Davranış Bozuklukları Çocuğunuzun davranış bozukluğu için

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Hahhaa ne güldüm maşallah ona.

Bizimki de geçen gün bir doktora doktor bey dedi. Oğlum kendisi kadın olduğu için doktor hanım demelisin doktor bey erkeğe denir dedim. Anneee ben daha küçüğüm büyüyünce ogrenicem zaten dedi.

Bende yapamam dediği şeylerde yapabilirsin sana güveniyorum derim. Bigun öğretmenine bu kağıdı siz kesermisiniz demiş. Öğretmen hayır ben kesemem demiş. Bizimki de bilmiş bilmiş öğretmenin sırtına pıtpıt vurarak. Yapabilirsiniz öğretmenin ben size güveniyorum sizde güvenin demiş

Benim oğlum 3yaşında telefonun şifresine girip açıyordu ya mesela hastaneye gittik okadar karışık biyerki yolu oğlum gösterdi gel anne ben biliyorum diye.babasıyla konuşuyorlar bende fikrimi söyledim sen karışma diye tersledi.herşeyi bilen çocuk oğlum neden yazmıyorsun dediğimde çok sıkıcı diyor

Güvenmedıgınız, tedavi yöntemlerini sorguladıgınız bi psikiyatristle bi yere varabılecegınızı hiç sanmıyorum. Bence doktor adına çok rahatsızlık verici bu tavrınız. Bırakın da sizin bi kaç gün forumlarda okuduğunuz şeylerden çok daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip insanlar rahat rahat kendi işlerini yapsınlar. Ilacların yan etkilerini bu kadar ınceleyene kadar doğru anne baba tutumlarını arastırsaydınız bu çok sıradışı seylermıs gibi anlattığınız çocukla daha çok vakit geçirme, teknolojik aletlerden uzak tutma gibi yöntemleri çoktan keşfetmiş olurdunuz psikiyatriste gitmenize gerek bile kalmazdı. Bu zehırmıs gibi yansıttıgınız ilaçlar maalesef ki günümüzde bi çok aile için bilinen tek umut ve bu forumda da eminim bir sürü insan vardır çocuğuna vermek zorunda olan. Ilac evet her rahatsızlık da olduğu gibi son seçenek olmalı ama bir kar zarar hesabı yaptığınızda bu rahatsılıktan dolayı çocugunuzun var olan potansiyelinin onda birini kullanabılmesını, suça diğer çocuklardan belki de 10 kat daha meyilli olmasını, gözünuzun önünde geleceğinin mahvolmasını mi, ilacın yan etkilerini mi tercih edersiniz?

Lütfen sanki uzmanlık alanınız gibi bu ilaçlar şöyle kötü böyle zehir, bu yaştakı cocuga ilaç mı verilir diye insanları yanlış yonlendırmekten vazgeçin.

Ayrıca 26 gün bi ilaç için verim alma değil sadece vücudun yan etkilere alışma sürecidir. Ilac doğru perforrmansı 1 ay sonrası göstermeye başlar. Ve bu tarz ilaçları kendi kendinize karar alıp birden bırakmanız da çocuğunuza tahmin ettiğinizden çok zarar verir

Ben anlayamıyorum bu tutumunuzu ben zaten ilgileniyorum çocuğumla ama babası ilgili değildi ben burda profesör gibi ahkam kesmiyorum söylemek istediğim araştırmadan ilaç kullanmanın sakıncası.ben ordada söyledim benim oğlum eğerki çevresine zarar verseydi aratırdıktan sonra kullanırdım.çevreye zararı yoksa düz duvara tırmanıp zarar vermiyorsa neden ilaca başlatıyım.siz benim anneliğimi sorgular gibi konuşmayın lütfen benim oğlumu öğretmeni hiperaktif değil erken okula başladığı için durumu dediğine göre ilaç verilecek bi durumu yoktur bu benim tercihim sizin konuşma tarzınız hiç hoş değil.mesela bizim sınıfta bir çocuk var heryere saldırıyor yani annesi doktora dahi düzgün götürmemiş böyle birine ilk önce neden bu şekil davranıyor diye altındaki sebep araştırılır daha sonra ilaca başlanır.ben o doktorlara uysaydım oğluma neler olurdu düşünemiyorum öğrenim zorluğu çeken bir çocuğa hiperaktif etiketi yapıştırıp ilaç yazmakla olmuyor bu iş

