Kızım 4 yaşına kadar yemek yemedi diyebilirim sadece yoğurt,pilav,makarna onlarida sadeyse yerdi içine et koysam yemezdiSlm kızlar...geçim ve birikim konularına genelde beslenmeden kısamam hele çocuk varsa,et yemesi lazım peynir,balık,kuruyemiş,süt,meyvesi derken mutfağa bayağı masraf oluyor deniliyor Benim sorunum 4 yaşında bi oğlum var ve doğru düzgün bi şey yemiyor et bi iki lokma zorlanarak veriyorum,muz yemiyor,süt içmiyor..Severek yediği tek şey pilav,çorba..Siz bu saydıklarınızı nasıl veriyorsunuz lütfen bana da yardımcı olun..
O makarnalar evde yapılmış yumurtalı makarna gibi değil, paket makarna gibi de değil, çok fabrikasyon geldi bana, çocuğum da pek beğenmemişti. Sizce tadı normal mi? Sebzeli pankekleri sayesinde kızım sabah bir yumurta yiyordu savaşmadanBir de deneyen her çocuğun yediği garantiler var. Mesela yeşil mercimeği soğanla kavurup pişirim minik minik havuç da iteleyebilirsiniz. Mercimek pişince erişte atabilirsiniz. Hatta ben sebzeli erişte atıyorum besleyici oluyor. İsterse yoğurtlayıp da yiyebilir. Yeşil mercimek demir deposu.
Makarnalütfenden sebzeli pankek karışımı alıyorum ona da bayılıyor.
Hatta tavuklu şehriyesi var pilavı onla yaparım. Yada kendi dondurduğum et suyundan yaparım. Yine besleyici oluyor.
Bizimki yiyor. Ama evde erişte kesen yok bizde. Ev eriştesinin tadını bilmediğinden de olabilir.O makarnalar evde yapılmış yumurtalı makarna gibi değil, paket makarna gibi de değil, çok fabrikasyon geldi bana, çocuğum da pek beğenmemişti. Sizce tadı normal mi? Sebzeli pankekleri sayesinde kızım sabah bir yumurta yiyordu savaşmadan
Ben lanet bir çocuktum ve annem aynısını bana yaptı. Bizim günümüz yoktu ama yemeği yemezsen aç yatardın ,kural buydu. Ben ergenliğe geldiğimde sebze hastası olmuştum ,hala sebze yemekleri ve sulu yemekler severim. Eşime annesi hiç kıyamamış, yemezse tost kızartma falan yapmış hep. 36 yaşında hala sebze yemek istemiyor. Kızım 27 aylık daha ama biraz anlamaya başlayınca bende sizin gibi yapacağım. Bu hayat boyu süren bir durum, 3-5 gece aç yatması çok büyük problem değil getirisinin yanında.Yemek konusunda başarıya ulaştım. Oğullarımız yaşıt. Ben ekstra bir şey pişirmem. Bilir. Yani eğer o gün yemezse aç uyur. Bu nedenle yiyor. Evin kuralları var diyorum. Her gün birimizin sevdiğini pişiriyorum diyorum. Anne menüsü baba menüsü oğlanın menüsü. O gün sıra kimdeyse sorarım. Dün benim menümdü mesela. Etli bamya ve makarna cacık vardı. Görünce öfledi, benim günüm ne zaman ya ben köfte isterim dedi. Bugün onun günü olacak yedi.
Artık kuralları bilecek yaşta. Eve kuralar getirin. Ve aç uyumasından korkmayın.
Benim çocuğum mesela öğlen yemeği sevmez. Meyve fln geçiştirir. İyice aç oturuyor haliye. Onun da tesiri var. Yani yemekten bi saat önce süt verirseniz yemez.
Ben sabah kahvaltı hazırlanırken sabırsızlandığı için badem ceviz fln veririm. Yumurta peynir zeytin yer. Ne yazıl ki bizim sabah kahvemizle çikolata yiyor yada öğlen dondurmacıya götürüyorum. Yine öğlen yemeği biz yeriz o meyve yer. Akşam yemeğini altıda yeriz eni konu aç oturur ve ne pişmişse yer.
Ahahah ben ev makarnasını biliyorum ya onun da tadını öyle sandım alırken. Sebzeyle sıkıntımız yok da o hamurunun tadı böyle tuzsuz ve lezzetsiz geldi. Çocuklar da anca yoğurtla yediler zorlandılar. Almadım birkaç denemeden sonra. Ama evet güzel fikir yani sizin çocuğunuz sevdiyse şanslısınızBizimki yiyor. Ama evde erişte kesen yok bizde. Ev eriştesinin tadını bilmediğinden de olabilir.
İlginç mesela o makarnaların sadece kerevizlisini yemez. Ama portakallı kerevizi çok sever.Pancarlısını çok sever.
Yine sebzeli kuskusunu alıyorum. Azıcık su ve domateste çektirip pişiriyorum. Domatesli kuskusa bayılıyor mesela ama normalde domates pek de sevmez.
Yani aslında sevmediklerni farklı şekillerde denemek lazım.
Bizimki kerevizi makarna içinde değiş portakal suyunda severken domatesi de sadece kuskusla seviyor
Onlar bilerek tuzsu yapılıyor. Altıncı aydan itibaren verilmesi için ama. Mesela bir pudingleri var isteyen balla yapsın diyr şekersiz. Basbaya lezzetsiz. Ama ilk sene tuz şeker verilmediği için öyle. Ben şimdi lezzetlendiriyorum tabiiAhahah ben ev makarnasını biliyorum ya onun da tadını öyle sandım alırken. Sebzeyle sıkıntımız yok da o hamurunun tadı böyle tuzsuz ve lezzetsiz geldi. Çocuklar da anca yoğurtla yediler zorlandılar. Almadım birkaç denemeden sonra. Ama evet güzel fikir yani sizin çocuğunuz sevdiyse şanslısınızyarasın
Eti biraz sert olursa benimkiler de pek yemek istemiyor. Ben düdüklüde çok az bir suyla 40dk kadar pişirip iyice dağılacak kıvama getiriyorum. Pişince de normal yemek harcının içine atıyorum suyuyla beraber, 15dk filan da öyle kısık ateşte pişiriyorum. Öyle olunca ağızlarına attıklarında darmadağın oluyor et, o zaman keyifle yiyorlar.Yemek yedirirken konusuyorum. Oglum 3 yasinda. Bizim de sorunumuz birseyler izleyerek yemesiydi. Bu yaz o aliskanligi biraktim cok sukur. Simdi de sohbet ederek yemeyi seviyor. Arkadaslariyla ilgili sorular soruyorum, anlatirken yiyor.
Sebzeleri pilavin yaninda ya da corbanin icine katarak yediriyorum. Mesela taze fasulyeyo pirinc pilavinin yaninda birlikte yediriyorum. Mercimek corbasi yaptiysam icine az az balkabagi, kereviz, havuc vs koyuyorum.
Eti benimki de sevmez. Ufacik ufacik dograyip pilavina karistiriyorum ya da kofte olarak yediriyorum. Kofte ve kebab olarak yiyor.
Bizim en buyuk sorunumuz peynir. Ek gidaya gectigimizden beri peyniri cok sevmedi. Binbir nazla peynir yiyor. Domatesin arasina koyup kaktirmaya calisiyorum ben de.
Bunlar disinda ne tavsiye verebilirim bilemedim. Yemeyen cocuk cok zor. Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?