği gibi at koşturuyor daha 13 yaşındaki çocuğun elinden telefonu bile alamıyosunuz. Bir günün sorunu değil içinde olduğunuz durum bana kızacağınıza kendi öz eleştirinizi yapın isterseniz.
Evet otorite kuramadım kabul ediyorum .

İlgi alanı ne mesela atıyorum bilgisayara mı ilgili müziğe mi ilgili onu hedef göstererek bu okulu yçkazanorsan sevdiğin işi yapmak için fırsat doğacak diye yönlendirmede bulunabilirsiniz.
Telefonu tamamen elinden almak yerine saat ve belirli bir hedefi yaptıktan sonra almasını sağlayabilirsiniz. Bunun kontrolünü zorla siz değil konuşarak yapmayı deneyin. Kendi koysun telefonu masaya işi bitince alsın.
Biliyorum hiç kolay değil bağrış çağrı çoğu zaman 13-20 yaş çocuklar.
Aşçı olmak istiyor Zeynos , ama çocukta ders çalışma azmi isteği sıfır .

Benim oğlum küçük oda telefona dadandı vermıyorum alıyorum arada veriyorum ama çocuklarda bunaldı anlamak şazım onlarıda

Ben doktor mühendis ol demiyorum , kendi hayatı ve kendi kararı , okusun hayali neyse onu olsun diyorum .
Aşçı olmak istiyor .
Zaten sistem harika olsaydı bir meslek lisesinden mezun olup da çok başarılı bir aşçı olabilirdi fakat maalesef milyonlarca çocuk ve genç de aynı kaderi paylaşıyor. Mesleğinde ve geleceğinde saygı görebilmesi için çalışması gerektiğini öğrenmeli. Otorite ve disiplin çok çok önemli ve biraz geç de olsa ipleri elinize almanız sadece olumlu sonuç verebilir.

Ne güzel hayali olmasına sevindim. Tabi ki bir anne olarak çocuğunuz başarılı olsun istiyorsunuz, umarım olacak. Ancak buradaki bazı kırarsa kırsın ölürse ölsün tarzında yorumlara asla katılmıyorum, önünüzde lise var, baskı ters teper. Delikanlı olunca eve gelmek istemez, size bir şey anlatmaz.
Evet hayali var aşçılık hem de tur gemilerinde aşçı olmak istiyor ama onun için en az 2 dil bilmesi gerek ,konuşuyorum anlatıyorum , babam hâlleder anneeeee diyor . gel de sinir olma . Evet başarılı olmasını istiyorum , ayakları üzerinde durabilsin . ama önünde girmesi gereken bi dünya sınav var .

Ablam valla ben okul çocuğu olmadım hiç bi zaman. Evet ordaydım ama hayır orda değildim. Bazı çocuklar türkiyedeki eğitim sistemine gerçekten uygun olmuyorlar. Ben sınırlandırılmaktan hoşlanmazdım. Şu saatte kalk, şu saatte okulda ol, hergün aynı şeyleri yaşa. Birsürü dersi zorla okutuyorlar. Oysa ben başarısız olduğum ya da şöyle söyleyeyim, ilgi alanımda olmayan dersleri asla ama asla dinlemek istemezdim. Çalışmak da istemezdim. Boş boş şeylerle doldurmaya çalıştılar yıllarca zihnimizi. Günlük hayatta bi halta yaramıyor üstelik. Acayip sinir bozucuydu benim için. Saatlerim çöp oluyordu. Okulda çok başarılıydım tüm bunlara rağmen ama bu eğitim sistemi beni okuldan soğuttu ve okulu bırakmama sebep olmuştu. Okuldan sonra kendimi daha çok geliştirdim o ayrı. Belki sizin oğlan da benim gibi zorlamaları sınırlandırmaları dayatmaları sevmiyordur. Bi konuşsanız ciddi ciddi. Siz bişeyler anlatmayı bırakın. Onu dinleyin ona sorular sorun anlamaya çalışın.
Nergiz konuşuyorum , güzel güzel soruyorum , ama bazen bi bakıyorum dinlemiyor bile , umrunda değil .
8. sınıfta dahil olmak üzere okuldaki vukuatlarını yazsam hayretle okursun .

Evet hayali var aşçılık hem de tur gemilerinde aşçı olmak istiyor ama onun için en az 2 dil bilmesi gerek ,konuşuyorum anlatıyorum , babam hâlleder anneeeee diyor . gel de sinir olma . Evet başarılı olmasını istiyorum , ayakları üzerinde durabilsin . ama önünde girmesi gereken bi dünya sınav var .

Aşçılık gerçekten güzel bir meslek. Kendisini biraz da olsa oyunlardan koparmak için evde bir şeyler pişirmeyi mi önerseniz? Önce biraz kendi isteği ile oyun oynamayı azaltsa ders çalışmaya daha kolay ikna olur.

