Evet kesinlikle şimdiki çocuklar çok farklı benim oğlumda trex koleksiyonu yapmaya başladı Nasıl yok oldular diye soruyor anlatıyorum.ben insanlar Nasıl olmuş onu bile sorgulamazdım.anne sen beni seviyormusun diye soruyor evet çok diyorum dünya kadar diyorum oda bana ben seni uzay kadar seviyorum diyor.ama ben çok hiperaktif gördüm daha bebeklerin gibi oluyor bu çocuk hiperaktif değişecek çeşitleri var ama futbol oynarken bile çok ağırbaşlı diyolar.sınıfta sıkıntıdan geziyor sevmiyor dersi buda dikkat eksikliğinden ben şimdi bi kitap okuyorum yarıya gelmedim her dikkat eksikliği hiperaktifmi oluyormuş mesela oğlumda dürtüsellik var meraklı hep merak ediyor biyerleri girip çıkıyor.ama çok hareketli değil ya iki arkadaşın oğluda kıpır kıpır ve zarar veriyorlar benim oğlum böyle deilBizdede yazı ile aynı durum var. O eksik tamamlama daha bulmaca tarzı verilen ödevleri seviyor. Gerçi anaokuluna erken başladı öğretmeni normal bu davranışı diyor. Bana sorarsan kusursuz yapabildiği rakamı yazmayı seviyor ama ornek teki rakamla uyusmaz ise istemiyor yazmak.
Gerçi zamane çocukları hep zeki. Mesela dahi çocuk ların bir özelliği de uzay dinazor vs ile ilgili konular şimdikiler hep böyle. Tv de de bunlarla ilgili çok eğitici çizgi filmler var artık. Bizim zamanımızda eğlenceli olsa da bir kedi fare peşinde kosardı misal. Mesela geçen lerde dinazorlar ile ilgili bir yere gittik. Gerçi anaokulu pek yoktu genelde ilk orta okul çocukları. Okadar dinazor içinde oğlum ve birçok çocuk aaa trex dedi. Ve bir kaçı daha. Orda mesela kazınmış aklıma dinazorlar nasıl yok olmuş önüne gelene anlatıyor. Çok heyecanlı bişey onun için bu. Daha çok küçüktü mesela anne süt istiyorum sütte kalsiyum var bu bizim kemiklerimize iyi gelir dedi. Yada kola kendisini hasta edeceğini söylediğimiz için içmiyor. İçen çocuk görünce bu senin miden için zararlı diyor gidip:)
Gerçekten bir benin oğlum değil zekası böyle yada daha Fazla olan çok çocuk var artık. Şimdiki çocukların bukadar bir kaba sığmaz durumu da bundan dolayı bence. Öğretmenimiz açısından bizde çok memnunuz. Çok ilgili hem beni hem oğlumu eğitiyor diyebilirim. Birçok yaramazlık diye düşündüğüm şeyin aslında zeka belirtisi olduğunu da ondan öğrendim. Bunun farkına varıp çocukla ona göre ilgilenince çocuk ta da değişim izleniyor. Mesela şimdi buz patenine gitmek istiyor tatile kadar para biriktirmelisin dedim. Şimdi dışarıda gereksiz bişey isterse abur cubur vs seçim senin kumbara mı abur cucbur mu diyorum vazgeçip kumbaraya atıyor parasını. Bende sizin gibi spor ve dans eğitimi alan çocukların hen özgüveni yüksek hemde sorumluluk bilincinde olacağını düşünüyorum.
Rehberlik bana dediki belki zekası çok yüksektir viskar testine girsin sonuca göre onu başka okulların testlere sokarız dediÇok önceden bırakmıştım yaş sınırı varmış. Bu hastanelerde . özel değil dediğim hastane bir araştırma hastanesydi. Yaş sınırını hatırlamıyorum ama mesela oğlum4 yaşında ana sınıfına başladı ben gidip Bu testi istiyorum diyemiyor musum. O yaşta olan çocuklar a okul bir yazı veriyor muş. Bu testi istediği ile ilgili. Bu yazı ile gidiliyor muş hastaneye.