İlk olarak "çocukla daha çok vakit geçirme, teknolojik aletlerden uzak tutma" bir yöntem değildir! Bir amaç için seçtiğiniz yöntemi uygularken kullanabileceğiniz adımlardır. Üstelik öğrenme güçlüğü bir hastalık olmadığı için tıbbi tedavisi de yoktur. Yani ilaç kullanmak başlı başına bir hatadır! Eğer dikkat eksikliği ve diğer davranışlar, öğrenme güçlüğünden kaynaklanıyorsa, çoğunlukla öyledir, aile çocuğuna yıllarca gereksiz yere ilaç içirmiş olacaktır. Ve her ailenin ilaç kullanımı konusunda tereddüt etme hakkı vardır. Diğer yandan dikkat eksikliği ve bazı davranış bozuklukları eğitsel tedavi yoluyla giderilebildiği için ilaç kullanımı en son uygulanması gereken şeydir. Lütfen siz de insanları hem bilmeden eleştirip hem de yanlış yönlendirmeyiniz.

Hanımefendi siz nerden biliyorsunuz benim kendi başıma kestiğimi doktoru kesti.ayrıca ben herzaman çocuk kitapları okurum.burda yazılanlardan çıkarmadım sonucu çok araştırdım.ha daha test yapmadan çocuğun kalbi kaldırırmı bu ilacı diye tahlil bişey yapmadan ilaç yazmak saçmalıktır bence ilaç 15gün sonra etki ediyor

Ha bu arada ritalin tedavi etmez siz bunu biliyormusunuz

Teşekkürederim yani öğretmeni çok ilgilisin diye taktir alan bir anneyim sen kendini diğerleriyle karıştırma dedi bana sırf onun için sınıf annesi oldum.birde babasının işgisizliği şuydu her istediğini yapar pahalı şeyler alırdı şimdi oturup birlikte oynamanın tadına vardı ve yanlışını gördü o paraya bu yüzden acımıyorum ama herkesi böyle ilaç yazıp yolladığı içinde kızıyorum araştırmadan ilk gidişte yazmak nedir

Insanları bilip bilmeden eleştirip yönlendirdiğimı sanmıyorum. Gayet iyi bildiğim bir konu olduğu için yorum yapıyorum. Derdim hanımefendinin çocuğuna ilaç vermesi, zararlarını araştırması filan değil. Burda bi çok insanın okuyabılcegı bi yerde ilaçları zehir gibi anlatması. Bi çok insan çocuğunun tek çaresi bu olmasına rağmen böyle forumlarda okudukları yuzunden kendi kendine ilacı kesmeye kalkıyor ve o çocukların hayatı kararıyor. Ayrıca yöntem kelimesine takılıp da açıklama yapınca gerçekten aşırı kültürlü bi imaj çizmiş oldunuz. Burda konferans fılan vermedıgıme göre yöntem, teknik gibi kavramları bilimsel anlamlarından ziyade sadece o an derdimi anlatabilmek için ilk aklıma gelen kelime olarak kullandım. Ve görünen o ki siz de gayet iyi anlamışsınız ne demek istediğimi. Bence kavram bilgisi derslerınızı kendinize özel bir konu açıp orda verin. Burada yazım yanlışları değil fikirlerimizi konuşuyoruz.

Ilaclara karsi olmamakla birlikte , ilac bana gore de son care olmali. Benim dusuncem bu yonde.

Tablet , internet , telefon , televizyon gibi seyler cocuklarin ilgisini cekiyor olabilir ama beyinde cok fazla aktivite yarattigi icin dikkat eksikligini tetikleyebilir. Bunu zaten butun uzmanlar soyluyor.

Buradan kimsenin teshis koydugu yok. Sadece paylasim yapiyoruz. En dogru karari yine annesi verir. Zaten cogumuzun dusuncesi yine , annenin baska bir uzmanla bu karari vermesi yonunde.