Ayyy ergen çocuk annesi olmak :KK43::KK43::KK43:
Allah sabir versin Hannah
Verecek önerim yok ama tek söyleyebileceğim kendine rol model aldığı düzgün birisi olsa her şey daha kolay olabilir. O kişinin ne bileyim, motoru olsa, çok havalı olsa, zamanında güzel okullarda okuduğu için bugün kizlar peşinde kossa falan. Var mı böyle eşiniz dostunuz? Alttan alta işleyin.
Bizim sulalede genelde beni örnek alıyor ergen çocuklar ama iyi yonde değil 😂😂 çok örnek alinacak biri değilim maalesef. Buyuyunce benim gibi aynı yere dövme yaptirmak istediklerini söylerler,benim gibi kamp yapmak istediklerini , benim gibi tek başına gezeceklerini falan söylerler. Ben de dil bilmenin öneminden bahsederim, dilleri olursa lisede/liseden sonra basvuracaklari - onları bedavaya ülke ülke gezdirecek programların falan reklamını yaparım. Güvenilir yabancı mektup arkadaşı sitesi arıyorum, ne bileyim Kiril alfabesi öğrettim hepsine, şifreli mesajlarını onla yazsınlar diye. Ailenin söylediği dinlenmezken benim söylediklerim dinleniyor hep :)
Bence her ergene bir rol model şart.
Benim de rolmodelim çok salak bir kitap kahramaniydi Ergeneken. Yazmaya bile utanıyorum adını çünkü gerçekten çok salak bir karakter. Biraz büyüyünce fikirlerinin çok saçma olduğunu farkettim ama ergenken çoğu düşüncemi o karakter sekillendirirdi:olamaz:

Oncelikle cocugum yok yani bir ebeveyn degilim ama kendi cocuklugumu gordum. Balik muhabbetine koptum. Cocugunuz gayet zeki. Ailem ne zaman bana ders calis demeyi birakti o zaman ders calismaya basladim. Derslerimde bir sorunum yoktu ama buna ragmen surekli ders calis denmesi bende ters etki yaratiyordu :) basarili bir egitim hayatim oldu iciniz rahat etsin diye yaziyorum.

kardeşim de böyleydi 🤦
siz bana oyun oynatmazsaniz ben de ders calismam, hepsinden kalırım derslerin görürsünüz falan diyodu.

hayat onun hayatı. hayatinin kayacagini bilmiyo gibi davranıp işine geleni yaptırmaya çalışıyo. ama biliyo ki anne baba kendini paralar meslek sahibi olsun diye.

bide evde yolunda gitmeyen şeyleri de böyle yansıtıyo olabilir.
ben hiç ders çalışmadan, dönem ödevlerini bile teslim etmeden okudum. annem babam beni hep ders çalışır sanarlardi kitaplari acar otururdum. ama zerre kafami veremezdim. bilgisayar oyunları cezbetmedigi için bilgisayar bağımlısı olmadim. inanin arkadaş secme huyum olmasa kim bilir nerelerde ne hallerde olurdum düşünemiyorum bile. Allah korumuş beni 🙄

oğlunuz bilgisayar bağımlısı ama neden bağımlı oldu bunu da çözmek lazım diye düşünüyorum. bence sorun ders çalışmak değil. bilgisayar bağımlılığı ve sizin hassasiyetinizi kullanması.

bir öğretmen olarak açık konuşacağım sizin gibi velilere uyuz oluyoruz.
evet çocuğum yok ama asla anlamıyorum ya ders çalışmıyor bizi parmağında oynatıyor vs gibi cümleleri.
siz anne babasınız ya nasıl söz geçiremezsiniz?

herkes okumak zorunda değil bu arada bir gün çocuğum olursa ve gözlerinde bu ışığı görmezsem kesinlikle okula göndermeyeceğim

Aşçı olmak istiyor Zeynos , ama çocukta ders çalışma azmi isteği sıfır .
Aşçı olmak istiyorsa işi daha kolay, öyle çok ders çalışmasına gerek yok. Tabi ki çalışmasın demiyorum ancak bir meslek lisesine gidip ondan sonra bir şekilde aşçı olabilir. Bir de İngilizce öğrenir tamam işte. Aşçılık akademik başarıdan çok mesleki bir alan. Herkes doktor avukat olmak zorunda değil. Bunun bilincinde değiliz ne yazık ki.

Kitap okumadığımı nerden biliyorsunuz , bilmeden yargılayamazsınız , hele hele anneliğimi yargılama hakkınız olmadığını düşünüyorum .
Defalarca söyledim , gel beraber çalışalım ben de seninle öğrenirim diye .
Kitap okusanız yazılan cümleyi anlardınız, kimse sizi suçlamamış soru sormuş sadece. Bu kadar agresyon yaptığınıza göre bu konuda Kendinizi suçlu hissediyorsunuz demekki.

bence çok kilit bir cümle yazmışsınız, aşçılıkla ilgili verdiği cevapta: "babam halledeeeer" demiş.
yapması gerekenleri yapmadığında onun arkasından babası toparlıyor ve çocuğunuz hiç sorumluluk almıyor gibi geldi bana.
yani siz sorumluluk verseniz de yapmadığında onun yerine yapılıyor gibi..
eğer bu şekilde yetişmişse bence bu alışkanlığı zor kırarsınız. belki de çocuğunuzu götürmeden sizin bir uzmanla ebeveyn olarak nasıl davranmanız gerektiğini konuşmanız gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X