cocugunuza yaptiginiz oyun ve oyuncaklar

ice floe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
3.306
1.924
448
İkizlerim 18 aylik oldu. Aldigimiz oyuncaklar anca 1-2 saat ilgi cekiyor, evde yaptigimiz oyunlar, oyuncaklr, faaliyetler daha cok seiniyor ve ogreniorlar. Deneyimli anneler bu konuda fikirleriniz varsa paylasalim. Rglendiren, ogreten, oyun ve oyuncaklar.... yaptiginiz birinde gordugunuz hersey olabilir. Cocuklariniz nasil en guzel sekilde vakit gecirir, ayni zamanda ogrenir. Ve hatta oyunlarla eindiginiz aliskanliklar varmi, nasil basarili oldunuz. Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Tesekkur ederim canim, umarim cocuklarimiz icin faydali olur basligimiz, gorusmek uzere

benim kızım oyuncaklarıyla oynamak yerine mutfaktaki kapkacakla oynamaya bayılıyor. ben de önüne plastik kapları veriyorum onları diziyor , dağıtıyor..
oyun hamurlarıyla oynuyoruz birlikte. köfteler yapıyoruz.. şarkı dinlemeyi seviyor benim kızım .. ben ona şarkılar söylüyorum o beni dinliyor beğenmediği şarkıları dinlemek istemiyor '' başka '' diyor :)
dışarda olmayı daha çok seviyor. birlikte yürüyüş yapıyoruz. bisikletine ya da arabasına binip gezmeyi seviyor.
ne yaparsa yapsın birlikte yapınca daha uzun süre oyalanıyor. tek başına oynarken çok çabuk sıkılıyor.

Benim kuzularimda disariyi seior, sogukta cikamiyoruz. Park seviyorlar avm lerdede park yok. Sisme parklarada 3 yas altini almiyorlar. Kizim kaydirak seviyor, sisme deniz yatagindan kayak bile yaptik bi ara evde:-) alsam ev kucuk:-)
Tencere tava pls tabak oynuyorlar, hatta mutfak dolaplarinda bkr bolum onlara ait:-)
Havuz topu aldim 100 lu. Bazen onlarla oynuyorlar.
Dediginiz gibi birlikte oynarsak daha uzun sure oynuyorlar.
Yataklari park yatak fermuarini acinca sqklaniyorlar yada yakalamacilik falan oynuyorlar.

Evtipi salincaklarmiz birde sallanan atlarimiz var .onlarida seviyorlar.
Bisikletiniz tenteli olanlardanmi, seviyormu. Bende dusunuyorum, alirsam 2 tane alicam sevmezlerse pisman olurmuyum acaba dedim.

bende müzikli hikaye anlatan bir kitap görmüştüm.çok güzeldi.geçenlerde arkadaşta vardı.ikizlerimin de ilgisini çekti.

ayrıca puzzle gibi harfler var.arkadaş evine halı gibi döşemiş.bozup tekrar birleştiriyorlar.inşallah bende çocuklarıma ayrı oda açtığımda halı yerine o harfli puzzle lardan almayı düşünüyorum.

içiçe geçen oyuncaklarda ikizlerimin ilgisini çekiyor.

evde basit şeylerle oyalayabiliyorum bazen.mesela çamaşır selesi gibi.tülbent ,tabak ,tencere damacana vs.bu tür şeylerle de oynuyorlar.kızım tülbenti alıp başına örtüyor.ce eee yapıyor.sele nin içine giriyorlar yuvarlıyorlar.

uzmanlar çok oyuncağın yararlı olmadığını düşünüyor.bi yerde okumuştum.bana da mantıklı gelmişti.çünkü çok oyuncak yaratıcılığı örtüyor beyni tembelleştiriyor diye düşünüyorum.

hedefi oniki den vurup hem zekalarını geliştirici hemde yaşlarına uygun oyuncaklar almak.

bi ara oyuncak laptop almıştım.almıştım diyorum çünkü oğlum yere vura vura parçaladı :) ilgilerini çekmişti hem müzikli hem harf öğretiyor.bebeklerim bir iki üç on diye sayıyorlar bazen :9: bi süre sonra tekrar almayı düşünüyorum mümkünse sağlam olanından :16: birde oğlum araba meraklısı.

ne kadar benziyorlar birbirlerine :) bisikletimiz bunun gibi canım..