Ha bu arada ritalin tedavi etmez siz bunu biliyormusunuz
26 gün kullandığınızı söylediğiniz ilaç ritalin değil prozac di. Ha bu arada psıkıyatrık ılacların hemen hepsinin tedavi etme gibi bi hedefi yoktur. Kullanıldığı süre boyunca sizin hayatı kacırmamanızı, hastalığın size zarar vermemesını sağlamaya çalışırlar. Siz bunu bilmiyor musunuz?

Merhaba Can'ım konuşmuştuk seninle bencede dahi senin oğlun.rehberlik öğretmenimizde söyledi çok zeki olan öğrenim güçlüğü çekebiliyor dedi bakalım on testide yaptırıcam kesinlikle
Okulun sevki ile bir hastane vardı bunu yapan ama hatırlamıyorum. Rehberlik ogretmeniniz biliyor dur muhtenelen. Okuldan bir yazı gönderiliyor muş

Prozac kullandım evet ama ritalinde verdi dedim ikisi beyinde hasar bırakıyor.siz bunu bi araştırın bence.sosyal fobisi olduğu için prozac verdi ben bunu sporla kurslara yollayarak yeniçerimi düşünüyorum.1.sınıfta kaçırdığı şeyleri zaten terapide öğretmenleri gösteriyor bende ilgileniyorum.sizi karnınız ağrısa bu yıllarca sürse sizde hergün ilaç alsanız ilacı kestiğinizde ne yaşarsınız önemli olan karnınızın neden ağrıdığıdır bana göre.sebebini doktorun bile bilmediği bir şey için ilaç bana göre çözüm değil.sebepler bulunur Nasıl bir yol izleniceği anlatılır takip edilir.ilaç vermek için zapdedememek lazım bi çocuğu.

Bakın ben sizin araştırma yapmanızı çocuğunuz için tıtızlenmenızı elestırmıyorum. Tabi ki düşünün, marketten aldığınız bir çikolatayı bile yedırırken çevirin arkasını okuyun, bi zarar verir mi diye araştırın. Rahatsız olduğum nokta ilaçlar zehir, çocukların beyin fonksiyonlarına zarar veriyor falan filan diye rahat rahat konuşmanız. Cocugu gerçekten dehb olan bi annenin gelip burayı okuduğunda ne celıskılere düşeceğini düşünemiyor musunuz? Sizin ilacı kullanmanıza zaten gerek yokmuş, hatta psikiyatriste bile gitmenize gerek yokmuş. Oturup karı koca acaba nerde yanlış yapıyoruz diye bi analiz etseydiniz kendi kendinize de çözmüştünuz probleminizi. Ama bu ilaçları kullanmak zorunda olan aileler var onları böyle etkilemek yanlış. Bu bağırsak problemi olan birinin kalp hapı için kalp hapları çok zararlı sakın içmeyin demesi gibi bi şey.

Bizdede yazı ile aynı durum var. O eksik tamamlama daha bulmaca tarzı verilen ödevleri seviyor. Gerçi anaokuluna erken başladı öğretmeni normal bu davranışı diyor. Bana sorarsan kusursuz yapabildiği rakamı yazmayı seviyor ama ornek teki rakamla uyusmaz ise istemiyor yazmak.

Gerçi zamane çocukları hep zeki. Mesela dahi çocuk ların bir özelliği de uzay dinazor vs ile ilgili konular şimdikiler hep böyle. Tv de de bunlarla ilgili çok eğitici çizgi filmler var artık. Bizim zamanımızda eğlenceli olsa da bir kedi fare peşinde kosardı misal. Mesela geçen lerde dinazorlar ile ilgili bir yere gittik. Gerçi anaokulu pek yoktu genelde ilk orta okul çocukları. Okadar dinazor içinde oğlum ve birçok çocuk aaa trex dedi. Ve bir kaçı daha. Orda mesela kazınmış aklıma dinazorlar nasıl yok olmuş önüne gelene anlatıyor. Çok heyecanlı bişey onun için bu. Daha çok küçüktü mesela anne süt istiyorum sütte kalsiyum var bu bizim kemiklerimize iyi gelir dedi. Yada kola kendisini hasta edeceğini söylediğimiz için içmiyor. İçen çocuk görünce bu senin miden için zararlı diyor gidip:)

