- 25 Mart 2022
- 897
- 801
- 23
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Yemek yiyor ama mızmız. Doğru düzgün yemediği için acıkıyor herhalde.Çocuk ne yiyor peki? Anlayamadım. Sadece ekmek değil sanırım.
O kadar uzulduysen kalkıp bir yumurtayı sen kirsaydin görümce hanımBaştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.
Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.
Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.Evet abur cubur konusunda katı olmak gerekir. Çünkü şeker hem çok zararlı hem bağımlılık yapan bir şey. Çocuk alışırsa sürekli ister. Bu arada konuyu açma amacınızı anlayamadım. Gelin dedikodusu yapmak mı? Eğer yanlış yaptığını düşünüyorsanız gelininizle konuşabilirsiniz. Sonuçta biz ne yazarsak yazalım burdaki yorumları okumayacak
Kısa bir dönem için beslenme düzeni oluşturuyor ise acıkana kadar yemek vermek istemiyor olabilir. Dondurma yerse de iştahı kapanacaktır. Buralarda sorun yok. AmaaaaBaştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.
Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.
Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Saat 10da yemesin birsey..o saat de o yastaki cocugun zaten uyumus olmasi gerekiyor.Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
1-Çocuk benim değil, onun.O kadar uzulduysen kalkıp bir yumurtayı sen kirsaydin görümce hanım
Geç yatıyor 23.30 gibi. Çocuğunuz acıktım dese böyle gurulduyor dese, bir şey vermiyor musunuz?Saat 10da yemesin birsey..o saat de o yastaki cocugun zaten uyumus olmasi gerekiyor.
Ya gözünün önünde değil, farklı oda da dedesi yerken gördü. Bir kaşıktan ne olacak ki? Her gün yemiyor.Yemek konusunda yorum yapmayacağım bazen benim oğlumda akşam masada yemek yemez aç değilim diye 11 de acıktım diye gelir. Kalkıp yemek hazırlamam kusura bakmasın yemek saatinde yenir. Dondurma konusunda abur cubur yedirmiyorsaniz gözü önünde de yemeyeceksiniz. Biz yiyoruz ama çok zararlı sen yeme değişik bir mantik. Ama anneden dinlemek lazım tabi bu sizin aktarımınız :))
Bir yakınım da aynı böyle, çocuk yemek konusunda aşırı mız mız ama annesi de salmış durumda, çocuk bazı günler aç yatıyor, çocuğa özel bir yemek menüsü yok arada yavan ekmek verir ve çocuk akşama kadar aç aç geçer , ben kendi çocuğum olmadığı için karışmıyorum denk geldikçe yemek yesin diye uğraşırım ama annesine bişey desem anneliğimi sorgulama der eminim , o yüzden uzak dururum ama çocuğa da üzülüyorum ..1-Çocuk benim değil, onun.
2- Adım görümce değil
3- Annesinin işine neden karışayım?
Üzülüyorum evet ama karışamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?