Eklentiler

• $ITMELI-KONTROLLU-3-TEKERLEKLI-BEBEK-BISIKLETI__64886151_0.jpg
    $ITMELI-KONTROLLU-3-TEKERLEKLI-BEBEK-BISIKLETI__64886151_0.jpg
    15,7 KB · Görüntüleme: 89
biz oyun alanı konusunda şanslıyız. kiracıyız ama olsun:)
evimiz bir sitede. yeşil alanı çok. genelde yazlıkçıların olduğu bir site . bu yüzden iki ay dışında yoğun omuyor. yollarda bize kalıyor. ayrıca evimizin her tarafı balkon. balkonlar da demirle çevrili olunca çok güzel oluyor.
bisikletimiz ve motorsikletimizle balkonda ve yolda turluyoruz güzel havalarda. ayrıca sallanan eşeğimiz ve atımız var onlarla da içerde ve balkonda sallanıyoruz zaman zaman .
hava kötüyse içerdeyiz. son zamanlarda çok tv izlemeye başladı. en çok pepeyi seviyor. ben ona arasıra gamgam style ve ankaranın bağlarını çalıyorum o hem izliyor hem de oynuyor :))

Bizde sıkılıyoruz oyuncaklardan.legolarla oynuyoruz beraber şekil yapıyoruz hoşuna gidiyor.dışarda olmayı daha çok seviyor tabi :)

Birde benimkiler hikaye kitaplarini seviyor. Okuyorum sonra butun resimlerini onlara gosterip ogretiyorum. Ben cocuklarima soruyorum resimleri gosteriyorlar cicek, hayvan,esya... vs resimlerini bilincede alkisliyorum onlari bildiniz kutluyorum aferiiiin diye, cok mutlu oluyorlar, onlarda kendilerini alkisliyor.:-)

Oyuncak yazi tahtalarimiz var, hani su icinde miknatis tozu olanlardan. Benimkiler kalemi ve karalamayi cok seviyor. Normal kalemle etrafi cizdiler biraz, bizde o yazi tahtalarindan aldik, banan istekte bulunuyorlar araba,cicek,balon,telefon,cay bard.,kus ne isterlerse ciziyorum yada ben ciziyorum onlar soyluyor ne oldugunu. Boyle oynamayida seviyorlar

Kizlar annebunuyapti diye bir site gordum bakindim biraz. Bazi seyler hosuma gitti. Bilgilerinize sunarim:-)

Hic benzemiyorlar:-) ayri yumurta ikizlerimiz. Canim ben resim acamadim. Sanirim benim pc den kaynaklaniyor.

seninkiler benziyor demedim canım:) çocuklar genel olarak birbirlerine çok benziyorlar :)

bizim de iki kitabımız var. her sayfasında ayrı varlıklar. onları gösteriyor ben isimlerini söylüyorum. ben söyleyip o gösteriyor. kitapları seviyoor.. ben kitap okurken ona da eski kitap veriyorum sayfalarını karıştırıyor :)

hafta sonu parka gittik.. en çok salıncakları seviyor. kaykaydan kaymaya korktu. ama korkuyla birlikte heyecanı da seviyor onu farkettim :)
bir de alışveriş arabalarını seviyor. içine oturuyor aldığımız eşyalarla oynuyor :)
önerdiğin siteye baktım.. hoş şeyler var. ara sıra bakarım artık :)

Benim kizimda market sepetlerini cok seviyor.
Birde gecenlerde suluboya yaptiik azicik cok sevdiler. Avuclarini boyadim kagida iz yaptik el izleri. Kagitlarin uzerine tarih ve notlar yazdim. Hatira kutularina koydum.:-)

Back