Çocuk beslenmesi

Uc yaşında bir oğlum var.
Yemekte pilav varsa pilav dışında hiçbir sey yemez o da.
Çözüm olarak pilav yapmıyorum. Ekmek de koymuyorum sofraya. Önüne sağlıksız alternatif koymazsam, sağlıklı yiyeceği yemek zorunda.
Çocuklar karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyi tercih eder zaten her zaman. Siz yemeyin, sofraya koymayın mecbur bamya yiyecek, et yiyecek.

Bunlardan hiçbirini asla yemezler benimkilet.
Sebze yemeğinin görüntüsüne karşı olduklarını düşünüyorum.
Çorbayı bile sadece yoğurt terbiyeli ve şehriyeli içiyorlar, evde 2 senedir aynı çorba var, gına geldi bize.

Nedense benimkiler hep çatal batırılacak, tek tek dilimli düz görünümlü yemekleri bir şekilde yiyorlar.

Dün akşam döner, pilav vardı.
Yemediler:)
Yemedikleri için gece yatarken sütlerini içemediler, meyvelerini yemediler çünkü ev kuralı, bir öğünü tamamlamayan sıradaki yiyeceğe geçemiyor.
Ve bana mısın demediler, aç aç uyudular...

Sevgili konu sahibi, oğlum şuan üç yaşında ama ne çektim bir de bana sor. Oğlum bebekken kolay yesin daha çok yer tombul tombul olur diye blendirdan geçirdim mamalarını. Sonra sonra iki yasina doğru ben de birşeyler dank etmeye başladı. Yavrum blendira dolayısıyla da çiğnememeye öyle alışmıştı ki, çorbasının içine dogradigim ekmekleri vs direkt cignemeden yutuyordu. Bu da uzun bir süre böyle devam etti, yesin de nasıl yerse yesin kaygısıyla. Tabi o yetmezmiş gibi bir de çok yesin diye telefondan açılan videolar vs.

Sonra dedim ki bu çocuk cignemeyi bilmiyor, zavallima hiç o fırsatı vermedim yavaş yavaş makarnaya başladım. Şuan makarna pilav köfte pırasa ıspanak az olsa bakliyat yemeklerini yiyor şükür ve cignemeyi çok seviyor. Bunu niye anlattım genelde yemek seçen cocuklar yemekle erken yaşta tanistirilmayan, deneme fırsatı bulamayan çocuklardan oluşuyor. Ben bu açıdan büyük hata yaptım ve telafi etmeye çalışıyorum. Çok yol kat ettik şükür, ikinci cocugum olursa asla böyle bir hata yapmayacagim.

Ben oğluma her gun çorba iciriyorum kemik sulu tavuk sulu vs. İçine kıyma, minik tavuk parçaları atıyorum. Her gun bir iki köfte zor da olsa yediriyorum. Yoğurt süt ayran sever şükür. Onları da akülü polis arabası alicaz ama pedallara ayağın yetişmez, buyumen lazım diyerek teşvik ediyorum. Oğlumda büyümek lazım diyerek yiyor bir çok şeyi. Peynir yemez mesela ama peynirli omlet sever. Pekmez bal ekmekle yemez ama kaşıkla hergun veririm yer. Üzüm yer elma yer muzunu hergl gun yer. Bir de gece uyumadan önce mama ister az da olsa yaparım. İçine tereyağı dövülmüş ceviz falan katarim öyle de kuyemis ihtiyacını karşılar. Herşeyin bir şekilde yöntemini bulmaya çalışıyoruz. :)

Evet iyice pisirmek gerek, ben de dudukle hasliyorum genelde. Kemikli eti dudukluye koyuyorum. Belki 2 saat falan kayniyor. Etini ufak ufak yediriyorum, suyuna da corba yapiyorum. Sadece kemik kaynattigim zaman en az 6 saat duduklude kaynatiyorum.

Belki de benimki uyumludur bilemiyorum ki.
En az zorlandığım kısım yedirme içirme oldu hep. Direnç gösterip aç uyuduğu oldu. Ama çok nadir.
Mesela kaçak bezelye serisi var. Onları okurdum bebekken, bezelyeyi o kitapla sevdi. Bayılır hala kaçak bezelye yedim der. Bamyanın miniklerine bayılır. Büyükleri yemiyor da bebek bamya buldum der tabakta eşeleyip. Portakallı kereviz sever. Ispanak yemeğine ben yağda iç fıstık döndürüp koyarım fıstığın hatırı nı bilmem çok severek yer. Taze fasulyeyi sevmez ama benimle beraber ayıklamak istiyorsa yemek zorunda. Onun hatırına yer. Yeşil mercimek çok sever. Ekşili köfteyi çok sever terbiyeli şeyleri seviyor çocuklar sanki genel anlamda.
Yemedikleri de var tabi. Brokoli karnıbahar pırasa asla yemez Ne yaparsan yapayım. Dolma ve biber de sevmez. Domates pek sevmez.

Benimkiler bebekken hepsini yerlerdi. 1 buçuk yaşından sonra maymun gözünü açtı ve seçmeye başladılar :) Evde yemedikleri pırasa, karnabahar gibi sebzeleri okulda hüpletiyorlarmış :) Belki sizin de okulda değişir bu durum.

benim oglumda 4 yasinda tavuk balik et kesinlikle yemiyor ama corbalari cok seviyor bende et suyu haslayip icine bi kac parca et koyup corbasini yapiyorum tavukta ayni sekilde balik hic yemiyor malum corbaya koymam mumkun degil kokusundan dolayi ben cozumu corbalarda buldum baska turlu malesef yediremiyorum

Vallahi bu saydıklarınızın çoğu evimde 2 senedir pişmiyor, pişemiyor.
Her yaptığım ziyan olup nimete hakaret olunca, almayı da bıraktım.
Yine deniyoruz arada ama resmen tabaktan tek tek atlıyorlar.
Gerçi benim çocukların her şeyi aşırı sıkıntılı, yemek de dolayısıyla öyle.
Su istese bir bardakta versem öbürü diye ağlar, öbürüne koyar veririm ‘hayır sen bununla ben isteyince verdin ilk onu vermedin’ diye gene ağlar, üçüncü bir ortak fikirle bardak beğeniriz ve içilir
Su yani su, bırakın yemeği...

Her çocuğun iyi yanı zor yanı var. Bir gün kolaylaşıyor ama. Bir gün kolaylaşacak her şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…