Çocuk büyütürken

Ajim aj

Canım Şekerli Makarnam
Kayıtlı Üye
28 Mart 2019
4.108
4.149
133
Hanımlar 11 aylık bebeğim var
Beraber bir şeyler yapalım istiyorum gelişimi için ama fikir yönünden kıt bir insanım aklıma hiçbir şey gelmiyor
Neler yapılır nasıl eğitilir. Siz neler yaptınız

Kitap okusam durup dinlemiyor haliyle, parka götürsem mutlu olmuyor sanki kaydırağa salıncağa vs bindiriyorum ama surat düz, eğlendiğine dair hiçbir belirti yok. Eğitici kartlar alsam muhtemelen ağzına sokup yemeye çalışır.

Dil gelişimi olsun dini gelişimi olsun diğer türlü olsun ne tür aktiviteler yapabilirim

Eglenmesi icin sulu oyunlar oynatin en cok sevdikleri sey sisme havuzda alabilirsiniz ama normal bi plasyik kaba su doldurup oyuncak yuzudurmeyide cok seviyorlar

11 aylık bebeğe dini eğitim verilmez zaten de, parkta da eğlenmiyorsa gezin bol bol. Ve sürekli konuşun. Etrafınızda gördüğünüz her şeyi anlatın. Eve oyun hamuru, kinetik kum, sulu oyuncaklar alın. Onlarla çok güzel oynuyor bu ayda bebekler.

Ayakkabi kutusunun kapagina delikler açmıştık icinden ipler gecirmistik degisik renk ve dokularda ama biraz kalin kurdele tarzi bez parcasi tarzi oglum sirayla onlari cekip bitiriyordu

Teşekkürler yapıcam

Ayakkabi kutusunun kapagina delikler açmıştık icinden ipler gecirmistik degisik renk ve dokularda ama biraz kalin kurdele tarzi bez parcasi tarzi oglum sirayla onlari cekip bitiriyordu
Oyuncaklardan çabuk sıkılıyor ama denenebilir
İpleri içine öylece bıraktınız öyle mi

O yaş grubu için duyusal oyunlar yapacaksınız. İnançlarınız için bir şey demiyorum sakın yanlış anlamayın ama lütfen çocuklarınıza çok küçük yaşta dini eğitim vermeyin. Soyut kavramları anlamıyorlar, korkuyorlar ve bu uyku teröründen, kabuslara kadar bir çok soruna yol açabilir. Yani o kadar anlamıyor ki küçük beyinleri uzun süre sizin göremedikleri her an yok olduğunuzu düşünüyor ve ağlıyorlar. İki yaşında çocuğa su içerken annesi besmele çekmesini söylüyordu ve çocuk su içmeyi reddediyordu. Zaten her çocuk bebek kadar masum sonrasında daha rahat öğrenirler, ama şu an çok küçükler.

Panikyokanne var instagramda öne çıkanlarında ay ay etkinlik önerileri vermiş. Bi bakın isterseniz.

Dini eğitim dediğim ahiret ölüm değil mesela namaz surelerini şimdiden dinleterek doğru telaffuzları öğrenmesini sağlamak
Dil öğrenmek gibi işte

Teşekkürler bakarım söylediğiniz siteye

Annem her şey bir oyun diyor, sıcaklardan ötürü 2-4 ay arası memlekette kaldık ve gerçekten benim aklıma hiçbir şey gelmezken, kadın her nesneden oyun çıkardı. Mesela yukarıdan kurdeleleri sallandırıp ucuna sevdiği çıngırağı bağlamış, oğlum da tutma denemeleri yapıyordu. Benim asla aklıma gelmezdi. Evdeki her şey oyun gerçekten. Ve kartları emin olun ağzına soksa da, ki o ayda oluyor mu hala bilmiyorum, bir şeyler ilgisini çekecektir. Mesela ebebekte çok güzel bir set vardı renkli kitaplardan oluşan. Ebebek akademi mi ne adı. Bayıldık. Bence yaşına uygun hikayeler vs kesinlikle rutininize ekleyin ki dil gelişimi için de iyi olur.

Bu arada din eğitimi dediğinizi çok iyi anlıyorum. Çocuğunuzun önünde namaz kılabilirsiniz. Uyumadan önce birkaç süreyi okuyabilirsiniz rutin olarak. Az büyüyünce ona kendi seccadesini alın mesela. Başlanmaz diye bir şeyi ben aşırı mantıksız buluyorum. Hayatın içinde dini hassasiyetinizi onun önünde yaşayın ki o da anlasın. Yoksa kimse çocuğu nefret ettir, illa şöyle böyle yap, günde bir cüz okut, her şeyi ezberlet dayat demiyor. Ama bunları görmezse sonradan çok absürt kaçar zaten.
Yemekten önce elinizi yıkayıp, bu sünnet diyebilirsiniz gibi. İlla formal bir eğitim olmasına gerek yok. Yemekten sonra ufak bi dua edin. Vs

Çok teşekkür ederim. Her şey oyun anlayışını sevdim. İnşallah uygulamakta başarılı olurum.
Dini öğretmedeki tavsiyeleriniz de çok güzel
Burdaki tavsiyeleri uygulaya uygulaya istediğim sonuca ulaşabilirim sanırım:)

Kızım 14 aylık doğduğun günden beri sürekli konuşuyorum onunla. O dinlemese bile kitap okuyorum (şuan kitaplarını açıp kendi kendine resimleri gösterip babıldıyor) oyun olarak nişasta ve suyu bir kapta karıştırıp oynatmıştım banyoda çok sevmişti. Kartları yemesi bence çok normal 3 yaşına kadar bebekler oral dönemdedir her şeyi ağzıyla tanırlar yavaş yavaş bırakacaktır bence engel olmayın. Kart kalın olduğu için yıpratana kadar yapabilir bence, ben müsaade ettim en azından. Biz sürekli dışarı çıktık yaz kış yağmur hiç dinlemedim dans ettim şarkı dinledik hala yapıyorum. Favori şarkıları bile var. Oyuncaklarını konuşturuyorum çok ilgisini çekiyor. Arabası var onu sürüyorum vücudunun üstünde gezince kahkaha atıyor. Havuz aldım onun için yaz geldiği için bol bol havuza giriyoruz. Topu attım tuttum oyununu çok seviyor. Size tavsiyem çocuğunuz kitapla ilgilenmiyor diye okumamazlık etmeyin. Kızım şuan 14 aylık anne, anneanne, baba, dede, amca(anca), abla(aba), cici ve araba(abada) diyor. Ben bunu okuduğum kitaplara ve sürekli kızımla konuşuyor olmama bağlıyorum. Kızınıza özel vakit ayırmak için çaba sarf etmeye çalışmayın. Onu hayatınızın içine alın kabak havuç soyarken kabukları incelemek gibi ( çok yapmışlığım var ağzına sokuyor ve yiyor hiç sorun yok) umarım yardımcı
olabilmişimdir.

Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim
Her şeye dahil etmeye çalışacağım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…