Hiperaktivite dikkat daginikligi vardi . Annem beni trabzon istanbul heryere goturdu fakat hep yanlis tedavi oldu sonra bu hastalik tedavi edilemeyince davranis bozukluguna cevirdi ve tiklerim olmaya basladi ben neden diger cocuklar gibi degilim anne diye dewamli aglardim sonra bir pskiyatre goturdu annem digerlerinden bi fayda olmadi zarari oldu dha cok onlarin bu doktorAllah razi olsun ondan sifa buldum eger yine tedavi olmasaydim kisilik bozukluguna cevirebilrdiPeki sizde küçükken ne sorunu vardı
Bakın hanım efendi ben psıkologum ve birlikte çalıştığım veya arkadaşım olan birçok psikiyatrist var. Sorsak mesleklerinde en çok sıkıntı yaşadıkları konuyu hepsi sizin burda kestiğiniz ahkamlar benzeri bilip bilmeden okuduğu iki üç satırla konuşan insanları söylerler. Psıkıyatrık ilaç kullandığınızı söylediğiniz de herkes hemen aaa niye kullanıyorsun çok zararlı. Psikoloji bilimi ne yazık ki sizin ıdeallerınızdekı kadar gelişmedi. Bi çok psıkıyatrık rahatsızlığın neden olduğu bılınemıyor ki nedeni ortadan kaldırılarak tedavi edilsin. Nasıl beli ağrıyan herkesi ameliyat eden, her doğumu sezaryen yapan doktorlar varsa araştırmadan ilaç yazan psikiyatristler de vardır tabiki. Ondan size iyice güvendiğiniz birine gidin dedim. Güvendiğiniz birine gittikten sonra da kararlarını sorgulamayın. Tıpta yeri geliyor kellik tedavisi için prostat ilaçları kullanılıyor. Öğrenme güçlüğünde de gayet tabi dikkat ilaçları kullanılabilir. Bırakın buna uzman olan karar versin. Her hasta kendine özeldir, doktor da onu kendine özel değerlendirir
ilaçlarda tik yapıyormuş amaHiperaktivite dikkat daginikligi vardi . Annem beni trabzon istanbul heryere goturdu fakat hep yanlis tedavi oldu sonra bu hastalik tedavi edilemeyince davranis bozukluguna cevirdi ve tiklerim olmaya basladi ben neden diger cocuklar gibi degilim anne diye dewamli aglardim sonra bir pskiyatre goturdu annem digerlerinden bi fayda olmadi zarari oldu dha cok onlarin bu doktorAllah razi olsun ondan sifa buldum eger yine tedavi olmasaydim kisilik bozukluguna cevirebilrdi
Evet benim.annemede oyle demis doktor ben 8 yasinda tedaviye basladim gec kalinmis yanlis tedavi uygulanmis demis inanin cok zor durum 18 yasima gelene kadar arkadslarma ozenerek buyudum sizinde evladnz oyle olmasin inanin oglunuza cok uzuldum onu cok iyi anliyorum. Bnde sinifta hc oturmazmisim dewamli geziyormusum ama bu elimde olan bsey degildi malesef ve herkes benim kadar sansli degil hc tedavi olamayan kisilgi bu yuzden oturmamis milyonlarca cocuk genc yasli insan varVe ben bi yandanda endişeliyim bi yazı okumuştum oğlu hiperaktif ilaç kullanmıyor fakat çocuk 18yaşına geldiğinde doktor ilaca başlatıyor ve doktor küçükken tedavi olmadığın için geç kalınmış diyor.ancak annesi ben şimdide olsa vermezdim ilaç diyor.rintalin nikotin diye adlandırılıyor.benim oğlumda dürtüsellik var bunu gözlemledim test ne sonuç vericek Nasıl bir yol ilerlicez çok merak ediyorum
İlac kullanmazsanz tikten fazlasi olur evladinizda ksura bakmayin ama ilacsiz tedavi olamayacak bir hastalik bu ama kendniz bilirsinz evladnz ilerde sizi suclayacak ve cokta hakli olacakilaçlarda tik yapıyormuş ama
Bakın hanım efendi ben psıkologum ve birlikte çalıştığım veya arkadaşım olan birçok psikiyatrist var. Sorsak mesleklerinde en çok sıkıntı yaşadıkları konuyu hepsi sizin burda kestiğiniz ahkamlar benzeri bilip bilmeden okuduğu iki üç satırla konuşan insanları söylerler. Psıkıyatrık ilaç kullandığınızı söylediğiniz de herkes hemen aaa niye kullanıyorsun çok zararlı. Psikoloji bilimi ne yazık ki sizin ıdeallerınızdekı kadar gelişmedi. Bi çok psıkıyatrık rahatsızlığın neden olduğu bılınemıyor ki nedeni ortadan kaldırılarak tedavi edilsin. Nasıl beli ağrıyan herkesi ameliyat eden, her doğumu sezaryen yapan doktorlar varsa araştırmadan ilaç yazan psikiyatristler de vardır tabiki. Ondan size iyice güvendiğiniz birine gidin dedim. Güvendiğiniz birine gittikten sonra da kararlarını sorgulamayın. Tıpta yeri geliyor kellik tedavisi için prostat ilaçları kullanılıyor. Öğrenme güçlüğünde de gayet tabi dikkat ilaçları kullanılabilir. Bırakın buna uzman olan karar versin. Her hasta kendine özeldir, doktor da onu kendine özel değerlendirir
Ama benim oğlum hiperaktif değilki ya sıkılıyorum çok diyo öğrermenide çok küçük verdin okula onun için diyoEvet benim.annemede oyle demis doktor ben 8 yasinda tedaviye basladim gec kalinmis yanlis tedavi uygulanmis demis inanin cok zor durum 18 yasima gelene kadar arkadslarma ozenerek buyudum sizinde evladnz oyle olmasin inanin oglunuza cok uzuldum onu cok iyi anliyorum. Bnde sinifta hc oturmazmisim dewamli geziyormusum ama bu elimde olan bsey degildi malesef ve herkes benim kadar sansli degil hc tedavi olamayan kisilgi bu yuzden oturmamis milyonlarca cocuk genc yasli insan var
Rehberlik bana dediki belki zekası çok yüksektir viskar testine girsin sonuca göre onu başka okulların testlere sokarız dedi
Olur banlama hemen olur mu ?? Valla yeni kalkti banim daha nolurrrKonu polemiğe dönmesin olur mu?
