• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.

Evet abur cubur konusunda katı olmak gerekir. Çünkü şeker hem çok zararlı hem bağımlılık yapan bir şey. Çocuk alışırsa sürekli ister.

Bu arada konuyu açma amacınızı anlayamadım. Gelin dedikodusu yapmak mı? Eğer yanlış yaptığını düşünüyorsanız gelininizle konuşabilirsiniz. Sonuçta biz ne yazarsak yazalım burdaki yorumları okumayacak

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
O kadar uzulduysen kalkıp bir yumurtayı sen kirsaydin görümce hanım

Evet abur cubur konusunda katı olmak gerekir. Çünkü şeker hem çok zararlı hem bağımlılık yapan bir şey. Çocuk alışırsa sürekli ister. Bu arada konuyu açma amacınızı anlayamadım. Gelin dedikodusu yapmak mı? Eğer yanlış yaptığını düşünüyorsanız gelininizle konuşabilirsiniz. Sonuçta biz ne yazarsak yazalım burdaki yorumları okumayacak
Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.

Abur cubur sağlıksız olduğu için vermiyordur belki annesi veya kısıtlama getirmiştir. O kadar iyiliğini düşünüyorsanız yeğeninizin yanında dondurma yemeyiverin olmaz mı?

Karnı acıktıysa da ben bişeyler hazırlayayım istersen diye teklif edin yengenize siz yedirin hala olarak. Siz hazırlayım deseniz de annesi hayır yemeyecek dese o zaman aç bırakır dersiniz anlarım ama çocuğunun huyunu en iyi annesi bilir, belki sırf abur cubur yemek için nazlanıyordur

Son düzenleme:

Kısa bir dönem için beslenme düzeni oluşturuyor ise acıkana kadar yemek vermek istemiyor olabilir. Dondurma yerse de iştahı kapanacaktır. Buralarda sorun yok. Amaaaa

çocuk acıktım dediğinde sadece ekmek vermesi çok saçma. Buna çok şaşırdım. Üşengeç biri midir annesi? Çok yemeyen bir çocuk ise, annesine ben acıktım diyorsa anne dayanamaz gece de olsa ne isterse yapar.

Cocuk ana yemekleri düzgün yerse zaten sonrasında acikmaz, yemekten sonra ya da yemek yerine surekli abur cubur yemek istiyorsa tabiki kısıtlanmali ama herkesin dondurma yediği bir ortamda çocuğa dondurma vermemek de biraz acımasızlık olmuş sanki.
Siz anne babası değilsiniz oyuzden maalesef söz hakkınız yok, ileride kendi çocuğunuza istediğiniz yemek düzenini kurabilirsiniz

Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
Saat 10da yemesin birsey..o saat de o yastaki cocugun zaten uyumus olmasi gerekiyor.

Yemek konusunda yorum yapmayacağım bazen benim oğlumda akşam masada yemek yemez aç değilim diye 11 de acıktım diye gelir. Kalkıp yemek hazırlamam kusura bakmasın yemek saatinde yenir. Dondurma konusunda abur cubur yedirmiyorsaniz gözü önünde de yemeyeceksiniz. Biz yiyoruz ama çok zararlı sen yeme değişik bir mantik. Ama anneden dinlemek lazım tabi bu sizin aktarımınız :))

Annesi menunun disina cikmak istemiyordur. Bilerek ac birakacak degil ya. Oglum 2 yasinda abur cubur bilmez, paketli gida yememistir. Kendimden yola cikip soruyorum, cocuga ozel yaptigi dondurma olmadigi icin vermemis olabilir mi?

Demeden gecemeyecegim, sucuk da cok elzem degil. 🫣

Saat 10da yemesin birsey..o saat de o yastaki cocugun zaten uyumus olmasi gerekiyor.
Geç yatıyor 23.30 gibi. Çocuğunuz acıktım dese böyle gurulduyor dese, bir şey vermiyor musunuz?
Yemek konusunda yorum yapmayacağım bazen benim oğlumda akşam masada yemek yemez aç değilim diye 11 de acıktım diye gelir. Kalkıp yemek hazırlamam kusura bakmasın yemek saatinde yenir. Dondurma konusunda abur cubur yedirmiyorsaniz gözü önünde de yemeyeceksiniz. Biz yiyoruz ama çok zararlı sen yeme değişik bir mantik. Ama anneden dinlemek lazım tabi bu sizin aktarımınız :))
Ya gözünün önünde değil, farklı oda da dedesi yerken gördü. Bir kaşıktan ne olacak ki? Her gün yemiyor.

Abur cubura güvenip yemek yemediği için annesi verilmesini istemiyordur ki haklı. Yemek saatlerinde yemek yemiyordur mızırdanıyordur annesi yeme düzeni oluşturmaya çalışıyordur haklı. Çocuğun gözünün önünde abur cubur yerseniz o da ister tabii ki.
Saat 10 da 5 yaşındaki çocuk uyumuş olmalı ki o başlı başına ayrı bir konu.
Annesi bilir nokta!

1-Çocuk benim değil, onun.
2- Adım görümce değil
3- Annesinin işine neden karışayım?

Üzülüyorum evet ama karışamam.
Bir yakınım da aynı böyle, çocuk yemek konusunda aşırı mız mız ama annesi de salmış durumda, çocuk bazı günler aç yatıyor, çocuğa özel bir yemek menüsü yok arada yavan ekmek verir ve çocuk akşama kadar aç aç geçer , ben kendi çocuğum olmadığı için karışmıyorum denk geldikçe yemek yesin diye uğraşırım ama annesine bişey desem anneliğimi sorgulama der eminim , o yüzden uzak dururum ama çocuğa da üzülüyorum ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X