Gerçekten bir benin oğlum değil zekası böyle yada daha Fazla olan çok çocuk var artık. Şimdiki çocukların bukadar bir kaba sığmaz durumu da bundan dolayı bence. Öğretmenimiz açısından bizde çok memnunuz. Çok ilgili hem beni hem oğlumu eğitiyor diyebilirim. Birçok yaramazlık diye düşündüğüm şeyin aslında zeka belirtisi olduğunu da ondan öğrendim. Bunun farkına varıp çocukla ona göre ilgilenince çocuk ta da değişim izleniyor. Mesela şimdi buz patenine gitmek istiyor tatile kadar para biriktirmelisin dedim. Şimdi dışarıda gereksiz bişey isterse abur cubur vs seçim senin kumbara mı abur cucbur mu diyorum vazgeçip kumbaraya atıyor parasını. Bende sizin gibi spor ve dans eğitimi alan çocukların hen özgüveni yüksek hemde sorumluluk bilincinde olacağını düşünüyorum.

O konuda size katılıyorum.ama belirttim yazımda çevreye zarar veren kendine zararı olan bir çocuğum olsa nedenini bulmaya çalışır gerek görülüyorsa alırdım.inanın alırdım benim arkadaşımın oğlu felaketti küfredip saldırıyordu.arkadaşım halen der ilaç vermesemiydim diye.ben hep destek verdim vermeseydin şu an olgun bir çocuk yoktu karşında diye.ama benim gibi olupta ilaç almasın kimse diye yazdım.biz oturup konuştuk babası doktora gidince anladı yaptığı hatayı o pahalı şeyler alınca baba olunduğunu sanıyordu bunu sorguluyor şimdi bence her anne baba gitsin.bi çocuk mızmızsa altta yatan bir sorun vardır.okuduğum kitabı önerdim çünkü ben bana önermeden öncede okumuştum ama babayla aynı fikirdemdeğildik o başka söylüyor ben başka şey söylüyordum buda davranış bozukluğuna sebep oluyormuş şimdi tekrar okuyorum.artık babasıda beni oğlunu anlamaya başladı.hiç acımıyorum 300e zaten doktora ertesi gün dedim ilaca başlamamaya karar verdik dedim tamam dedi.ama size anlatmaya çalıştığım bir problem olsa bile araştırmadan teste tahlile girmeden kimse ilaç almasın.

N'oluyor gönderince ?
Çok önceden bırakmıştım yaş sınırı varmış. Bu hastanelerde . özel değil dediğim hastane bir araştırma hastanesydi. Yaş sınırını hatırlamıyorum ama mesela oğlum4 yaşında ana sınıfına başladı ben gidip Bu testi istiyorum diyemiyor musum. O yaşta olan çocuklar a okul bir yazı veriyor muş. Bu testi istediği ile ilgili. Bu yazı ile gidiliyor muş hastaneye.

Bakın hanım efendi ben psıkologum ve birlikte çalıştığım veya arkadaşım olan birçok psikiyatrist var. Sorsak mesleklerinde en çok sıkıntı yaşadıkları konuyu hepsi sizin burda kestiğiniz ahkamlar benzeri bilip bilmeden okuduğu iki üç satırla konuşan insanları söylerler. Psıkıyatrık ilaç kullandığınızı söylediğiniz de herkes hemen aaa niye kullanıyorsun çok zararlı. Psikoloji bilimi ne yazık ki sizin ıdeallerınızdekı kadar gelişmedi. Bi çok psıkıyatrık rahatsızlığın neden olduğu bılınemıyor ki nedeni ortadan kaldırılarak tedavi edilsin. Nasıl beli ağrıyan herkesi ameliyat eden, her doğumu sezaryen yapan doktorlar varsa araştırmadan ilaç yazan psikiyatristler de vardır tabiki. Ondan size iyice güvendiğiniz birine gidin dedim. Güvendiğiniz birine gittikten sonra da kararlarını sorgulamayın. Tıpta yeri geliyor kellik tedavisi için prostat ilaçları kullanılıyor. Öğrenme güçlüğünde de gayet tabi dikkat ilaçları kullanılabilir. Bırakın buna uzman olan karar versin. Her hasta kendine özeldir, doktor da onu kendine özel değerlendirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…