Tabiki dönmez biz burda polemik değilde tartışarak önerilerde bulunıyoruz saygı çerçevesi içinde çünkü çocukların iyiliği için çabalıyoruz teşekkürederim :)Konu polemiğe dönmesin olur mu?
Normal ama ilk sorununuz hiper aktiflikmiydi yani hiç doktora gitmeden önceBanada egg emar zeka testi gbi her test yapildi hersey normal cikti testlerim temizdi normaldi siz biz ne dersek diyelim yine kendi bildgnizi okuyacaksnz
Evet evet bende merak ettim ne öneriyorsunuzMadem psikologsunuz konuyla ilgili ilac disindaki goruslerinizi de alalim da, o engin bilgilerinizden biz de yararlanalim.
Ben her hasta kendine özeldir yazıyorum siz dalga geçer gibi başka bir üyenin tecrübesini örnek gösteriyorsunuz. Cidden komiksiniz. Her neyse açın bölüm kurallarını okuyun, ilaç isimleri vererek konuşmak yasak. Kendi probleminiz üzerinden konuşun lütfen sadeceilaçlarda tik yapıyormuş ama
Ayyyyyyy
Valla soyledim yaa dikkat daginikligi ders dinlemyrdum yapmiyrdum doktora gittik hiperaktivite dikkat eksikligi dediNormal ama ilk sorununuz hiper aktiflikmiydi yani hiç doktora gitmeden önce
Ben bunu size yazmadımki yan etkisini okudum çok kişiyede yapmış neden dalga geçeyim hanımefendi siz biraz sakinleşin benceBen her hasta kendine özeldir yazıyorum siz dalga geçer gibi başka bir üyenin tecrübesini örnek gösteriyorsunuz. Cidden komiksiniz. Her neyse açın bölüm kurallarını okuyun, ilaç isimleri vererek konuşmak yasak. Kendi probleminiz üzerinden konuşun lütfen sadece
Ben bu konu hakkında hem burada hem de özel mesaj yoluyla hanımefendiye öğrenme güçlüğünü ve bu konuda ilaçlı tedavi yapılmaması gerektiğini anlattım. Size de bir posta daha özet geçmeye inanın vaktim yok. Ve evet kavramlara takılırım çünkü bahsedilen çocuk için daha fazla vakit geçirip, teknolojik aletlerden uzak durulması (yöntem kabul edelim ya da etmeyelim) bir çare değil! Siz de bu şekilde sihirli değnek edasıyla bu sorunun çözüleceği fikrini aşılamaya çalışmamalısınız! Konferans vermiyorsak da en azından yanlış yönlendirmemeliyiz. Dersiniz ki benim şöyle şöyle bilgilerim var ve bu yaptığınız yanlış. Farkettiyseniz ben bilgilerimi paylaştım. Siz de paylaşarak yardımcı olabilirsiniz. Ama eleştiri bombardımanına tutarsanız elinize bir şey geçmez. İnsanlara bu şekilde faydalı olamazsınız. Gayet iyi bildiğiniz bir konuda buraya paylaştığınız yararlı bilgilerinizi ben şahsen göremedim.Insanları bilip bilmeden eleştirip yönlendirdiğimı sanmıyorum. Gayet iyi bildiğim bir konu olduğu için yorum yapıyorum. Derdim hanımefendinin çocuğuna ilaç vermesi, zararlarını araştırması filan değil. Burda bi çok insanın okuyabılcegı bi yerde ilaçları zehir gibi anlatması. Bi çok insan çocuğunun tek çaresi bu olmasına rağmen böyle forumlarda okudukları yuzunden kendi kendine ilacı kesmeye kalkıyor ve o çocukların hayatı kararıyor. Ayrıca yöntem kelimesine takılıp da açıklama yapınca gerçekten aşırı kültürlü bi imaj çizmiş oldunuz. Burda konferans fılan vermedıgıme göre yöntem, teknik gibi kavramları bilimsel anlamlarından ziyade sadece o an derdimi anlatabilmek için ilk aklıma gelen kelime olarak kullandım. Ve görünen o ki siz de gayet iyi anlamışsınız ne demek istediğimi. Bence kavram bilgisi derslerınızı kendinize özel bir konu açıp orda verin. Burada yazım yanlışları değil fikirlerimizi konuşuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?